Majd rájössz!!Mit ért el 3 hónap alatt?
Nyert?
Béke van?
Szerintem légy résen! A gyikemberek figyelnek...
Mindenhol ott vannak...

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Majd rájössz!!Mit ért el 3 hónap alatt?
Nyert?
Béke van?
Szerintem légy résen! A gyikemberek figyelnek...
Mindenhol ott vannak...
Ez amúgy annyira gáz, hogy tele vannak pénzzel, de a saját katonáiktól sajnálják.
Való igaz, hogy helyzeti előnyben vagyok, mert utólag látom a helyzetet felülről, de.. ha mögöttem felrobban az utolsó jármű a mező közepén, akkor valamit csinálok. Füstöt fejlesztek, megindulok akár előre, hogy mozgásban legyek -foleg, hogy a gyalogosokat már kiraktam.Tudták, hogy mivel és honnan lőnek? Az oké, hogy számodra egyertelmű, hogy tüzérségi vagy légicsapás érte őket, de számukra nem. Merre indulsz, ha elképzelésed sics, hogy honnan és mivel lőnek?
A hálózat információi szerint a Kijev-Odessza autópályán, a Grebenki-Ksaverovka szakaszon megkezdték a repülőtér (kifutópálya) előkészítését.![]()
Херсонский Вестник
⚡️По информации из сети, на трассе Киев-Одесса, на участке Гребенки-Ксаверовка начали готовить аэродром (взлетно-посадочную полосу)⚡️ Уже убрали бетонные отбойники, знаки и все то, что может помешать взлету и посадки самолета. Также обустраивают стоянку для самолетов. Ставят бетонные плиты и...t.me
️
Már eltávolították a beton lökhárítókat, táblákat és mindent, ami zavarhatja a repülőgép fel- és leszállását.
Repülőgépparkolót is biztosítanak. Betonlapokat raknak és földes kaponiert készítenek
Teljesen rosszul látod nem az USA Army miatt írtam a hozzászólásomat.Gondoltam, hogy ha usarmy akkor erre a posztra rárabolsz.
Nézz rá a háború elötti térképre és a mostanira azután majd rájössz.
Keress rá az ukrán hadsereg veszteségeire technika és élőerő tekintetében. Tudod demilitarizálás, denácifikálás.Számold ki, hogy mekkora a kára a ukrán gazdaságra és pénzügyi rendszerre mért súlyos csapásnak. Próbálj meg hiteles forrásokat találni.
Óvatosan jegyzem meg, hogy a különleges műveletnek még korán sincs vége.
Gyakorlatilag Ukrajna elvesztette a háborút.
Haditengerészete,légiereje és hadiipara megsemmisült.Mivel nincs üzemanyag, az ukrán tankok és a teherautók mozgásképtelenek. Muníció nélkül az ágyuk elhallgattak. Az elit ukrán egységek Dombaszban nem tudnak manőverezni, de még csak menekülni sem. Utánpótlás nem éri el őket.
Az orosz légierő éjjelente több tucat bevetést végez, halomra zúzza az üzemanyag és muníció raktárakat.
Vagy megadják magukat vagy megsemmisülnek.
Bárki, aki még mindig fegyvereket nyom Ukrajnának, vagy arra ösztönzi Kijevet, hogy folytassa a háborút, további ukrán életeket öl meg nulla nyereség mellett. Ez bűn az ukrán nép ellen!
Afganisztánra visszatérve lehet, hogy a szovjet haderő lehet hogy mennyiségileg nagyobb volt, de technikai színvonalában és felépítésében meg sem közelíti a mostanit. Azonkívül nem szövetségeseivel harcoltak mint az usa. Ez az én véleményem és e tekintetben nem fogok Veled parttalan vitákat lefolytatni.
Egy kérdés még a végére.Milyen pozitív hozadéka volt az USA és Szövetségeseinek a 20 éves Afganisztáni misszió azon kívül, hogy elégettek majd 900 milliárd dollárt és az amerikai fegyverlobbi extra profitra tett szert?![]()
A hálózat információi szerint a Kijev-Odessza autópályán, a Grebenki-Ksaverovka szakaszon megkezdték a repülőtér (kifutópálya) előkészítését.Ez mit jelent?
