[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 039
113
Mindeközben az orosz jegybanki alapkamat 8% lett, ami a háború előtti szint…

Nekünk évek lesznek megint a --szerintem eredmény nélkül, ezért feleslegesen "túlemelt"-- kamatok visszatornázása. többszörös erébefektetésseláron.

...szerintem.


U.I.: Mivel világgazdasági folyamatok miatt történt a külföldi infláció, jóvel kisebbre becsülöm --az elsődlege hazai szempontot figyelembe véve-- az optimális kamatemelést, a végrehajtott fele-kétharmada közé becsülve azt.


U.I. 2.:


Az sem végtelen a hasadóanyag miatt, de még elég egy darabig. Cserébe végül annyit fizethetünk a végtermékek miatt, hogy az olcsóság igazából horror lesz. Amíg nincs fúziós erőmű, ez van, de még sajnos nincs.

...Tórium!!!

.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 259
113
Az sem végtelen a hasadóanyag miatt, de még elég egy darabig. Cserébe végül annyit fizethetünk a végtermékek miatt, hogy az olcsóság igazából horror lesz. Amíg nincs fúziós erőmű, ez van, de még sajnos nincs.
Lenin is megmondta: Reprocesszálni, reprocesszálni, reprocesszálni!
Vannak más nukleáris ciklusok is, mint az U-235 alapú, nem egyhamar fogyunk ki.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Putyin naív és gyáva ha nem zárja el a csapot. Ezzel tudná kifingatni a nyugatiakat.
Azt észre sem veszed, hogy az EU minden bejövő gázt és egyéb orosz terméket legalább 3x drágábban vesz meg mint mondjuk tavaly ilyenkor emellett öntik a pénzt és hadianyagot ukrajnába. Tipikus 2 végén égő gyertya esete....
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 455
113
Nem tudom feltűnt-e nektek, hogy az orosz katonai szóvivő mögött látható térképen Ro. és Moldávia látszik.
Ez a csillagjós könyv szerint nem sok jót jelent:oops:!

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 455
113
Nem a komplett EU került fel még valamikor márciusban?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A Nyugat megpróbálja fenntartani az egypólusú világrendet, amely a globális fejlődés fékje volt, de egy új, igazságosabb korszak van kialakulóban - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai moszkvai fórumon.

Ideológiai igényű felszólalásában Putyin azt hangoztatta, hogy az „aranymilliárd” – a leggazdagabb államok – totális uralmának modellje igazságtalan, és a kizárólagosság illúzióján alapul, első és másodosztályúakra osztja a népeket, ezért rasszista és neokolonialista jellegű. Mint mondta, az ennek alapjául szolgáló globalista, liberálisnak mondott ideológia egyre inkább a totalitarizmus jegyeit öltötte magára, gátolva a kreatív útkeresést és a szabad történelmi alkotást.

„Az aranymilliárd nem véletlenül vált arannyá vált és ért el sokat. Jelentős mértékben más népek kifosztása árán szerezte meg pozícióját Ázsiában és Afrikában is” – fogalmazott.

Hangot adott álláspontjának, miszerint a Nyugat nem tud saját jövőképet felkínálni, az „aranymilliárd” elitje pedig pánikba esett amiatt, hogy a világ más központjai a fejlődés saját változatával állhatnak elő. Putyin álláspontja szerint nemzeti és globális szinten most egy új, igazságosabb, szociálisan fokozottabban orientált és biztonságosabb világrend alapjait fektetik le.

„Ezek a hatalmas változások természetesen visszafordíthatatlanok” – mondta.

„Bármennyire is igyekeznek a nyugati és az úgynevezett nemzetek feletti elitek megőrizni a dolgok jelenlegi rendjét, mégis egy új korszak, a világtörténelem új szakasza következik. És csak a valóban szuverén államok képesek biztosítani a növekedés magas dinamikáját, példát mutatni másoknak az életszínvonal és az életminőség terén, a hagyományos értékek és az emelkedett humanista eszmék védelmében, olyan fejlődési modellek tekintetében, amelyekben az ember nem eszközzé, hanem a legfőbb céllá válik” – tette hozzá.

Putyin szerint annak érdelében, hogy Oroszország erős, független és versenyképes legyen, javítani kell, igazságosabbá, nyitottabbá kell tenni az ország életében való állampolgári részvétel mechanizmusait, beleértve az alulról építkező demokrácia, a közvetlen demokrácia és a nyilvánosság részvételének mechanizmusait. Az elnök azt hangoztatta, hogy Oroszországnak előre kell lépnie, emlékezve nagy múltjára, hagyományaira és értékeire, de nemcsak a múltba révedve.

A fórumon a beszédét követő eszmecsere során az elnök egyebek között kitért az Északi Áramlat gázvezeték kapacitásának csökkenésére is. Hangot adott véleményének, hogy Kanada nem az Ukrajna ellen elindított, Moszkva által „különleges hadműveletnek” nevezett háború vagy a Gazprom ellen bevezetett szankciók miatt nem akarta visszaadni a gázvezeték javításra küldött turbináját, hanem azért, mert kőolaj- és földgáztermelőként maga is be akar lépni az európai piacra.

Rámutatott: az ügy azt jelzi, mennyire fontos a mérnöki tevékenység fejlesztése Oroszországban. Úgy vélekedett, hogy a nyugati cégek távozása végre lépéskényszert teremt a külső, „megalázó” és „nagyon veszélyes” technikai függőségtől való megszabadulás érdekében, „beleértve a haditechnikával kapcsolatos, kritikus fontosságú területeket is”.


