Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
755
1 464
93
A csüngők: Ez a Szent Koronánál, az ortodox püspöki süvegeken (bár ott alsó csüngőket nem láttam), némely bizánci koronaábrázolás esetében és néhány sámán fejfedő típusnál is megtalálható.
Na de vajon ezek a csüngők mit ábrázolnak? Szerintem folyókat ábrázolnak melyek a Tarim medencéből s környékéről erednek. S végeiken a hármas virágszirom ábrázolás inkább a tengerekbe érő delta torkolatok.

- Hasonló keresztpántos koronák láthatók a hun barlang-templomok falfestményein is Ujguriában, a mai Északnyugat-Kínában.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 526
8 829
113
Na de vajon ezek a csüngők mit ábrázolnak? Szerintem folyókat ábrázolnak melyek a Tarim medencéből s környékéről erednek. S végeiken a hármas virágszirom ábrázolás inkább a tengerekbe érő delta torkolatok.

- Hasonló keresztpántos koronák láthatók a hun barlang-templomok falfestményein is Ujguriában, a mai Északnyugat-Kínában.
Ha a Szent Korona, akkor Pap Gábor az egyik akitől érdemes tanulni.
Lásd yt videók.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Na de vajon ezek a csüngők mit ábrázolnak? Szerintem folyókat ábrázolnak melyek a Tarim medencéből s környékéről erednek. S végeiken a hármas virágszirom ábrázolás inkább a tengerekbe érő delta torkolatok.

- Hasonló keresztpántos koronák láthatók a hun barlang-templomok falfestményein is Ujguriában, a mai Északnyugat-Kínában.
Úgy emlékszem, hogy a rossz, gonosz elűzését szolgálta.
párta ábrázolás
És nem csapod le, hogy pártus?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
755
1 464
93
Madjarok sassal. (A kép címe) (Esetleg Avarok sassal, Zsuan-Zsuanok)!

madjarok%2Bsassal.jpg


Emese álma, s a 4db csüngő ismét! Valamint a nők sólymokkal vadásztak!

Emese_%C3%A1lma.jpg


S egy ma élő magyar csinos hölgy sólyommal való vadászata!
solymaszat_1.jpg


Tuvai halomsírból egy gyönyörű szép lelet. A sas megcsípte a szarvast!

Tuvai%2Bhaloms%C3%ADr%2Bszk%C3%ADt%C3%A1k%2Barany%2Blelet.jpg


Ha a (Madjarok, Avarok, Zsuan-zsuanok) lejjebb húzódtak a cserszkij medencéből a Szungari medencébe, mivel magas rangú leány férjhez ment egy hun vezető fiához: példáúl. Akkor a két nemzet ugye összekapcsolódott. Azaz eggyé vált.
- A két leletet ha összekapcsoljuk s megpróbáljuk értelmezni akkor ezt kapjuk. Valamilyen családi kapcsolat jött létre, így jöhetett létre a szárnyas oroszlán sas csőrrel!
Ami gyönyörű ábrázolása két népcsoport egyesülésének.

Ez is egy Tuvai sírból került elő.
Tuvai%2Bhaloms%C3%ADr%2Bszk%C3%ADt%C3%A1k%2Barany%2Blele%2Bgrifft.jpg

Sajnos az 5 kép miatt egyben nem tudtam feltenni. Folyt. ->
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
755
1 464
93
->köv.: Majd egy másik hasonló lelet, szárnyas sas, szarvasaganccsal. Mely az esküvőn pohár lehetett.
Szintén a tuvai leletből.
Tuvai%2Bhaloms%C3%ADr%2Bszk%C3%ADt%C3%A1k%2Barany%2Blelet%2Bgriff.jpg

- A kapcsolatok nagyon erősek mivel nagyon sok különböző tárgyon lehet ezeket a motívumokat felfedezni. Ez a folyamat időben mikor is volt, hhmmm ezt elég nehéz megmondani. Legalább is nekem! Lehet a genetika vagy a régészet rá tud mutatni.

