[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
A Selyemfiú, a Robotember és a Gazdasági Mészáros Kijevbe megy

„Franciaország, Németország és Olaszország vezetői – Emmanuel Macron, Olaf Scholz és Mario Draghi – június 16-án, csütörtökön mégiscsak Ukrajnába látogatnak – számolt be az rbc.ua hírportál szerdán a The Financial Times című brit lapra hivatkozva. A jelentés szerint az európai vezetők kijevi látogatását magas rangú diplomaták és tisztségviselők erősítették meg az Európai Unióban. Macron, Scholz és Draghi a tervek szerint találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel, hogy kifejezzék támogatásukat, mielőtt az Európai Bizottság nyilvánosságra hozza a véleményét az ukrán EU-tagjelölti státuszról. Az európai diplomaták szerint az Európai Bizottság várhatóan javasolni fogja Ukrajna tagjelölti státuszának megadását egy sor reform függvényében. Az EU azonban még mindig arról vitatkozik, hogy mikor kell végrehajtani ezeket a reformokat – a tagjelölt státusz megszerzése előtt vagy utána. A brit lap informátorai szerint ez a látogatás segíteni fog Ukrajnának abban, hogy elegendő támogatást gyűjtsön ahhoz, hogy most megkapja a tagjelölti státuszt. Mint emlékezetes, a trió ukrajnai látogatása először a múlt hét végén került szóba a La Stampa című olasz lap közlése után. Már akkor a június 16-i dátumról beszéltek, de ezt nem erősítették meg sem Németországban, sem pedig Franciaországban.”

macron-scholz-draghi.png


https://politic.karpat.in.ua/?p=51010&lang=hu
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 776
46 982
113
Usákok lehet hogy ma egy egymilliárd dolláros csomagot jelentenek be Ukrajnának. Harpoon, tüzérség, lőszerek stb:

18db tábori agyú???
Well!
Nagyon csúnyán ki kell tömködni azokat a szállítmányokat, ha 18 howitzer, 36.000 155-ös buta malac, és 2 Harpoon inditóért 1Mrd USD-t számláznak. Itt már nagyon a zsák alján kotorásznak, ha ilyen árazással égetik magukat.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
a pótlás ilyen gyors bejelentése jelentheti azt, hogy az oroszok ténylegesen megsemmisítették a már odaküldött felszerelések nagy részét ...
nincs afelől kétségem, hogy a most küldött eszközök sem járnak sokkal jobban. ne feledjük rengeteg segítője van az oroszoknak az ukrán hátországban. célkoordináták, időpontok. ezek nem csak úgy kerülnek hozzájuk. szvsz.

Szorul a hurok, Kína Salamon-szigeteken, Oroszok Nicaraguában, egykori gyarmatok összefogtak Európa ellen, miközben Ázsiában a világ új uraihoz dörgölőznek...

Közben megy a cirkusz ukrajnában, el kell vonni az Istenadta nép figyelmét az elszálló üzemanyagárakról ami mostanra USA gazdagabb régióit is fojtogatja.


Zselés mai nyilatkozata mindent elmond: Az ukrajnán átmenő gázvezeték biztonságban van, azon növelhetik az oroszok az átpumpált mennyiséget...

Bónusz kör: NATO ajándék sityak vs gumilövedék.

 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
,ennek köszönhetően lehet a legfejlettebb legdrágább haderő a német,usa,akkor is puha pöcs lesz csak,ha meg folyamatos rotáció van az ránk nézve még rosszabb mert a végén nem 80-100ezer ruszki lesz tapasztalt hanem több 100ezer,akkor meg cumi lesz nekünk a fejlett nyugaton.
Én nem nagyon hiszek ebben az európai újrafegyverkezésben. Úgy hiányzik a globalista elitnek, mint üveges tótnak a hanyatesés. Avagy lehetséges, hogy az USA-ban valóban elhiszik a katonák, hogy a hazájukért harcolnak, ha a demokráciát terjesztik, de nem véletlenül van csuklás még arra is, hogy az öreg japánok nyílttengeri flottát terveznek építeni, és szerintem a hochseeflotte is álmatlan éjszakákat okozna odaát. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy azok között akik önként csatlakoznak a hadsereghez erősen felülreprezentált azok aránya, akik hajlandóak halandó testüket pajzsul vetni szeretett hazájuk, és a háború vigasztalan pusztítása közé. Csak ezek között lehet többen is vannak, akik úgy vannak vele, hogy védje az USA érdekeket akinek két anyja van, ők a Vaterlandért élnek és halnak, és nem tiszta, hogy miért lenne a Vaterland érdeke, hogy meghaljanak a Don-kanyarban, vagy Sztálingrád útjain. Ja igen, és a német/francia/angol/japán politikusok közül is lesz pár, aki ezt kezdi hírdetni, csak olyan esetben, amikor emögött ott áll a hadsereg, kevésbé lehet ezt félresöpörni. Aztán lehet globalistáknak figyelni, hogy eddig csak az volt errefele a gond, hogy azok a hülye ruszkik hírdették, hogy ha jön a nagy borzalom, aminek még neve sincsen, akkor ha más nem marad harcba hívjuk ölni, a halott embereket, (
), ezek után meg a japánok is arról értekeznek, hogy újra hallják tűzhegyük a fudzsima zengő szavát, és még a németek is rendetlenkednek holmi arcon ülő boldogsággal amikor a páncélosuk gördül előre a viharon át, ad abszurdum még az angolokban is felmerül, hogy a briteknek kéne uralnia a hullámokat, esetleg erre közép-európában is felmerül az igény arra, hogy A.E.I.O.U, vagy hasonló.
És ebből ugye baj lehet. Mert persze, megosztjuk őket mint eddig mindig. De mi van, ha arra jutnak, hogy ellenségem ellensége a barátom?
 
