[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 118
32 708
113

A kínaiak nem drukkolnak, csak józanul értékelik a helyzetet...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 169
12 272
113
zerző : John Helmer, Moscow
@ bears_with


A Kreml tegnap kiadott új elnöki rendelete véget vet az ukrajnai különleges katonai művelet február 24-i kezdete óta hozott különleges deviza- és tőkeszabályozási intézkedéseknek.

Ehelyett a kormány tisztviselőiből és az Orosz Központi Bank igazgatótanácsából álló külön bizottságot hatalmaztak fel arra, hogy orosz cégek és magánszemélyek kérelmére döntsenek arról, hogy mennyi devizát exportálhatnak külföldre, és milyen időtartamon keresztül. megengedik nekik ezt.

Ezeket a külföldi valuta átutalására irányuló kérelmeket titokban bírálják el és döntenek el.


A 360. számú elnöki rendelet orosz szövege itt olvasható .

A teljes angol fordítás a következő:

„Az Orosz Föderáció elnökének 2022. február 28-án kelt, a különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról szóló, az Amerikai Egyesült Államok, valamint a külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan fellépésével kapcsolatos különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról szóló rendelet módosításáról amelyek csatlakoztak hozzájuk, valamint az Orosz Föderáció 2022. március 18-i 126. számú elnöki rendelete az Orosz Föderáció pénzügyi stabilitását biztosító ideiglenes intézkedésekről a valutaszabályozás terén

1. Módosítsa az Orosz Föderáció elnökének 2022. február 28-i 79. számú rendeletét a különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról az Amerikai Egyesült Államok, valamint a csatlakozott külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan fellépései kapcsán. (Az Orosz Föderáció jogszabályainak gyűjteménye, 2022, 10. sz., 1465. cikk; Hivatalos internetes jogi információs portál ( www.pravo.gov.ru ) , 2022. május 24., 0001202205240001. szám) a következő változásokat hajtják végre:

a) A (2) bekezdést a következőképpen kell megfogalmazni:
' 2. Rezidens – a külgazdasági tevékenységben részt vevők a nem rezidensekkel kötött külkereskedelmi szerződések alapján kötelesek a számlájukon jóváírt devizát értékesíteni az arra felhatalmazott bankokban, és rendelkeznek a nem rezidensek részére történő áruátadásról. szolgáltatások nem rezidensek számára, munkák elvégzése nem rezidensek számára, a szellemi tevékenységből származó bevétel nem rezidensek részére történő átruházása, beleértve a kizárólagos jogokat is, a külföldi befektetések végrehajtását ellenőrző kormánybizottság által meghatározott összegben. az Orosz Föderációban, az Orosz Föderáció Központi Bankjának Igazgatótanácsa által megállapított időben”.

b) A 4.1. bekezdés szövege a következő:
„4.1. Az Orosz Föderáció Központi Bankja Igazgatóságának felhatalmazása arra, hogy az e rendelet (2) bekezdése szerint megállapított időszaktól eltérő időszakot határozzon meg a külföldi gazdasági tevékenységben részt vevő rezidensek külföldi valuta eladási kötelezettségének teljesítésére. '

2. Végezze el a következő módosításokat az Orosz Föderáció elnökének 2022. március 18-i 126. számú, az Orosz Föderáció pénzügyi stabilitását biztosító ideiglenes gazdasági intézkedésekről a valutaszabályozás területén (az Orosz Föderáció jogalkotási gyűjteménye) szóló rendeletében Föderáció, 2022, 12. sz., 1808. cikk):

a) A (4) bekezdés „a” albekezdésének érvénytelennek elismerése;

b) A (9) bekezdés „a) pontját a következőképpen kell megfogalmazni:
„a) engedélyt ad ki külgazdasági tevékenységben részt vevő lakosok számára az Orosz Föderáció elnökének 2022. február 28-án kelt, 79. számú , a barátságtalan akciókkal kapcsolatos különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról szóló rendelet (2) bekezdésében foglalt követelmények teljesítésére. az Amerikai Egyesült Államok, valamint a hozzájuk csatlakozott külföldi államok és nemzetközi szervezetek , a fenti tétel szerint meghatározott összegtől eltérő összegben”.

3. Ez a rendelet a hivatalos kihirdetése napjától lép hatályba.


V. PUTYIN , az Orosz Föderáció elnöke

Kreml, Moszkva
2022. június 9.
360.

Az Ellenőrző Bizottság vezetője, amelynek hatásköre az egyes devizakérelmek eldöntése, Mihail Misustin miniszterelnök; a bizottság további 28 tagja van, köztük több miniszterelnök-helyettes; Szergej Sojgu védelmi miniszter; Anton Siluanov pénzügyminiszter; Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője; több ágazati miniszter és ügynökségvezető.

A bizottság legrosszabbul rangsorolt tagja Jurij Isajev, a bankmentő Betétbiztosítási Ügynökség korábbi vezetője, akit januárban neveztek ki a Központi Bank alelnökének; ő a felelős a pénzmosás és a devizaellenőrzés felügyeletéért . Isaev a kilencedik helyen áll a bankban a kormányzó, Elvira Nabiullina alatt . Múltbeli karrierje során Isaev a Rossiysky Credit Bankot vezette, amikor az fizetésképtelenné vált; dolgozott a grúz oligarchának, Bidzina Ivanishvilinek és a Rusal tulajdonosnak, Oleg Deripaskának is.

President-Vladimir-Putin-right-Yury-Isaev-deputy-governor-of-the-Central-Bank.png

Left: President Vladimir Putin; right, Yury Isaev, deputy governor of the Central Bank.

A június 9-i rendelet értelme megérthető, ha ezt a három jelentést a megjelenési sorrendben elolvassuk; ezek a jelentések hivatkozásokat is tartalmaznak a csütörtöki új rendeletben azonosított korábbi rendeletekhez: március 10 .

Minden nagy kapu mellet vagy a közelében van egy kiskapu is.
Ha érted miről van szó, nemond el senkinek.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Kurvára lényegtelen. Az angolok nem hazudták soha, hogy ezek angol földek lettek volna! Putyin ezzel a kijelentésével viszont veszélyt jelent ránk nézve is először, ugyanis ha Ingria ősi orosz föld Putyinnak, csak mert Novgorod vazallusa volt egy időben, akkor Magyarország is ősi orosz föld, mert a Szovjetúnió vazallusa voltunk nem is olyan rég! Ezen a ponton el kell engednünk minden orosz szimpátiánkat: ellenségek az oroszok, akik a szuverenitásunkat veszélyeztetik.
Miért van szuverenitásunk, vagy csak egy vonakodó csatlósa vagyunk a globalista elitnek?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 154
13 642
113
Nagyobb baj, hogy a saját országának a történelmét sem ismeri!
Erre szokás mondani, hogy Oroszországnak kiszámíthatatlan a torténelme. :cool:

Na most már nyíltan kimondja, hogy expanziós törekvéseik vannak, és területeket akarnak szerezni... :) :D
No, no, egy orosz uralkodó kizárolag felszabadít! Nem tehet arról, hogy majd mindenki a hatalma alatt vágyik élni. :oops::p