[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Pontosan úgy megy oda a SOF, mint ahogyan az MLRS (mint pl. az S-300 -hoz is Nikolajiv -nál). Amire kicsit látens módon is próbáltam utalni, hogy amennyiben kicsit is "potens" cuccot akarnának adni az amcsik, akkor azt érdemes lenne akár egyből Kubinkába címezni ( :) ) avagy mellékelni a muszkának időpont-koordináta párost. Jobb a békesség ...

Nekem nincs vesszőparipám. A muszkának viszont van. Az egyik ilyen, hogy meg fogják védeni magukat - akár tetszik másnak akár nem. A másik pedig a "Oroszok nélküli világra nincs szükség" kezdetű örökzöld ...
Az S-300 Mikolaivnál gyakorlatilag a fronton volt.:)
Ezt az apróságot elfelejtetted.
Az ukránok ezeket az MLRS-t nem a frontra fogják vezényelni.
Ha te mondod akkor biztos nincs, de az oroszok biztos lehetsz benne, hogy nem fognak elsőként atom fegyvert bevetni,ha csak nem lesz olyan bolond vagy bárki más megtámadni Oroszországot.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 235
67 177
113
Amíg a magadfajta hazaáruló libsi söpredékkel teszik...
Csak annyit tudok rá mondani : szpaszibá bálsoje darogije bratyja ! :D :D :D

Egy zsidó akinek náci sátánista vallású hadosztályai vannak akik még az állami apparátusba is benne vannak.Ez így tiszta,ne szégyelld őket.
Már látom magam előtt a jövőépítést Ukrajnában, ahogy @Gari , @formosa1 , @ladagrant , @kriss02 , @meszike91 , @mindenen kívül , @Yoda meg az összes többi lenini hasznos hmm, ember előadja majd:

Emlékezzetek a dicső ukrán demokrata hősökre, ...
B-EMvdpIUAAiJjK.png:large


... ti rohadt fasiszta elnyomó fehérek, nem vagytok nyíltak, toleránsak és sokszínűek!
R.56f5e6396c806f2548740f14b002e6e6


És közben nem értitek mi veletek a baj gyárekek. :D
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Azt ugye tudod, hogy ezeket a lépéseket úgy fogják bevezetni, hogy már megvannak az orosz olaj és más orosz olajszármazékok helyettesítésének, a csatornái.

Amire sorolom is a példákat: ...

Ha lenne ilyen, akkor az EU kb. úgy hordaná végig az országokon (pl. egy tanulmány formájában), mint a véres kardot ...

Az S-300 Mikolaivnál gyakorlatilag a fronton volt.:)
Ezt az apróságot elfelejtetted.
Az ukránok ezeket az MLRS-t nem a frontra fogják vezényelni.
Ha te mondod akkor biztos nincs, de az oroszok biztos lehetsz benne, hogy nem fognak elsőként atom fegyvert bevetni,ha csak nem lesz olyan bolond vagy bárki más megtámadni Oroszországot.

Igen, és lőttek akár csak egyet is azzal a S-300 -al ... ;)

Na, pont ez a lényeg ...
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Szerinted rendben van hogy csecsenek Magyarországon magyar embereket fenyegethetnek? Ennyire nem kell ám meghajolni Moszkvának!
Mi volt abban a fenyegetés? G Ras tisztázta mi volt a szándéka. Szerinted fenyegetés hatására hazudott, azaz tényleg az oroszokat akarta meggyalázni a tettével? Ha jól tudom nem lett megfenyegetve, sem bántalmazta, egyszerűen Magomed felelősségre vonta. Vagy ha egy 50 kilós orosz csajszi kéri ugyanezt, akkor már nem mondta volna? Ha jól tudom éppenséggel sem az orosz sem a csecsen nem fenyeget minket, az ukrán adminisztráció viszont annál inkább. Az rendben van? Ennyire nem kell ám meghajolni Kiiiijjiiiiivnek.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
A szankciók után ez még több lesz.
Te szerinted a fosszilis energiahordozóknak sok jövője van (távoli)?
Tudom, a vegyipar és a repülés marad... azonban ez a felhasználás 20%-a.
Szól erről is ez a háború?
Behúzhatja még a Nagyorosz ezeket a területeket, amíg (még) az energiaimportjával megfelelő nyomást tud gyakorolni a Szabad-Világra, valamint amíg a fosszilisok kereskedelmével kompenzálni tud egy ilyen gazdasági átállás a főleg Nem-Szabad-Világgal való kereskedésre.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Az orosz gázt sem fogják addig kivezetni, amíg nem tudják megfelelően pótolni, ugyanez a helyzet az orosz olajjal ahol úgy döntenek ,hogy kivezetik ott már meg van a helyettesítésére, a megfelelő forrás.
De miért kell kivezetni az orosz gázt? Ha olcsóbb, vegyük azt. Alternatívákat kell bevezetni, nem pedig meglevő megoldásokat kivezetni. Hagyjuk már ezt az üzleti meg kultúrraszzmust, a vak is látja, hogy ez csak azoknak az érdeke akik drágábban akarnak nekünk eladni.
 
W

Wilson

Guest
Amire sorolom is a példákat: ...

Ha lenne ilyen, akkor az EU kb. úgy hordaná végig az országokon (pl. egy tanulmány formájában), mint a véres kardot ...
Na de ne legyél már ennyire szemellenzős, miért kellene az EU-k bármit végig hordani amelyik országban úgy döntöttek,hogy kivezetik az orosz olajat ott már letárgyalták, a pótlását.
 
