[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Sokszor ekézem Zselit én is, de most felhívnám a figyelmet az alábbi videóban 0.30-nál az egy őszinte megnyilvánulás. "Ez túl sok nekem.". És igaza van, és ez lehet az EGYIK faktor ami miatt ez a háború ősszel véget érhet. Zselé egy megvásárolt komédiás, Kolomojszkij vette meg és építette fel mint politikust, de mégsem a politkára kontraszelektált totálisan lelketlen-érzéketlen (Bush, Blair, Sarkozy, Berlusconi, Cheney, Leyen, Rutte, etc) vagy fogalmatlan (Biden, BoJo, Juncker, Jelcin), tehát nem fogja bírni azt a nyomást ami ránehezedik. És mivel nem teljesen hülye, és tudja, hogy kiugrani nem engedik a szituból, meg fogja engedni magának, hogy megroggyanjon fizikailag vagy pszichésen, mert akkor túlélhet (mint ember, mert mint politikus nem élhet túl).
És ekkor valami nyomokban racionális kompromisszum születhet Macron és Putyin között, ehhez hozzájön egy német társadalmi nyomás a gazdasági helyzet stabilitásához, és le lehet zárni a konfliktust úgy hogy mindenkinek elfogadható legyen.


Az előzőhöz még annyit Wilson, hogy sajnálom, hogy amikor úgymond békejobbot nyúntok feléd és próbálok mélyebb gondolatmenetekkel hatni rád, akkor is csak egy egyszerű panelt dobsz vissza, amit már sokszor hallottunk és nem tükrözi azt hogy akár csak végiggondoltad volna amit írtam. Sajnálom, de hát ez van.

"de most felhívnám a figyelmet az alábbi videóban 0.30-nál az egy őszinte megnyilvánulás. "Ez túl sok nekem.""

Hát igen, sokkal jobb volt Zelenszkijnek, amikor még Via Gra-s énekes csajokat casting-olt a tévés tehetségkutató műsorokban...

 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Orosz Buk-M3 és
612b5481-3d75-465f-b623-a5129871ea3d_F.jpg

OSza-AKM csapatlégvédelmi komplexumok Ukrajnában
084a0000-0aff-0242-df08-08d9dfe81f81_cx0_cy9_cw0_w1200_r1.jpg

Ka-52 harci helikopterek
RIAN_8202082.HR_.ru_.jpg

ToSz-1A
1891349076.237844-900x.jpeg
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
598
7 213
93
Nem követek senkit én mindig a saját véleményemet képviselem,és az én véleményem az,hogy a jelenlegi helyzetet Putyin esztelen ukrajnai inváziója váltotta ki, és nekem az a véleményem,hogy Putyint abszolút nem érdekli az Ukrajnában élő oroszok sorsa ez szerintem egy sima területrabló háború amelynek az egyik célja a 2014-ben annektált Krím és Oroszország közötti szárazföldi kapcsolat létrehozása.
De azért leírom neked a tényeked. Nem, nem véleményt, hanem tényeket.

Gorbacsov gyenge vezetőként önként, dalolva, mindenféle ellentételezés nélkül feladta a hidegháborús szembenállást, és elfogadta a szóban tett garanciavállalásokat mind a NATO-val kapcsolatban, mind az érdekszférájának tiszteletben tartásával kapcsolatban.
Ez tény.

Ezt az öreg Bush már 1990 februárjában felrúgta Camp Davidben, amikor Kohlnak és Mitterandnak elmondta, hogy teljesen mindegy mit ígértek az oroszoknak, ők vesztettek, mi pedig nyertünk.
Ez is tény.

Bevatkoztak mind a 91-es, mind a 93-as szovjet/orosz belpolitikai válságba, Jelcin az ő hasznos idiótájuk volt. Jelcin tanácsadói, az úgynevezett gazdasági szakemberek jó része a CIA fizetési listáján szerepelt.
Ez is tény.

