[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Ez is egy remek ötlet, csak éppen a vörös vonalon túl van a dolog erősen...
  • Ok, kezdjék el a kiképzésüket. Alaphangon lenne olyan 8 hónap - de itt olyan repülősökről beszélünk (ha még maradt), akik nem ismerik a nyugati technikát és harceljárásokat, szóval legyen inkább egy év. Van egy évük?
  • Ok, átadják a technikát - bravo, az oroszoknak lesz Block 70-esük... ha kis szerencséjük van összejön egy agresszor századra való, mert tuti ráfekszik a titkosszolgálat. Esetleg megjelenik az e-bayen - el nem tudom képzelni ennyire magas szintű cuccot átadnának, mikor még egy ágyúra sem adják oda az elektronikát.
  • Vagy amerikaiak repülik... na ott kérem szépen én megyek bunkert ásni.
  • Megjegyzem a gép ugye AMRAAM raksikkal kell érkezzen (Sparrow már nincs hadrendben, ez az AA fegyverzete), aminek ugye spec őrzési felétételei vannak, tessék megkérdezni Kecskemétet... na és ez Ukrajnában. Persze.
  • Ok, megjelennek - amihez ugye kell a millió dolog a földön, ergo előkészület, vagyis észleli az orosz hírszerzés. Úgy basszák ketté a rapteret az első gép beérkezése előtt, hogy nem marad egy arasz tiszta beton sem...
  • Vagyis meg kéne védeni (Lengyelországból/Mordorból csak nem járhatnak át), szóval kéne Patriot meg THAAD az orosz CM/BM eső ellen... és azzal úgy bejönni, hogy ezeket sem szántsák be település közben. Ja, és az oroszok megmondták dettó vörös vonal ezek megjelenése.
Szóval ez nem az a kategória, amit szó nélkül hagynak, mert egy régebbi AMRAAM-os F-15/16 is véres aratást csinálna az orosz légierőben, szóval olyan gőzzel esnének nekik a földön, amit még nem láttak Ukrajnában, és ebben az esetben egyáltalán nem fognák vissza magukat. Ezt nem engedhetik.
Akkor csak arra megy ki az egész hogy Ukrajna legyen az Oroszok vietnámja ha nem zárják le rövid időn belül a konfliktust!Még a ma már nem élvonalbeli block50/52 F16-osok is komoly csapásmérő erőt képviselnek!Célzókonténerrel szinte az összes GPS,Laser vezérlésű preciziós bombát,rakétát képesek hordozni!
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: cirqle and enzo
T

Törölt tag 1711

Guest
És van ott még ahonnan ez jött. Amerika most nagyon könnyen megsemmisítheti az orosz haderő jelentős részét.


Emlékeztek arra, hogy volt több száz ilyen rakétás bizgentyünk amiket megsemmisítettek? Ez ugyanolyan, csak se szerelőnk, se alkatrészünk nincs hozzá és még rendesen használni se tudjuk. Avagy Wunderwaffe #18


Oroszok minimum számítottak erre, nem véletlenül hadgyakorlatozik a Belarusz haderő a túloldalon.

Olyan földcsuszamlás jellege van a dolognak.

Várható volt a hétfői tüzérségi csapás után.


@spriteer_774400
A vezérkarnak meg kell akadályoznia Liszicsanszk bekerítését, és meg kell szerveznie az áttörést az UA csoportosulás számára Zolote-ban." Ha ez így van, akkor lehetséges, hogy a következő napokban lengyel egységek lépnek be Nyugat-Ukrajnába, hogy megtartsák egy nyitott határszakaszt.

Twitter kopium, azt már a lengyel közvélemény nem fogadná el, hogy háborúba rángassák őket. Maximum önkéntesek mehetnének át ukrán egyenruhában, de azok eddig is megtették. Egyszerűen wilson társai nem hajlandóak elfogadni, hogy ez elveszett.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Kicsit hosszú, és a gyengébb idegzetűek óvatosan. Szokták volt mondani: hallgattassék meg a másik fél is. A mostani nyugati médiában minden van csak a másik fél véleménye nincs. A 2014-es események többségében eltüntetve, szigorúan csak az ukrán szemszögből nézve van bemutatva minden.

