Egyet értek, a háború szar, volt Budapesti Memorandum (amit egyébként kb. MINDENKI felrúgott valahol, NEM az oroszok egyedül a szerződésszegők), béke kell és kiegyezés.Amiről 1994-ben önként és dalolva lemondott.
Az én szememben az egyedüli elfogadható érvük az orosz kisebbség helyzetének alakulása miatti beavatkozás, ahhoz mérten kell(ene) a speciális katonai műveleteket végezni.
Nincs hidegháború-végi status quo visszaállítás, az anakronizmus, mintha ma az angolok, vagy a franciák indítanának harcot egykori gyarmatbirodalmuk/vélt vagy valós érdekszférájuk megváltozása okán, elmenve az atom-ütőkártyával való fenyegetésig.
DE!
Ez a múlt, az USA megígérte hogy nem terjeszkedik bele az oroszok pofájába a NATO, leszarták a szóbeli megegyezést/ígéretüket, közben szétbaszták a világot a 30 év alatt amíg olyan erőfölényben voltak, hogy azt csinálhatták amit csak akartak. Nem éltek, hanem VISSZAÉLTEK a történelmi lehetőséggel. Ez egy olyan embernek mint aki IMÁDTAM azt az USA-t, ami a '80 évekig volt, fáj. Haragszom rájuk érte! Lehettek volna VALÓBAN a szabad világ vezetője, de elbaszták, megrészegültek a saját hatalmuktól

Az ukránokat is sajnálom azért ami most történik, de ők sem szentek, + EXTRA hülyék hogy hittek 2014 ben és azóta is a negédes szirén hangoknak. Valamint nem lett volna kötelező kibaszni a kisebbségeikkel, pláne nem kormányzatilag minimum félrenézni - de inkább támogatni - az oroszokkal való kegyetlenkedéseket. Nem grál lovagok ők sem, nincs fekete - fehér, jó - rossz oldal!
Az oroszokkal kapcsolatban is leírtam, agresszorok, sajnálom hogy háború van, be is néztek sok mindent, tuti van Patyomkin jelenség, Putyin sem a régi már, DE: amit írtam, nem mentegetve őket, MEGÉRTEM hogy mit miért csinálnak! Egyszerűen ez tényleg ami történt a Müncheni biztonsági konferencián felrakva az i-re a pontot, Nekik vörös vonal volt! Lehet ezen sápítozni, ezt kb. az Ő helyzetükbe behelyettesítve SENKI nem hagyta volna az atomhatalmak közül. Ennyi.