Már több mint a fél bolygó....BRICS-be akkor ha jól látom eddig kérte a felvételét: Argentína, Irán, Egyiptom, Indonézia és El Salvador.
Alakul ez.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már több mint a fél bolygó....BRICS-be akkor ha jól látom eddig kérte a felvételét: Argentína, Irán, Egyiptom, Indonézia és El Salvador.
Alakul ez.
felkészül a hohol tábor ....Tehát igen, a Kígyószigetet az orosz csapatok elhagyják. Egy olyan objektum védelmének biztosítása, amely nemcsak rakétarendszerek, hanem ágyútüzérség hatótávolságán belül van, hosszú távon nagyon problémásnak és költségesnek bizonyult. Ennek ellenére a fő ok az volt, hogy a flotta és a légierő arzenáljában nem álltak rendelkezésre olyan operatív-taktikai szintű felderítő és célmegjelölő berendezések, amelyek lehetővé tennék a repülőgépek és a Kaliber hatékony célzását. Mint például az MQ-9 Reaper UAV. A taktikai UAV-k a szigetország területéről indíthatók, de nem biztosítják az ellenséges célpontok éjjel-nappal történő felderítését megfelelő mélységben, aminek következtében nagyon nehéz lesz egy manőverező célpontot eltalálni. A szigetet vagy akkor kell visszaadni, amikor az Odessza környéke feletti ellenőrzés létrejön, vagy közvetlenül a fegyverszünet aláírása előtt. Ellenkező esetben csak hiábavaló áldozatokra kerül sor.
Most már az:Még nem confirmed.
De -állítólag- a Kigyó- szt-et feladták az oroszok.
Már vak is vagy?Ezek megcáfolhatatlan bizonyítékok. Ennyit arról az orosz hazugsáról, miszerint katonai létesítményt támadtak, és átterjedt a tűz...
Azt azért ne felejtsd el, hogy nem a Kígyó-szigetnél fog ez a háború eldőlni.A Kígyó szt valsz pont ugyan úgy történt, mint az ukrán visszavonulás a napokban.
Annál érdekes, az volt az álláspont, hogy ááááá kamu, simán elpcsázták őket az oroszok,
véres fejjel menekülnek, nincs semmi taktikai visszavonulás.
Itt sem történt kevesebb.
Persze interpretálás kérdése, de következetesek sosem vagytok az ilyenekben![]()
Persze, nem vonultak vissza az ukránok mindenhonnan, ahova az oroszok elkezdtek menni xDA Kígyó szt valsz pont ugyan úgy történt, mint az ukrán visszavonulás a napokban.
Annál érdekes, az volt az álláspont, hogy ááááá kamu, simán elpcsázták őket az oroszok,
Persze interpretálás kérdése, de következetesek sosem vagytok az ilyenekben![]()
szerintem mar megirtak itt elottem: nem vedheto, ill. hat nem eri meg vedeni, tul koltseges lenne, igy kivonjak onnan a katonasagot. Ennyi. Ha az ukranok elfoglaljak, gondolom megkalibraljak. Ideiglenesen amolyan senki szigete lesz szerintem.A Kígyó szt valsz pont ugyan úgy történt, mint az ukrán visszavonulás a napokban.
Ez az a jelenet volt, amikor a gépágyús KRAZ sofőrjét, meg a platón utazó katonát kiszedték a paneleprengetegben? A háttérben meg valami kisebb ukrán páncélos keresztülrongyolt egy civil autón (a sofőr bátya megúszta)…Az egész nevetséges kijevi száguldozás is valami wagneres üldözésféle lehetett, de Z már jobban védhető helyre menekült.
Nyugodj megNagyoroszország a nácitlanítás keretein belül 43 Azovos foglyot bocsájtott szabadon.
Szánalomparádé ez, nem DENAZIFICATION...
Sebaj... volt atommal fenyegetőzés a technikai államcsőd után?
(Dolgoztam nem követtem)
Lesz még, ebben biztos vagyok.
Pujtyin a G20-ra fog videotelefonálni... huha...
https://www.reuters.com/world/europ...-azov-fighters-russian-servicemen-2022-05-17/
Nem, de a Kígyó-szigetnek stratégiai jelentősége van, és az, hogy kivonulnak az oroszok onnan a nyílt beismerése annak,hogy nem tudják az ellenőrzésük alatt tartani a szigetet.én ennek fényében egyre kevésbé látom reálisnak az Odessza elleni orosz támadást.Azt azért ne felejtsd el, hogy nem a Kígyó-szigetnél fog ez a háború eldőlni.
Ez az egész Kígyó-szigeti téma egy szar brazil szappanopera orosz-alámondásos epizódjaira emlékeztet.A fő kérdés inkább az lesz, hogy oké kivonulnak, de stratégiailag a blokád szempontjából nem fog jól kijönni ha az ukránok meg visszafoglalják, az meg főleg ha valamit telepítenek is rá. Mert onnan már a Szevasztopolból kijövő hajók is akár a Neptun hatótávján brlül lesznek. Bár cserébe az oroszok is tudják ugyanúgy a szigetet lőni
Miért? Miért van stratégiai jelentősége?Nem, de a Kígyó-szigetnek stratégiai jelentősége van, és az, hogy kivonulnak az oroszok onnan a nyílt beismerése annak,hogy nem tudják az ellenőrzésük alatt tartani a szigetet.én ennek fényében egyre kevésbé látom reálisnak az Odessza elleni orosz támadást.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..