- Miért is mondom ezt? Nézzünk meg egy másik érdekes képet, Vagy inkább lenyomatot.
A kor nem biztos hogy ugyan az, most a suméroknál járunk. Nézzük mit mondanak!

Nimr%C3%B3d+%C3%A9s+Inanna+lelet+Sum%C3%A9r+Uruk+kori.jpg


- Ugye ismerős képi ábrázolás.
Mit látunk a képen? 5 személy van a képen s 4 állat!

- Baloldalt lent, csőrös oroszlán. Valahonnan piszok ismerős! :oops: Hun-Avar, tehát szkíta férfi áll ott, kezében az íj. Mellette jobbról neje, -(szoknyájából ítélve nő)- a (magyar,- avar) leányzó, -(ott a jelképe a sas s saját hátán is szárny van, amivel a vallását ábrázolják)- így összetartoznak.
Lábánál egy szkíta,-(feltételezem a sapkáról)- dolgozik keményen.
Majd egy kus férfi féllábon állva -(ott a birka a lábánál, jelkép)- s a felesége, -(szoknyájából ítélve, nő).
A kus férfi mögött egy folyó s benne halak láthatók.
Nagy perpatvar van, mivel az ötödik férfi (a melós) elakarja terelni a vizet a szkíták földjére.
- Mivel a szkíták felé fordulva átakarja törni a gátat.-

A kus férfi mondja hogy bizony ő nem engedi mivel akkor a halak kipusztulnak mivel leapad a víz mélysége, s a madár kieszi a halakat. Azaz nem fog fogni semmit halászatkor!
A szkíta pedig mondja hogy de a növénytermesztéshez víz kell! -( Látjuk a szkíta felől a gáton a növényt! A kus mondja: akkor elviszem a madaradat! -(mivel a Kus férfi nyúl a madárért,hozzá közelebb van)-

- Szóval vitatkoznak!

- Azt látjuk még hogy a szkíta felesége felajánl valamennyi pénzt, -(ott a kezében egy zacskó arany)!
Azaz igyekszik menteni ami menthető hogy legyen vizük a növénytermesztéshez s a kus férfi is legyen kárpótolva.

- A kérdés még hogy kik ezek a kusok!

szarrmata+korona.jpg

Egy szkíta női korona, középen az élet fája kétoldalt két szarvassal -(jelkép)- Ám mellette ábrázolva a kusok földje, magyarul a kosok földje! Mivel az a terület csak hegyi kecskék tartására alkalmas, így rengeteg kecskét, muflont, birkát tartottak. Ez látható a koronán is. Szerintem az ábra azt mutatja hogy a kos nagyon bátorkodni szeretne! :D Na de ezt nem tudjuk meg sajna.
- Ezért a kosok földjén keltek át a kereskedők akik Kínába szerettek volna eljutni.

Ez pedig Tádzsikisztán, még a királyi trónszék karfáján is két kos volt látható, melyet a következő király levetetett a trónszékről s két oroszlánt helyeztetett a trón mellé. (Sajna nem találom a koskarfás trónszék képet). :( Nekem meg van a kép, ám ide nem tudom feltenni. Sgépről.
dzial-przyrodniczy-zaznajomi.jpg


Így a nemzeti múzeumból kértem kölcsön egy képet. ;) Azaz a kosok földje!
Kicsit szejpesen kusok! :p Kínaiasan Kuszok.... Stb.... Nem akarom a Tadzsikokat megsérteni ezzel, csak az idegen nyelvek érzéketlenségét akartam kifejezni.
- Így változik a Kosok földje - Kusok földjére.

  • Szóval innen lehet tudni hogy a Tadzsikokkal volt nézeteltérésük a Szkítáknak.
  • Ugyanakkor lehet látni hogy már abban az időben is foglalkoztak növény termeléssel.
Sajna azt nem lehet látni pontosan milyen növényről volt szó.