1990-ben az első iraki balhé idején a legnagyobb mészárlást az amerikai úgy vitték véghez, hogy az irakiak orosz közbenjárásra hazaindultak kuvaitból, és a visszavonuló hadoszlopra támadtak rá az amerikaiak, az elejét és végét lebombázva, aztán legyilkolva mindenkit - pokol orászgútja.
Ez is tény.

Csecsen balhé szítása közel-keleti proxikon keresztül.
Ez is tény

NATO keleti bővítése az ígéretek ellenére. Ezzel egy időben megkeződik az amerikai háttérmunka ukrajnában, a középázsiai országokban, a hagyományosan orosz szövetséges Szerbia bombázása ENSZ BT felhatalmázás nélkül, ezzel örökre érvénytelenítve a nemzetközi jogra és a NATO védelmi jellegére történp hivatkozást (de ti azért is fújjátok)

Putyin hatalomra jutásával és oroszország erősödésével szinte azonnal megkezdődik Putyin dehumanizálása: olyan jelentéktelennek tűnő hülyeségekkel, mint Dobby manó Putyinról történő megformázása stb stb.

Fegyverkorlátozási szerződések felmondása, és korábban alá tartozó rendszerek telepítése a keleti NATO országokba teljesen hihetetlen hazug indokokkal (irán és észak-korea ellen kell)

2007 Müncheni biztpol konferencia - Putyin legendás beszéde, de süket fülekre talál

Orosz sportolók ellen indított hadjárat és propagandaháború, a szocsi olimpia és a VB rendezés jogának elvételére tett kísérletek, ezek sikertelensége után legalja lejárató kampányok (WC-s sztori, ami most is visszaköszön)

2013 - Budapesti Memorandum felrúgása amerikai részről első felvonás - Fehéoroszország elleni szankciók ( a memorandum egyik pontja világosan kimondta, hogy sem gazdasági nyomásgyakorlás, sem politikai befolyásolás nem történhet)

2014 - Victoria Nuland és a Kagan klán ukrajnai küldetése - hogyan csináljunk egy 100 fős tüntikéből puccsot és polgárháborút 3 hónap leforgása alatt. A szélsőliberális index írta 2013 végén a helyszínről - pár hülyegyerek tüntikézik, 2 utcára a majdantól már nyoma sincs, senkit nem érdekel.

március - krími lakosok elleni pogrom/lincselés korszunban, mariupoli gyilkolászások, harkovi-donyecki elnyomás
május - odesszeai mészárlás

Mindez a 90-es években megfogalmazott amerikai doktrínaváltás eredményeként - a nuclear primacy, azaz a nukleáris fölény, a megnyerhető atomháború helyzetének megteremtése: olyan közel vinni mind a támadó, mind az elhárító fegyvereket, amit a másik fél nem tud viszonozni, ezzel felborítva a MAD doktrínát és veszélybe sodorni a világbékét.

teljesen egyértelmű, hogy a világ legnagyobb atomhatalma ezt nem engedheti. ezt mondta el Putyin 2007ben.
Nem az a csúnya gonosz, aki válaszol egy ilyen kihívásra, ha ilyen helyzetbe hozzák, hanem az, aki 30 éve máson sem dolgozik, csak hogy ez a helyzet előálljon

Ezek a tények.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nos, ez már nem teljesen az eddigi falvas előretörés a muszkák részéről.


Lényegében az ukránok is elismerik, hogy Hirszke(Girszkje), Zlotye, Katerinkava be lett kerítve. Bár még mindig igaz lehet a megállapítás, hogy Liszicsanszk egy természet adta bástya a környező alacsonyabb terület fölé emelkedve, de ha tippelnem kéne, sokkal jelentősebb lesz a bekövetkező morális veszteség ukrán részről. A bekerített egységekből akár nagy arányban megadhatják magukat, nem csak az előbb említett résznél, de Liszicsanszk hátulról támadásának hírére a Szverodonyeckben ragadt pár védő is nagyobb késztetést érezhet rá.

