[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 101
42 154
113
Erőteljes robbanás dördült a zaporozsjei Melitopol központjában Helyi forrásokból származó információk szerint robbanás történt a Kvartal bevásárlóközpont közelében .

t.me/RVvoenkor
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Az kemény, hogy nem tudsz 5-ig elszámolni, de osztod az észt :D
Az az igazán kemény, hogy ez a mondat úgy értelmes, ha beillesztesz egy "a" betűt a 0 után és egy vesszőt a vonal szó után.

Így is értette majdnem mindenki, kivéve monstert aki értelmesen igyekezett feloldani a helyzetet, amit wilson is megtehetett volna, ha akarja.

Ha viszont az eredeti mondat után rakod a "megértésében" szót, ahogy az egész estés vita után wilson megtette, úgy már azt is jelentheti amit a végén állított.

És nagyon úgy tűnik, hogy nem 5-ig nem tud elszámolni, hanem ez az egész szarkavarás totál szándékos volt, azaz nem hazudik, hanem félreértelmez, és utána mindent elkövet, hogy nyakig érjen a szar, de mindeközben ő konkrétan ne sértsen szabályt, illetve magyarázható legyen minden reakciója.
Elég pszichopata dolog ennyi energiát és körmönfontságot ölni egy fórumtopic szétbarmolásába.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
770
7 715
93
Benézték ...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
UKRAJNAI HÁBORÚ 94. NAP: A VISSZAVONULÓ UKRÁN HADSEREG VÉRES STRATÉGIÁJA CIVILEKET ÖL (VIDEÓK 18+)

Zelensky-1.jpg


Zelenszkij az orosz katonai művelet kezdete óta először hagyta el Kijevet, és Harkovba látogatott.

Harkov térségében kudarcba fulladtak az ukrán fegyveres erők kísérletei, hogy folytassák előrenyomulásukat az orosz határ felé. Az ukrán egységek veszteségeket szenvedtek és visszavonultak Ternovoe, valamint Peremoga és Gurjev Kazacsok településekről. A Harkovtól északra fekvő Dergacsi település közelében újabb sikertelen ellentámadási kísérletről számoltak be az AFU részéről. A frontvonalak a kozák Lopan-Lipcse-Ternovoe-Rubezsnoje vonalat követik, ahol folytatódnak a pozícióharcok. Az orosz hadsereg viszont nem folytat támadó műveleteket a térségben.

Izyum térségében a frontvonalak több hete nem változtak. Pozíciós harcok Velika Kamyshevakha, Dolgenky, Kurulka térségében. A jelentések szerint az orosz hadsereg átcsoportosít a térségben, hogy előkészítse az ukrán védelem áttörését Szlavjanszk felé. A jelentések szerint a teljes frontvonal mentén, Velikaja Kamyshevakától Szvjatogorszkig erős tüzérségi lövésekről érkeztek jelentések. A térségben lévő AFU-csoportosulást a Harkov irányából kivont és Dnyepropetrovszkból átcsoportosított erőkkel erősítették meg.

Az orosz vezetésű erők körülveszik Szvjatogorszk városát. Bogorodicsne térségében harcok folynak.

Megsemmisült egy Olaszország által az AFU-nak átadott FH-70-es ágyú üteg:


Miután Krasny Liman városa a DPR ellenőrzése alá került, az orosz vezetésű erők folytatták előrenyomulásukat keletről Szlavjanszk felé. A Szlavjanszktól 10 kilométerre fekvő Rayhorodok faluban lévő AFU állásokat már az orosz tüzérség lövi. Az orosz előrenyomulás veszélyezteti a Szeverodonyeck-Lisicsanszk metropolisz térségében állomásozó AFU-egységek Szlavjanszkból és Szeverszkből történő katonai utánpótlását.

Miután az orosz hadsereg május 24-én magához ragadta az ellenőrzést Szvetlodarszk városa felett, az összecsapások elérték a helyi víztározó keleti partján fekvő Novolaganszk városát. Az orosz vezetésű erők megpróbálják visszaszorítani az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) csapatát az Uglegorszkaja TPP-ről. A térségből napok óta nem jelentettek előrenyomulást. Május 29-én Dolomitnoe városa a DPR ellenőrzése alá került.


War In Ukraine Day 94: Bloody Strategy Of Retreating Ukrainian Military Kills Civilians (Videos 18+)
kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

Eközben az orosz erők megkerülik az AFU állásait Szvetlodarszk közelében, és folytatják előrenyomulásukat Bakhmut (Artemovszk) városa felé, amely az ukrán hadsereg egyik fő erőssége a Donbassz régióban. Eddig Vozdvizsenka és Vidrodzsenya falvak kerültek a DPR ellenőrzése alá. Legutóbb Klinovoe faluban törtek ki összecsapások.

Eközben az orosz vezetésű erők több irányból is közelednek Bakhmut városához. Tüzérségi és rakétacsapásokat mérnek az AFU állásaira a városban. Keletre Pilipcsatino városában folytatódnak a harcok, ahol az ukrán egységek szinte bekerítetlenül állnak. Vlagyimirovka falu továbbra is a DPR ellenőrzése alatt áll, ennek következtében az Artemovszk-Lisicsanszk országutat, amely a fő összeköttetési vonal a szeverodonyecki AFU-egységekkel, folyamatosan lövi az orosz tüzérség. A harcok megközelítették az autópályát és elérték Sztrjapovka és Novaja Kamenka falvakat.


Az egyik AFU-egység parancsnoksága megsemmisült. A helyszín ismeretlen:

Egyrészt az orosz fél azt állítja, hogy a Liszicsanszkba vezető összes főutat vagy elvágták, vagy folyamatos tűzparancs alatt tartják. Másrészt az AFU azt állítja, hogy az orosz egységeket visszaverték a nemrég elfoglalt Belogorovka és Beresztovo falvakból, ennek következtében felszabadult a Bakhmut-Lisicsanszk országút. A falvak feletti ukrán ellenőrzés egyelőre nem erősíthető meg, a felvételek szerint a térségben továbbra is folynak a harcok. Mindenesetre az út használata a katonai utánpótlás Lisicsanszkba történő szállítására már nem biztonságos. Az AFU súlyos veszteségekről számolt be az úton.

Északon a Bakhmut és Szoledar közötti út szintén az orosz tüzérség tűz alatt áll.

Zolotoe térségében az orosz vezetésű erők folytatják az ukrán egységek bekerítését. Heves összecsapások folynak Kamishevaha településen, valamint magában Zolotoe városban. Az ukrán hadsereg nem vonja vissza katonáit, és továbbra is védi állásait a térségben. Az észak felé előrenyomuló orosz erők még nem vágták el a Zolotoe és Liszicsanszk közötti utat, amelyet már a tüzérség is lő. Az összecsapások folytatódnak Toshkovka és Ustinovka falvakban. Ugyanakkor az utat az ukrán erők nem tudják használni, miután Zolotoe városát nyugati irányból szinte bekerítették.

Popasznától északra folytatódnak a harcok Vrubovkáért.

Szeverodonyeck városában az orosz vezetésű erők északi, keleti és déli irányból nyomulnak előre a városközpont felé, és újabb győzelmeket aratnak. Harcok folynak Voronovo, Borovszkoje és Metelkino térségében. Eddig a helyi Mir szálloda (a város északi részén) és a buszpályaudvar (a keleti részen) melletti területek kerültek az orosz erők ellenőrzése alá. A lakónegyedekben folytatódnak az utcai harcok. Az AFU a város keleti részébe vonul vissza, ahol a nagy ipari övezet található.

"Jelenleg az LPR Népi Milícia egységei az Orosz Fegyveres Erők tűztámogatásával beékelődtek az orosz védelmi vonalba Szeverodonyeck városában, visszaverték az ellenséget Szeverodonyeck előtt" - közölte Ivan Filiponyenko, az LPR Népi Milícia hivatalos képviselője.

Donyeck térségében a DPR egységei lassan kiterjesztik az erősen megerősített Avdejevka város körüli ellenőrzésük övezetét. Súlyos harcok folynak Krasznogorovka, Novoselka-2 falvakban, valamint Újvidék déli peremén.

A kijevi erők a közelmúltban újabb nagyszabású ellentámadó hadműveletet jelentettek be a Herszon régióban. Legutóbb Davidov Brod térségében történt újabb ellentámadási kísérlet az orosz hadsereg állásaira. Az ukrán rohamcsapatok tüzérségi és légi tűz alá kerültek, és súlyos veszteségeket szenvedtek. Oroszbarát források szerint a sikertelen hadművelet során akár 20 darab AFU katonai felszerelés, egy Mi-8-as helikopter és több mint 200 ukrán katona megsemmisült.

Megsemmisültek az Ukrán Fegyveres Erők 28. brigádja egységeinek állásai Mykolaiv - Herszon irányában:


Az ukrán fegyveres erők 28. brigádjának tagjainak megsemmisítése a Mykolaiv - Kherson irányban



Miközben a visszavonuló AFU-egységek súlyos veszteségeket szenvednek a frontvonalakon, az ukrán hadsereg folytatja Donyeck város civil területeinek értelmetlen bombázását. Május 29-én az AFU fokozta a helyi civilek elleni támadásait. Az AFU a jelentések szerint a NATO-országok tüzérségét is bevetette a lövöldözésben.

Május 29-én 4 civil meghalt és 20 másik megsebesült a DPR-ben a lövések következtében - jelentette a DPR képviselője a JCCC-ben.

DPR-4.jpg


kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

DPR-1-1.jpg


https://southfront.org/war-in-ukrai...ukrainian-military-kills-civilians-videos-18/
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Az az igazán kemény, hogy ez a mondat úgy értelmes, ha beillesztesz egy "a" betűt a 0 után és egy vesszőt a vonal szó után.

Így is értette majdnem mindenki, kivéve monstert aki értelmesen igyekezett feloldani a helyzetet, amit wilson is megtehetett volna, ha akarja.

Ha viszont az eredeti mondat után rakod a "megértésében" szót, ahogy az egész estés vita után wilson megtette, úgy már azt is jelentheti amit a végén állított.

És nagyon úgy tűnik, hogy nem 5-ig nem tud elszámolni, hanem ez az egész szarkavarás totál szándékos volt, azaz nem hazudik, hanem félreértelmez, és utána mindent elkövet, hogy nyakig érjen a szar, de mindeközben ő konkrétan ne sértsen szabályt, illetve magyarázható legyen minden reakciója.
Elég pszichopata dolog ennyi energiát és körmönfontságot ölni egy fórumtopic szétbarmolásába.
Gusztustalan topikrombolás amit csinál!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Benézték ...
Na ennyit az olasz méretű orosz gazdaságrol :D
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Ezt veled mind megtették?
Amikor megmetooztak, az fájt, vagy inkább csak a büszkeséged, ami csorbult?

Jöttök az 50000eur bűntetéssel Ausztriában... eddig egyszer szabták ki tudtommal... az RT-re... úgy fest nem a polgárokra mennek rá vele, hanem a megélhetési propagandistákra...

Tényleg melyik Ruszofilt érték már közülletek retorziók a bizarr elméleteiért?
Tudod úgy, ahogy Pujtyinisztánban bezártak háborút kritizálókat.
Basszus sikerült nem megszerkeszteni, hanem válaszolni magamnak...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Az az igazán kemény, hogy ez a mondat úgy értelmes, ha beillesztesz egy "a" betűt a 0 után és egy vesszőt a vonal szó után.

Így is értette majdnem mindenki, kivéve monstert aki értelmesen igyekezett feloldani a helyzetet, amit wilson is megtehetett volna, ha akarja.

Ha viszont az eredeti mondat után rakod a "megértésében" szót, ahogy az egész estés vita után wilson megtette, úgy már azt is jelentheti amit a végén állított.

És nagyon úgy tűnik, hogy nem 5-ig nem tud elszámolni, hanem ez az egész szarkavarás totál szándékos volt, azaz nem hazudik, hanem félreértelmez, és utána mindent elkövet, hogy nyakig érjen a szar, de mindeközben ő konkrétan ne sértsen szabályt, illetve magyarázható legyen minden reakciója.
Elég pszichopata dolog ennyi energiát és körmönfontságot ölni egy fórumtopic szétbarmolásába.
A nyelvtannáciskodásról már leszoktam :D
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
A nyelvtannáciskodásról már leszoktam :D
Csakhogy ezek koncepciózus esetek, mint a beidézett cikkek félrefordításai. Én azért gyanakodtam ulippora mert más embert még nem láttam aki ennyi energiát öl a fórumba és hülyébbnek tetteti magát mint amilyen valójában. Régen monomániásnak hívták az ilyet.
S. Ábel jut eszembe, aki most már dr. S. Ábel, na rajta se lehetett könnyen fogást találni.