[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
W

Wilson

Guest

Háborús Tanulmányi Intézet – a háborús övezet helyzetéről

  • Az ukrán erők május 28-án sikeres korlátozott ellentámadást indítottak Herson és Mikolajiv régiók határai közelében, védekezésbe kényszerítve az orosz erőket.
  • Május 29-én az orosz csapatok folytatták a támadást Szeverodonyeck ellen. A kelet-ukrajnai orosz hadjárat, amelynek célja a teljes Luganszk és Donyeck régió elfoglalása volt, mára szinte teljes egészében Szeverodonyeckre összpontosul. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a következő napokban az oroszok felhagynak az offenzívával Izyumtól délkeletre és Limantól nyugatra.
  • Az orosz erők folytatták a támadó hadműveleteket az ukrán vezetékes kommunikációs vonalak (GLOC) megszakítására Bahmuttól északkeletre, és nem valószínű, hogy megkísérlik közvetlenül megrohamozni a várost.
  • Az ukrán ellentámadás az északnyugati Herszon megyében védelmi állásokba kényszerítette az orosz csapatokat, és valószínűleg hátráltatja az orosz erőfeszítéseket a déli tengely mentén lévő megszállt területek hatékony beásására és megszilárdítására.
 
  • Hűha
Reactions: Kalormen

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113
"A Kreml szerint Putyin megvizsgálja a lehetőségeket a globális élelmiszerválság kezelésében, cserébe a szankciók feloldását követelte a Nyugattól."

Azt várd meg fél lábon Vagyim :D
 
  • Tetszik
Reactions: Lando and kriss02

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
"A Kreml szerint Putyin megvizsgálja a lehetőségeket a globális élelmiszerválság kezelésében, cserébe a szankciók feloldását követelte a Nyugattól."

Biztos, hogy nem lesznek feloldva a szankciók. Szóval jobb, ha erről már letesz Putykó. ;) :)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 363
113
Igen de már kezdenek megjelenni a donbaszi fronton a videók és a képek alapján.
Wilson, minden tiszteletem mellett, olvass mar vissza, eleg csak par orat, nehogy ellentmondj sajat magadnak!
De kaptak az ukrik több száz darab lengyel cseh és szlovák hk-t.
Most hogy lettek potolva az ukri tank vesztesegek, ha ugyan kaptak tobb szaz darabot, de meg nem kaptak meg oket? Amig meg nem lesznek javitva a cseh, lengyel tankok, addig virtualisan lonek veluk a kaprok? Azzal jo sok kart okoznak majd az oroszoknak :D
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Tényleg azt mondja Ursula, hogy azért vesz az EU orosz olajat, hogy nehogy más vegye meg drágábban :D:D Akkor innentől ezzel az érvvel szépen fel lehet oldani a szankciókat. Mi meg adjunk el nekik almát, nehogy máshonnan olcsóbban vegyenek. Adjunk el nekik lőszert is, nehogy mástól olcsóbban vegyenek többet.

If we would completely, immediately, as of today cut off the oil, Putin might be able to take the oil that he does not sell to the EU to the world market, where the prices will increase, and sell it for more – and that would fill his war chests,”

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
543
4 937
93
Az az igazán kemény, hogy ez a mondat úgy értelmes, ha beillesztesz egy "a" betűt a 0 után és egy vesszőt a vonal szó után.

Így is értette majdnem mindenki, kivéve monstert aki értelmesen igyekezett feloldani a helyzetet, amit wilson is megtehetett volna, ha akarja.

Ha viszont az eredeti mondat után rakod a "megértésében" szót, ahogy az egész estés vita után wilson megtette, úgy már azt is jelentheti amit a végén állított.

És nagyon úgy tűnik, hogy nem 5-ig nem tud elszámolni, hanem ez az egész szarkavarás totál szándékos volt, azaz nem hazudik, hanem félreértelmez, és utána mindent elkövet, hogy nyakig érjen a szar, de mindeközben ő konkrétan ne sértsen szabályt, illetve magyarázható legyen minden reakciója.
Elég pszichopata dolog ennyi energiát és körmönfontságot ölni egy fórumtopic szétbarmolásába.
" ez az egész szarkavarás totál szándékos volt, azaz nem hazudik, hanem félreértelmez, és utána mindent elkövet, hogy nyakig érjen a szar, de mindeközben ő konkrétan ne sértsen szabályt, illetve magyarázható legyen minden reakciója."

Semmi különleges csak ő és csapata részt vett különféle kommunikációs tréningeken és valószínűleg a többségük kommunikációs szakon végzett.

Visszakérdezni. tagadni, provokálni, szavakat kiemelni és lehetőleg mindezt végtelen ciklusba tenni. Piciny igazságot betenni a mondanivalóba a többi meg szemét. Hozzátéve küldetéstudat vagy jó fizetés.

Idézet: Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert.
Csak ebben az esetben nem hülyével, hanem egy tudatosan így működő direkt erre a célra felkészített csoporttal kerülsz szembe.

