[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Elméletileg a T-72B3 hőkameráit már ők gyártják, itt inkább az lesz majd a probléma, hogy a nyugati szankciók miatt, a meglévő import nyugati elektronikai alkatrészek kifogyása után, vagy új más beszerzési források után kell nézniük vagy meg kell teremteniük a saját gyártást aminek a fejlesztését elkezdték de még nagyon az út elején járnak.


A piros vonal jelzi az orosz szintet a világhoz viszonyítva(100) az egyes kategóriákban . Ahol 0-nál a vörös vonal , azt jelenti, hogy olyan terméket nem gyártanak Oo-ban.
Akkor ez elég kedvező az oroszokra nézve, hiszen láthatóan sehol nincs 0-nál a vörös vonal, azaz minden terméket gyártanak Oroszországban, legalább 20-as szinten a világhoz képest ;)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
Srácok! szándékosan nem akarja érteni. El próbálja a figyelmet venni. Csak szimpla rombolás, agitprop része.
Ezt egy felső tagozatos is érti. Ne menjetek bele a rombolásába. Rá kell hagyni.
Bár én modik helyében cselekednék.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 955
41 218
113
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának hivatalos jelentései egyre pesszimistábbak, és egyre inkább pánikra hasonlítanak:

- A Szeverszk irányában az Orosz Föderáció légicsapásokat mért az AFU létesítményeire Szumi területen Zapselya és Müropilja közelében, valamint tüzérségi ágyúzást hajtott végre Kondrativka közelében.

- Harkiv irányában az Orosz Föderáció lőtte az AFU állásait Harkivtól északra és északkeletre, valamint Russzkij Tiszki, Cserkasszkij Tiszki, Ruszkaja Lozovaja, Pitomnik, Borcseva és Pobeda települések közelében.

- Szlavjanszk irányában az orosz hadsereg átcsoportosítja csapatait egy offenzívához az Izyum - Barvenkovo és Izyum - Szlavjanszk irányokban. A logisztika javítása érdekében felújította a Kupjanszk melletti vasúti hidat.

- Donyeck irányában az Orosz Föderáció Szeverodonyeck északkeleti és délkeleti pereménél sáncolt be, és offenzívát folytat az ukrán erők bekerítésére Lyssicsanszk és Szeverodonyeck közelében, valamint a fő logisztikai útvonalak blokkolására.

- Liman irányában a szövetséges orosz és LNR erők Limanban megerősödnek és átcsoportosulnak Szlovjanszk megtámadására.

- A Bakhmut irányában az Orosz Föderáció átcsoportosul az Alekszandropilja-Kamyshevaka felé irányuló offenzívához.

- A Kurakhovskoe és Novopavlovskoe irányban az Orosz Föderáció légi járművekkel csapást mért az ukrán csapatokra.

- A jusznobuzsoki irányban az Orosz Föderáció az elfoglalt vonalak megtartására és az ukrán csapatok akcióinak korlátozására összpontosított.

- Krivorizsiv irányában az Orosz Föderáció folytatja az ukrán állások ágyúzását és az ellentámadást.
 
W

Wilson

Guest
Wilson, igazold vissza légy szíves, hogy szerinted is a 20-as vonal a legbelső, és az az, amit érint a vörös vonal, nem pedig a 0 pontot.
Aztán akkor tovább léphetünk végre, mert az elmúlt két oldal teljesen feleslegesen ment el ezzel a témával, jó lenne, ha a következő kettő nem erről szólna :)
Persze ,hogy a 20-s vonal a legbelső....:)
De én már rég tovább léptem rajta az ignore gomb erőteljes megnyomásával....:)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 979
82 870
113
Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyik munkatársa a náci Németországgal tette egyenlővé Ukrajnát

Bayer Zsolt kormánypárti újságíró a hitleri Németországban a zsidók elnyomásához hasonlította az orosz irodalom oktatásban és kultúrában betöltött szerepének elferdítésére irányuló ukrajnai felhívásokat.

Bayer a médiában egy olyan térképet is terjesztett Ukrajnáról, amelyen az Oroszország által adományozott földterületek szerepelnek, és megkérdőjelezte az ukrán kultúra és nemzet létét, a kijevi média felháborodott.
Annyira munkatársa, mint a bármelyik médiag jobbról. Az ukri törikönyvben gondolom más áll, ezért újdonság ez nekik.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 843
113
A jelentések szerint a Mi-6 hírszerzési információkat adott át az elnöki hivatalnak és az AFU vezérkarának, amelyek szerint az orosz csapatok átcsoportosítják erőiket, hogy előkészítsék a Szeverodonyeck és Beresztovoje elleni támadást annak érdekében, hogy befejezzék az AFU szeverodonyecki csoportosulásának bekerítését.

Zelenszkijnek ugyanis néhány napja van arra, hogy kivonja csoportosulását Szeverodonyeckből és Liszicsanszkból, amivel az ukrán politikai vezetés határozottan nem ért egyet, és a Szeverodonyeckért folytatott harcot az Azovsztal egy újabb változatának tekinti.

Ebben az esetben az elnöki hivatal nyilvánvalóan megfeledkezett egy másik példáról, amely a legjobban illik a szeverodonyecki helyzetre - a debalcevei műveletről. Ekkor az AFU egységeinek nem kellett megvédeniük állásaikat, hanem ki kellett törniük a zsákból.

https://t.me/boris_rozhin/51293
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 979
82 870
113