Ilyen egyszerű a képi olvasás. Rengeteg ilyen Sumér képi ábrázoló görgő van s nagyon sok ilyen szépen olvasható!
- Mi szkíták ezeken a Suméri ábrázoláson nőttünk fel, így azt is mondhatjuk hogy képi gondolkodása van a Szkíták - Hunok - Avarok - Magyarok többségének.



Ezért szoktam mondani nejemnek, ha nem mondasz semmit, akkor is megértelek, s igen bőbeszédű vagy! :oops:, :D
 

inf3rno

Active Member
2022. március 4.
43
130
33
- Ez így van, illetve felvették azt a kultúrát amiben ezután éltek.

Nézzünk egy kis Szkíta kultúrát: Nem azt fogom mondani amit mondanak róla! Mivel nem azt jelenti!
szkita_kincsek_22_1085453_1627.jpg


Mit látunk a képen? Két kun harcost, az egyik pihen kedvese karjai között. Elaludt, mivel kedvese is s barátja is mosolyog! No ez nem illő, ám biztos elfáradt - a hosszú úton -. A fára felakasztva a tegez s íjjak, ahogy kell nő társaságában, kultúrkörökben. Béke honol a környezetben!
- Mit is ábrázol nekünk szkítáknak ez az ábra, azon kívül hogy bemutatja a szkíta családi kapcsolatot. A nő s férfi kapcsolati viszonyt! Azt a nő tiszteletét ahogyan a férfi álmában is fogja gyengéden kedvese karját s viszont! Azt az egyenjogúsági s lelki kapcsolati viszonyt ahogy azt férj s feleségnek kell.
- S mink szkíták voltunk barbárok? Mikor nálunk a nők is egyenjogúságban éltek? :oops: Mikor is :oops: ?
S mi voltunk azok a csapzott hajú állati bőrbe bújt elmaradott nomádok?
Nézzük az ábrát! Cipő a lábon, kifényesítve kellő képen! Elegáns viselet hosszú lovagláshoz! Kackiás bajusz, mutatva hogy erős, bátor férfiak vagyunk! Na ja hogy bealudtunk a kellő pillanatban? Erős volt a bátorító is! :D

- Miért is tettem ide ezt a képet, azért hogy bemutassam a szkítai ábrázolást, gondolatvilágot.
Most nézzük meg a képet kicsit másképpen. Tegyük gondolatban egy térképre! Nekem 34.old. Ázsia térképére. Mit is látunk? Már említettem a Kun-lun hegységet a Tarim medence déli részében!
Mit is jelent?: Kun-ember, Azaz a kun emberkénk van elterülve a képen, a másik vigyáz a lovakra! Na de hol van a két paci?
A (Tien-san) (Altáj-Szaján)! A fa az Avarok, (Zsuan-zsuanok ) elfoglalt területei, a fára felakasztott (tegez s íj) a Gobi területe. S szerintem a kinézetből egy japán leányka a kiszemelt kedves.
- Így láthatjuk azt is hogy mit ajánl fel a leánykának hozományul a szkíta férfi! Azaz ha ezt az arany kincset adja át a leánykának leánykérés gyanánt, az nagyon boldog leányka lehet, ha megértette!

- Ezért írtam hogy a szkíták kultúráját csak az érti, aki látja, tudja hogy mit lát! Azt a tudást s értelmet, csillagászatot, vallást a középkori európai ember nem ismerte, fogalma sem volt, s még a mai napig sincs, amit a szkíták akkoriban már tudtak s képviseltek! (Európában akkoriban még lefolyt a tepsi szélén a víz)! Ezt irigyelte Európa tőlünk, s lettünk barbárok! Jahh, ők csak az aranyat látták! :eek::mad: Amit fizetniük kellet. :p