Kis érdekesség, hogy egy hetet kihagytam és tegnap amikor ránéztem a térképre, gyakorlatilag pontosan ugyan ott voltak az ukránok szerint, ahol egy héttel korábban. Talán fél hónapja volt Szvitodarszk puskalövés nélküli elfoglalása, akkor azt mondtam, én tőle északra az erőműben rendezném be a védelmet... hát elvileg azóta is ott vannak. Egy héttel ezelőtt izgalmas volt olvasni, hogy a moszkvai lapok szerint előre törés volt Szvjátogirszktől délre a Donyeck-folyón sikeres átkeléssel, már Szidorovjét támadják, talán napokra van Szlovjánszk... hát az ukránok szerint ugyan azt a Bogorodicsnye faluért acsarkodnak, mint egy hónappal ezelőtt. Ukrán hívők várták a sikeres ellentámadást Nikolajev-Herszon között, egyelőre az ukrán csapatok sem gőzerővel haladnak előre a nagy reményű nyugati csodafegyverek ellenére sem.
Szóval óvatos optimizmussal kezelem ezt a mostani áttörést is, de pár dolog, amiért mégis fontosnak tartom.

1, Végre Popaszna után nem nehezen megtartható falvakat foglalnak el. Eddig lassan haladtak a ruszkik előre, inkább csak az élőerőt őrölték maguk előtt, de olyan térségben, ahol rohamos gyorsasággal veszthetik el az eredményeiket, ha rosszra fordul valamiért a hadi helyzet. Ezzel szemben Hirszke-Zlotye-Komisuvaha háromszög egy urbánus terület, aminek van értéke és jobban is megvédhető. Ha ezt tovább tudják vinni a két nagyváros (Szeverodonyeck befejezése és Liszicsanszk) megszerzésére, akkor az meg Mariupol óta egy újabb érezhető, tapintható előrehaladás lenne. (De hogy ezt mikorra tudják kipipálni, az egy talányos kérdés.)

2, A bekerített rész ha megadja magát, akkor kiegyenesítik a frontvonalat. Többször említettem már a dilemmát, hogy Popaszna után ahogy létrehoztak egy kiszögellést, egy dudort, úgy hígult értelem szerűen a csapatsűrűség, az egy kilométerre eső ZHCS-k száma. Most ezzel esélyük van ezt a problémát egy határújrarendezéssel megoldani és újra nagyobb mennyiségű csapatot összevonni.

3, Ha valaki kételkedett abban, hogy az ukránok bajban vannak a katlan belsejében, akkor érdemes megnézni a térképet. Ha befejeződik egy Mirna Dolina-Vrubivka vonal bezárása, akkor a katlan belsejében az ukrán területek szélessége végig körülbelül 20 km széles lesz Szoledar-Sziverszktől keletre. Mondom magyarul. Ezt egy D-20 is a front bármely pontját véve átlövi keresztbe.


A másik oldalról viszont az időtényezőben még mindig szkeptikus vagyok. Lassan két hónapra csökken az az idő, ami alatt Moszkvának látható eredményeket kellene elérnie. Utána üdvözli őket Raszputyica Tábornok és fél évre elküldi mind a két felet gondolkodni azon, hogy mit tettek.
Nincs kétségem afelől, hogy az oroszok számára a legjobb opció az lenne, ha eddigre sikerülne a minimális célkitűzésiket teljesíteni, elfoglalni Dombaszt és a tengerpartot. Ezzel legalább az egyik oldal készen állna, hogy érdemben tárgyaljon a békéről. A jövő évet borzasztó nehéz megjósolni -ha csak arra gondolunk, mennyi fordulat volt az elmúlt 3 hónapban és hány magas rangú katonai vezetőt váltottak le mind két oldalon, hogy utána teljesen más elképzeléssel "kezdjenek bele a folytatásba"- és közben ha Ukrajna nem teljesen kretén, akkor 1 éves kiképzést már meg tudott adni a sorkatonáknak is NATO katonák felügyelete mellett. Megjósolhatatlan mennyi fegyver is fog megérkezni addigra nyugatról. És egyébként gazdaságilag beleroppant az egészbe, szóval teljes mértékben kiszámíthatatlan lesz a helyzet. Másik oldalon Oroszország katonailag erősebbé biztosan nem válik a kilőtt eszközitől, nem hiszek abban, hogy érdeke a háború évekre történő elhúzása.
Szóval szerintem az idő most sem Ukrajnának, sem Oroszországnak, sem Európának nem kedvez. Ha idén nem tudnak dűlőre jutni, akkor az csak az USA-nak és Kínának lesz előnyös, a világon mindenki más csak szívni fog és az afrikai éhezést elnézve nem is kis mértékben...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 036
113
Tegnap esti összefoglaló:

