[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
54 041
113
Teljes mértékben igazad van! Ha lesz még 10 évünk!
De mi van, ha nem esz és az orosz mondjuk jövő ilyenkor Záhonynál lesz? Akkor helyzet lesz. Vagy kilépünk a nyugati szövetségi rendszerekből, vagy az lesz amit Hóbagoly szokott írni



Leitatjuk őket, elvesszük a fegyvereiket,és hazaküldjük őket.:rolleyes:
Nem tudom, nem vagyok jós, mire ideérnek tudni fogjuk hányas a kabát.
Semmilyen rossz szándékot nem mutatnak az eu felé,se felénk,Szíjjártó mondta, hogy meglett végre valami engedély Pakshoz,így indulhat az érdemi építkezés,jöhetnek az Orosz szakemberek,stb.
Hogy egy klasszikust idézzek:a nyúl odamegy a medvéhez,és megkérdezi
-medve, tényleg rajta vagyok a.halál listed listádon?
-rajta vagy,nyúl!
-figyu,levennél róla?
-persze.
-.....
;)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 669
55 395
113
Itt megnézheted :
https://doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=6488

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%)Treszkai Ákos
PhD​
(2022/08)​
abszolutóriumot szerzett:
(50%)Duruczné Téglás Dóra
(PhD)​
2021/08​
Háber Péter
(PhD)​
2016/08​
Kovács Márk Károly
(PhD)​
2021/08​
Magyar István
(PhD)​
2013/08​
Nagy Norbert
(PhD)​
2017/08​
Pethő-Juhász Anita
(PhD)​
2018/08​
(50%)Sántha Hanga
(PhD)​
2020/08​
Szabó Károly
(PhD)​
2017/08​
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Maróth Gáspár
(PhD)​
(2025/08)​
Balogh Péter (p)
(PhD)​
(2024/08)​
(50%)Eleven Márk
(PhD)​
(2024/08)​
Juhász István
(PhD)​
(2024/08)​
Henger Norbert (p)
(PhD)​
(2022/08)​
Mit csinâlunk ennyi biztonsâgpolitikai szakértövel ? Nagyobb lesz a biztonsâgunk? Ezek is csak fingreszelök lesznek?
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Bizonyos szempontból értem a lassulást. SAMOC egy része, hk-k egy része, helikopterek egy része megjött, átfegyverzés folyik gyalogság szinten, iszonyat mennyiségű képzésre mászkálnak fegyvernemek katonái, infra rendbetétele (talán baszott lassan) folyik. Szóval részben érthető, mert hirtelen rengeteg embert köt le minden szinten nemcsak az ezekkel való foglalkozás, hanem a meglévő dolgok kezelése és a további érkező sokféle eszközhöz az előkészítés.

Elég széles a skála amin beszerzések lettek leszerződve és mindenből a legjobb. A probléma a késés (pedig megmondtam előre :rolleyes:) és az, hogy olyannak tűnnek most a dolgok, mintha a folyamatoktól függetlenül nem változott volna az elképzelések világa. Szóval pluszt nem látunk pillanatnyilag, ellenben egy önszopató nyugati ipart igen, amit megérez a mi beszerzéseink tempója is (salakká perelhetnék bármelyik felet a részünkről emiatt esélyesen, csak pont azt nem aki tehet róla, mert hát a fasz szankciókat mi is megszavaztuk a klubtagság miatt). És mellé akkora pénzeket kötöttünk le a meglévő beszerzések és iparfejlesztés mentén, hogy a jelenlegi globális tébolyban tojáshéjon járva kell meggondolni mindent, amíg ez ki nem fut és az eszközök meg nem jönnek. Ha mi megcsúszunk, velünk nem fognak jófejkedni.