- Van még nagyon sok szkíta kincs amit tudni s érteni kell nézni! S nem valami misztikus ábrándot belemagyarázni. Az megy mindenkinek! :D
Amikor elalszik valaki, mindent lát (szemekkel teli fa), mindent hall és nagy távolságokat tud gyorsan bejárni (2 fejű, 4 fülű, 8 lábú ló) és nem harcol, mert a boszorkányok vigyázzák az álmát. Nekem ennyit mond.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

inf3rno

Active Member
2022. március 4.
43
130
33
Madjarok sassal. (A kép címe) (Esetleg Avarok sassal, Zsuan-Zsuanok)!

madjarok%2Bsassal.jpg


Emese álma, s a 4db csüngő ismét! Valamint a nők sólymokkal vadásztak!

Emese_%C3%A1lma.jpg


S egy ma élő magyar csinos hölgy sólyommal való vadászata!
solymaszat_1.jpg


Tuvai halomsírból egy gyönyörű szép lelet. A sas megcsípte a szarvast!

Tuvai%2Bhaloms%C3%ADr%2Bszk%C3%ADt%C3%A1k%2Barany%2Blelet.jpg


Ha a (Madjarok, Avarok, Zsuan-zsuanok) lejjebb húzódtak a cserszkij medencéből a Szungari medencébe, mivel magas rangú leány férjhez ment egy hun vezető fiához: példáúl. Akkor a két nemzet ugye összekapcsolódott. Azaz eggyé vált.
- A két leletet ha összekapcsoljuk s megpróbáljuk értelmezni akkor ezt kapjuk. Valamilyen családi kapcsolat jött létre, így jöhetett létre a szárnyas oroszlán sas csőrrel!
Ami gyönyörű ábrázolása két népcsoport egyesülésének.

Ez is egy Tuvai sírból került elő.
Tuvai%2Bhaloms%C3%ADr%2Bszk%C3%ADt%C3%A1k%2Barany%2Blele%2Bgrifft.jpg

Sajnos az 5 kép miatt egyben nem tudtam feltenni. Folyt. ->
Én ezeket inkább vérszerződésnek értelmezem, a sólyom a domináns fél mindkettőben. Az elsőnél lenyeli a szarvast, a másodiknál meglovagolja az oroszlánt. Mindkettő mocskosul drága, úgyhogy a legmagasabb szinten történtek ezek a dolgok. Az írás az oroszlán-sólyom alatt milyen nyelven van?
 

inf3rno

Active Member
2022. március 4.
43
130
33
->köv.: Majd egy másik hasonló lelet, szárnyas sas, szarvasaganccsal. Mely az esküvőn pohár lehetett.
Szintén a tuvai leletből.
Tuvai%2Bhaloms%C3%ADr%2Bszk%C3%ADt%C3%A1k%2Barany%2Blelet%2Bgriff.jpg

- A kapcsolatok nagyon erősek mivel nagyon sok különböző tárgyon lehet ezeket a motívumokat felfedezni. Ez a folyamat időben mikor is volt, hhmmm ezt elég nehéz megmondani. Legalább is nekem! Lehet a genetika vagy a régészet rá tud mutatni.

- Miért is mondom ezt? Nézzünk meg egy másik érdekes képet, Vagy inkább lenyomatot.
A kor nem biztos hogy ugyan az, most a suméroknál járunk. Nézzük mit mondanak!

Nimr%C3%B3d+%C3%A9s+Inanna+lelet+Sum%C3%A9r+Uruk+kori.jpg


- Ugye ismerős képi ábrázolás.
Mit látunk a képen? 5 személy van a képen s 4 állat!