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe június 21-én este​

Lina Dorofejeva ma 01:40-kor


Naprakész adatok
2022. június 21-én jelentette az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma a Zmeiny-sziget védelmét célzó hadműveletről az ukrán fegyveres erők elfoglalására tett kísérlettől. Az ellenség a tüzérség és a légiközlekedés támogatásával csapatokat próbált partra tenni.
A rajtaütésben 15 drón vett részt, köztük az American Global Hawk. Lőttek "Point-U", "Hurricanes", tarackok "baltákra", de az orosz csapatok visszavágtak. A fegyveresek rakétatámadást indítottak orosz fúrótornyok ellen az odesszai mezőnél. Keressen hét eltűnt olajmunkást még mindig.
A napi helyzet a frontokon
Lugansk front
. Az orosz csapatok elfoglalták Ustinovkát, Mirnaja Dolinát és Podlesnojet. Az AFU csoportosulás Gorszkoje és Zolote végső bekerítéséig hátra van egy település ellenőrzése - Ray-Aleksandrovka, amelyen áthalad a földút - a fegyveresek utolsó utánpótlási útja -, és teljesen át van lőve. Ráadásul Ustinovkából az orosz csapatok Belaja Gorába nyomultak - délről támadás indult Lisichansk ellen.
Donyeck front. Egyes hírek szerint az orosz csapatok ma bevették Klinovoét, és már csak néhány kilométer maradt Bahmutig (Artemovszk). Az ukrán fegyveres erők nem hagyják el onnan.
A "Donbass ívének déli szárnyában" a helyi lakosok az Ugledar régióban zajló ágyúzásról írtak. Pavlovkában az ukrán fegyveres erők offenzívát indítottak – utcai csaták vannak.
Déli front. Pervomajszkij környékén, nem messze Sznegirevka városától az orosz fegyveres erők lelőttek egy ukrán Szu-25-öst.
Érkezés. Ismét tűz alá került: Donyeck - 1 halott, 9 sebesült. Makeevka - 1 halott, 3 sebesült. Yasinovataya - 3 sebesült. Fennáll a gyanú, hogy ugyanazokat a külföldi MLRS HIMARS-okat már felhasználták.
Kalibrációk. Luganszkban ma több ellenséges lőszerraktárt megsemmisítettek, többek között Mirnaja Dolinában az elfogás előestéjén. Körülbelül 15 darab, 155 mm-es kaliberű M777 tarack pusztult el a Druzskovka pályaudvar környékén. Ezenkívül megsemmisültek a hurrikánkilövők és a felhalmozott munkaerő.
A világban. Ma közzétéve az első spanyol zsoldos haláláról az ukrán fegyveres erők soraiban. Ráadásul meghalt második amerikai „önkéntes”. Az Egyesült Királyság ma bírálta az orosz hatóságokat a DPR-ben halálra ítéltek ügyében hozott döntés miatt.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 036
113
Ez mi volt? :eek:

Lőszer raktár /lerakat/.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Szerintem, ha véget ér a haború 1-2 éven belül ugyanúgy visszatér mindenki az orosz energiahordozókhoz mert a gazdaság egyébként versenyképtelen lesz.

Kína és India iszonyatos pénzeket fektet be most, hogy legkésőbb 2025-re az összes orosz energiahordozó el tudjon jutni hozzájuk csövön.
Nincs többé kompromisszum a fehér emberrel, Ázsia évszázada jön.

In total, 209 airplanes and 132 helicopters, 1,292 unmanned aerial vehicles, 348 anti-aircraft missile systems, 3,709 tanks and other armored combat vehicles, 580 combat vehicles equipped with multiple rocket-launching systems, 2,065 field artillery cannons and mortars, as well as 3,760 units of special military equipment have been destroyed during the special military operation.

Kopium 9000:

oGBza47.jpg


Luhanszkban szopó van, ezért mégis fontos Herszon, fene se érti ezt. Ja és Herszon hamarosan elesik ofc.:

zfhotwz.png
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Jó idegeid vannak, hogy mèg érvekkel jössz ezzel a bottal szemben. Kár a fáradozàsèrt.
Sajnos nem kár a fáradozásért, mert a nagyban a világban is ez megy, agyhalott baromságok szajkózása, mindenki belefárad az ellenkezésbe, és ennek eredményeképp egy generáció nő fel hülyeségeken amiket már sehol nem cáfolnak, ráadásul előbb utóbb az ember el is felejti a valóságot, ha nem kell kiállnia érte, ha nem fogalmazza meg néha és ha sehol nem olvashatja. Ha nem reagálnánk, akkor kb 70%ban csak a propaganda hazugságok jelennének meg itt is cáfolat nélkül. Én még mindig megpróbálok hatni az ezeket leíró emberekre, mert sokszor olyan küldetéstudatos valakikről van szó akik tényleg hisznek benne, hogy Putyin ellen küzdenek az "igazság" terjesztésével. Ugyan az a szint, mint az egységsugarú amcsi katona aki bibliai idézeteket karcol a fegyverébe amikor megy a közelkeletre a demokrácia nevében rombolva le társadalmakat. Egyik másik azért rájön, hogy felhasználták, és egy kis fogaskerék a gépezetben.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Az a több millió ukrán eddig sem ment vissza,és ezután se fog. A buli nem fog évekig húzódni,mert egész egyszerűen az ukránok kifogynak mindenből kb.ősz végére,de lehet,hogy előbb.
Orosz támadás megindulásakor pár hetet adtak a teljes Ukrán összeomlásnak!Így is lehet de ha "felpörgetik"a fegyverszállításokat és egyik fél se enged akkor sajnos nagyon sokáig elhúzódhat ez a konfliktus!
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
De azért leírom neked a tényeked. Nem, nem véleményt, hanem tényeket.

Gorbacsov gyenge vezetőként önként, dalolva, mindenféle ellentételezés nélkül feladta a hidegháborús szembenállást, és elfogadta a szóban tett garanciavállalásokat mind a NATO-val kapcsolatban, mind az érdekszférájának tiszteletben tartásával kapcsolatban.
Ez tény.

Ezt az öreg Bush már 1990 februárjában felrúgta Camp Davidben, amikor Kohlnak és Mitterandnak elmondta, hogy teljesen mindegy mit ígértek az oroszoknak, ők vesztettek, mi pedig nyertünk.
Ez is tény.

Bevatkoztak mind a 91-es, mind a 93-as szovjet/orosz belpolitikai válságba, Jelcin az ő hasznos idiótájuk volt. Jelcin tanácsadói, az úgynevezett gazdasági szakemberek jó része a CIA fizetési listáján szerepelt.
Ez is tény.

1990-ben az első iraki balhé idején a legnagyobb mészárlást az amerikai úgy vitték véghez, hogy az irakiak orosz közbenjárásra hazaindultak kuvaitból, és a visszavonuló hadoszlopra támadtak rá az amerikaiak, az elejét és végét lebombázva, aztán legyilkolva mindenkit - pokol orászgútja.
Ez is tény.

Csecsen balhé szítása közel-keleti proxikon keresztül.
Ez is tény

NATO keleti bővítése az ígéretek ellenére. Ezzel egy időben megkeződik az amerikai háttérmunka ukrajnában, a középázsiai országokban, a hagyományosan orosz szövetséges Szerbia bombázása ENSZ BT felhatalmázás nélkül, ezzel örökre érvénytelenítve a nemzetközi jogra és a NATO védelmi jellegére történp hivatkozást (de ti azért is fújjátok)

Putyin hatalomra jutásával és oroszország erősödésével szinte azonnal megkezdődik Putyin dehumanizálása: olyan jelentéktelennek tűnő hülyeségekkel, mint Dobby manó Putyinról történő megformázása stb stb.