W

Wilson

Guest
sajnos meg kell mondjam, alternativ valosagban elsz. Ebbol annyi igaz, hogy volt Kijev fele egy sok-sok kilometeres oszlop (8-20km attol fugg melyik forrast vesszuk), ami tobb napig (hetekig?) nem mozdult. Ott szobroztak heteket? es az ukrik nem voltak kepesek megtamadni ezt az oszlopot. Benaztak az oroszok, ez egyertelmu, de az ukik nem tudtak kihasznalni. Talan, ha jol emlekszem, volt valami szladgalas, piszkalodas a kornyezo erdokben quadokkal, de semmi tuzersegi csaps, legi csapas, tocska... semmi. Az ukrik is csak neztek, csodaltak milyen nagy, hosszu van az oroszoknak, de ennyi, kart tenni mar akkor sem tudtak benne.
Nincs itt semmilyen alternatív valóság az oroszok is elismerték,hogy sorozatos ukrán támadások érték az oszlopot be tettem erről annak idején egy Komszomolszkaja Pravda cikket a topikba,
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Kreml: Ukrajnának “nagy problémái” vannak.

Ukrajnának “nagy problémái” vannak – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak.

Peszkov akkor nyilatkozott így, amikor arra kérték, hogy értékelje Dmitrij Medvegyevnek, a biztonsági tanács helyettes vezetőjének szerdai, arra utaló Telegram-bejegyzését, hogy Ukrajna két év múlva már megszűnhet önálló állam lenni.


“NEM KOMMENTÁLNÁM EZT AZ ÜZENETET. DE TUDJUK, HOGY UKRAJNÁNAK NAGY PROBLÉMÁI VANNAK. EZT MINDENKI NAGYON JÓL TUDJA, ÉS IGEN, EZT KI LEHET JELENTENI, A LÉNYEG AZ, HOGY A NACIONALISTA ALEGYSÉGEK ELLENÁLLÁSA FOLYTATÓDIK, AZ UKRÁN VEZETÉS PEDIG NEM HAJLANDÓ TÁRGYALNI EZEKRŐL A NACIONALISTA EGYSÉGEKRŐL ÉS JÓZANUL ÉRTÉKELNI A HELYZETET” – FEJTETTE KI ÁLLÁSPONTJÁT PESZKOV.
“Ez nem sok jóval kecsegtet” – tette hozzá.