- Baloldalt lent, csőrös oroszlán. Valahonnan piszok ismerős! :oops: Hun-Avar, tehát szkíta férfi áll ott, kezében az íj. Mellette jobbról neje, -(szoknyájából ítélve nő)- a (magyar,- avar) leányzó, -(ott a jelképe a sas s saját hátán is szárny van, amivel a vallását ábrázolják)- így összetartoznak.
Lábánál egy szkíta,-(feltételezem a sapkáról)- dolgozik keményen.
Majd egy kus férfi féllábon állva -(ott a birka a lábánál, jelkép)- s a felesége, -(szoknyájából ítélve, nő).
A kus férfi mögött egy folyó s benne halak láthatók.
Nagy perpatvar van, mivel az ötödik férfi (a melós) elakarja terelni a vizet a szkíták földjére.
- Mivel a szkíták felé fordulva átakarja törni a gátat.-

A kus férfi mondja hogy bizony ő nem engedi mivel akkor a halak kipusztulnak mivel leapad a víz mélysége, s a madár kieszi a halakat. Azaz nem fog fogni semmit halászatkor!
A szkíta pedig mondja hogy de a növénytermesztéshez víz kell! -( Látjuk a szkíta felől a gáton a növényt! A kus mondja: akkor elviszem a madaradat! -(mivel a Kus férfi nyúl a madárért,hozzá közelebb van)-

- Szóval vitatkoznak!

- Azt látjuk még hogy a szkíta felesége felajánl valamennyi pénzt, -(ott a kezében egy zacskó arany)!
Azaz igyekszik menteni ami menthető hogy legyen vizük a növénytermesztéshez s a kus férfi is legyen kárpótolva.

- A kérdés még hogy kik ezek a kusok!

szarrmata+korona.jpg

Egy szkíta női korona, középen az élet fája kétoldalt két szarvassal -(jelkép)- Ám mellette ábrázolva a kusok földje, magyarul a kosok földje! Mivel az a terület csak hegyi kecskék tartására alkalmas, így rengeteg kecskét, muflont, birkát tartottak. Ez látható a koronán is. Szerintem az ábra azt mutatja hogy a kos nagyon bátorkodni szeretne! :D Na de ezt nem tudjuk meg sajna.
- Ezért a kosok földjén keltek át a kereskedők akik Kínába szerettek volna eljutni.

Ez pedig Tádzsikisztán, még a királyi trónszék karfáján is két kos volt látható, melyet a következő király levetetett a trónszékről s két oroszlánt helyeztetett a trón mellé. (Sajna nem találom a koskarfás trónszék képet). :( Nekem meg van a kép, ám ide nem tudom feltenni. Sgépről.
dzial-przyrodniczy-zaznajomi.jpg


Így a nemzeti múzeumból kértem kölcsön egy képet. ;) Azaz a kosok földje!
Kicsit szejpesen kusok! :p Kínaiasan Kuszok.... Stb.... Nem akarom a Tadzsikokat megsérteni ezzel, csak az idegen nyelvek érzéketlenségét akartam kifejezni.
- Így változik a Kosok földje - Kusok földjére.

  • Szóval innen lehet tudni hogy a Tadzsikokkal volt nézeteltérésük a Szkítáknak.
  • Ugyanakkor lehet látni hogy már abban az időben is foglalkoztak növény termeléssel.
Sajna azt nem lehet látni pontosan milyen növényről volt szó.

Ilyen egyszerű a képi olvasás. Rengeteg ilyen Sumér képi ábrázoló görgő van s nagyon sok ilyen szépen olvasható!
- Mi szkíták ezeken a Suméri ábrázoláson nőttünk fel, így azt is mondhatjuk hogy képi gondolkodása van a Szkíták - Hunok - Avarok - Magyarok többségének.



