[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Az ukrán hadsereg először mutatta be az Egyesült Királyság által átadott Wolfhound páncélozott járműveket

A képzések videóját a közösségi hálózatokon tették közzé.

Az ukrán fegyveres erők különféle fegyvereket és katonai felszereléseket kapnak katonai segítségként a nyugati országoktól az orosz haderő ellen ellen.

Az ukrán hadsereg Wolfhound páncélozott járműveket kapott az Egyesült Királyságból.

 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Nos az oroszok szarvat meg nem tudjuk mekkora, de az ukranoket latjuk, nem fernek be tole az ajton. A bekepzeltseguknel talan csak az arroganciajuk nagyobb, nem valok europaba! Ahogy nincs kozul az afrikaiakhoz, ugy ehhez a haboruhoz sem, jatszak le maguknak, aztan ertesitsenek a vegeredmenyrol.
Hogyne lenne közzünk, napi tízezer menekült, szankciók, konkrétan meg voltunk említve a háború előtt a követelések között hogy a NATO-ból ki kéne lépnünk visszaállítva a 97 elötti állapotokat. A jövőben pedig ha tovább mennek akkor háborúba fogunk velük állni.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 958
21 764
113
Orosz BMP-3 lett felrobbantva

Remelem nem volt mert pocshuszar ideges lesz:
Ukranok T80-at szereztek Putyin eroitol

Orosz katona kinjaban nem tud mit csinalni csak az oklet razni, mielott eleri ot es a BTR-t az ukranok haragja
Remelem most jo helyre irom es nem benazok @pöcshuszár iranyaba. Szoval elkepesztoen GAZ, amit csinalsz. Nem arra gondolok, hogy az ukranoknak drukkolsz. Te dolgod, mindenki maga donti el. De ez a szoveg, amit mellekelsz az altalad berakott videok melle, az a leggazabb, leggyaszabb idoket idezi. Azt inkabb nem emlitem, hogy olyan aprosagokkal mint mikor kedzult, valoban mi lathato minimalisan sem foglalkozol. Hogy szandekosan vagy tok amator vagy… igazabol tok lenyegtelen.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 637
113
Érdekes, én ebben a lehetőséget látom arra, hogy a kilőtt technika helyett moderneket vegyenek. Nagyon számítóan hangzik, de a rengeteg kilőtt technika üzemeltetésére nem kell költeni, azaz nem úgy kell új típust bevezetni, hogy közben költeni kelljen a régire, így pénz szabadul fel. Gondoljuk végig: kilőttek az ukránok teszem azt 250db (nem tudom a pontos számokat) orosz harckocsit. Ez azt jelenti, hogy jelenleg az üzemeltetésre szánt pénzből megmarad 250 harckocsinyi összeg. Ez gyakorlatilag talált pénz ahhoz képest, hogyha erre a 250 harckocsira el kéne költeni a pénzt.
Ez a lényeg. Az oroszok az "elavult" technikát kivonatják a forgalomból, jöhet helyette az új fejlesztés.
Wilson már identitászavarral küszködik. :)
Lassan átáll... :p
 
W

Wilson

Guest
Krónika frissítése május 27-május 30...



Az AFU gyalogsága átkel a Szeverszkij Donyeck felett, megerősítve Lysychansk védelmét.

Tisztázódott a Novotoshkivske melletti Rascheska erődítmény (05/04) helye. Újabb videó jelent meg a támadásról, most már teljes kép van róla.

Tisztázódott a frontvonal Szvitlodarszk, Liman és Szeverodonyeck közelében.

Colonelcassad
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 478
19 252
113
"A célpontról korrigálsz, érted? A célpontból, nem magadból. Emlékszel, hol van North? Nem, nem ott van, ahol keresed! Használd a kibaszott iránytűt! Rendben, jó fiú. Dobok neked egy céltáblát, nézd."
Kivételesen alapvetően igazat adok neki. De ők legalább tudják, hogy hogyan kell használni azt a kibaszott iránytűt, ellentétben jenki pajtásaikkal... :D
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 478
19 252
113
Ez nem teljesen igaz raktam be cikkeket arról, hogy az amerikai hadsereg már évek óta felkészíti a csapatait/katonáit a GPS nélküli hadviselésre.
Csodás. Itt meg volt fórumtárs, aki együtt volt gyakorlaton velük a Bakonyban vagy hol, és GPS nélkül qrvára nem tudtak semmit! Inkább hiszek a gyakorlatnak, mint a "raktam be cikket"-nek. :D
 
W

Wilson

Guest
Csodás. Itt meg volt fórumtárs, aki együtt volt gyakorlaton velük a Bakonyban vagy hol, és GPS nélkül qrvára nem tudtak semmit! Inkább hiszek a gyakorlatnak, mint a "raktam be cikket"-nek. :D
Nem tudom ő mikor volt velük gyakorlaton, azok a cikkek amelyeket ez ügyben linkeltem az elmúlt 4-5 évet tekintik át...
 