Medvegyev volt állam- és kormányfő szerdai Telegram-bejegyzésében egy hírre reagált, amely szerint Ukrajna két év múlva törlesztendő kölcsönbérlet keretében akar cseppfolyósított földgázt (LNG-t) beszerezni az Egyesült Államokból, különben “egyszerűen megfagy” a télen.
“CSAK VAN ITT EGY KÉRDÉS. KI MONDTA, HOGY KÉT ÉV MÚLVA UKRAJNA EGYÁLTALÁN LÉTEZNI FOG A VILÁGTÉRKÉPEN?” – FOGALMAZOTT MEDVEGYEV.
Úgy vélekedett, hogy “az amerikaiakat ez már nem érdekli”, mert annyit fektettek már be az “Oroszország ellenes-projektbe”, hogy minden más már “semmit sem jelent a számukra”.
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán a Rosszija 1 televíziónak nyilatkozva azt hangoztatta, hogy Oroszország ott tesz pontot az ukrajnai “különleges hadművelet” végére, ahol ő akarja, nem pedig ott, ahol egyes washingtoni és más ideológusok és stratégák szeretnék.
Leszögezte, hogy Moszkva kész kitartani az invázió kinyilvánított céljainak megvalósítása mellett, bármilyen döntést is hoz a Nyugat.
Rjabkov kifejezte reményét, hogy az Egyesült Államoknak és a Nyugat egészének megvan a józan esze ahhoz, hogy az ukrajnai helyzetet ne fokozzák közvetlen összecsapássá, mert a nukleáris fegyverek bevetése esetén nincs visszaút. Hozzátette, hogy a nyugati vádakkal szemben Oroszország elutasítja a korlátozott nukleáris háború ideológiáját.
Az orosz-ukrán béketárgyalások áprilisi megszakadásáért a helyettes tárcavezető Kijevet és nyugat “bábmestereit” okolta.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 497
27 932
113
Usa kamikaze drón orosz kézen !
kicsit csalódott vagyok ezekben a drónokban mert nem jött a sok felvétel róla hogy milyen sikeres lenne ! Sőt egyszer a oroszok nyilatkoztak hogy" nem sokat érnek "
Mindenki az. Ellentétben az izraeli és török drónokkal úgy tűnik az amerikaiak nem sokat érnek. Legalábbis a Switchblade úgy tűnik semmit nem tud felmutatni az ukrán hadszíntéren. Ez egyben kijelöli nekünk is, hogy nem a nyugati, hanem a keleti irányba kell a drónfejlesztésünk nemzetközi kapcsolatait realizálni, nyugati együttműködés helyett közel-keletiben gondolkodni alapvetően! Úgy tűnik ez egy újabb terület, ahol a technológiában lemarad a nyugat még akkor is, ha sok részegységet még ők szállítanak!
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
162
1 848
93
Amúgy mi ez a hoholozás? A háború előtt sose hallottam, a másik meg a kaprozás. Tényleg ide süllyedt az orosz propaganda? Nem olvasom csak azért kérdezem.

Amúgy nem kellett volna megvárnia, ki kellett volna vonni a terroristáit Ukrajnából.

Támadnak mindent az oroszok, ezekkel a fegyverekkel nem is tudnak válogatni.
És mi az, hogy a drogos színész alpári módon beszél más országok vezetőivel? Tényleg ide süllyedt az ukrán "diplomácia"? Azt eddig is mindenki tudta, hogy szeretnek a parlamentben is verekedni, meg a vezérkar ezredese, részegen az utcán lövöldözni, de azt legalább otthon csinálták.

Az ukrán terroristák 7 éves donyecki ámokfutása miért nem zavar?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
AZ OROSZOK DONBÁSSZI GYŐZELMEI NEM HAGYNAK KIUTAT AZ UKRÁN CSAPATOKNAK.


Kijev tovább növeli az Ukrán Fegyveres Erők, a Nemzeti Gárda és a Területi Védelem egységeinek számát a front különböző szektoraiban.

A Harkivi területen az orosz hadsereg ismét támadásba lendült, és helyreállítja elvesztett állásait. Folytatódnak a harcok Sztarij Szaltov falu közelében, amely egyes jelentések szerint már az orosz erők ellenőrzése alatt áll. Összecsapások vannak a Zupovkától a Malye Prohodyig tartó frontokon is.

Izyum térségében az AFU megpróbálja megtámadni az orosz állásokat Balakleya faluban. Az ukrán erők északnyugati irányból próbálják áttörni a védelmet és elvágni az Izyumból Szlavjanszk felé előrenyomuló orosz egységeket.

Június 15-én humanitárius folyosót nyitottak a civilek számára, hogy elhagyhassák a szeverodonyecki Azot üzem területét.

A még mindig ukrán ellenőrzés alatt álló létesítményben több száz civilt ejthettek túszul a bombabunkerekben. Az ipari övezetben az ukrán fegyveresek száma a jelentések szerint eléri a 2 ezer harcost, egynegyedük külföldi zsoldos.

Hosszan tartó harcok után az orosz vezetésű erők ellenőrzésük alá vonták a Zolotoe térségében lévő Vrubovkát. Az orosz egységeknek sikerült áttörniük az AFU 10-es rohamdandárjának védelmét Vrubovkában, és megvetették lábukat a város peremén. A visszavonuló ukrán egységek megerősítik védelmüket Nikolajevkában és erősítést vonnak oda.

Június 15-én humanitárius folyosót nyitottak a civilek számára, hogy elhagyhassák a szeverodonyecki Azot üzem területét.

A még mindig ukrán ellenőrzés alatt álló létesítményben több száz civil lehet túszként a bunkerekben. Az ipari övezetben az ukrán fegyveresek száma a jelentések szerint eléri a 2 ezer harcost, egynegyedük külföldi zsoldos.

