[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Ami nem orosz propaganda az számodra ukrán agitprop így aztán szerinted minden orosz propagandával nem egyező hozzászólás rontja a fórum színvonalát, mindig mulattat amikor azt hiszed hogy ez a fórum kizárólag az orosz narratíva propagálására szolgál, ami különösen érdekes, hogy erre pár hónap alatt sem jöttél rá, de semmi probléma ha még elég időt töltesz itt akkor elég utóbb rá fogsz jönni ,hogy hiába próbálkozol mindig lesznek az orosz propagandával ellentétes hozzászólások.
Kifejezett orosz propaganda eddig sem volt, legfeljebb bokira lehett mondani hogy egyértelműen oroszbarát. Itt nagyjából kiegyensúlyozott eszmecsere folyt különösebb agitációs propaganda nélkül, amíg te meg nem jelentél a klónjaiddal. A te célod egyértelműen az értelmes eszmecsere ellehetetlenítése, egyrészt a több ezer mainstream ukrán propaganda bemásolásával, másrészt azzal, hogy szándékosan félreértelmezel minden kérdést, tükörvádolsz, nem a tárgyra reagálsz, ferdíted, meghamisítod a híreket és a hozzászólásokat is, képtelennek tűnsz árnyaltan látni dolgokat, a másik álláspontját megérteni. A tevékenységed itt egyenlő a kommunikációs zavarkeltéssel, dezinformálással, floodolással, és te vagy az egyetlen aki minden nap százon felüli hozzászólással rombolsz, minden napszakban, a hét minden napján. Beszédes, hogy csak a háború kitörése óta több mint 7000 kommented van, kb annyi amit boki összesen évek alatt kommentelt. Még a fasorban sincs senki ehhez a mennyiséghez képest ez majdnem 100 hozzászólás naponta. Beláthatod, hogy amit művelsz az nem fórumozás, hanem egy nagyon céltudatos információs háború, ráadásul kicsiben azt csinálod ami nagyban megy az ukrán médiában, mindenféle ellenvélemény, kérdés kiszorítása a közbeszédből. Ha nem megbízásból csinálod, akkor egy mániákussal van dolgunk. Látod még külön fórumszabályt is kellett hozni miattad, hogy korlátozva legyen a napi hozzászólásszám. Kíváncsi leszek erre mit fogsz lépni. Új accountok? Egyéb topikok betámadása? És a legjobb, hogy mindezt "életmódváltással" magyarázod, azaz véletlenül pont a háború eszkalálódása óta minden idődet itt töltöd, tényleg ha ez egy ember műve, az kész agyrém :)
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Most az MLRS-l van szó nem az M777 és az Excaliburról.Vagy te láttál említést ebben a diskurzusban az M777-ről?
Csak egy héten keresztül az excaliburtól M777 kombótol vártad a megváltást,csak nem látjuk.Most az MLRS lett a vágyaid álma,hogy ez a "ruszkikat" biztosan megfekteti.Egy hét múlva miben ábrándozol majd?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Az ukránok 4 orosz harckocsit lőttek ki Stugnával. Nem lesz ebből Szeverodonyeck az oroszoknak.

Ukrán helikopter az oroszokon hajt végre előre tervezett műveletet

60.000 hektár ég Oroszországban, a vad tűz mindent felemészt, vagyont, életet, reményt.
Hiányoltalak már .Elkészült az agitprop?Már régen hasatokra sütött a nap.:)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
Az ukránok 4 orosz harckocsit lőttek ki Stugnával. Nem lesz ebből Szeverodonyeck az oroszoknak.

Ukrán helikopter az oroszokon hajt végre előre tervezett műveletet

60.000 hektár ég Oroszországban, a vad tűz mindent felemészt, vagyont, életet, reményt.

