[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 889
15 275
113
Na az lenne a poen, ha valojaban hoholok lettek volna akik elott köpködött slava ukrajinyt kiabalva :D. Szerintem nem tudja megkulonboztetni a hoholt az orosz nyelvtol :D
Ne felejtsük el hogy pár évvel ezelőtt még minden ukrán "parasztias, póriasnak " érezte a saját nyelvét, a közéletben, az utcákon, így a parlamentben is szinte mindenki oroszul beszélt. Zselé hozta be a náculás egyértelmű előlendítésére, hogy az ukrán parlamentben és más hivatalos helyeken kötelezővé tette az ukrán nyelvhasználatot - a magyar nemzetiségűeknek is.. Ezzel kapcsolatban ő is rá..szott, mert neki is meg kellett tanulnia ukránul, nála mint szinésznél, ez kicsit könnyebben ment mint a többi képviselőtársának.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
‼️A Nyikolajev régióban harcoló Roman Kostenko, a "Hang" párt népi képviselője bejelentette az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeit

"Nagyon súlyos veszteségeket okoznak nekünk a nagy hatótávolságú tüzérségükkel, amit nem tudunk elérni. Ha valahol egy kicsit előre akarunk haladni, akkor Hurricanes-t, Grad-ot indítanak, amit sajnos nem tudunk elérni, mert nem érünk el odáig,meg vannak azok a HIMARS-ok” – mondta Kostenko a teleton adásában.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/12565
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 890
7 618
113
Orosz gazdaság helyzete a szankciók alatt:


Összeomlás nem lesz, de szép lassan szétrohad minden nyugati technológiával működő eszköz ami hosszú távon ellehetetleníti majd az orosz gazdaságot. KB hasonló helyzetbe kerülnek mint a SZU.

Az csak pár százalékkal több mint a környező EU-s országok, csak nekik lesz mivel fűteni.
Lengyelország: 14%
Csehország: 14%
Románia: 14%
Bulgária: 14%
Szlovákia: 12%
Ezt 'valahogy' kifelejtette az index.

Azért kényszeredetten megjegyzi, hogy az orosz trend már csökkenő, viszont hogy Európában meddig emelkedhet, azt ebből a grafikonból lehet sejteni, mert az idővel mindenbe beépülő energia már 40%-nál jár.
Euro_area_annual_inflation_and_its_main_components%2C_May_2012_-_May_2022_%28estimated%29_%28%25%29.png
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 448
16 829
113
Szerintem elég jó cucc a tos1 egyedül is. Teszem azt látod, hogy valahol a gát x szakaszán van egy jobban védett árok szakasz, na oda támogatás gyanánt tökéletes, hogy kipucolja. Gondolom ilyenre kell, beásott élőerőt pucolni.
Szerintem kellően nagy területet lefed egy szalvó, akár töredéke is.
Szerintem jó ez így gyakorlatban is, de persze csak tipp.
Jól mondod,az a rengeteg eltorzult ukrán halott ennek az eredménye.
 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
65
401
53
TOS1, miért egyedül lövöldöz, miért nem használják a 4-es üteg felállást mint a gradoknál?
Vagy 1 jármű = 1 üteg?
Valószínűleg dinamikus a felhasználása és inkább a rohamtüzér felhasználás a helyes és nem a tüzér. A századszintű közvetlen támogatáshoz elég egy is, főleg úgy, hogy a célpontot a század jelöli ki, de lehet hogy tévedek
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 569
32 061
113
‼️A Nyikolajev régióban harcoló Roman Kostenko, a "Hang" párt népi képviselője bejelentette az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeit

"Nagyon súlyos veszteségeket okoznak nekünk a nagy hatótávolságú tüzérségükkel, amit nem tudunk elérni. Ha valahol egy kicsit előre akarunk haladni, akkor Hurricanes-t, Grad-ot indítanak, amit sajnos nem tudunk elérni, mert nem érünk el odáig,meg vannak azok a HIMARS-ok” – mondta Kostenko a teleton adásában.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/12565
Bizonyára sok angol Hurricane vadászgépe és amcsi HIMARS sorozatvetője van az orosz hadseregnek.......(mondjuk a vadászgépből még kaptak is anno,a II vh-ban,de nem hinném,hogy már azokat ásnák elő kinjukban ;) )
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 448
16 829
113
Neked semmi se tetszik ahol bármi kedvezőtlent le mernek írni az oroszokról. De bele kell törődnöd hogy nem tudják az oroszok kivégezni az összes nem nekik engedelmeskedő újságírót a világban. Ezt max otthon tehetik meg és pár hozzájuk tartozó latorállamban.
Udo Ulfkotte. A neve semmit nem mond neked. Német újságíró volt. Három könyve jelent meg magyarul. Nézz utána,hogy ki volt,miröl írt. Meghalt,a sajátjai tették el láb alól.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 889
15 275
113
Óbazmeg, elértük a mélypont következő szintjét :(
ukrán anyukák a területvédelmiseknél...
Ne felejts el, hogy a bányászbéka segge még lejjebb van, ha a színvonalat nézed, és pont ezt célozták meg..
Viszont elkövették azt a hibát hogy a tavalyi női sorozási törvényükkel szemben kiengedték a sok hadrafogható nőt... és a Hitleri Birodalomban is a frontvonalba tolták a gyerekeket is... Tehát van még lejjebb, Zselé majd kitalálja.. Remélem nem olvassa ezt a posztot
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 057
113
Az USA biztpolból hozom, de itt is bőven releváns: megkérdezték ámerika népét, mit szól a mostani fejleményekhez (közvéleménykutatás). Hát nem sok jót...
Érdemes végigböngészni a teljes cikket. Az óceán túlpartján (ahogy várható volt) hoholisztán már nem téma, annál inkább a saját megélhetésük.
És nem, egyáltalán nem elégedett a nép a vén szar konfliktuskezelésével.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Óbazmeg, elértük a mélypont következő szintjét :(
ukrán anyukák a területvédelmiseknél...
Pár napja egy orosz oldalon azt olvastam, hogy Ukrajnában már olyan törvénytervezetet készítenek elő, ami 16 évre vinné le a hadkötelezettség alsó korhatárát. Egyelőre a dolog még nincs napirenden, így nem raktam be (azt sem zártam ki, hogy kacsa), de az események logikája miatt egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek. Az, hogy Zelenszkijék semmitől sem riadnak vissza, azt hiszem, már nyilvánvaló mindenki számára.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 666
55 675
113
Megint nekifutok, mert régebben nem sikerült befejeznem :)
A baloldali spanyol kormâny âltal nagy hèvvel bejelentett 40 db Leo2A4-böl, amit Kievnek akartak küldeni, majdnem semmi lesz. Kisült, hogy csak 10 gép áll rendelkezésre, de azok müszaki âllapota olyan gyatra, hogy teljes felújjitâsra szorulnak, ami hónapokig fog tartani.Ha egyâltalán hozzáfognak, mert eddig a spanyolok nem kërtek exportengedélyt a nèmetektöl. (Focus.de)
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Nekem ezt mondta és mivel elég jó barátom volt, elhittem/elhiszem neki.
Egyébként akkoriban próbálták menteni a menthetőt, ajándékokkal is megerősítve a kapcsolatot . A C+D-n is nyomultak, de hiába, kelet- európa elveszett a fegyverpiacuk számára.
A Mistral is tisztán korrupciós üzlet volt, ők túl keveset akartak/tudtak (?) erre áldozni és így nem is nagyon erőlködtek.
Ja ! És más ingyen-eszközt nem említett, csak a hajókat...
Saját magamnak válaszolgatok, de tisztába akartam tenni, hogy a Mistral - nál az MH légvédelmi rakétáiról beszélek. Lehet sokan a helikopterhordozókra asszociáltak.
Bocsá' ez nem Hoholisztán téma, ez csak off.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Bizonyára sok angol Hurricane vadászgépe és amcsi HIMARS sorozatvetője van az orosz hadseregnek.......(mondjuk a vadászgépből még kaptak is anno,a II vh-ban,de nem hinném,hogy már azokat ásnák elő kinjukban ;) )
Az a Hurricane,ha csak minimális felkészültséggel szólnál hozzá topichoz,akkor tudnád hogy az nem más,mint a BM-27 Uragan.