Hosszan tartó harcok után az orosz vezetésű erők ellenőrzésük alá vonták a Zolotoe térségében lévő Vrubovkát. Az orosz egységeknek sikerült áttörniük az AFU 10. rohamdandárjának védelmét Vrubovkában, és megvetették lábukat a város peremén. A visszavonuló ukrán egységek megerősítik védelmüket Nikolajevkában és erősítést vonnak oda.

Szvetlodarszk térségében folytatódnak a harcok Szemigorjéért és Versináért. Az uglegorszki hőerőműben lévő ukrán csoportot az elkövetkező napokban teljes bekerítés fenyegeti.

Az AFU több támadást indított Mikolajiv és Herszon irányában. Kijev igyekszik offenzívát kialakítani és bármilyen jelentős sikert elérni, ami a Zelenszkij-adminisztráció számára szükséges annak jelképeként, hogy az ukrán hadsereg még mindig képes támadó hadműveleteket folytatni. Eddig nem sikerült stratégiai sikereket elérni.

Június 15-én orosz Kalibr rakéták csapódtak be a Lemberg megyei Zolochiv település térségében. Ennek következtében megsemmisült egy lőszerraktár, ahol a NATO-országok által Ukrajnának átadott külföldi fegyvereket, köztük 155 mm-es M777-es M777-es haubikokat tároltak.


Az orosz rakéták célpontjai között szerepelt többek között a Mikolajivi területen található Voznyeszenszki katonai repülőtér is. Az orosz csapások megsemmisítették az ukrán légierő repülőgép-felszereléseit.

Június 15-én reggel az AFU megtámadta az orosz Kurszki területen lévő ellenőrzőpontot, de nem tudták folytatni offenzívájukat, és visszavonultak.

A DPR területén folytatódik a civilek elleni lövöldözés. Csak június 14-én a köztársaság 18 települését találta el az ukrán tüzérség. A támadások következtében 2 civil meghalt, 8 másik megsebesült, köztük egy 12 éves gyermek.

Az ukrán fegyveresek ismét lőtték a Herszon melletti Csernobajevkát. Egy civil férfi és egy nő meghalt, több civil megsebesült.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Miért is kicsi az esélye?Amikor már az oroszok is elismerik,hogy sorozatos ukrán támadások érték a konvojt akkor azok már jelentős események,és amikor sorozatos támadások érik főként az üzemanyagszállító teherautókat akkor nincs olyan épeszű katonai parancsnok aki azt mondja,hogy semmi probléma maradjon minden a régiben.
Ne haragudj, de mit is írtam? Azt, hogy voltak ukrán támadások. Ezt az oroszok is elismerték, és? Az ukránok se mondták, hogy a támadásaik többet érnek, mint szunyogcsípés az elerfántnak. Ezek után valóban, egy orosz tábornok se tartotta volna ott még majdnem két hétig azt a csapatot nyomós indok nélkül.
Az a baj, hogy nem vagytok hajlandóak, csak az usa kecskebaszók és papucsosok elleni háborúiból extrapolálni. Pedig itt ugrani kéne az időben vissza, valódi, hasonló léptékű háborúkhoz. 1849-ben a VII. hadtest erőszakos tűntetést indított Pest-Buda ellen, annak leplezésére, hogy a fősereg az utánpótlási, és visszavonulási területek és utak megszerzésére indult. Kapott támadásokat? Igen. Szenvedett veszteségeket? Igen. Azonban a célját akkor elérte, az osztrákok kénytelenek voltak kivonulni, és ha nincsenek logisztikai, és egyéb hibák bekerítve pusztultak volna el Komárom alatt. Itt nem érte el a célját, de a szétoszlatása nem ellenséges harctevékenység miatt, hanem azért volt, mert az oroszok így döntöttek. Tehát akárhogy is nézzük, a feloszlását az ukrán reakció hiánya, és nem a megléte okozta.
Már ne haragudj de ez baromira nem igaz, március eleje óta sok olyan videó van fennt a neten,hogy az orosz haderő megszállt ukrán településekről lövi az ukrán haderőt.Úgyhogy az orosz haderő is élő pajzsként használja az ukrán civileket,amúgy sem értem nálad ezt az állandó ukrán élőpajzsozást mikor pl most Donyeckben is a harcok előtt folyamatosan evakuálták a civil lakosságot.
Még mindig ugyanaz a kör. Sose az a baj, hogy épületek közül lőnek. Ez sokszor elkerülhetetlen. A felelősség úgy jelenik meg, hogy vannak-e az épületekben civil lakosok, vagy sem. Na most erre az ukránok ezerszer bizonyítottan nem csak hogy szarnak, hanem direkt benntartanak civileket. Igen, ezt hívják civil pajzsnak.