"Ezt a dokumentumfilmet a Rosszija 1 orosz állami televízió munkatársai készítették, bemutatva részletesen a Donbasszban, 2014 után kialakult helyzetet és azt a hátteret, amelyről a “mindig demokratikus” nyugat mélyen hallgat.

Nagyon sokan nem tudják, hogy mi is történt 2014 után Ukrajna keleti részén, mi vezetett valóságosan oda, hogy Oroszország kénytelen volt a 8 éve ott zajló tragikus állapotok miatt közbelépni. A nyugati média mindazokról az eseményekről, melyek az orosz beavatkozáshoz vezettek, mélyen hallgatott az elmúlt 8 évben, és mélyen hallgat ma is."


Elképzelhető, hogy simán törlik a szólásszabadság jegyében.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Akkor csak arra megy ki az egész hogy Ukrajna legyen az Oroszok vietnámja ha nem zárják le rövid időn belül a konfliktust!Még a ma már nem élvonalbeli block50/52 F16-osok is komoly csapásmérő erőt képviselnek!Célzókonténerrel szinte az összes GPS,Laser vezérlésű preciziós bombát,rakétát képesek hordozni!
Ez onnantól lesz érdekes, hogy "ha" kapnak majd gépeket, honnan szállnak fel vele, mint előttem is írták, első körben fog menni orosz részről az összes ukrán reptér lenullázása, ha máshonnan szállnak fel (más ország reptere) akkor pedig ..... de ez tudod te is, felesleges leírni!
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 615
5 369
113
Ez csak úgy lehetséges, hogy az "energia", és gazdasági öngyilkosságra már évtizedek óta, tudatosan készültek (mint ukrajna szellemi és fizikai felkészítését a "Különleges Hadműveletekre"), hogy ha a németek elvágják a földgáz köldökzsinórját az oroszoktól, akkor már ne legyen számukra visszalépés.. (jaj anyám, nem ezt a lovat akartam...)

A határidőket állandóan tologatták (pld tavaly a biztos dátumos, előre pontos időre meghírdetett hetes időtartamú osztrák áramszünetek).
Azért látszik, hogy a háttérben égő Ukrajna füstje nem fedi be a gazdasági bajokat, kilóg az átalakulási ló lába..
Viszont most minden szart az oroszra lehet kenni , vele akarják elvitetni a balhét, hogy mindennek Putyin az oka.

Megfigyelhető, hogy pld meredek Európai energia áremelkedés már kb 2 éve megkezdődött mikor Ukrajnának még semmi köze nem volt hozzá.
Itt nem egy szándékos, fogyasztói társadalom átalakítása kezdődik nyugat Európai kisérleti terepen, Nem Fogyasztói társadalommá?
Mintha belátták volna, nem fenntartható egy állandóan növekvő fogyasztásra épülő, debil társadalmi modell ??

Hát hülyén is nézne ki ha ezt a tempót folytatnánk, 1 főre 100 év mulva pld 1000 tonna éves vasfelhasználás "esne".
Engem most már csak az érdekel hogy ez milyen jövőt jelent? (Tegyük fel nem atomozott le senki senkit!)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 358
113
Engem most már csak az érdekel hogy ez milyen jövőt jelent? (Tegyük fel nem atomozott le senki senkit!)

Gazdaságilag " minimál " élet én is úgy gondolom h tán atom rásegítés nélkül.

A népesség jelentős része nem fogja túlélni ezt a megrázkódtatást..

Vissza kell szoknunk a 0 vagy minimál fűtésre, és örüljünk ha egyáltalán lesz energiánk főzni - és mit.
Nulláról szép az újra emelkedő gazdasági mutató, évszázadokig nyomathatják h megint 10%-al beljebb vagyunk.. igaz de a béka fenekénél..