K

Kopi2000

Guest
Ez a lényeg. Az oroszok az "elavult" technikát kivonatják a forgalomból, jöhet helyette az új fejlesztés.

Lassan átáll... :p
Az a problema, hogy jelentos az eloero veszteseg, de emellett figyelemre melto, hogy bekeben sem voltak kepesek korszeruve tenni a hadsereguket az oroszok. A legiero es a szarazfoldi hadero hianyossagai elojottek, eleg otromban...
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Hülyék vezetik az egyre hülyébbé tett népeket és hiába van ez mióta magyarázva, továbbra is kapaszkodnak a hülyeségbe. :mad:
Március közepén mikor nagy volt a hurráoptimizmus halkan megkérdeztem ismerosi körben hogy tisztában vagytok e a következményekkel? Oldaltól függetlenül szinte mindenki azt mondta, hogy az oroszok veszíteni fognak, mert a nyugat összezárt. Erre azt mondtam OK, de ne felejtsétek el hogy nem csak az olaj és a gázcsap van ám náluk, de sok alapvető és fontos nyersanyag és a kaja is. Arról nem is beszélve hogy a világ kb 1/3-a a nyugat, míg vele szemben fog felsorakozni mindenki akinek a fasza tele van a nyugati arroganciával vagy akad félnivalója és bizony Ők birtokolják a források döntő többségét is. Ez egyre inkább kezd körvonalazódni és egy kritikus tömeg elérése után gyorsulni is fog az ellentábor növekedése. Kurvára nem lesz ez jó…
 
W

Wilson

Guest
Na akkor levonva az elmúlt idők tapasztalatait, úgy döntöttem,hogy ettől a pillanattól kezdve sem ebben sem a fórum más topikjaiban, semmilyen személyeskedést,vádaskodást tartalmazó kommentre nem fogok reagálni, akinél rendszeresen ilyet tapasztalok,azt az egyre bővülő ignore listámra teszem.

És még mielőtt bárki is ezt bármiféle fenyegetésnek gondolná, közlöm ez nem az, ez csupán csak tény közlés, hogy így időt és energiát spóroljon meg minden érintett, a felesleges hozzászólások megírásának mellőzésével.

Úgy gondolom az ide regisztrált tagok intelligens felnőtt emberek akik rendelkeznek annyi intelligenciával és vitakultúrával, hogy az esetleges nézet és vélemény különbségüket a másik személyének tiszteletben tartásával személyeskedés, provokálás és vádaskodás nélkü tudják megvitattni.
 
K

Kopi2000

Guest
Március közepén mikor nagy volt a hurráoptimizmus halkan megkérdeztem ismerosi körben hogy tisztában vagytok e a következményekkel? Oldaltól függetlenül szinte mindenki azt mondta, hogy az oroszok veszíteni fognak, mert a nyugat összezárt. Erre azt mondtam OK, de ne felejtsétek el hogy nem csak az olaj és a gázcsap van ám náluk, de sok alapvető és fontos nyersanyag és a kaja is. Arról nem is beszélve hogy a világ kb 1/3-a a nyugat, míg vele szemben fog felsorakozni mindenki akinek a fasza tele van a nyugati arroganciával vagy akad félnivalója és bizony Ők birtokolják a források döntő többségét is. Ez egyre inkább kezd körvonalazódni és egy kritikus tömeg elérése után gyorsulni is fog az ellentábor növekedése. Kurvára nem lesz ez jó…
Erdekes, nekem meg a keleti arroganciaval van tele a fa..om, legalabb 40 eve....
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 442
25 112
113
Ha már fegyvert nem küldünk. Hosszú lesz az útja, csak a "Muslinca Ukrinca" meg ne támadja és ki ne szíjja a célba juttatása előtt.