  • Vicces
Reactions: grigorij3

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Az orosz gázt sem fogják addig kivezetni, amíg nem tudják megfelelően pótolni, ugyanez a helyzet az orosz olajjal ahol úgy döntenek ,hogy kivezetik ott már meg van a helyettesítésére, a megfelelő forrás.
Nagyon egyszerű a szankciózás zárja el Zelenszkij az Európába irányuló gáz,és kőolaj vezetéket,és már meg is van oldva a szankciótok.Elő a farbával.Nem csak berúgva kokainozva kell kioktatni éjszakánként országokat!
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Napi ukrogeopolitikai elemzés:

"Putyin hatalomból való távozása és Oroszország összeomlása után ezt a területet meg kell fosztani a fegyverektől, beleértve a nukleáris fegyvereket is, ellenkező esetben megmarad az egész világot fenyegető veszély – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára szombaton egy televíziós interjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál. A tudósítás szerint Danilov az Ukrajina 24 tévécsatornának nyilatkozva megjegyezte, hogy maga az élet fogja eltávolítani Putyint. „Száz százalék, hogy ez így lesz. Nem egyszer mondtam már, hogy ez még a mi életünkben megtörténik. Oroszország szintén szétesik még a mi életünkben” – fejezte ki reményét.
Az RNBO titkára biztos abban, hogy Oroszország nem tud fennmaradni, „mert mesterséges képződmény”. „Ez meg fog történni. Nagyon szeretnénk, ha ez még „tegnap megtörtént volna”, de még várnunk kell egy kicsit” – jósolta. Danilov szerint a fegyvereket, így a nukleáris fegyvereket is el kell távolítani Oroszországból, mert nagyon veszélyes atomfegyverrel rendelkező olyan országot meghagyni, amely úgy viselkedhet, ahogy jónak látja, figyelmen kívül hagyva a törvényeket, az ENSZ-t és minden olyan szabályt és előírást, amelyek ma léteznek. „Ez nagyon-nagyon veszélyes. Ha valaki azt gondolja, hogy nem jelenik meg ott egy másik Putyin, akkor, higgyék el, és már mondtam, rettenetesen sok olyan van, aki Putyin akar lenni” – figyelmeztette a világot. Az RNBO-titkár felidézte, hogy vannak országok, amelyek soha fennállásuk során nem támadtak meg senkit, de vannak olyan államok, amelyek folyamatosan más országok elleni támadásban élnek. „Oroszország azok közé tartozik, akik folyamatosan támadnak más államokat. Állandóan nyomulnak, és idegen területekre támadnak” – vélekedett Olekszij Danilov."

https://politic.karpat.in.ua/?p=49711&lang=hu
 
W

Wilson

Guest
De miért kell kivezetni az orosz gázt? Ha olcsóbb, vegyük azt. Alternatívákat kell bevezetni, nem pedig meglevő megoldásokat kivezetni. Hagyjuk már ezt az üzleti meg kultúrraszzmust, a vak is látja, hogy ez csak azoknak az érdeke akik drágábban akarnak nekünk eladni.
Nézd az EU tagországoknak van egy választott vezetése amely döntést hozott arról, hogy támogatja ki ilyen vagy olyan módon az Ukránokat, a magyar vezetés is támogatja az orosz szankciókat innentől kezdve, nem sok értelme van szerintem ezen "pörögni".Az olajembargót pedig végre fogják hajtani Magyarország nélkül (átmenetileg) vagy vele, de meg fogják csinálni.
orosz gáz orosz olaj ebből a szempontból ugyanaz...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
Pontosan úgy megy oda a SOF, mint ahogyan az MLRS (mint pl. az S-300 -hoz is Nikolajiv -nál). Amire kicsit látens módon is próbáltam utalni, hogy amennyiben kicsit is "potens" cuccot akarnának adni az amcsik, akkor azt érdemes lenne akár egyből Kubinkába címezni ( :) ) avagy mellékelni a muszkának időpont-koordináta párost. Jobb a békesség ...

Nekem nincs vesszőparipám. A muszkának viszont van. Az egyik ilyen, hogy meg fogják védeni magukat - akár tetszik másnak akár nem. A másik pedig a "Oroszok nélküli világra nincs szükség" kezdetű örökzöld ...
Talán nem óvodás szintú gondolkodás az, ha az egyik résztvevő kijelenti, hogy ha veszít (megint...), akkor borítja a játékasztalt... végül is csak utal rá... jó itt látni, hogy nem határozza meg azonban pontosan, hogy mikor veszít, akkor úgy is fogja venni, hogy neki vége.
Szóval jó, hogy nem konkretizál.

Ha megtenné, akkor aztán tényleg primadonnális melodrámaszag öntene el mindent...

Amit nem akar senki.
 
  • Vicces
Reactions: megazez
W

Wilson

Guest
Igen, és lőttek akár csak egyet is azzal a S-300 -al ... ;)

Na, pont ez a lényeg ...
Már hogy lenne ez a lényeg? Ha az ukrik az MLRS-t nem a fronton hanem attól mondjuk 50 km-l a front mögött vetik be , akkor 70 km hatótávolsággal számolva még nyugodtan ki tudják szedni az orosz tüzérség jó részét ,így aztán ilyen távolságból az orosz SF-l szemben biztonságban van. Ha viszont ennél nagyobb hatótávolságú rakétákat kapnak az ukránok,akkor ez még hatványozottabban igaz.
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02