Ezért szoktam mondani nejemnek, ha nem mondasz semmit, akkor is megértelek, s igen bőbeszédű vagy! :oops:, :D
A vitatkozás szerintem elég enyhe kifejezés erre, ránézésre háború van a haltenyésztő zsidók és a magyarok között. Karddal legalábbis nem túl hatékony a gát lebontása. A magyarokat pedig az égiek is segítik ebben a harcban azzal, hogy fejbe veri az angyal a zsidót egy buzogánnyal.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 004
30 837
113
Na de vajon ezek a csüngők mit ábrázolnak?
A csüngőkön az három szirom, az méh szimbólum. A korona felülről egy kör, benne egy egyenlő szárú kertész. Egyszerre lehet Nap és Föld, de akár kelet is. A sólyom/sas nap/lélek jelentésű, a kecske bak/kos/kus/kusán föld/anyag. A kusánok/kusiták sötétbőrűek voltak, keveredtek a világosabb bőrű szkítákkal.
Szűz Mária/Babba Mária/Anyahita/Nagyboldogasszony egy és ugyan az.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 004
30 837
113
Azt kell látni, hogy a szimbólumok az analógiák/hasonlóságot mágiáját használják. Vagyis vagy a látványának a hasonlóságát, és/vagy az értelmének az egyezését aknázzák ki közlés céljából. A sztyeppei nomádok a nyelvi különbözőségek ellenére, mivel ugyan abból a tudati/eszmei világból származnak, jelképekkel is megértették egymást.

Sas/sólyom-nap/fény/levegő/fennt/lélek

Kos/bika-hold/lent/anyag/sötét/test
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93
- Miért is mondom ezt? Nézzünk meg egy másik érdekes képet, Vagy inkább lenyomatot.
A kor nem biztos hogy ugyan az, most a suméroknál járunk. Nézzük mit mondanak!

Nimr%C3%B3d+%C3%A9s+Inanna+lelet+Sum%C3%A9r+Uruk+kori.jpg


- Ugye ismerős képi ábrázolás.
Mit látunk a képen? 5 személy van a képen s 4 állat!

- Baloldalt lent, csőrös oroszlán. Valahonnan piszok ismerős! :oops: Hun-Avar, tehát szkíta férfi áll ott, kezében az íj. Mellette jobbról neje, -(szoknyájából ítélve nő)- a (magyar,- avar) leányzó, -(ott a jelképe a sas s saját hátán is szárny van, amivel a vallását ábrázolják)- így összetartoznak.
Lábánál egy szkíta,-(feltételezem a sapkáról)- dolgozik keményen.
Majd egy kus férfi féllábon állva -(ott a birka a lábánál, jelkép)- s a felesége, -(szoknyájából ítélve, nő).
A kus férfi mögött egy folyó s benne halak láthatók.
Nagy perpatvar van, mivel az ötödik férfi (a melós) elakarja terelni a vizet a szkíták földjére.
- Mivel a szkíták felé fordulva átakarja törni a gátat.-

A kus férfi mondja hogy bizony ő nem engedi mivel akkor a halak kipusztulnak mivel leapad a víz mélysége, s a madár kieszi a halakat. Azaz nem fog fogni semmit halászatkor!
A szkíta pedig mondja hogy de a növénytermesztéshez víz kell! -( Látjuk a szkíta felől a gáton a növényt! A kus mondja: akkor elviszem a madaradat! -(mivel a Kus férfi nyúl a madárért,hozzá közelebb van)-

- Szóval vitatkoznak!

- Azt látjuk még hogy a szkíta felesége felajánl valamennyi pénzt, -(ott a kezében egy zacskó arany)!
Azaz igyekszik menteni ami menthető hogy legyen vizük a növénytermesztéshez s a kus férfi is legyen kárpótolva.
Keményen nyomod, ez még trollkodásnak is súlyos. De csak, hogy ne maradjon így:
Ez az un. Adda hengerpecsét. Akkád lelet ie. 2300 körüli, első emberfiguráját leszámítva, az összes jól azonosítható (Inanna/Istar, Utu/Samas, Enki/Ea, Isimud/Usumu). Tehát semmi köze a szkítákhoz, az oroszlán nem csőrős, mindegyik ugyanolyan sapiban van, és nem a szoknya miatt látszik, hogy nő (hiszen mind "szoknyában" van), hanem mert nincs szakálla. :)

Az első szerintem Naram-Sin, szinte folyton háborúzó uralkodó, aki még életében istenné kiáltotta ki magát. A wiki cikkben található győzelem sztélén látható ő maga hullahegyeken nagyon hasonlóan ábrázolva, szarvakkal ékesített sisakban. Maga az stílus ebként látható egy másik hengerpecséten, amin Ubil-Estar is látható, aki Sargon testvére volt, ő viszont Naram-Sin nagyapja. Ha valaki elolvassa a wiki szócikket, akkor láthatja, hogy a Sargon életére is nagy hatással volt Istar istennő.

