[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93
Az ukrán biztonsági szolgálatok által az internetre feltett videó a kremencsuki Amstor bevásárlóközpont elleni orosz rakétatámadásról...



0:37-nél a helyszín:
Hosszúkás épület, ferde kis házikóval az oldalán (+szüke kapu)
Szürke kapu a park felől
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Az ukrán biztonsági szolgálatok által az internetre feltett videó a kremencsuki Amstor bevásárlóközpont elleni orosz rakétatámadásról...


Ezek megcáfolhatatlan bizonyítékok. Ennyit arról az orosz hazugsáról, miszerint katonai létesítményt támadtak, és átterjedt a tűz...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 037
66 549
113
Antimon további felhasználásai, a teljesség igénye nélkül:
Haditechnikában:
-Ólommal ötvözve azt jóval keményebbé teszi, így ólommagvas lövedékeknél ötvöző szer, pld sörétgyártás, pisztolygolyók.
-Erős súrlódás csökkentő hatású a fegyvercsövekben
- Nyomjelző lövedékek gyártása
-Haditechnikában is használt fémek ötvöző anyaga, keményebb lesz az anyag
-az elektronikai iparban félvezető eszközökben, például infravörös érzékelőkben és diódákban használják
-Mágneses teret érzékelő Hall szondák
-Fegyverek barnítására kémiai úton, akár házilagosan is

Egyéb felhasználás:
-Gyufagyártásban, a gyufa feje tartalmaz antimon vegyületet
- Az ólomakkumulátor lemezek rácsos szerkezete antimon ötvözet (mechanikailag jóval erősebb mint a sima ólom)
- Szines porcelán máz bevonat
-trioxidját a vegyiparban és műanyagiparban szintetizáló adalékanyagként használják, égésgátló felületet lehet létrehozni a segítségével például műanyag szigetelőanyagokban, illetve elektronikai és háztartási készülékekben, továbbá festékekhez, lakkokhoz, üveg- és kerámiaeszközökhöz is keverik ugyanezen tulajdonsága miatt. A műanyagiparban katalizátorként is elterjedt a használata
-Ólommentes forraszanyag ötvözőanyaga
-Tüzijátékok csillogó hatása
-Nyomdai betűkészletek ólomötvözettel
-Autógyártás: siklócsapágyak ötvöző anyaga

Vigyázni kell vele mert mérgező hatású, a tünetei az arzénmérgezéshez hasonlít . Kanadai szabvány : ásványvízben max 6 mikro gramm / liter lehet.

A Földünkön 10 szer ritkább mint az arzén. Kína termeli a világon az összes antimon 86%-át, 2006 ban, Oroszország kb 8%-ot
Az EU, az USA és Japán gazdasága is jelentős importfüggőségben áll az antimon tekintetében.
Akkor ez egy nagyon draga holmi is lehet ahogy nezem. Tenyleg ket telefon es azt csinalnak vele amit akarnak. Ugy felverhetik az arat vagy exporttilalom ala tehetik ahogy akarjak. Sakk matt.

Borisz szokasa szerint megint hulyesegeket beszelt. Putyin siman kirohogi. Es igaza van.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/15928
Itt van magyarul:
Nagy bumm...

 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 707
28 215
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 141
42 418
113
A fő kérdés inkább az lesz, hogy oké kivonulnak, de stratégiailag a blokád szempontjából nem fog jól kijönni ha az ukránok meg visszafoglalják, az meg főleg ha valamit telepítenek is rá. Mert onnan már a Szevasztopolból kijövő hajók is akár a Neptun hatótávján brlül lesznek. Bár cserébe az oroszok is tudják ugyanúgy a szigetet lőni
Nem hiszem, hogy tudnak nehéz technikát telepíteni az Ukránok mert nincs meg a szállító képességük de ha netán sikerülne akkor az Oroszok csinálnak kacsa vadászatot képességük meg van rá.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ukrainian anon reporting in.
What happened in my country last night?

