Szokásos wilsoni recept: végy egy ellenőrizhetetlen valóságtartalmú new york times propagandacikket, tedd be fordítóba, hamisítsd meg már rögtön a címét ( te hazudtad bele hogy ellenzéki képviselő, ilyet sem a nyt, sem a meduza, sem a magát nigéria elnökének hívó twitteres csávó nem írt), aztán lehet betolni a fórumra.
Tovább nem is olvastam, ki tudja hol hamisítottad még meg.
Ezzel szemben az RT és a TASS sokkal objektívebb, persze az tiltott média.
Tovább nem is olvastam, ki tudja hol hamisítottad még meg.
Ezzel szemben az RT és a TASS sokkal objektívebb, persze az tiltott média.
RT - Breaking News, Russia News, World News and Video
RT is the first Russian 24/7 English-language news channel which brings the Russian view on global news.
www.rt.com
US mass media demonizing Russian Armed Forces — Russian Embassy
The US mass media placing the blame on Russia with instigating genocide in Ukraine
tass.com
NYT: Egy murmanszki ellenzéki képviselő elhagyta Oroszországot a Krím annektálása után. Most egy ukrán önkéntes különítményt irányít Kandalaksha hívójel alatt.
New York Times egy murmanszki politikai aktivista történetét mesélte el , aki 2014-ben, a Krím annektálása után Oroszországból Ukrajnába menekült, és jelenleg egy ukrán önkéntes alakulatot irányít az ország keleti részén.
Az újságírók nem adják meg az igazi nevét, csak a hívójelet ismerik - Kandalaksha , de az anyag a frontvonalon katonai egyenruhás fotóját is közzétette.
Kandalaksha, akinek villamosmérnök végzettsége van azt mondja, először 2008-ban vagy 2009-ben kezdett érdeklődni a politika iránt, amikor meglátott egy videót Alekszej Navalnijról, amint az orosz hatalom legfelsőbb rétegeiben tapasztalható korrupciót leleplezi. Elkezdett azon töprengeni, hogy hová mennek el dollármilliárdok az orosz költségvetésből, és arra a következtetésre jutott, hogy mindez az elnök és más magas rangú tisztviselők zsebébe megy.
A férfi ellenzéki szórólapokat kezdett terjeszteni, 2011-ben pedig Moszkvába ment tiltakozó gyűlésekre. Hamarosan – saját szavai szerint – az orosz különleges szolgálatok szigorú felügyelete alá került. Politikai aktivizmusa megakadályozta, hogy a vízerőműben előléptessék, a vezetés pedig lemondásra kényszerítette. 2013-ban délre költözött, ahol új állást talált. A kijevi Euromaidan és a Krím Oroszországhoz csatolása után Ukrajnába távozott – a család ellenezte a lépést, de végül elfogadták a döntését. Kandalaksha politikai menekültnek nevezi magát: „Harcoltam a Putyin-rezsim ellen, és rájöttem, hogy a legalkalmasabb hely erre a harcra Ukrajna.”
2015-ben, amikor harcok folytak a Donbászban az ukrán hadsereg és a DPR és LPR szeparatistái között, csatlakozott egy önkéntes különítményhez. „Önmagam kerestem, és kerestem a módját, hogy hasznos legyek. Azt hittem, a legőszintébb az lenne, ha harcolni kezdenénk az országért” – mondja Kandalaksha a NYT újságíróinak.
Az ukrajnai orosz invázió kezdetével 2022 februárjában Kandalaksha ismét önként jelentkezett. Először egy hónapig Kijev északnyugati külvárosában harcolt, majd az orosz csapatok visszavonulása után alakulatát áthelyezték az ország keleti részébe, ahol az oroszok a Donbassért vívott csatára összpontosították a fő erőket.
Most a Kandalaksha által irányított különítmény egy dombos területen lévő elhagyatott farmon állomásozik, második hónapja tartja a sorokat, és blokkolja az orosz csapatok előrenyomulását Izyum városától délre a 95. légi rohamdandár részeként.
Az alakulat harcosai között van például színházigazgató és közgazdasági egyetemi oktató is. Ágyútölteléknek nevezik magukat - a Kandalaksha különítmény előőrsei körülbelül 15 kilométerre helyezkednek el az oroszok állásaitól, és szinte naponta orosz tüzérségi támadásnak vannak kitéve. A különítmény harcosai fegyvereikkel válaszolnak rájuk, amelyeket az erdősávban rejtenek el, és nem voltak hajlandók megmutatni az újságíróknak.
Állandóan fészerekben kell elrejtőzniük az orosz drónok elől, és közvetlenül fadeszkákon kell aludniuk, felváltva egymást helyettesítve az őrségben. A nehézségek ellenére a különítmény morálja nem tört meg: „Minden harcos megérti, hogy most az egész világ Ukrajnától függ. Mindent megteszünk, ami tőlünk telhető."
Kandalaksha nem bánja meg, hogy távozott Oroszországból. „Nem hiszem, hogy valaha is visszajövök. nagyon jól érzem magam itt. Itthon vagyok – mondja.
A közelmúltban az Oroszországnak tett területi engedményekre vonatkozó nyugati javaslatokra hivatkozva a parancsnok felkiált: „Ez egy szörnyű ötlet. Az egész világnak törekednie kell az orosz rák elpusztítására. Ez a gonoszság kvintesszenciája, és az egész emberiségnek le kell győznie!”
Változást remél Oroszországban, de nem hiszi, hogy a vezetés változása bármit is változtatna. „Ha Putyin távozik, a rendszer megmarad. Meg kell változtatnunk a rendszert” – mondja Kandalaksha. — Remélem, Oroszország megszűnik olyan lenni, mint amilyen. Nem arról van szó, hogy még akarom semmisíteni, de remélem, hogy az oroszok megváltoznak."
NYT: оппозиционер из Мурманской области покинул Россию после присоединения Крыма. Сейчас он командует украинским добровольческим отрядом под позывным Кандалакша — Meduza
Газета The New York Times рассказывала историю политического активиста из Мурманской области, который бежал из России в Украину в 2014 году, после присоединения Крыма — а сегодня командует украинским добровольческим отрядом на востоке страны.meduza.io