[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Hát az orosz invázió se segíti elő a kárpátaljai magyarság fennmaradását. Amúgy meg a magyar érdek az volna hogy az anyaországgal együtt ők is a nyugati világhoz tartozzanak és ne egy új vasfüggöny válassza el őket a magyarság többi részétől.
Oké ehhez csak annyit kéne tenni, hogy Zelenszkij gazdái elengedjék végre a donbaszt meg a krímet, oszt lehet csatlakozni szépen az eu-hoz. De erre 2014 óta képtelenek, hiába kúrják szét vele az egesz orszagot meg a jövőjüket. Nem baszki, inkább Kissingert teszik halállistára. Meg kéne érteni, hogy ezt az elmebeteg garnitúrát el kell takarítani, mert anélkül sosem lesz béke.
 
W

Wilson

Guest
A brit hírszerzés szerint Oroszország megmutatta, hogy kész a globális élelmezésbiztonságot felhasználni politikai céljai elérése érdekében.

Ez áll a brit védelmi minisztérium hírszerzési áttekintésében az " European Truth " szerint.

A brit védelmi minisztérium emlékeztetett arra, hogy Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes május 25-én azt mondta, Oroszország kész humanitárius folyosót biztosítani a Fekete-tengeren élelmiszert szállító hajók számára a szankciók feloldásáért cserébe. A miniszter arra is kérte Ukrajnát, hogy aknamentesítse az odesszai kikötő környékét, hogy lehetővé tegye a hajók áthaladását.

"Oroszország megmutatta, hogy kész a globális élelmezésbiztonságot saját politikai céljaira felhasználni, majd okos szereplőként mutatkozik be, és a Nyugatot hibáztatja minden kudarcért. Oroszország azon kísérlete, hogy csökkentse a nemzetközi szankciók súlyosságát, szintén aláhúzza a szankciók által okozott stresszt. a rezsim." recenziók.

Az orosz elnök tegnapelőtt azt mondta Macronnak és Scholznak, hogy a globális élelmiszerválság veszélye állítólag az Oroszország elleni szankciók és a "nyugati országok rossz gazdaság- és pénzügyi politikája" következménye, és biztosította, hogy Oroszország "kész segíteni a lehetőségek megtalálásában" akadálytalan gabonaexport, beleértve az ukrán gabonaexportot." Fekete-tengeri kikötők". Putyin a szankciók feloldását is szorgalmazta "az orosz műtrágya és mezőgazdasági termékek kínálatának növelése érdekében".
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 729
8 952
113
Oké ehhez csak annyit kéne tenni, hogy Zelenszkij gazdái elengedjék végre a donbaszt meg a krímet, oszt lehet csatlakozni szépen az eu-hoz. De erre 2014 óta képtelenek, hiába kúrják szét vele az egesz orszagot meg a jövőjüket. Nem baszki, inkább Kissingert teszik halállistára. Meg kéne érteni, hogy ezt az elmebeteg garnitúrát el kell takarítani, mert anélkül sosem lesz béke.
Nem hiszem hogy vége lenne ha Ukrajna területet adna fel. A Krímet is feladták harc nélkül és ez oda vezetett hogy az oroszok bepróbálkoztak Kijevvel is. Az oroszok csak az erőből értenek.
 
W

Wilson

Guest
Ukrajnában meghalt az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma sajtószolgálatának egyik alkalmazottja, Vlagyimir Ivanov ezredes. Halálát a Mediazona erősítette meg . Az ezredes haláláról elsőként Jevgenyij Poddubnij, az Összoroszországi Állami Televízió- és Rádiószolgáltató munkatársa számolt be, aki egy katona portréjával ment ki május 9-én a Halhatatlan Ezred nagygyűlésére.

Az újságírók által tanulmányozott öröklési ügyek nyilvántartásából származó információk szerint a 41 éves Vlagyimir Vasziljevics Ivanov március 25-én halt meg, halálát öt nappal később hivatalosan is megerősítették. Az öröklési ügyet lebonyolító közjegyző feltüntette az elhunyt lakcímét: Moszkva, st. A Znamenka, 19. a Honvédelmi Minisztérium főépülete, egyben a 66524-es katonai egység is.

Az ezredes halálának részletei nem ismertek. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma nem számolt be nyilvánosan Ivanov haláláról.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 109
1 997
113
Hehe, jött egy helyesbítés:
Kadirov kicsit elébe ment a dolgoknak, még nem tartunk ott.