Fegyverkorlátozási szerződések felmondása, és korábban alá tartozó rendszerek telepítése a keleti NATO országokba teljesen hihetetlen hazug indokokkal (irán és észak-korea ellen kell)

2007 Müncheni biztpol konferencia - Putyin legendás beszéde, de süket fülekre talál

Orosz sportolók ellen indított hadjárat és propagandaháború, a szocsi olimpia és a VB rendezés jogának elvételére tett kísérletek, ezek sikertelensége után legalja lejárató kampányok (WC-s sztori, ami most is visszaköszön)

2013 - Budapesti Memorandum felrúgása amerikai részről első felvonás - Fehéoroszország elleni szankciók ( a memorandum egyik pontja világosan kimondta, hogy sem gazdasági nyomásgyakorlás, sem politikai befolyásolás nem történhet)

2014 - Victoria Nuland és a Kagan klán ukrajnai küldetése - hogyan csináljunk egy 100 fős tüntikéből puccsot és polgárháborút 3 hónap leforgása alatt. A szélsőliberális index írta 2013 végén a helyszínről - pár hülyegyerek tüntikézik, 2 utcára a majdantól már nyoma sincs, senkit nem érdekel.

március - krími lakosok elleni pogrom/lincselés korszunban, mariupoli gyilkolászások, harkovi-donyecki elnyomás
május - odesszeai mészárlás

Mindez a 90-es években megfogalmazott amerikai doktrínaváltás eredményeként - a nuclear primacy, azaz a nukleáris fölény, a megnyerhető atomháború helyzetének megteremtése: olyan közel vinni mind a támadó, mind az elhárító fegyvereket, amit a másik fél nem tud viszonozni, ezzel felborítva a MAD doktrínát és veszélybe sodorni a világbékét.

teljesen egyértelmű, hogy a világ legnagyobb atomhatalma ezt nem engedheti. ezt mondta el Putyin 2007ben.
Nem az a csúnya gonosz, aki válaszol egy ilyen kihívásra, ha ilyen helyzetbe hozzák, hanem az, aki 30 éve máson sem dolgozik, csak hogy ez a helyzet előálljon

Ezek a tények.

Kár hogy nem lehet sokszoros like-ot adni, ez mindent überel.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Kína és India iszonyatos pénzeket fektet be most, hogy legkésőbb 2025-re az összes orosz energiahordozó el tudjon jutni hozzájuk csövön.
Nincs többé kompromisszum a fehér emberrel, Ázsia évszázada jön.



Kopium 9000:

oGBza47.jpg


Luhanszkban szopó van, ezért mégis fontos Herszon, fene se érti ezt. Ja és Herszon hamarosan elesik ofc.:

zfhotwz.png
Igen, igazad van, most is.
Annyi, hogy a kompromisszum a "fejlett nyugattal" ér véget.
Bár aki látta a tendenciákat eddig az a háború előtt is érezhette, hogy a hangsúly tolódik át keletre.
Az orosz megmondta, hogy ezzel az áruló nyugattal befejezték végleg.
Mindeközben a fejlett nyugaton sztrájkok vannak, kihagynak napi egy étkezést pl. Belgiumban sokan, fürödjenek kevesebbet és társai.
És ezek a "romlás virágai" már most látszanak és 4 hónapja tart csak a háború.
De a gender wc-k azért épüljenek.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Sokszor ekézem Zselit én is, de most felhívnám a figyelmet az alábbi videóban 0.30-nál az egy őszinte megnyilvánulás. "Ez túl sok nekem.". És igaza van, és ez lehet az EGYIK faktor ami miatt ez a háború ősszel véget érhet. Zselé egy megvásárolt komédiás, Kolomojszkij vette meg és építette fel mint politikust, de mégsem a politkára kontraszelektált totálisan lelketlen-érzéketlen (Bush, Blair, Sarkozy, Berlusconi, Cheney, Leyen, Rutte, etc) vagy fogalmatlan (Biden, BoJo, Juncker, Jelcin), tehát nem fogja bírni azt a nyomást ami ránehezedik. És mivel nem teljesen hülye, és tudja, hogy kiugrani nem engedik a szituból, meg fogja engedni magának, hogy megroggyanjon fizikailag vagy pszichésen, mert akkor túlélhet (mint ember, mert mint politikus nem élhet túl).
És ekkor valami nyomokban racionális kompromisszum születhet Macron és Putyin között, ehhez hozzájön egy német társadalmi nyomás a gazdasági helyzet stabilitásához, és le lehet zárni a konfliktust úgy hogy mindenkinek elfogadható legyen.