Várható idén némi PZH 2000, Lynx, még némi Gidrán, szóval ilyen látványpékség szinten előrébb leszünk megint egy lépéssel. De eközben meg kell oldani a személyügyi és személyi felszereltség dolgokat és nagy hiba, hogy ezt párhuzamosan kell megtenni az ugyanabból meríteni képes honvédség és rendőrség esetében is és eséllyel a kilépők által mindkét szervezet részéről teljesen elvesztett embereket nem egyszerű pótolni. Emellé mivel redukálódik a rendvédelem állománya, lehet számolni egy felfutó bűnözési hullámmal, azok is néznek híreket. És ennek is a legfontosabb megoldási tétele a pénz.

Közben szankcionálnak minket egy olyan összeggel, ami rohadtul hiányzik a képletből. Emiatt politikailag is eszközölt a kormány némi irányváltást, kompromisszumképesebb is (közben az eu parlament felosztós gondolat nem rossz). Ha az megjön, az olyan mint amikor nem fogy el a fizetés hó végére. Biztonságérzet. De emellé ahogy feljebb írtam, tojáshéjon járás kell most, mert az eu szarakodásai is csúnyán tudnak kihatni ránk, meg az orosz lépések is.

Technikai szempontból ugye megintcsak elgondolkodtató tétel lehet a haderőtervezés szintjén, hogy a fenyegetés indokol-e gyorsabb beszerzéseket, vagy megnövelt beszerzéseket? Ha igen, az milyen legyen? A háború megmutatta, amiről azért páran beszéltünk, hogy a nem a legmodernebb eszköz is fontos eszköz a háborúban. Legyen olcsóbb, modernizált? Ez a leggazdaságosabb, de a megvétele, modernizációja fordítható másra, ha nagyobb tételt vállalunk a jelenkori modern technika beszerzésével megnövelve az eddigi tételeket. Vagy beszálljunk a nemrég megjelent mondhatni jövő technológia kiforratlan első generációjába, ami mellé mocskosul drága, de előrébb leszünk vele legalábbis mentális nyomásgyakorlás szinten, majd technikailag is, mint mások? Melyik a jó döntés, időt-pénz-fenyegetettség függvényében?

Úgy, hogy közben a fenti szerteágazó dolgokat ki kell építeni a várható teljes SAMOC, Meteor, IRIS-T, KC-390, L39NG, PZH 2000, Leopard 2A7HU, Leguan, Wisent, Büffel, Lynx mindenféle verziói, Skyranger, Gidrán mindenféle verziói, NMS, NASAMS, EL/M-2084, Spike, RGW, Hirtenberger aknavetők, az összes szimulátor, legénységi infrastruktúra terén, miközben életben kell tartani az eddigi, a felújított és a reaktivált technikát, a beszerzett munkagépeket, miközben szolgálatot is kell adni.

Minden beszerzésnek hosszútávú következménye van. Elkéstünk, (bár én megmondtam :D ), de ugye mivel már el vagyunk késve, megint elkésni nem fogunk akkor sem, ha ma döntünk a még tüzérség, még harckocsi, még repülő, még bármi ügyében. Mert akármilyen is lesz, az majd lesz, túlságosan majd.

Amit lehetne tenni, az az, hogy egy munkacsoportot lehet felállítani, ami megkapja a tárolt eszközök listáját, mindegy, hogy az PSZH, vagy D10 ágyú, mindent. Ez a csoport felmérné helyszínen, hogy mi használható ezekből, milyen feltételekkel mire használható (új motor, plusz páncél, vagy APS, az elérhető legmodernebb lőszer hozzá, leselejtezett, de működő 2. generációs nappali és éjjellátó optikák a nagyvilágból stb, ) és javaslatot tesz, hogy mit mire lehet úgy rábarkácsolni, hogy abból életképes jármű, vagy páncéltörő eszköz, vagy felderítésre alkalmas eszköz, vagy harctéri munkagép, vagy szállítójármű vagy bármi más lehessen akkora számban, amit érdemben hadrendbe tud illeszteni bármely aktív vagy tartalékos egység, vagy új önálló egység keretében történik ez, aztán ezt a hazai hadiipar komisszárok jelenlétében megcsinálja kis pénzért, hazafisággal motiváltan elkerülni az adóügyi vizsgálatokat a vezetőknél.

Úgy érzem, túlságosan sötéten látod a dolgokat. A rendfenntartók több településen névvel azonosítva számolgatták eddig is, hogy hány olyan "főállású" bűnöző van, akiktől rendőrgyilkosságot várnak; szóval bűnözői hullámtól félni és drámaian romló közbiztonságtól... Azt feltételezi, hogy eddig úgy ahogy jól mentek a dolgok és most romlottak el. A fegyverpénzzel náluk biztosan nem lefelé ment az ív, vannak fenntartásaim, hogy ezt leírjam róluk, de eddig is hősies helytállással a mindenki által ismert mértékig, de megoldották a dolgot, tették a feladatukat. A helyzet nem jó, nem tragikus.
Az orosz hadseregben benne volt az, hogy 1 hónapon belül lerohanja Ukrajnát, a hadsereg átáll és ott állnak a határunkon az új katonáikkal a kezdetihez képest még jobban megerősödve (Krím2) és szólhatunk a románoknak, hogy küldjék a híres több száz T-55-ösüket, mert bajban vagyunk (mi is).
Benne volt a pakliba, hogy abszurd helyzet áll elő, de nem következett be, az oroszok évekig nem fogják elérni a Vereckei-hágót és mi hajlandóak leszünk megvédeni Ukrajna függetlenségét a Kárpátok vonaláig. Ezt a támadás megindítása előtt is nagyon sokszor leírtam.
Le lehet írni századjára, hogy "hát ebben a helyzetben"; de mi is ez a helyzet? A Magyar Honvédség elsődleges feladata továbbra is az, hogy felkészüljön a következő háborúra, mely minket továbbra sem keletről, hanem délről fenyeget. Még egyszer mondom, a helyzet nem jó, nem tragikus.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 217
67 126
113
Úgy érzem, túlságosan sötéten látod a dolgokat. A rendfenntartók több településen névvel azonosítva számolgatták eddig is, hogy hány olyan "főállású" bűnöző van, akiktől rendőrgyilkosságot várnak; szóval bűnözői hullámtól félni és drámaian romló közbiztonságtól... Azt feltételezi, hogy eddig úgy ahogy jól mentek a dolgok és most romlottak el. A fegyverpénzzel náluk biztosan nem lefelé ment az ív, vannak fenntartásaim, hogy ezt leírjam róluk, de eddig is hősies helytállással a mindenki által ismert mértékig, de megoldották a dolgot, tették a feladatukat. A helyzet nem jó, nem tragikus.
Az orosz hadseregben benne volt az, hogy 1 hónapon belül lerohanja Ukrajnát, a hadsereg átáll és ott állnak a határunkon az új katonáikkal a kezdetihez képest még jobban megerősödve (Krím2) és szólhatunk a románoknak, hogy küldjék a híres több száz T-55-ösüket, mert bajban vagyunk (mi is).
Benne volt a pakliba, hogy abszurd helyzet áll elő, de nem következett be, az oroszok évekig nem fogják elérni a Vereckei-hágót és mi hajlandóak leszünk megvédeni Ukrajna függetlenségét a Kárpátok vonaláig. Ezt a támadás megindítása előtt is nagyon sokszor leírtam.
Le lehet írni századjára, hogy "hát ebben a helyzetben"; de mi is ez a helyzet? A Magyar Honvédség elsődleges feladata továbbra is az, hogy felkészüljön a következő háborúra, mely minket továbbra sem keletről, hanem délről fenyeget. Még egyszer mondom, a helyzet nem jó, nem tragikus.
Szerintem egy fokkal optimistább vagy a kelleténél. A háború már zajlik, nem fogják hagyni, hogy ellaposodjon, sok munkába volt, hogy beleránthassák a világot.
 
K

kamm

Guest
Szerintem egy fokkal optimistább vagy a kelleténél. A háború már zajlik, nem fogják hagyni, hogy ellaposodjon, sok munkába volt, hogy beleránthassák a világot.
Mar ellaposodott. A podastok mindegyike, amiket hallgatok, elismeri, hogy már belefáradtak az átlagemberek, hiába orjongenek a nyugat-europai újságírók (az amerikaiakat sosem igazán érintetteeg az egész az elso par hetet talán kivéve)
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 217
67 126
113
Mar ellaposodott. A podastok mindegyike, amiket hallgatok, elismeri, hogy már belefáradtak az átlagemberek, hiába orjongenek a nyugat-europai újságírók (az amerikaiakat sosem igazán érintetteeg az egész az elso par hetet talán kivéve)
Akkor szokás szerint 'szörnyű támadás' fog érni valamilyen usa érdekeltséget gondolom, hogy pöröghessen tovább az eseménysor.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
54 041
113
Ez egy nagyon jó meglátás.
A nagy kérdés, hogy tudunk-e ennyire rugalmasak lenni, ha majd eljön az idő?




Alapvetően minden politikus szereti a pénzt, a hatalmat,mégjobban szereti ezeket megtartani,Viktor és a stábja ennek,az utóbbi 34 évben a szupernehézsúlyú, vitathatatlan világbajnoka nálunk, kitűnően fordítanak köpönyeget,nyalnak segget,hazudnak,privatizálnak,jó,időnként a segg átbassza őket, de a nyugati segg sem szerződés betartóbb mint a többi,mint utóbb kiderült.
Szóval mindent meg fognak tenni, hogy a leg fájdalom mentesebb legyen a segg csere,ha lesz, és nekünk is,mert láthatóan,kb a kontinensen ők a legokosabb paraziták,nem törekszenek sem a gazdatest felzabálására,sem a döglődésére,hanem etetik,hogy ők is többet ehessenek belőle.
Teljes képtelenség egy parazitától,de még arra is törekszik,hogy szaporodjunk,és,hogy más gazdaállatok se kezdjék el a kis seggünket elfogyasztani.
Szóval adok 50.000001%-ot,hogy nem tűnünk el nyomtalanul a mostani újraosztásnál.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 394
2 666
113
Már a Zombori menekültszállásnál is fegyberrel intézi a refuge az ügyeket. Az ottani állam persze elnézi/ tűri/ hagyja ezt. A környékünk afrikanizálódik. Minden hozományával együtt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 006
83 049
113

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Szerintem egy fokkal optimistább vagy a kelleténél. A háború már zajlik, nem fogják hagyni, hogy ellaposodjon, sok munkába volt, hogy beleránthassák a világot.

Szerintem meg az oroszok sem vernek ki minket, ha egyszer bevonulunk Kárpátaljára -megvédeni az ukrán önállóságot a hegyek vonaláig- és fogjuk Vereckét.
És abban sem hiszek, hogy az oroszok egyáltalán erőltetnék, minek, ami embermennyiségért mi a fél Honvédséget odaadnánk, az számukra értelmezhetetlen mennyiség, minek kellene nekik pár marék tót, pár marék magyar, pár marék vlach pásztor és pár marék egyéb népesség? Mi meg a többiért nem áldoznánk fel egy katonát se, miközben az oroszok egész hadtesteket oda adnak ha kell Dombaszért és Odesszáért.
Miért látom sötéten a dolgokat? Miért ragaszkodnának Kárpátaljához a ruszkik jobban, mint mi?

A szerbek miért támadnának meg minket?

Ezt neked kell megválaszolnod. Én csak annyit mondtam, hogy a katonáinkat priorban a déli irány miatt fegyverezzük, nem a keleti irány miatt. A többi hozzáköltését rád bízom.

Azt tessék megérteni, hogy nincs ár-érték arány harc közben.

Mindig mondani szoktam, hogy egy háborúban a legdrágább az, ha elveszted. Teljesen igazad van, mindegy mennyibe kerül egy Spike és mennyibe egy BTR/TAB/T-72/T-62, ha háború lesz, ráindítunk és kiszedjük, Varga Misi bácsi meg majd könyvel a végén.

Érdekes hogy mindenki egyöntetűen állítja hogy lesznek katonai műholdjaink is felderitesünk megfigyelés és felderítés online térben is már voltak tervek látogatások stb. mégis a ktgvetéssel kapcsolatban inkább csak néha repülőkről és földhözragadtan legtöbbet a harckocsikról esik szó...

Félek, sosem fognak túl sok cikkben részletesen leírni olyat, hogy a hírszerzésünk és felderítésünk hogy dolgozik majd a jövőben. És ezen kívül nem is szabad a háborút az űrbe vinni, annak meg kell maradnia békésnek. Soha senki nem lőtt még fel katonai műholdat, mindenki csak mezőgazdasági- és erdészeti műholdat lőtt fel, amivel nyomon lehet követni a vadcsapásokat a friss rügyek más visszaverődési értékén keresztül, az óceánok szennyezettségét tanulmányozzák, civil felhasználásra térképészetet segítő műholdat lőnek fel, vagy ott van Elon Musk, akinek tényleg nagyszerű ötlete volt, hogy műhold hálózatával ritkán lakott sivatagokba viszi el az internet elérést és a biztonságos kapcsolattartást.

Ne mi legyünk az elsők, akik katonai műholdat lőnek fel!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 217
67 126
113
Szerintem meg az oroszok sem vernek ki minket, ha egyszer bevonulunk Kárpátaljára -megvédeni az ukrán önállóságot a hegyek vonaláig- és fogjuk Vereckét.
És abban sem hiszek, hogy az oroszok egyáltalán erőltetnék, minek, ami embermennyiségért mi a fél Honvédséget odaadnánk, az számukra értelmezhetetlen mennyiség, minek kellene nekik pár marék tót, pár marék magyar, pár marék vlach pásztor és pár marék egyéb népesség? Mi meg a többiért nem áldoznánk fel egy katonát se, miközben az oroszok egész hadtesteket oda adnak ha kell Dombaszért és Odesszáért.
Miért látom sötéten a dolgokat? Miért ragaszkodnának Kárpátaljához a ruszkik jobban, mint mi?
Én nem az oroszokról beszéltem. :rolleyes:
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 217
67 126
113
Szerintem meg az oroszok sem vernek ki minket, ha egyszer bevonulunk Kárpátaljára -megvédeni az ukrán önállóságot a hegyek vonaláig- és fogjuk Vereckét.
És abban sem hiszek, hogy az oroszok egyáltalán erőltetnék, minek, ami embermennyiségért mi a fél Honvédséget odaadnánk, az számukra értelmezhetetlen mennyiség, minek kellene nekik pár marék tót, pár marék magyar, pár marék vlach pásztor és pár marék egyéb népesség? Mi meg a többiért nem áldoznánk fel egy katonát se, miközben az oroszok egész hadtesteket oda adnak ha kell Dombaszért és Odesszáért.
Miért látom sötéten a dolgokat? Miért ragaszkodnának Kárpátaljához a ruszkik jobban, mint mi?



Ezt neked kell megválaszolnod. Én csak annyit mondtam, hogy a katonáinkat priorban a déli irány miatt fegyverezzük, nem a keleti irány miatt. A többi hozzáköltését rád bízom.



Mindig mondani szoktam, hogy egy háborúban a legdrágább az, ha elveszted. Teljesen igazad van, mindegy mennyibe kerül egy Spike és mennyibe egy BTR/TAB/T-72/T-62, ha háború lesz, ráindítunk és kiszedjük, Varga Misi bácsi meg majd könyvel a végén.



Félek, sosem fognak túl sok cikkben részletesen leírni olyat, hogy a hírszerzésünk és felderítésünk hogy dolgozik majd a jövőben. És ezen kívül nem is szabad a háborút az űrbe vinni, annak meg kell maradnia békésnek. Soha senki nem lőtt még fel katonai műholdat, mindenki csak mezőgazdasági- és erdészeti műholdat lőtt fel, amivel nyomon lehet követni a vadcsapásokat a friss rügyek más visszaverődési értékén keresztül, az óceánok szennyezettségét tanulmányozzák, civil felhasználásra térképészetet segítő műholdat lőnek fel, vagy ott van Elon Musk, akinek tényleg nagyszerű ötlete volt, hogy műhold hálózatával ritkán lakott sivatagokba viszi el az internet elérést és a biztonságos kapcsolattartást.

Ne mi legyünk az elsők, akik katonai műholdat lőnek fel!
Ahham. :D
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nincs 10 évünk, 2030-at tűzték ki a nagy reset határidejének. Addigra a háttérhatalom szándékai szerint annyira meg fog változni a világunk, hogy ahhoz képest ami az elmúlt 2 évben volt, semmiség.
Nem akarnak többé nemzetállamokat, nem is lesznek (a kollektív nyugaton belül). Lesz egy amerikai birodalom, aminek a limese Ukrajna lesz, ahol örök háború folyik majd, egyfajta kiképzőterepként is, illetve a folyamatos háborús pszichózis fenntartása érdekében. Az ukrán nacionalisták önként, lelkesen jelentkeztek erre a szerepre. Ukránok mindig pont annyi fegyvert - később katonát is, majd átöltöznek, ukrán állampolgárságot kapnak - fognak kapni, hogy ne veszíthessenek, de ne is nyerhessenek - akkor a végén az orosz bevetné az atomot, a doktrínája szerint. Viszont az új totalitariánus orwelli neomaoista megfigyelőállam kiépítéséhez fenn kell tartani majd a folyamatos háborús hangulatot. Nincs gáz, benzin, rendszeresek az áramkimaradások? Nincs rendes kaja sem, csak bogárburger? Kit érdekel, amikor meg kell állítani az emberevő oroszokat, ugye. A "mi demokráciánknak" győzedelmeskednie kell, a szabadságért apró ár, hogy mindenki büdösen és koszosan jár, aki nem így gondolja, annak utánajárunk.
Kb. ezt tervezik a sátánimádók. Hogy be fog-e jönni nekik, az már kérdés.
Szerintem, ha szerencsénk lesz, akkor az orosz egy-két éven belül behúzza Ukrajnát, aztán ezzel jól beteszi az ajtót a nagy világrendjüknek és a reszetelésüknek. Nem véletlen, hogy mindent megtesznek az ukrik talpon tartásához. Ez az utolsó dobásuk. Nem mellékesen az orosznak is. Ha vesztenek, szét lesznek szedve, atomtalanítva majd rabszolgasorba taszítva. De mivel Putyin megmondta, hogy olyan nincs, hogy veszítenénk, mert akkor mindenki megy a lecsóba, a nyugat pedig bár mennyire hangoztatja nem fog atomadokkapokba beszállni. Így meg van a reményünk, hogy bár idáig eljön és nem leszünk része ennek az örödög maga inspirálta nyugati őrületnek.
 
K

kamm

Guest
Szerintem meg az oroszok sem vernek ki minket, ha egyszer bevonulunk Kárpátaljára -megvédeni az ukrán önállóságot a hegyek vonaláig- és fogjuk Vereckét.
És abban sem hiszek, hogy az oroszok egyáltalán erőltetnék, minek, ami embermennyiségért mi a fél Honvédséget odaadnánk, az számukra értelmezhetetlen mennyiség, minek kellene nekik pár marék tót, pár marék magyar, pár marék vlach pásztor és pár marék egyéb népesség? Mi meg a többiért nem áldoznánk fel egy katonát se, miközben az oroszok egész hadtesteket oda adnak ha kell Dombaszért és Odesszáért.
Miért látom sötéten a dolgokat? Miért ragaszkodnának Kárpátaljához a ruszkik jobban, mint mi?



Ezt neked kell megválaszolnod. Én csak annyit mondtam, hogy a katonáinkat priorban a déli irány miatt fegyverezzük, nem a keleti irány miatt. A többi hozzáköltését rád bízom.



Mindig mondani szoktam, hogy egy háborúban a legdrágább az, ha elveszted. Teljesen igazad van, mindegy mennyibe kerül egy Spike és mennyibe egy BTR/TAB/T-72/T-62, ha háború lesz, ráindítunk és kiszedjük, Varga Misi bácsi meg majd könyvel a végén.



Félek, sosem fognak túl sok cikkben részletesen leírni olyat, hogy a hírszerzésünk és felderítésünk hogy dolgozik majd a jövőben. És ezen kívül nem is szabad a háborút az űrbe vinni, annak meg kell maradnia békésnek. Soha senki nem lőtt még fel katonai műholdat, mindenki csak mezőgazdasági- és erdészeti műholdat lőtt fel, amivel nyomon lehet követni a vadcsapásokat a friss rügyek más visszaverődési értékén keresztül, az óceánok szennyezettségét tanulmányozzák, civil felhasználásra térképészetet segítő műholdat lőnek fel, vagy ott van Elon Musk, akinek tényleg nagyszerű ötlete volt, hogy műhold hálózatával ritkán lakott sivatagokba viszi el az internet elérést és a biztonságos kapcsolattartást.

Ne mi legyünk az elsők, akik katonai műholdat lőnek fel!
Az oroszok egyelore el sem jutottak odaig, nem is tunik valoszinunek, de azert eljatszhatunk a gondolattal.
Eloszor tegyuk felre, hogy mi van meg hozza.
Ha szet is esik Ukrajna - amire en is komoly penzt tettem volna meg ev elejen is, de ma mar nem hiszem -, akkor ma mar szamolhatunk a lengyelek agressziv nyomulasaval is, amit korabban nem felteteleztem. Viszont a romanok eseten naluk az oroszok a hataron lennenek, ami nekunk jo, mert minden erejuket oda osszpontositanak.
Amire egy ilyen szituacioban az amugy is mar a hataron "biztosito" MHnak keszen kell lennie, az a gyors elorenyomulas eszak es kelet fele, poziciok elfoglalasa egy meghatarozo erovel a magyarlakta varosokban es korulotte, megelozendo egy koszostalpu sumak bepofatlankodast. (Gondolom, erre a HM HVK Tervezo Fcspf szakemberei folyamatosan frissitik a polcon tartott terveket.)
A szlovakokat az elso par oraban agresszivan kesz helyzet ele kell allitani, amugy sincs masuk, mint operettsereguk, vernyakolnak majd es annyi (amugy is egy rohejes nemletezo, mestersegesen kitalalt identitas es orszag); Ungvar ~25km meg uton is, az Uzsoki-hago 80-100km lehet, de oda es a Vereckeihez elore le lehet dobni egy-egy szazadot, amig a konvojok odaernek. Kelet fele meg a Beregszasz-Nagyszolos-Tecso-Raho vonalon kellene felallni, majd masodik hullamban bezarni a Raho-Verecke kozott, a Karpatok menten.
A lengyelekkel nemigen lehet mit kezdeni, de azert azt ketlem, hogy ok konkretan a Karpatok vonala ala akarnanak benyomulni, sokkal inkabb a Lemberg es kornyeke az o tortenelmi teruletuk, arra meg nekik is biztosan van tervuk.
Namarmost ehhez milyen erok kellenenek es abbol mi van meg... hat nem vagyok meggyozodve, hogy ezt ki tudna a HM allitani. :cool:
 
Status
Not open for further replies.