A különböző írók ezt jól kifejtették már, ebből néhány gondolat a teljesség igénye nélkül:

Ekkor a Földnek lesz egy kis ideje regenerálódnia, viszont az eddig kifosztott nyersanyag lelőhelyeket már semmi nem pótolja. úgy árucikket majd akkor lehet venni hogyha leadjuk a régit helyette.
Megszűnik az állandó divat majmolás h minden hónapban, héten új ruha új cipő.. majd minden 10 20 évben, a karácsonyi ajándék ismét pld a zokni lesz..
Az újonnan gyártott termékek ezért sokkal strapabíróak, nem egyszer használatosak lesznek.
A háztartások visszaállnak a 100 évvel ezelőtti szemétgenerálási szintre : évente kb 20 liternyi , valóban hulladék.
Stb...stb..
Azért Orwelle már gondolni sem merek (Falanszterbeli életmód..)
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Az usa kongresszusi képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be az ukrán vadászpilóták kiképzéséről

@Wilson !

Még mindig igaz az az állításod, hogy az ukránok nem fognak fejlett fegyvereket kapni, csak pár kézi rakétát, amik úgy sem befolyásolnak semmit, de ha mégis, akkor csak pár vontatott tarackot, de azok is D-20-ak, vagy ha mégsem, akkor vontatott nyugatikat... meg melléjük pár száz nyugati önjárót, de komoly fegyvereket, amik esetleg orosz kézbe kerülve gondot jelentenének, mint rakétatüzérséget vagy vadászrepülőket nem.
Már legalább egy éve vissza szoktunk erre a kérdésre térni, hogy mennyire volt igazam, mikor azt állítottam, hogy az LM és a Boeing versenyzett egymással, hogy F-16 vagy F-15 legyen Határvidék új típusa (és az F-16 azért volt mindig erősebb pozícióban, mert bár ukrik full kéthajtóműves szovjet gépekkel voltak felszerelve, de a tizenhatosból meg sok használt lesz a piacon az F-35 cserék miatt), de szerinted ilyen fejlett dolgokat tuti nem fognak kapni.
 
W

Wilson

Guest
Ez is egy remek ötlet, csak éppen a vörös vonalon túl van a dolog erősen...
  • Ok, kezdjék el a kiképzésüket. Alaphangon lenne olyan 8 hónap - de itt olyan repülősökről beszélünk (ha még maradt), akik nem ismerik a nyugati technikát és harceljárásokat, szóval legyen inkább egy év. Van egy évük?
  • Ok, átadják a technikát - bravo, az oroszoknak lesz Block 70-esük... ha kis szerencséjük van összejön egy agresszor századra való, mert tuti ráfekszik a titkosszolgálat. Esetleg megjelenik az e-bayen - el nem tudom képzelni ennyire magas szintű cuccot átadnának, mikor még egy ágyúra sem adják oda az elektronikát.
  • Vagy amerikaiak repülik... na ott kérem szépen én megyek bunkert ásni.
  • Megjegyzem a gép ugye AMRAAM raksikkal kell érkezzen (Sparrow már nincs hadrendben, ez az AA fegyverzete), aminek ugye spec őrzési felétételei vannak, tessék megkérdezni Kecskemétet... na és ez Ukrajnában. Persze.
  • Ok, megjelennek - amihez ugye kell a millió dolog a földön, ergo előkészület, vagyis észleli az orosz hírszerzés. Úgy basszák ketté a rapteret az első gép beérkezése előtt, hogy nem marad egy arasz tiszta beton sem...
  • Vagyis meg kéne védeni (Lengyelországból/Mordorból csak nem járhatnak át), szóval kéne Patriot meg THAAD az orosz CM/BM eső ellen... és azzal úgy bejönni, hogy ezeket sem szántsák be település közben. Ja, és az oroszok megmondták dettó vörös vonal ezek megjelenése.
Szóval ez nem az a kategória, amit szó nélkül hagynak, mert egy régebbi AMRAAM-os F-15/16 is véres aratást csinálna az orosz légierőben, szóval olyan gőzzel esnének nekik a földön, amit még nem láttak Ukrajnában, és ebben az esetben egyáltalán nem fognák vissza magukat. Ezt nem engedhetik.
Nagyon úgy néz ki,hogy Patriotot fognak kapni az ukrik.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 451
113

