[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
"A NATO tagállamai között vannak ütőképes hadseregek, de a történet ennyi. "


A hollandok is remekeltek Jugoszláviában. A Mindenható mentsen meg attól, hogy ők védjenek meg minket. "Hollandia részben felelőssé tehető mintegy háromszáz boszniai muszlim haláláért, akiket szerb katonák az 1995-ös srebrenicai mészárlás során meggyilkoltak, miután elhurcolták őket a holland ENSZ-békefenntartók bázisáról – mondta ki a hágai legfelsőbb bíróság pénteken." És ez csak a katonai bázis.

5000 Eu kárpótlást kaptak az ott szolgálatot teljesítők, mert lelkileg nagyon megrázták őket a történtek. Humánus helyen megtizedelték volna őket, Kevésbé humánus helyen az egész csapatot kivégezték volna gyávaságért.

A belga videó sportszerűtlen tőled. Nyilván az esélyegyenlőség miatt a fogyatékkal élő emberek számára is nyitva a sereg.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 017
113
Pár napig az Adriàn voltam, tv,internet nélkül. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem maradtam le semmiről.
Csak nyugger összefoglalóját hiánylom. Ellustul ez a gyerek! :)
Eh, megint elfelejtette ide posztolni @nyugger :)
Pedig már tegnap megjelent:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 467
46 540
113
Azon gondolkodtam, hogy nem-e így akarják megmagyarázni az ukránok, hogy miért nem lehetséges, hogy ők lövik Donyecket vagy hogy kifogytak a lőszerből? Esetleg a ruszkik így akarják mindörökre pl. kiprovokálni egy saját nukis akcióval, hogy hibás raktározás okán "véletlenül" atom robban orosz város közelében, és ezzel el is érték, hogy a továbbiakban ne adjanak el tüzérséget az ukránoknak nyugatról? Vagy a nyugat provokálja ki, és ne adhasson oda tüzérséget a nyugat, mert:
A. már nincs
B. lassan elfogy
C. látva Makron bukását, ez vár minden nyugati háborúpárti politikusra?

Most láttam a .ge -s oldalt, de azért azt se vegyük már kpnak!

MZP és Z? Egy mester képezte ki mindkettőt ...

Más.

Mariupol:
Micsoda éhinség van Mariupolban!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 304
84 408
113
Zseniális. Ugyanaz történik mint itt a fórumon az ukrán szócsövekkel.

Ismételgeti a nyugati narratívát, és az kérdést, hogy sajnálja-e Lavrov, hogy Oroszország háborút indított. A válaszra abszolút nem kíváncsi, és ő nem válaszol viszontkérdésekre. Egyszerűen a riporternek nem szabad tudomást vennie a 2014-es puccsról, az utána következett atrocitásokról, az erre adott orosz válaszokról.
Konkrét feladattal érkezett, egy mondatot kell kihúznia Lavrovból. Meg van tiltva neki, hogy szerves kommunikációt folytasson.

Meg van tiltva neki, hogy tudomásul vegye a választ. Lavrov megteszi amit tud, válaszol, és emberszámba veszi a riportert, viszonzatlanul. Figyel a riporterre, a riporter szemszögéből is megközelíti a témát, ismeri a kérdezőt, és emberként viselkedik végig, úgy is, hogy a riporter nem tekinthet emberként rá.

Csak görcsösen szajkózza a narratívát, kérdésnek álcázva és próbálkozva azt a mondatot kihúzni amit az oroszok ellen lehet majd idézni.

Ugyanaz mint itt, csak mi nem vagyunk ilyen higgadtak és profik.
Szijjártó 2.0
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 968
36 035
113
FVjyyRYWQAEhP1Z
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
A brit és német nyilatkozatok fényében nem lehetetlen a 2. verzió. Én is kaptam abból a csernobili radioaktív esőből.
Komolyan már, Ti mindent is benyaltok?
Nemár :D
Nyilván hoax, de ha az a verzió feküdne jobban, akkor inkább vmi roppant nyakatekert logika szerint meg akarjátok dafke magyarázni LoL
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 349
113
Gondoljatok bele hazamennek ezek a srácok a meló végeztével.
berugják az ajtót a kiszemeltnél. (nem gáz ajtót is zsákmányolt tokostol.)
majd odamegy Igor Szvetlánához.
Szvetlána most gyüttem a frontról. Gyere hozzám feleségűl.
Nem kell többet könyökig vizesnek lenned mosás közbe zsákmányoltam mosógépet. Teregetned sem kell szárítót is hoztam.
-Szvetlána. ÓÓÓ Igor te olyan menő vagy.
-Igor. Úgyan már édesanyának is hoztam. Az ajtóval meg ne törődj 7 ponton záródót is hoztam. műanyagot. Egy hohol lakásból való. A JUSS AZ JUSS.
Szvetlána. Igor te gondoskodsz mindenről. melleted mindenem meglesz.
Igor. Megigérhetem kedvesem egy komplett háztartást zsákmányoltam.
Szvetláná. 3 gyerekre?
Igor 6 ra is elég.

... Elvitték elvitték szabadrablásba miért ne. Mindig is vólt ilyen. annyi hogy most nem kell talicskával tólni a zsákmányt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 304
84 408
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 467
46 540
113
A Mandineren egy hozzászólás:

+A nemzetközi jog miatt nem nevezik háborúnak.

1. Az LPR (Lugansk People's Republic), DPR (Donetsk People's Republic) függetlenségét elismerték 2022 február 24 előtt, talán épp 23-án.
2. Az oroszok még aznap katonai szövetségre léptek velük.
3. Az oroszok megvédik őket az ENSZ 51-es cikkelye alapján, méghozzá a Biztonsági Tanács jóváhagyása nélkül, mivel ezek az újonnan elismert államok Oroszország szerint közvetlen fenyegetettség alatt vannak."
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 389
16 643
113

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 707
28 197
113
Eh, megint elfelejtette ide posztolni @nyugger :)
Pedig már tegnap megjelent:
Huhh akartam is, csak megint zajlik itt felém az élet és kicsit a fejemet sem tudom merre van :D A felépítés a szokásos, avagy Z nyikolajevi látogatásával próbáltak valami ellentámadásnak tűnőt mutatni az ukránok, Donbassz szorul, Harkov stabil. A kiegészítő részen meg ukránok vallották be, hogy kb a technikai állomány fele kuka, avagy 1300 BMP+BTR, 400 tank és 700 tüzérségi eszköz az gatya. Ja és Donyeck belövése kapcsán Putyin ugyanazt mondta mint én :D Kiegészítés, hogy azért a counter artilleryt kicsit jobban kéne Grísának nyomatnia
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 467
46 540
113
Huhh akartam is, csak megint zajlik itt felém az élet és kicsit a fejemet sem tudom merre van :D A felépítés a szokásos, avagy Z nyikolajevi látogatásával próbáltak valami ellentámadásnak tűnőt mutatni az ukránok, Donbassz szorul, Harkov stabil. A kiegészítő részen meg ukránok vallották be, hogy kb a technikai állomány fele kuka, avagy 1300 BMP+BTR, 400 tank és 700 tüzérségi eszköz az gatya. Ja és Donyeck belövése kapcsán Putyin ugyanazt mondta mint én :D Kiegészítés, hogy azért a counter artilleryt kicsit jobban kéne Grísának nyomatnia
Szoktam pévasni a mosztvater.com oldalt, benne a te írásaidat. Látom, hogy nagyon fiatal vagy, még tanulsz. Tanulmányaid közben hogyan tudsz ilyen komoly munkát végezni? Gratulálok a teljesítményedhez!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
774
7 097
93
Tudtátok? :
Bombatölcsérekben mossák a ruhát a hullaszagban, miközben utcai kivetítőkön tolják nekik az orosz propagandát
Ilyen az élet Mariupolban egy hónappal azután, hogy bevették az oroszok.



- Igaz, nem tudom az egész cikket elolvasni, de azért egy képet berakhattak volna, hogy hogyan kell bombatölcsérben mosni. Esetleg tanulhattam volna valamit.
- Nem tudom, hogy aki leír ilyesmit az mi?