Ez hogyan lehetséges?
Lesz drasztikus fizetésemelés, hogy legyen ember, tudnak 2x 3x olyan gyorsan harcjárműveket gyártani?
Nem tudnak, de nem is kell, mert a katonák (harckocsizó, tüzér, stb.) képzése se megy gyorsabban. Nem lehet gyorsítani lényegileg a hivatásos-szerződéses erők létszámának növelését. Kizárólag a területvédelmi tartalékosokét, mert még vannak negyven-ötven-hatvan éves volt tüzérek, harckocsizók, akik tíz évig áthidalhatják a problémát.
Rakétatüzérségnél is fejlesztésre vártunk eddig, drónokat is fejleszteni akarunk...ect.
Sürgősen venni kell izraeli moduláris rendszert.
Spike-ot, Iris-T-t, Hirtenberger 120-at, csak mutatóba rendeltünk eddig, és persze egy darab sem érkezett még.
El kell felejteni a magyarországi aknavetőgyártást és az osztrák üzem kapacitására építve kell felszerelni a területvédelmet aknavetőkkel. Igen.
Szóval nem tudom ez hogy realizálható.
Szerintetek?
Cirkálódrónok (loitering) minden mennyiségben az egyetlen lehetőség, ahol valamilyen fölényre tehetünk szert. Amit még megthetünk, hogy a meglévő harckocsizómennyiséget használt A4-be ültetjük, ha a Rheinmetallnak még van valahol két századnyi legalább!
Legrövidebben ésszerűen úgy tudunk előrelépni, ha szerzünk három zászlóaljnyi használt Mardert és ebből szervezünk három zászlóalj harccsoportot a beérkező felszerelésre (Pzh2000, használt A4) építve. E mögé pedig felsorakozik a könnyűgyalogos területvédelem kb. hadosztálynyi ereje, ahogy már egyszer vázoltam a felszerelésük lehetőségét:
Az orosz-ukrán háború tapasztalatai alapján így módosítanám a területvédelmi század felépítését:

Bizonyos kapacitásokat egyértelműen növelni kell:
- szakaszonként is kell ATGM
- növelni kell a drónos felderítőkapacitást századszinten
- kell MANPADS már századszinten is
Amiben nem vagyok biztost. Én századonként két mesterlövészpuskát és egy rombolópuskát terveznék. Hogy szerepelnek ezek az eszközök Ukrajnában. Majdhogynem semmit nem látok ezzel kapcsolatban!
Ennél többet az időből nem lehetne kihozni, ehhez ugyanis van már ember, már jobbára a rendszerben is van. És ez már adna valami biztonságérzetet.
ps. Hiába az idő rövidsége, T-72 és BTR mindenképp kohó. Nem látom realitását. Ha esetleg van elég öreg harckocsizó, akkor talán egy-két területvédelmi tartalékos manőverzászlóalj kijönne belőlük valahogy így:

de ez csak végső esetre és fullra ideiglenes jelleggel, öt éven belül, ahogy bejönnek az A7-ek és a Lynxek ők kell megkapják az A4-et és a Mardert, a T-72-ből és a BTR-ből pedig legyen kilincs mihamarabb!