2015-ös kép remekül passzol a hülye kommentjeidhez

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Egyébként Szeverodonyeck ostroma még mindig Ukrajna számára a kedvezőbb forgatókönyv. Az eredeti elképzelés ugye Donbasz teljes bekerítése volt, de azt egyelőre feladták az oroszok. Most gyakorlatilag a teljes orosz invázió két nem is túl nagy méretű ukrán városra összpontosul és így tudnak lassan eredményeket felmutatni. Az oroszoknak még mindig új erőket kéne felmutatni, mert a meglévők előbb fognak felmorzsolódni mint az ukránok. Az ukránoknak fejlettebb tartalékosi rendszere van és védekezni mindig könnyebb.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Én értem,viszont te nem.
Csak egy példa. Izrael előre tájékoztatja az oroszoknak mielőtt szétbombázza az oroszok szövetségeseit Szíriában. Érdekes nem? Vannak a közel-keleten egyéb érdekes dolgok is.

Etnikailag és vallásilag megosztott terület ahol a határok nem fedik az etnikai és vallási határokat. A közel-kelet egy hangyaboly amit jobb nem piszkálni, az USA tényleg belepiszkált és nem is tett jót. De a közel-kelet összes problémája miatt az USÁ-t okolni teljes tévedés.
 
  • Tetszik
Reactions: vontod and PPP

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
"Janukovics már rég eladta volna a hazáját a ruszkiknak egy arany WC keféért, "

Érdekes, hogy ez az arany WC kefe, kagyló előszeretettel volt hangoztatva Líbiában, Irakban sőt talán Csaucseszkunál. Azután, amikor képek kerültek bemutatásra, kiderült, hogy ugyanaz az egy kép kering, mint az a bizonyos sebesült kislány egy személyben 3 helyen is.

Akkor alkalomadtán ki fog derülni, hogy Jeszenszkinek (by Márky) is van arany WC keféje, ha süllyesztőbe kerül? Vagy ez a téma mindig csak az aktuális gonosz embernél jelentkezik, akit előtte a nyugati nagyon demokratikus országok politikusai a keblükre öleltek?
Pedig filleres dolog szinte, par eve mar utananeztem, kb 14 korul. Van aki erre kolt, van aki horgaszatra pl...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
Ezt én is tudom. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hiteltelen a wiki.A nagy veszélyt abban látom, hogy sokan tájékozódnak onnan, és nincs semmiféle cenzúra, vagy ellenőrzés. Tehát a tájékoztatási szabadságon, sokan a félretájékoztatás szabadságát értik!
A wikivel nem ez a baj, ha politikai, ideológiai, történelmi dolgokról van szó, hanem a "Reliable soruce" követelmény és a totális liberális uralom a szerkesztők között.

A szennysajtó természetesen mindig megbízható forrás, a fősodorba nem illő, pedig soha. NYT, Washington Post, CNN akármennyit hazudhat, mindig megbízható forrásnak számít a wikipedián, míg az RT akkor sem, ha azt írta, tegnap esett az eső, vagy felkelt a nap.

Ebből adódik a jól ismert körkörös hivatkozás wikipediára applikált változata: john doe leírja a NYT-ban, hogy te szélsőjobboldali populista vagy, akkor az hiába vélemény, mivel megbízható forrás is lehozta, onnantól a wikipedián keresztül tényállításnak fog minősülni, mivel ez egy enciklopédia hivatkozásokkal.

Hasonló ez nagyban, mint nálunk a weyerbélázás: pár napja is örültek maguknak a libbantak, hogy a Bloomberg elítélte Magyarországot stb stb. MEgnézed kik jegyzik a cikket: Klág Dávid, Kőműves Anita stb stb.

Nézd meg pl mit ír a wikipedia Jack Posobiecről, vagy Mike Cernovich-ról, és mit ír Rachel Maddowról vagy Malcolm Nance-ről.
A wikipedia az egyoldalú liberális véleményterror egyik eszköze.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
A wikivel nem ez a baj, ha politikai, ideológiai, történelmi dolgokról van szó, hanem a "Reliable soruce" követelmény és a totális liberális uralom a szerkesztők között.

A szennysajtó természetesen mindig megbízható forrás, a fősodorba nem illő, pedig soha. NYT, Washington Post, CNN akármennyit hazudhat, mindig megbízható forrásnak számít a wikipedián, míg az RT akkor sem, ha azt írta, tegnap esett az eső, vagy felkelt a nap.

Ebből adódik a jól ismert körkörös hivatkozás wikipediára applikált változata: john doe leírja a NYT-ban, hogy te szélsőjobboldali populista vagy, akkor az hiába vélemény, mivel megbízható forrás is lehozta, onnantól a wikipedián keresztül tényállításnak fog minősülni, mivel ez egy enciklopédia hivatkozásokkal.

Hasonló ez nagyban, mint nálunk a weyerbélázás: pár napja is örültek maguknak a libbantak, hogy a Bloomberg elítélte Magyarországot stb stb. MEgnézed kik jegyzik a cikket: Klág Dávid, Kőműves Anita stb stb.

Nézd meg pl mit ír a wikipedia Jack Posobiecről, vagy Mike Cernovich-ról, és mit ír Rachel Maddowról vagy Malcolm Nance-ről.
A wikipedia az egyoldalú liberális véleményterror egyik eszköze.
Tehát a közelmúlt történéseit adják elő, "liberális" változatban!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
A wikivel nem ez a baj, ha politikai, ideológiai, történelmi dolgokról van szó, hanem a "Reliable soruce" követelmény és a totális liberális uralom a szerkesztők között.

A szennysajtó természetesen mindig megbízható forrás, a fősodorba nem illő, pedig soha. NYT, Washington Post, CNN akármennyit hazudhat, mindig megbízható forrásnak számít a wikipedián, míg az RT akkor sem, ha azt írta, tegnap esett az eső, vagy felkelt a nap.

Ebből adódik a jól ismert körkörös hivatkozás wikipediára applikált változata: john doe leírja a NYT-ban, hogy te szélsőjobboldali populista vagy, akkor az hiába vélemény, mivel megbízható forrás is lehozta, onnantól a wikipedián keresztül tényállításnak fog minősülni, mivel ez egy enciklopédia hivatkozásokkal.

Hasonló ez nagyban, mint nálunk a weyerbélázás: pár napja is örültek maguknak a libbantak, hogy a Bloomberg elítélte Magyarországot stb stb. MEgnézed kik jegyzik a cikket: Klág Dávid, Kőműves Anita stb stb.

Nézd meg pl mit ír a wikipedia Jack Posobiecről, vagy Mike Cernovich-ról, és mit ír Rachel Maddowról vagy Malcolm Nance-ről.
A wikipedia az egyoldalú liberális véleményterror egyik eszköze.
Én megértem hogy problémáitok vannak a média fősodrával, bármilyen meglepő nekem is vannak. Viszont erre nem lehet az a válasz hogy semmit se hisztek el a fősodornak és bármit elhisztek az oroszoknak. A kgb egyik nagy erőssége mindig is a dezinformáció volt. Független orosz média pedig nincs, vagy legalábbis nem Oroszországban. Ott a kreml mondja meg hogy mit kell írni. Ott az újságíróknak nincs véleményük.
 
W

Wilson

Guest
egyenlőre még csak tárgyalnak a deealról. ha kapnak is mennyit 1-2 tucatot (kitörölhetik vele a háború ezen szakaszába) az meg hogy mikro érkezik be...

