allitolag ez igaz a ruszkikra is, sziriaban sokan szereztek harci tapasztalatot, de ott azert folenyben voltak legieroben.
bar ott is megleptek oket egyszer valami a bazison es felrobbangtattak par technikat a mar nem is tudom melyik milicia,de az egyedi eset volt, gondolom a bazis parancsnokot jol levaltottak, de sziria az nem ilyen nagyszabasu hadmuvelet volt.
Kijev fele azert bakiztak ekkorat, mert benezte a politikai vezetes, hogy mire kepesek.
mondjuk most donbaszban sikereket ernek el az oroszok. kivancsi vagyok eljutnak-e megegyszer kijevig, vagy megelegszenek harkovval.
Ez igaz, de egy kicsit árnyalnám. A Wágner Csoport embereit ott is Aleppó sűrűjébe nyomták be és ott azért volt Abduléknak tüzérségük a házi fabrikálttól a most Ukrajnában látott kiöregedett D-20-asokkal és Gradokkal bezárólag. Annak a városnak az elfoglalása hatalmas árat követelt tőlük egészen addig, amíg az orosz légierő meg nem tudta törni a nagy számú BTR-eket és kis számú T-72-eseket felvonultatót páncélos erőit és megritkítani az említett tüzérségüket.
Viszont az jó régen volt. Vannak kétségeim, hogy azok közül a ma már 30 környéki srácok közül mennyi van a cégnél a lövészárokban és mennyien "szereltek le" jó pénzt keresve és új életet kezdve (barátnő, feleség, család, gyerek, parancs és fegyelem helyett otthon alszol a kölykökkel és 16:00-kor lejár a munkaidő). Van egy olyan sejtésem, hogy a többségük már csak max a kis intenzitású szakaszban volt kint vagy más környéken szerezte a tapasztalatát.
Viszont a nyugati zsoldosok sokkjával ellentétben, akik a seregben és a PMC-ben is sokkal emberkímélőbb körülményekhez szoktak és most potyognak az Iszkanderek meg a repülőkről a bombák, addig a másik oldalon a Wagner emberei továbbra is valamilyen szinten támaszkodhatnak légierőre, most még nem potyognak amerikai rakéták. És ők saját nyelvterületre kerültek ezúttal, míg kíváncsi vagyok, hogy egy amcsi hogyan érteti meg magát az ukrán tüzérségi támogatásával.
Szóval szerintem igen, a Wagner fiúk is valszeg örülnének egy Malinak, viszont a nyugati PMC számára jóval nagyobb lehet a szakadék, amíg nincs például F-16 szállítás Ukrajnának.