The (((official))) media are telling us that:
  • OUR FORMER KIKE PRESIDENT POROSHENKO IS HANGING OUT IN LONDON WITH HIS ENTIRE FAMILY. Including his adult sons!. This one made me fucking seethe like you wound not believe. (((They))) treat goyim like slave cattle and meat shields here but when it comes to them, their children are free to leave. (source
    [Embed] leave your comments if you like)
  • Deadly Mariupol theater strike is "a clear war crime" by Russian forces (Amnesty International)
  • Indonesia and Egypt might join BRICS too
  • Ukraine received 1.3 billion USD grant from US to support the budget. Keep paying taxes, US anons
  • The jew has signed the order to create an official list of oligarchs in Ukraine. I wonder if it has a "Nationality" column...
  • AFU claims that 35600 Russian soldiers have died in this war. No information about Ukrainian loses
  • Arestovich said that he would be extremely shocked and upset if the commanders allow encirclement in Lisychansk
  • They showed us some photos of yesterday exchanged (((heros))). None of them was crippled on the photos. I remind you that 43 soldiers in the exchange list were from Azov battalion.
  • US intel claims that this war will be long
  • The kike's minions want to rename many streets in Krivoy Rog town. Pushkin street could be renamed into Biden street.
  • US wants Apple and Google to remove TikTok from their app marketplaces
  • Boris Johnson will be surprised if Putin shows up on G20 summit in Indonesia

BRICS-be akkor ha jól látom eddig kérte a felvételét: Argentína, Irán, Egyiptom, Indonézia és El Salvador.
Alakul ez.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Tehát igen, a Kígyószigetet az orosz csapatok elhagyják. Egy olyan objektum védelmének biztosítása, amely nemcsak rakétarendszerek, hanem ágyútüzérség hatótávolságán belül van, hosszú távon nagyon problémásnak és költségesnek bizonyult. Ennek ellenére a fő ok az volt, hogy a flotta és a légierő arzenáljában nem álltak rendelkezésre olyan operatív-taktikai szintű felderítő és célmegjelölő berendezések, amelyek lehetővé tennék a repülőgépek és a Kaliber hatékony célzását. Mint például az MQ-9 Reaper UAV. A taktikai UAV-k a szigetország területéről indíthatók, de nem biztosítják az ellenséges célpontok éjjel-nappal történő felderítését megfelelő mélységben, aminek következtében nagyon nehéz lesz egy manőverező célpontot eltalálni. A szigetet vagy akkor kell visszaadni, amikor az Odessza környéke feletti ellenőrzés létrejön, vagy közvetlenül a fegyverszünet aláírása előtt. Ellenkező esetben csak hiábavaló áldozatokra kerül sor.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 589
113
"Pancir-Sz1"berakása a projekt 11770 "Serna" kis desszanthajóra egy SPK-54150 tengeri önjáró úszódaru segítségével a Kígyó-szigetre történő szállításhoz.
289805132_1292550921151793_97064950684297287_n.png

288877768_1292551017818450_1861917317641994319_n.png

290939198_1292551147818437_3975588716844355801_n.png

Andrej Gurulev az orosz parlament(Állami Duma) képviselője elmondta, hogy Mihail Jasznyikov vezérőrnagy személyesen szállította a szigetre a Pancir-Sz1 légvédelmi rakétarendszert az ukrán fegyveres erők tüze alatt.
„A katonák egy kis csoportjának, és különösen Mihail Jasznyikov vezérőrnagynak a bravúrjáról beszélek. Életüket kockáztatva biztosították a Kígyó-sziget védelmét az ellenséges légi támadásoktól. Néhány nap alatt leírtam, hogyan történt mindez. (...) Itt van egy kész cselekmény akár egy filmhez, nem is kell semmit kitalálni, az élet és a hőseink már mindent megtettek” – írta Gurulev a Telegram csatornáján.
Elmondása szerint a logisztikai flottaparancsnok-helyettes, Jasznyikov vezérőrnagy "személyesen érkezett az egyik darukezelő lakhelyére, és meggyőzte őt a feladat elvégzésének létfontosságú szükségességéről".
„Először helikopterrel, majd hajóval együtt érkeztek meg az úszó darura. A darukezelő megkezdte a Pancir-Sz1 légvédelmi rakétarendszer átrakását egy kis desszanthajóra. A légvédelmi rakétarendszer nagy tömege miatt azonban a szállítóeszköz elmozdult” – folytatta Gurulev.
Jasznyikov úgy döntött, hogy daruhevederekkel rögzíti a csónak oldalait, ezáltal a borulás veszélye megszűnt.
„Ahhoz, hogy a Pancirt, egyéb katonai felszereléseket és műszaki támogatást Zmeinybe szállítsák, egyetlen lehetőség maradt: daruval szállítani. A civil személyzet 12 tagjából 9 elutasította a szociális garanciák hiánya miatt, köztük az egyetlen darukezelő is. Jasznyikov vezérőrnagyot egy órán belül kiképezték a daru kezelésére, és minden anyagi felelősséget magára vállalt” – írta Gurulev.
A Kígyó-sziget megközelítésénél a hajót(úszódarut) támogató kísérő hajókon elhelyezett légvédelmi rakétarendszerekkel biztosították, valódi rakétabecsapódás veszélyénél ilyen rendszert először alkalmaztak.
„A kirakodás során az ellenség Tochka-U-val megtámadta a szigetet, szerencsére a rakéta a szigetnek a kirakodási ponttól távol eső részét találta el, és senkinek nem esett baja. 20 perc elteltével a légvédelmi rakétarendszert Jasznyikov vezérőrnagy személyesen rakta ki a mólóra".
Újabb 20 perc múlva a Panciron a radarállomás elkezdett dolgozni, a komplexum harci szolgálatba állt. Néhány pillanaton belül három irányított légvédelmi rakétát indítottak, amelyek lelőtték a másik ellenséges Tochka-U-t. Később a Pancir a víz felszíne felett lőtt le egy ukrán rakétát. Állítólag egy Neptun hajó elleni rakéta volt, ami az úszó daru felé tartott.
„Mihail Jasznyikov eltökéltsége és bátorsága, hogy teljes felelősséget vállaljon, hogy vezesse az embereket, a legénység és a csónakos csapatának bátorsága és hősiessége lehetővé tette a Kígyó-szigetet őrző összes katona megmentését. Ellenőrzésre van szükségünk e sziget felett, ez egy stratégiailag fontos objektum” – zárta a képviselő.

Forrás: Orosz/szovjet haditechnika eszközök
De gyenge az orosz katonák harci morálja! Vagy nem?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 707
28 215
113
Nem hiszem, hogy tudnak nehéz technikát telepíteni az Ukránok mert nincs meg a szállító képességük de ha netán sikerülne akkor az Oroszok csinálnak kacsa vadászatot képességük meg van rá.
Én is hasonlóra tippelek, plusz a májusi tűzzsákos incidens bármikor előjöhet újra. Avagy lehet becsalni oda az ukránokat majd mikor deszantolnának ami létezik fegyver azzal lőni a szigetet. De az ukrán vezérkarból meg simán kinézem, hogy akkor most beültetik szegény Taraszt a gumicsónakba, kiküldik a szigetre többedmagával meg egy ukrán zászlóval együtt, videó felvesz, visszajön és 3 hétig ezen fog mindenki csámcsogni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 610
113
Tehát igen, a Kígyószigetet az orosz csapatok elhagyják. Egy olyan objektum védelmének biztosítása, amely nemcsak rakétarendszerek, hanem ágyútüzérség hatótávolságán belül van, hosszú távon nagyon problémásnak és költségesnek bizonyult. Ennek ellenére a fő ok az volt, hogy a flotta és a légierő arzenáljában nem álltak rendelkezésre olyan operatív-taktikai szintű felderítő és célmegjelölő berendezések, amelyek lehetővé tennék a repülőgépek és a Kaliber hatékony célzását. Mint például az MQ-9 Reaper UAV. A taktikai UAV-k a szigetország területéről indíthatók, de nem biztosítják az ellenséges célpontok éjjel-nappal történő felderítését megfelelő mélységben, aminek következtében nagyon nehéz lesz egy manőverező célpontot eltalálni. A szigetet vagy akkor kell visszaadni, amikor az Odessza környéke feletti ellenőrzés létrejön, vagy közvetlenül a fegyverszünet aláírása előtt. Ellenkező esetben csak hiábavaló áldozatokra kerül sor.
felkészül a hohol tábor ....

jöhetnek a kommentek,hogy a hős ukránok visszafoglalták a Kígyó-szigetet,és egészen Vlagyivosztokig zavarták vissza az oroszokat

3...2...1 (kiváncsi vagyok ki lesz az első kretén :D )
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 338
113
Még nem confirmed.
De -állítólag- a Kigyó- szt-et feladták az oroszok.
Most már az:


De az a duma :D
Persze a valódi ok hogy nem tudják megvédeni megfelelő eszközök híján!
Majd legfeljebb elfoglalják Odesszát a szárazföldön és visszamennek.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 338
113