Igen csinálsz valamit és azt a valamit úgy hívják, hogy helyzetértékelés. Na ez nem megy eggyik pillanatról a másikra, mert információra van hozzá szükséged amit össze kell gyűjtened, feldolgoznod, döntened és ha ez megvan, akkor parancsot adni a cselekvésre.Való igaz, hogy helyzeti előnyben vagyok, mert utólag látom a helyzetet felülről, de.. ha mögöttem felrobban az utolsó jármű a mező közepén, akkor valamit csinálok. Füstöt fejlesztek, megindulok akár előre, hogy mozgásban legyek -foleg, hogy a gyalogosokat már kiraktam.
Persze, nem garantálom, hogy tökéletes reakció lett volna bármi is, de ez mozdulatlansag zavar engem.
Elnézést de nem 900 Milliárd hanem 2 Trillió elfüstölt USD-ről van szóGondoltam, hogy ha usarmy akkor erre a posztra rárabolsz.
Nézz rá a háború elötti térképre és a mostanira azután majd rájössz.
Keress rá az ukrán hadsereg veszteségeire technika és élőerő tekintetében. Tudod demilitarizálás, denácifikálás.Számold ki, hogy mekkora a kára a ukrán gazdaságra és pénzügyi rendszerre mért súlyos csapásnak. Próbálj meg hiteles forrásokat találni.
Óvatosan jegyzem meg, hogy a különleges műveletnek még korán sincs vége.
Gyakorlatilag Ukrajna elvesztette a háborút.
Haditengerészete,légiereje és hadiipara megsemmisült.Mivel nincs üzemanyag, az ukrán tankok és a teherautók mozgásképtelenek. Muníció nélkül az ágyuk elhallgattak. Az elit ukrán egységek Dombaszban nem tudnak manőverezni, de még csak menekülni sem. Utánpótlás nem éri el őket.
Az orosz légierő éjjelente több tucat bevetést végez, halomra zúzza az üzemanyag és muníció raktárakat.
Vagy megadják magukat vagy megsemmisülnek.
Bárki, aki még mindig fegyvereket nyom Ukrajnának, vagy arra ösztönzi Kijevet, hogy folytassa a háborút, további ukrán életeket öl meg nulla nyereség mellett. Ez bűn az ukrán nép ellen!
Afganisztánra visszatérve lehet, hogy a szovjet haderő lehet hogy mennyiségileg nagyobb volt, de technikai színvonalában és felépítésében meg sem közelíti a mostanit. Azonkívül nem szövetségeseivel harcoltak mint az usa. Ez az én véleményem és e tekintetben nem fogok Veled parttalan vitákat lefolytatni.
Egy kérdés még a végére.Milyen pozitív hozadéka volt az USA és Szövetségeseinek a 20 éves Afganisztáni misszió azon kívül, hogy elégettek majd 900 milliárd dollárt és az amerikai fegyverlobbi extra profitra tett szert?![]()
Még most sem lenne késő megállapodni Oroszországgal. Kevesebb ember halna meg. De Zselé nem hajlandó erre.felesleges, mint a lengyelek harca 1939-ben a németek és a szovjetek ellen? Vagy bármely állam harca az erősebb ellen? Aki csak a három legnagyobb tartson fent hadsereget, a többinek kuss a neve,,,,
![]()
És igen, Ukrajna vesztett, akik elmentek jórészt nem fognak visszamenni, az elvesztett (szarrá-fossá lőtt) nehézipart sosem fogják pótolni, szerintem nagyjából agrárország lesz ami megmarad belőle, a következő ötven éven a hitelezők csöcsén lógva. És ha hagyja az oroszokat nyerni akkor visszaépülnek amit szétlőttek?
Ukrán tankparancsnok / vélhetően tartalékos, mert idősebb / sebesülten került orosz fogságba, miután 3 ATGM-el lőtték a harckocsiját, amit a drónfelvételről lehet látni. A lába nagyon csunyán megsérült, durva látvány. Az oroszok elsősegélyben részesítik, remélem túléli és a lába is megmarad. Az a harckocsi vélhetően T 64 BV igen kemény, kapott hármat, nem robbant fel és még a legénység is élve meguszta.
VK | VK
vk.com
Na ő KATONA, remélem felgyógyul.Ukrán tankparancsnok / vélhetően tartalékos, mert idősebb / sebesülten került orosz fogságba, miután 3 ATGM-el lőtték a harckocsiját, amit a drónfelvételről lehet látni. A lába nagyon csunyán megsérült, durva látvány. Az oroszok elsősegélyben részesítik, remélem túléli és a lába is megmarad. Az a harckocsi vélhetően T 64 BV igen kemény, kapott hármat, nem robbant fel és még a legénység is élve meguszta.
VK | VK
vk.com
Szükség repülőtér. Biztos nincs a környéken működő repülőterük.Ez mit jelent?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..