De még egy kis csavar a végére, (csak hogy mégis legyen némi közünk hozzájuk) egyesek szerint a bibliai Nimród (akiről semmilyen történelmi megerősítés nincs), Naram-Sin-re vezethető vissza.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 194
66 923
113
Keményen nyomod, ez még trollkodásnak is súlyos. De csak, hogy ne maradjon így:
Ez az un. Adda hengerpecsét. Akkád lelet ie. 2300 körüli, első emberfiguráját leszámítva, az összes jól azonosítható (Inanna/Istar, Utu/Samas, Enki/Ea, Isimud/Usumu). Tehát semmi köze a szkítákhoz, az oroszlán nem csőrős, mindegyik ugyanolyan sapiban van, és nem a szoknya miatt látszik, hogy nő (hiszen mind "szoknyában" van), hanem mert nincs szakálla. :)

Az első szerintem Naram-Sin, szinte folyton háborúzó uralkodó, aki még életében istenné kiáltotta ki magát. A wiki cikkben található győzelem sztélén látható ő maga hullahegyeken nagyon hasonlóan ábrázolva, szarvakkal ékesített sisakban. Maga az stílus ebként látható egy másik hengerpecséten, amin Ubil-Estar is látható, aki Sargon testvére volt, ő viszont Naram-Sin nagyapja. Ha valaki elolvassa a wiki szócikket, akkor láthatja, hogy a Sargon életére is nagy hatással volt Istar istennő.

De még egy kis csavar a végére, (csak hogy mégis legyen némi közünk hozzájuk) egyesek szerint a bibliai Nimród (akiről semmilyen történelmi megerősítés nincs), Naram-Sin-re vezethető vissza.
Az ugye tudod, hogy ennek a történelmileg meg nem erősített Nimródnak van egy Nimród nevű hegy tetején Törökországban egy kisebb kövekből összehordott, hatalmas szobrokkal díszített síremléke?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and L.O.B

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 373
34 190
113
De nem a hunok, ezt értsd már meg!
Nincsenek hunok eltűntek!
mint írjátok is birodalom vólt. ami egy törzsszövetségből alakult ki....
kik vóltak a hunok? az 1. hun törzs ? vagy a hun birodalom minden betagozodótt népe hun vólt?

hol vannak az eredeti hunok? felszámolták magukat. uralkodó törzsként az összes meghódólt törzs vezetőségébe kerültek...
egyéni érdekek teljesűltek...

nincs ebbe semmi nagy dolog. a rokonok gondoskodtak arról hogy a rokonaik vezető pozícióba kerüljenek más törzsek vezető rétegébe...
hól vannak az eredeti hun törzsnek alátagozódott népek? mivel meghóditottak szinte mindent mindenhol ott vannak. :D
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 373
34 190
113
Ezt mutatják a DNS vizsgálatok. Végigkúrtuk Ázsiát és Európát emiatt van bennünk hun "vonó"is de ennyi. Jó lenne elfogadni végre.
De ki vólt a hun az 1. hun törzs? vagy az összes aki a hun birodalomba tartozott?
mert ha az 1. hun törzs az pár tízezer ember akik szétszóródtak mindenhol vezetőrétegekbe. és nem igazán vólt jelentős szerepük pl a csatatereken.
vagy mindenki aki a hun birodalomba tartozott és teszem azt szabad harcos vólt.
ott meg mivel fennmaradtunk nem lettünk kiirtatva valószínűleg a mi őseink is beletartoztak ahogy mindenki másé (igen a keleti szlávoké is.)