No és mi lesz, ha az istenadta nép nem akar háborúzni?
Meg az orosz mérnököknek "lehet feltatlálni a kereket újra"...
"Kicsit savanyú, kicsit sárga"....
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 093
113
Lassan olyan érzésem van, hogy a nyugati jòléti modell, a fogyasztói társadalom, a végèt kezdi járni, mert azt csak olcsó energiâval lehet fenttartani.
A Nyugat már jóideje csak a pénzből csinál pénzt, a gazdagság a materiálisból már kezd átmenni virtuálisba. Ez főképp amiatt van, hogy a legtöbb cégborodalom inkább csak a tőzsdén produkálja magát, illetve a legtöbb tőzsdei lufit is Nyugaton fújják.
A valódi materiális javak zöme a Kelet kezében van, ahogy a munka is.
A Nyugat világelsőségét már nem lehet sokáig fenntartani a nyomtatott pénzzel, végtelenbe hajló hitelkamatokkal, meg a belterjes adásvételekkel, szétválásokkal és egybeolvadásokkal provokált tőzsdei részvényárfolyam manipulációkkal.
Energiahordozók, nyersanyagok, feldolgozóipar, mezőgazdaság és mindezekhez munkaerő kell a tényleges gazdasági hatalomhoz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Ukrajnában egy negyedéves csajt kibasztak az egyetemről, mert a békekötésnek drukkolt és ezt kiposztolta, utána meg bírósági ügy lett belőle. Nagyon EU konform.
Kijevben történt , ahol az évfolyamtársai jelentették fel az egyetem vezetőségének , akik értesítették az SBU-t ,mert békét akart és hogy tegyék le a fegyvereket. Ez kb a hét elején történt, azóta nem látták a lányt.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
A Nyugat már jóideje csak a pénzből csinál pénzt, a gazdagság a materiálisból már kezd átmenni virtuálisba. Ez főképp amiatt van, hogy a legtöbb cégborodalom inkább csak a tőzsdén produkálja magát, illetve a legtöbb tőzsdei lufit is Nyugaton fújják.
A valódi materiális javak zöme a Kelet kezében van, ahogy a munka is.
A Nyugat világelsőségét már nem lehet sokáig fenntartani a nyomtatott pénzzel, végtelenbe hajló hitelkamatokkal, meg a belterjes adásvételekkel, szétválásokkal és egybeolvadásokkal provokált tőzsdei részvényárfolyam manipulációkkal.
Energiahordozók, nyersanyagok, feldolgozóipar, mezőgazdaság és mindezekhez munkaerő kell a tényleges gazdasági hatalomhoz.
Hát, azért, ha a német ipar leáll, mi is megdöglünk. Vagy mi a faszt csinál az IG Farben - akarom mondani a BASF 100 000 alkalmazottja? Vagy miért visz a Bergen Stahl egy kanyarral 350E t vasércet Németországba?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Talán azt, hogy Kína 15xös lakossággal a német ipar 2xesét termeli?
  • China – 28.7% Global Manufacturing Output. ...
  • United States – 16.8% Global Manufacturing Output. ...
  • Japan – 7.5% Global Manufacturing Output. ...
  • Germany – 5.3% Global Manufacturing Output. ...
  • India – 3.1% Global Manufacturing Output. ...
  • South Korea – 3% Global Manufacturing Output. ...
  • Italy – 2.1% Global Manufacturing Output.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Azért tököl Oroszország "különleges hadművelettel" Ukrajnában, mert ha mozgósítaná a hadsereget, akkor Szovjetuniót csinálna a föderációból. Pont ezért nem mer mozgósítani. Putyin a legfőbb gátja Oo. győzelmének. Ezért el is fogják távolítani őt a hatalomból (hamarosan) és majd az utódja akar Szovjetuniót és így lesz végül Szovjetunió, de nem Putyin miatt, hanem éppen ellenére.
Mi az összefüggés aközött, hogy mozgósítanának és hogy a föderációból SZU 2.0 lesz? Miért következik az utóbbi az előbbiből?
Konkrét “szovjet” rendszert vizionálsz, vagy csak egy hasonló államszerkezetű, és ideológia mentén szervezett országot?
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Mi az összefüggés aközött, hogy mozgósítanának és hogy a föderációból SZU 2.0 lesz? Miért következik az utóbbi az előbbiből?
Konkrét “szovjet” rendszert vizionálsz, vagy csak egy hasonló államszerkezetű, és ideológia mentén szervezett országot?

Az, hogy a hadsereg Szovjetunió párti. A katonai győzelem a II. világháború eszméjére épít, ami pedig szovjet emlék.
Az új Szovjetunió természetesen nem lesz, nem is lehet ugyanolyan, mint a régi. De törekszenek a volt SZU teljes területének visszaszerzésére (igen, Baltikumot is, igen, NATO ellenére is) és ideológiailag szocialista-kommunista lesz, mint a régi SZU.
A mozgósításhoz, hadiállapothoz ilyen módon is kapcsolódik a SZU, hogy a hadiállapot miatti államosítások, hadigazdálkodás, tervutasítás buktatja meg az orosz kapitalizmust és hozza vissza a kommunista rendszert, amely a háború után állandósul.
Illetve, amiatt is szükséges a szovjet eszme, mert az tudja elsimítani az ukrán-orosz háború miatt létrejött nemzetiségi ellentétet.