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
261
998
93
Én meg nem.
Az EU szankciók blokkolják a fémek, szén, építőanyagok és csúcstechnológiás termékek orosz tengeri kikötőbe irányuló tranzitját, így Kalinyingrádba is.
Ettől függetlenül, továbbra is:
The transit of passengers and #EU non-sanctioned goods to the #Kaliningrad region through the territory of #Lithuania continues uninterrupted.

Ez jó, de szerintem sántít. A Kalinyingrádi enklávé nem csak Kaliniyngrádból, mint tengeri kikötőből áll. És ha Guszevbe adnak fel árut a Kalinyingrádi régióba, akkor átengedik? Mivel nem EU-ba irányuló forgalom, és nem EU-ból induló export orosz kikötőbe, hanem harmadik országos tranzitként van feladva Oroszországból - Oroszországba. Szerintem a szankció erről az esetről direktben nem értekezik.
 
W

Wilson

Guest
@Wilson !

Még mindig igaz az az állításod, hogy az ukránok nem fognak fejlett fegyvereket kapni, csak pár kézi rakétát, amik úgy sem befolyásolnak semmit, de ha mégis, akkor csak pár vontatott tarackot, de azok is D-20-ak, vagy ha mégsem, akkor vontatott nyugatikat... meg melléjük pár száz nyugati önjárót, de komoly fegyvereket, amik esetleg orosz kézbe kerülve gondot jelentenének, mint rakétatüzérséget vagy vadászrepülőket nem.
Már legalább egy éve vissza szoktunk erre a kérdésre térni, hogy mennyire volt igazam, mikor azt állítottam, hogy az LM és a Boeing versenyzett egymással, hogy F-16 vagy F-15 legyen Határvidék új típusa (és az F-16 azért volt mindig erősebb pozícióban, mert bár ukrik full kéthajtóműves szovjet gépekkel voltak felszerelve, de a tizenhatosból meg sok használt lesz a piacon az F-35 cserék miatt), de szerinted ilyen fejlett dolgokat tuti nem fognak kapni.
És én mindig elmondom neked újra és újra, hogy az orosz invázióig szó sem volt semmilyen fejlett nyugati haditechnika átadásáról. Tehát amit akkor leírtam azt most is tartom, ha nem lett volna orosz invázió nem lenne semmilyen nyugati haditechnikával történő felfegyverzése az ukránoknak.
 
  • Vicces
Reactions: malleusorbis
T

Törölt tag 1711

Guest
Olaszok 70%-a nem akar fegyvert küldeni az ukránoknak.
Közben tüntetés Brüsszelben, brit és moldáv kormány a szétesés szélén, bulgár atlantista vezetés pedig el is bukott.


The column of the Ukrainian army moving south from Pavlovka in the direction of Egorovka was smashed by the Allied artillery, with Ukrainian fighters dispersing into the forested areas, where clashes are currently ongoing.

The captured Ukrainian soldiers have advised the Allied troops that their orders were to take Egorovka by 8:30am.


EW-vel lehozott ukrán drón.
XVNKoQJ.jpg



Ezt valaki elhagyta Liszicsanszk határában:
U6LyCyl.png



Milicisták visszaszerezték nagyapáik fegyverét:
qeARVBc.png




A vég kezdete, vagy a kezdet vége?
Urrcl5C.png



Erre már nincsenek szavak:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 653
55 308
113
Orosz katona meltatlankodik azon hogy a sisakban amit kapott meg ott van a kollegajanak az odaegett husa
Brutalis orosz keszlethianyrol tanuskodik a video, embertelen

2 orosz hadianyagraktar lett foldig rombolva

Donyeck megyeben orosz tank lett demilitarizalva
Közeleg a vègleges gyözelem! Kitartás ! :rolleyes: