Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Olyan földcsuszamlás jellege van a dolognak.
Igazából én már többször peddzegettem, hogy hol lehetnek most az ukrán légierő pilótái és földi személyzete?Itt inkább arról lehet szó, hogy:
1. Elindulnak az ukrán pilóták kiképzésre.
2. Mire befejezik a kiképzést már nincs ukrajna.
3. E miatt az USAF kap pár tucat új pilótát, ha már úgy is létszám hiánnyal küzdenek.
"A meglepő inkább az, hogy négy hónapja nem tudják ezt megtenni (a nyugati fegyverszállítások ellenére is meg kellett volna enniük az ukránokat ezalatt). Ha visszaemlékeztek, többen azt vízionálták a támadás megindulása előtt, hogy délutánra Csap-nál lesznek."Az sosem volt kérdés, hogy az oroszok fel fogják őrölni az anyagharcban az ukránokat. A meglepő inkább az, hogy négy hónapja nem tudják ezt megtenni (a nyugati fegyverszállítások ellenére is meg kellett volna enniük az ukránokat ezalatt). Ha visszaemlékeztek, többen azt vízionálták a támadás megindulása előtt, hogy délutánra Csap-nál lesznek.
Elég nagy bajok lehetnek az orosz hadseregben, úgy látom, mostanra kezdenek csak magukhoz térni. Kíváncsi vagyok, hol állnak meg a két szakadár köztársaság elfoglalása után?
Már csak üzemanyag kellene az átcsoportosításhoz...Lassan megnyílik az út Lukasenka előtt.
Ezek után megindulnak Fehéroroszország felől?
Legénységgel együtt vették át őket?
Akkor csak arra megy ki az egész hogy Ukrajna legyen az Oroszok vietnámja ha nem zárják le rövid időn belül a konfliktust!Még a ma már nem élvonalbeli block50/52 F16-osok is komoly csapásmérő erőt képviselnek!Célzókonténerrel szinte az összes GPS,Laser vezérlésű preciziós bombát,rakétát képesek hordozni!Ez is egy remek ötlet, csak éppen a vörös vonalon túl van a dolog erősen...
Szóval ez nem az a kategória, amit szó nélkül hagynak, mert egy régebbi AMRAAM-os F-15/16 is véres aratást csinálna az orosz légierőben, szóval olyan gőzzel esnének nekik a földön, amit még nem láttak Ukrajnában, és ebben az esetben egyáltalán nem fognák vissza magukat. Ezt nem engedhetik.
- Ok, kezdjék el a kiképzésüket. Alaphangon lenne olyan 8 hónap - de itt olyan repülősökről beszélünk (ha még maradt), akik nem ismerik a nyugati technikát és harceljárásokat, szóval legyen inkább egy év. Van egy évük?
- Ok, átadják a technikát - bravo, az oroszoknak lesz Block 70-esük... ha kis szerencséjük van összejön egy agresszor századra való, mert tuti ráfekszik a titkosszolgálat. Esetleg megjelenik az e-bayen - el nem tudom képzelni ennyire magas szintű cuccot átadnának, mikor még egy ágyúra sem adják oda az elektronikát.
- Vagy amerikaiak repülik... na ott kérem szépen én megyek bunkert ásni.
- Megjegyzem a gép ugye AMRAAM raksikkal kell érkezzen (Sparrow már nincs hadrendben, ez az AA fegyverzete), aminek ugye spec őrzési felétételei vannak, tessék megkérdezni Kecskemétet... na és ez Ukrajnában. Persze.
- Ok, megjelennek - amihez ugye kell a millió dolog a földön, ergo előkészület, vagyis észleli az orosz hírszerzés. Úgy basszák ketté a rapteret az első gép beérkezése előtt, hogy nem marad egy arasz tiszta beton sem...
- Vagyis meg kéne védeni (Lengyelországból/Mordorból csak nem járhatnak át), szóval kéne Patriot meg THAAD az orosz CM/BM eső ellen... és azzal úgy bejönni, hogy ezeket sem szántsák be település közben. Ja, és az oroszok megmondták dettó vörös vonal ezek megjelenése.
És van ott még ahonnan ez jött. Amerika most nagyon könnyen megsemmisítheti az orosz haderő jelentős részét.
Olyan földcsuszamlás jellege van a dolognak.
@spriteer_774400
A vezérkarnak meg kell akadályoznia Liszicsanszk bekerítését, és meg kell szerveznie az áttörést az UA csoportosulás számára Zolote-ban." Ha ez így van, akkor lehetséges, hogy a következő napokban lengyel egységek lépnek be Nyugat-Ukrajnába, hogy megtartsák egy nyitott határszakaszt.
Itt a válaszOlyan földcsuszamlás jellege van a dolognak.
Jó kérdés de szerintem nem / tévedés joga fenntartva/Ezek után megindulnak Fehéroroszország felől?
Ez onnantól lesz érdekes, hogy "ha" kapnak majd gépeket, honnan szállnak fel vele, mint előttem is írták, első körben fog menni orosz részről az összes ukrán reptér lenullázása, ha máshonnan szállnak fel (más ország reptere) akkor pedig ..... de ez tudod te is, felesleges leírni!Akkor csak arra megy ki az egész hogy Ukrajna legyen az Oroszok vietnámja ha nem zárják le rövid időn belül a konfliktust!Még a ma már nem élvonalbeli block50/52 F16-osok is komoly csapásmérő erőt képviselnek!Célzókonténerrel szinte az összes GPS,Laser vezérlésű preciziós bombát,rakétát képesek hordozni!
Engem most már csak az érdekel hogy ez milyen jövőt jelent? (Tegyük fel nem atomozott le senki senkit!)Ez csak úgy lehetséges, hogy az "energia", és gazdasági öngyilkosságra már évtizedek óta, tudatosan készültek (mint ukrajna szellemi és fizikai felkészítését a "Különleges Hadműveletekre"), hogy ha a németek elvágják a földgáz köldökzsinórját az oroszoktól, akkor már ne legyen számukra visszalépés.. (jaj anyám, nem ezt a lovat akartam...)
A határidőket állandóan tologatták (pld tavaly a biztos dátumos, előre pontos időre meghírdetett hetes időtartamú osztrák áramszünetek).
Azért látszik, hogy a háttérben égő Ukrajna füstje nem fedi be a gazdasági bajokat, kilóg az átalakulási ló lába..
Viszont most minden szart az oroszra lehet kenni , vele akarják elvitetni a balhét, hogy mindennek Putyin az oka.
Megfigyelhető, hogy pld meredek Európai energia áremelkedés már kb 2 éve megkezdődött mikor Ukrajnának még semmi köze nem volt hozzá.
Itt nem egy szándékos, fogyasztói társadalom átalakítása kezdődik nyugat Európai kisérleti terepen, Nem Fogyasztói társadalommá?
Mintha belátták volna, nem fenntartható egy állandóan növekvő fogyasztásra épülő, debil társadalmi modell ??
Hát hülyén is nézne ki ha ezt a tempót folytatnánk, 1 főre 100 év mulva pld 1000 tonna éves vasfelhasználás "esne".
Engem most már csak az érdekel hogy ez milyen jövőt jelent? (Tegyük fel nem atomozott le senki senkit!)
Az usa kongresszusi képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be az ukrán vadászpilóták kiképzéséről
Congressmen introduce bill to train Ukrainian fighter pilots
U.S. Air Force Veterans Republican Congressman Adam Kinzinger and Democrat Congresswoman Chrissy Houlahan introduced a bill to train Ukrainian fighter pilots and crews on US military air assets. The Congressman’s letter to the United States Secretary of Defense Lloyd Austin said that the...defence-blog.com