Ez amiből végtelenségig építkezni tudnak. Ezért érdemes ignorálni ezt a fajtát.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Srácok! szándékosan nem akarja érteni. El próbálja a figyelmet venni. Csak szimpla rombolás, agitprop része.
Ezt egy felső tagozatos is érti. Ne menjetek bele a rombolásába. Rá kell hagyni.
Bár én modik helyében cselekednék.
"Bár én modik helyében cselekednék."
Én is... A sok ruszofil trollt kéne már kicsapniuk, mert már rohadt idegesítőek. :D
 
W

Wilson

Guest
ott
Wilson, minden tiszteletem mellett, olvass mar vissza, eleg csak par orat, nehogy ellentmondj sajat magadnak!

Most hogy lettek potolva az ukri tank vesztesegek, ha ugyan kaptak tobb szaz darabot, de meg nem kaptak meg oket? Amig meg nem lesznek javitva a cseh, lengyel tankok, addig virtualisan lonek veluk a kaprok? Azzal jo sok kart okoznak majd az oroszoknak :D
Miért mondanék ellen saját magamnak? Ugyanis az tény, hogy kaptak több száz hk-t az ukrik, és az is tény ,hogy elkezdtek megjelenni a donbaszi fronton a képek és videók tanulsága szerint.A teljesen működőképes darabokat vetik be, a többit ahogy krisss is említette javítják és mennek a frontra.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 548
46 545
113
Az ukránok nem hallgatnak moszkovita kibicekre.


Ukránok drónnal szedtek ki egy BTR-82-t

Újabb 2 BTR-rel kevesebb. Hopp várjál csak....!
Legalább ne egymás után tedd be őket, ember! :confused:

Más:
Akkor milyen kibicekre hallgatnak?
Vagy ezt most mire írtad?

Marinkában az oroszok súlyos csapást szenvedtek az ukránoktól
OK, de MIKOR? Mert a fákon nincs levél...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 363
113
Nekik már leesett, csak még elő kell adják győzelemként valahogy. Azt a részt meg végképp nem értettem, hogy ha bosszúból felvásárolják a lehető legtöbb orosz olajat, azzal hol basznak ki Oroszországgal. Mert az nem fog menni, hogy nem fizetik ki, és előbb-utóbb az oroszok a zárolt vagyonokat is kérni fogják a szállításokért cserébe.
jajj, nem kell felhivni ra a figyelmet, hagyni kell oket, ez eddig a legertelmesebb gondolatuk a szankciokkal kapcsolatban :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 003
41 609
113
Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
innen továbbítva Сolonelcassad
A Luganszki Népköztársaság Ukrajna Fegyveres Erői által megszállt területeinek gauleitere megerősítette, hogy a harcok közvetlenül Szeverodonyeck központjában zajlanak. Az orosz csapatok, miután elfoglaltak számos kulcsfontosságú létesítményt a város északi peremén, előrementek.
Az Artemovsk-Lysichansk utánpótlási útvonalat valóban elvágták - a szigorú tűzszabályozás miatt gyakorlatilag lehetetlen a csapatok utánpótlása érdekében kihasználni - a járművek és felszerelések egyszerűen megsemmisülnek az útvonalon. Az ukrán fegyveres erőknek be kell érniük az Artemovsk–Szeverszk–Lízicsanszk elkerülő úttal.
 
W

Wilson

Guest

A brit védelmi minisztérium napi jelentésében az orosz hadsereg tisztjei veszteségeiről beszél​

  • Az invázió során Oroszország láthatóan hatalmas veszteségeket szenvedett el a közép- és alsó tisztek körében. A dandár- és zászlóaljparancsnokok valószínűleg a frontvonalba vonulnak, és ezzel veszélybe sodorják magukat, mert felelősek egységeik tevékenységéért.
  • Az ifjabb tiszteknek viszont a legalacsonyabb szinten kell a taktikai hadműveleteket vezetniük, mivel a hadseregből hiányoznak a jól képzett és felhatalmazott altisztek, akik ezt a szerepet betöltik a nyugati csapatokban.
  • A hivatásos tisztek fiatalabb nemzedékének jelentős részének elvesztése valószínűleg súlyosbítja az orosz hadsereg jelenlegi problémáit a vezetési és irányítási szemlélet korszerűsítésével.
  • Ráadásul az Ukrajnában több egység túlélő egységeiből összeállított zászlóalj taktikai csoportok (BTG-k) valószínűleg kevésbé lesznek hatékonyak a fiatalabb parancsnokok hiánya miatt.
  • Tekintettel a számos hiteles jelentésre az orosz erők között Ukrajnában zajló helyi lázadásokról, a tapasztalt és hiteles tisztek hiánya valószínűleg tovább rontja a morált, és fenntartja a rossz fegyelmet
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 363
113
A legképzettebb és legjobb harcértékű ukrán csapatok már levannak fejezve... ki fog ellentámadni? A benzinkútról befogott, 3 napos kiképzésű random hohol? :D

Ezt meg honnan veszed, hogy a legnagyobb harcértekű ukrán csapatok már le annak fejezve?

eleg lett volna egy: Nem is igaz! valasznak :D folosleges annyi karatkert elpazarolni erre, mert ezzel is azoroszokat tamogatod!