Úgy tűnik, hogy Kadirov szokásához híven nyomott egy PR kört :)
10 fekvőtámaszt nem tud megcsinálni szegény.
Pofázni tud, semmi különöset nem mutattak eddig, túl vannak tolva.
Hamarosan lesznek konfliktusok az orosz erők és a csecsenek közt ha beindul a féltékenység.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 270
43 092
113
Bécs központjában verekedés volt, a résztvevők egy ukrán rendszámú autóban ültek - írja a Heute című osztrák kiadvány. Egy osztrák férfit eszméletlenre vertek, remélem, életben van. Ez egy elbaszott szarság, srácok. Európa tovább ismerkedik az ukrán manókkal, érzéketlenek és kegyetlenek.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
630
3 025
93
.
Nem hiszem hogy vége lenne ha Ukrajna területet adna fel. A Krímet is feladták harc nélkül és ez oda vezetett hogy az oroszok bepróbálkoztak Kijevvel is. Az oroszok csak az erőből értenek.
Kissinger próbált velük tárgyalni. SALT-I lett belőle, meg SALT-II
Mindenki más a pofájukat akarta leverni, mehogy csak az erőből értenek. Visszakézről adott pofon lett belőle.
Mi lenne, ha Kissingerre hallgatnánk?
Lehet működik?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 048
23 932
113
Az ukrán hadsereg összeomlik; Zelenszkij (most) azt mondja: "Szembe kell nézni a valósággal."
fú de nem lennék most kapor fanklubos .. ezt vajon hogy fogják itt meg magyarázni ?

1. Zelenszkij a Kreml ügynöke ?
2, Zelenszkij hazaáruló ?

:D
 
W

Wilson

Guest

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának reggeli összefoglalója . A fő dolog​

  • Volyn és Polesye irányban megnövekedett a hadműveleti és harci kiképzési intézkedések száma a fehérorosz fegyveres erők ellenőrzése során. Továbbra is fennáll a fenyegetés, hogy Fehéroroszország csapásokat mér Ukrajna infrastruktúrájára.
  • Szeverszk irányában az ellenség aknavetőkkel lőtte a védelmi erők állásait Sumy térségében.
  • Harkiv irányban az oroszok fő erőfeszítései a megszállt vonalak megtartására irányulnak. Az ellenség polgári infrastruktúrát lőtt Cserkasszkij Tishkov, Orosz Tishkov, Petrovka és Ternova térségében.
  • Donyeck irányában az ellenség offenzívát hajt végre, aktívan alkalmazva a rakétacsapatok és a tüzérségi erőket, valamint az elektronikus hadviselést. Az RF fegyveres erők növelték a hadműveleti-taktikai és katonai repülési műveletek intenzitását.
  • Liman irányban az oroszok erősítik a csoportot. Az ellenség támadórepülőgépeket használt Dibrova közelében, megpróbálva megvetni a lábát Liman térségében.
  • Szeverodonyeck irányában az ellenség a tüzérség támogatásával megrohanta Szeverodonyeck városát, a harcok folytatódnak. Bobrovo falu területén az oroszok veszteségeket szenvedtek és visszavonultak korábban elfoglalt pozícióikba.
  • Az ellenség Bahmut irányában próbál javítani a taktikai helyzeten. Avdejevszkij irányában Kamianka és Vesely térségében az offenzíva nem volt sikeres. Szláv, Kurakhovsky, Novopavlovsky és Zaporizhzhya irányokra nem folytatott aktív támadó hadműveleteket, polgári infrastruktúrára lőtt.
  • Juzsnobuzsszk irányban az RF Fegyveres Erők ukrán egységeinek offenzívája következtében veszteségeket szenvedtek, és Kosztromka térségében kedvezőtlen vonalakon vették fel a védelmet. A veszteségek pótlására az ellenség a csoportosítást elavult fegyverekkel és a raktárból eltávolított katonai felszerelésekkel erősíti meg, különösen a T-62 és BMP-1 tankokkal.
  • A krími hatóságok elrendelték, hogy hagyják abba a lakosság kórházi fogadását, hogy a sebesültek számára ágyakat szabadítsanak fel. A donorok vérét intenzíven gyűjtik.
  • Az elmúlt 24 órában csak Donyeck és Luhanszk irányban hét ellenséges támadást sikerült visszaverni, egy harckocsit, hat járművet és egy Orlan-10 drónt megsemmisítettek
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 430
113
Miért is nem a Szovjetunió?? Mert Moszkva volt a főváros? Akkor a Te olvasatodban Sztálin és Hruscsov is orosz volt, mert Moszkvából irányították a rendszer.
Putyler és a ruszki elit a SZU jogutódjaként viselkedik, a birodalmi restauráció alapja ez.
A SZU gondolkodásának meghatározó része az orosz gondolkodás, A bűnöket is örökölte, nem csak a dicsőséget, aki restaurál.
 