Az előzőhöz még annyit Wilson, hogy sajnálom, hogy amikor úgymond békejobbot nyúntok feléd és próbálok mélyebb gondolatmenetekkel hatni rád, akkor is csak egy egyszerű panelt dobsz vissza, amit már sokszor hallottunk és nem tükrözi azt hogy akár csak végiggondoltad volna amit írtam. Sajnálom, de hát ez van.
Szerintem ezen a videón Zelenszkij nem tiszta.....
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
szvsz Te, az itteni "munkáidat" olvasva semmit sem vethetsz Szolzsenyicin szemére ...
ez olyan bagoly mondja verébnek szituáció a részedről
csak Te az oroszokat pécézted ki
Többször leírtam hogy van ott is egy jelenleg kisebbség akik ellenzik a testvérnéppel kapcsolatos jelenlegi /8 éve/ bánásmódot.
De jelenleg nincsenek döntéshozó helyzetben meg nem ők a vélemény formálók. /Jobb esetben azért lehetnek és orosz belpolitikai változások esetén nagy és pozitív fordulat is lehet mind két nemzet vonatkozásában/
Szolzsenyicin a egész nyilatkozat a krími megszállás előtt volt egyébként.
Olyasmi ez mint a magyar kurmány részéről a nyelvtörvényezés Ukrajna vonatkozásában amikor lengyel politikus írja le mondja el hogy magyarország jelenlegi és akkor miniszterelnöke már 2000 ben!! a Vatikánban Ukrajna ellen akarta hangolni a hallgatóságát...
Akkor miről beszélünk?
Milyen "racionális" indokokról?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Többször leírtam hogy van ott is egy jelenleg kisebbség akik ellenzik a testvérnéppel kapcsolatos jelenlegi /8 éve/ bánásmódot.
De jelenleg nincsenek döntéshozó helyzetben meg nem ők a vélemény formálók. /Jobb esetben azért lehetnek és orosz belpolitikai változások esetén nagy és pozitív fordulat is lehet mind két nemzet vonatkozásában/
Szolzsenyicin a egész nyilatkozat a krími megszállás előtt volt egyébként.
Olyasmi ez mint a magyar kurmány részéről a nyelvtörvényezés Ukrajna vonatkozásában amikor lengyel politikus írja le mondja el hogy magyarország jelenlegi és akkor miniszterelnöke már 2000 ben!! a Vatikánban Ukrajna ellen akarta hangolni a hallgatóságát...
Akkor miről beszélünk?
Milyen "racionális" indokokról?
A testvérnéppel való bánásmód 8 éve? Ha idéntől mondják az oké, de most komolyan mondod, hogy 8 éve az orosz basztatja az ukrán és nem fordítva? Odesszában az oroszok bánásmódja volt a testvérnéppel felgyújtani magukat? Donbasz 8 évig tartó ágyúzása is az oroszok rossz bánásmódja a testvérnéppel? Olvasol valami mást is ukrinformon kívül?
Erre a 2000-es vatikáni sztorira hozz már valami forrást, ha már azt állítod hogy az ukrajnai nyelvtörvény is a magyarok hibája. Amúgy hogyhogy napról napra egyre magyarellenesebb vagy?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
De azért leírom neked a tényeked. Nem, nem véleményt, hanem tényeket.

Gorbacsov gyenge vezetőként önként, dalolva, mindenféle ellentételezés nélkül feladta a hidegháborús szembenállást, és elfogadta a szóban tett garanciavállalásokat mind a NATO-val kapcsolatban, mind az érdekszférájának tiszteletben tartásával kapcsolatban.
Ez tény.

Ezt az öreg Bush már 1990 februárjában felrúgta Camp Davidben, amikor Kohlnak és Mitterandnak elmondta, hogy teljesen mindegy mit ígértek az oroszoknak, ők vesztettek, mi pedig nyertünk.
Ez is tény.

Bevatkoztak mind a 91-es, mind a 93-as szovjet/orosz belpolitikai válságba, Jelcin az ő hasznos idiótájuk volt. Jelcin tanácsadói, az úgynevezett gazdasági szakemberek jó része a CIA fizetési listáján szerepelt.
Ez is tény.

1990-ben az első iraki balhé idején a legnagyobb mészárlást az amerikai úgy vitték véghez, hogy az irakiak orosz közbenjárásra hazaindultak kuvaitból, és a visszavonuló hadoszlopra támadtak rá az amerikaiak, az elejét és végét lebombázva, aztán legyilkolva mindenkit - pokol orászgútja.
Ez is tény.

Csecsen balhé szítása közel-keleti proxikon keresztül.
Ez is tény

NATO keleti bővítése az ígéretek ellenére. Ezzel egy időben megkeződik az amerikai háttérmunka ukrajnában, a középázsiai országokban, a hagyományosan orosz szövetséges Szerbia bombázása ENSZ BT felhatalmázás nélkül, ezzel örökre érvénytelenítve a nemzetközi jogra és a NATO védelmi jellegére történp hivatkozást (de ti azért is fújjátok)

Putyin hatalomra jutásával és oroszország erősödésével szinte azonnal megkezdődik Putyin dehumanizálása: olyan jelentéktelennek tűnő hülyeségekkel, mint Dobby manó Putyinról történő megformázása stb stb.

Fegyverkorlátozási szerződések felmondása, és korábban alá tartozó rendszerek telepítése a keleti NATO országokba teljesen hihetetlen hazug indokokkal (irán és észak-korea ellen kell)

2007 Müncheni biztpol konferencia - Putyin legendás beszéde, de süket fülekre talál

Orosz sportolók ellen indított hadjárat és propagandaháború, a szocsi olimpia és a VB rendezés jogának elvételére tett kísérletek, ezek sikertelensége után legalja lejárató kampányok (WC-s sztori, ami most is visszaköszön)

2013 - Budapesti Memorandum felrúgása amerikai részről első felvonás - Fehéoroszország elleni szankciók ( a memorandum egyik pontja világosan kimondta, hogy sem gazdasági nyomásgyakorlás, sem politikai befolyásolás nem történhet)

2014 - Victoria Nuland és a Kagan klán ukrajnai küldetése - hogyan csináljunk egy 100 fős tüntikéből puccsot és polgárháborút 3 hónap leforgása alatt. A szélsőliberális index írta 2013 végén a helyszínről - pár hülyegyerek tüntikézik, 2 utcára a majdantól már nyoma sincs, senkit nem érdekel.

március - krími lakosok elleni pogrom/lincselés korszunban, mariupoli gyilkolászások, harkovi-donyecki elnyomás
május - odesszeai mészárlás

Mindez a 90-es években megfogalmazott amerikai doktrínaváltás eredményeként - a nuclear primacy, azaz a nukleáris fölény, a megnyerhető atomháború helyzetének megteremtése: olyan közel vinni mind a támadó, mind az elhárító fegyvereket, amit a másik fél nem tud viszonozni, ezzel felborítva a MAD doktrínát és veszélybe sodorni a világbékét.

teljesen egyértelmű, hogy a világ legnagyobb atomhatalma ezt nem engedheti. ezt mondta el Putyin 2007ben.
Nem az a csúnya gonosz, aki válaszol egy ilyen kihívásra, ha ilyen helyzetbe hozzák, hanem az, aki 30 éve máson sem dolgozik, csak hogy ez a helyzet előálljon

Ezek a tények.
Ez szuper!