az ukrán front átszakadt. itt nincs mese ahhoz hogy a szakadást megállítsák erőket kell átcsoportosítani. ahonnan átcsoportosít meggyengít. ezt képzetlen tömegekkel nem fogja meg. (nem tudja betömni velük a rést. el sem jutnának addig képzetlen csapatok. a képzett emberből meg kevés van és mindenhova kell. hogy mennyit megy az orosz az elkövetkeő 1-2 hétbe az itt a kérdés. Zelinszky nyilatkozataiból hogy nem egész egy hete nagypofával 1 cm2 se engednek orosznak és ő aztán nem tárgyal csak ha mindenhonnan kiszorítják a ruszkit. eljutottunk oda hogy zselé mindig is tárgyalni akart a békéről de putyin hajthatatlan... Ez nem sok jót jelez előrre az ukrán csapatok helyzetéről.
Az ukrán front nem szakadt át Donbaszban csupán Severodenyeck körzetében értek el áttörést az ukrán hadvezetésnek kell eldönteni hogy visszavonja onnan az erőit vagy vállalva a bekerítés veszélyét tovább harcol Severedonyeck és a térség megtartásáért.

Ami pedig az MLRS-t illeti jövő héten nagy valószínűséggel bejelentik és attól számítva néhány héten belül Ukrajnában lesznek, és szerintem biztos lehet mindenki benne, hogy olyan mennyiséget kapnak amellyel az ukránok is elégedettek lesznek elég csak az M777-k darabszámban figyelembe venni.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 685
113
Mondom elősször legyél tisztában azzal, hogy mi a hírhamisítás és utána oszd az észt, ha nincsenek meg a megfelelő ismereteid ez ügyben vagy nem érzed magad ehhez elég felkészültnek nagyon szívesen segítek neked csak szépen kell kérned.

Ami a frusztrációt illeti azt nálad érzek amiatt ahogyan folyamatosan görcsösen próbálkozol ezzel az óvodás módszerrel, de mint mondtam korábban mindenkinek kell egy hobby neked pedig ez jutott, bevallom neked ezért nem irigyellek.

Ami pedig a hülyeséget illeti arról pont a te itteni tevékenységed jut az eszembe, és ezzel kapcsolatban egy előnye lesz annak, hogy egy órában csak bizonyos mennyiségű hozzászólást lehet ide írni, még pedig az,hogy nagyon meg kell majd válogatni kinek a hozzászólásaira lesz érdemes válaszolni ,így aztán te Grigorij bizony hátrébb fogsz szorulni nálam, ami gondolom abból a szempontból gondot fog okozni nálad mert így nem nagyon lesz reakció tőlem a provokációidra, így aztán vagy más hobby után nézel vagy pedig egyedül folytatod a performanszodat.

Mindenesetre annyit megígérhetek neked, hogy én változatlanul segítek majd neked hiányos ismereteid hálójának befoltozásában....
fake news angol kifejezés, magyarul álhírt jelent. Ez lehet kamu, kitalált hír, elfogult, valamilyen cél érdekében szándékosan egyoldalú megközelítés..
Forrás: lexiq.hu
Hát pont ez a rész szól rólad. :D Csak hogy segítsek eligazodni a fogalmak neked kissé bonyolult hálójában... :D
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
718
7 286
93
A vörös karszalag a szakadároké vagy az SSO-é?
Mindenesetre úgy néz ki mint akikkel a nyomás végzett volna.

vADffs8.jpeg
Kérhetnénk hogy ilyet spoilerben vagy 18+ os megjelöléssel! Köszi!
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 685
113
Az ukrán front nem szakadt át Donbaszban csupán Severodenyeck körzetében értek el áttörést az ukrán hadvezetésnek kell eldönteni hogy visszavonja onnan az erőit vagy vállalva a bekerítés veszélyét tovább harcol Severedonyeck és a térség megtartásáért.

Ami pedig az MLRS-t illeti jövő héten nagy valószínűséggel bejelentik és attól számítva néhány héten belül Ukrajnában lesznek, és szerintem biztos lehet mindenki benne, hogy olyan mennyiséget kapnak amellyel az ukránok is elégedettek lesznek elég csak az M777-k darabszámban figyelembe venni.
Magyarul azon a szakaszon bizony elporolták a nacijukat. Ezt lehet ám ilyen egyszerűen is írni... :D