W

Wilson

Guest
Oroszország brit nagykövete a BBC-nek azt mondta, nem hiszi, hogy országa taktikai nukleáris fegyvereket használna az Ukrajna elleni háborúban.

"Andrej Kelin elmondta, hogy az orosz katonai szabályok szerint ilyen fegyvereket nem használnak a mostanihoz hasonló konfliktusokban.
Oroszország nagyon szigorúan rendelkezik ezek használatáról – mondta –, főleg akkor, ha az állam léte veszélybe kerül.

"Ennek semmi köze a jelenlegi művelethez" - mondta a Sunday Morningnek.

Amikor Vlagyimir Putyin február végén, nem sokkal az invázió után fokozott készültségbe helyezte nukleáris erőit, azt széles körben figyelmeztetésként értékelték."

 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000 and Lando

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 048
23 932
113
Rendben. Ha nem akarod megérteni hogy más liga egy taktikai ballisztikus rakéta mint a harckocsi, nincs miről tovább beszélni. Főleg egy olyan országnál aki minden erejével azon volt 3 hónapja, hogy ismét atomhatalommá váljon valahogy.
eleve nincs miről beszélni,mert a "HA" az általában nem figyelembe vehető tényező a történelemben ..

pl:

-mi lett volna HA nem IV.Béla seregei Muhinál tönkreverik a mongolokat ?
-mi lett volna HA Hunyadi Mátyásnak 2 törvényes fiú örököse van ?
-mi lett volna HA Hitler nyeri meg a II.világháborút ?
-mi lett volna HA nem lövök le Kennedy-t ?

érdekes,de értelmetlen kérdések mert a történelemben nincs HA !
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 549
13 148
113
Az a három dandár Abrams soha nem tudná fenyegetni érdemben az oroszok hátországát, mert nem jutna el az orosz határon túlra mélységben. Persze mobilizálni kéne hozzá már, de szétszednék mögüllük a logisztikát, elfogyna az üzemanyag, alkatrész, lőszer, biztosító gyalogság. Az ATACMS meg igen, főleg ha raknak valamit bele az ukránok több száz km-ig életveszélyes lenne az ABV vonalon. Egyértelműen vörös vonal én azt gondolom.

Biztosra nem illik fogadni, de mint már korábban is írtam.. szerintem a nyugati "csoda"fegyverek bayraktar szindrómába kerüpnének.
Majd amikor Ladagrant töltené fel napi szinten, amikor smerccsel, krasznopollal vagy sima leváló köpenyes lövedékkel lődöznék ki őket, akkor lenne tátott száj.
Meg a csodalégierő is vagy komoly veszteseget szenvedne vagy az f117 mintájára kivonnák.
 
W

Wilson

Guest

Az ukrán fegyveres erők kiszorították az oroszokat a Liszicsanszk-Bakhmut-OVA autópályáról​

2022. MÁJUS 29., VASÁRNAP, 10:44

A luhanszki regionális államigazgatás vezetője, Szerhij Haidai elmondta, hogy a frontvonal erősítést kapott a fegyveres erőktől, és visszaverte az ellenséget a Liszicsanszk-Bakhmut autópályáról, amelyen immár humanitárius segélyt szállíthat.

Forrás : Gaidai a teleton éterében

Gaidai : "Őket (a megszállókat – a szerk.) nagy veszteségek érték a szállodában, mert embereink folyamatosan lőnek rájuk és kirúgják őket a szállodából. Amíg ott bujkálnak, nem tudnak átmenni.

Részletek : Gaidai elmondta, hogy erősítést kaptak az ukrán hadseregtől.

A Komysuvakha melletti Popasna irányában az ellenség két kilométerrel visszaszorult,így a Liszichanszk-Bakhmut útvonalat már kevésbé lőtték . Ezért jönnek a segélyszállítmányok.

Emlékeztetünk: Bobrovo térségében a luhanszki régióban az orosz megszállók veszteségeket szenvedtek , és korábban elfoglalt pozíciókba távoztak.

 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: Ember and ladagrant

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 048
23 932
113

Megkezdődött Mariupol kifosztása

"A CNN az ukrán parlament emberi jogi biztosát, Liudmila Denisovát idézte, ő jelentette be"
Ez nagyon komoly !!!

mint ha a nürnbergi perben,beidézte volna tanúnak Adolf Eichmannt a védelem,a haláltáborok kapcsán !

szóval pont CNN idéz egy ukrán valakit ezzel kapcsolatban .. erősen MUHAHAHA kategóriás hír !