[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Nyilvánvalóan a gabonaexport zavartalanságának biztosítása, nem jelenti azt az oroszok részéről, hogy hadianyagok, fegyverek zavartalanul hurcolhatóak a kikötőbe, kikötőből. Ez elég naív feltételezés lenne.
Ok de itt az a helyzet, hogy a török miniszternek azt mondták az orosz tisztségviselők, hogy semmi köze az oroszoknak az odesszai kikötőt ért támadáshoz.Ami valljuk be elég vicces kijelentés.
 

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
68
446
53
Ok. Akkor innentől kezdve lehet kussolni, ha RU területet céloznak, vagy krími hidat vagy bármit, ami 'vörös' vonal.
Ukrajnának nincs ereje érdeket érvényesíteni, az oroszoknak viszont van. Ezáltal az oroszok elleni vörös vonal átlépése komoly következménnyel jár, míg az ukránok csak vicsoroghatnak kínjukban.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Keresd vissza, többet is beraktam. Nincs időm/kedvem most keresgélni.

@SirHiggins eddig is lőttek orosz területet. Senki nem mondta, hogy nem szabad. Inkább azt mondják (az oroszok is), hogy nem ajánlatos :)
Nyugodtan át lehet lőni a voros vonalon, csak utána nem kell a libsihiszti, hogy ha odabasznak sz oroszok mondjuk kijevnek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Az vajon miért van, hogy a fejlett nyugat haladó sajtója (itt épp a Politico) ilyen, totál minősíthetetlen formában nyilatkozik az oroszok elesettjeiről?

Ilyenkor mutatkozik meg a nyugati morális fölény. Hálával tartozunk az oroszoknak, hogy felvették a kesztyűt ezek ellen a pszichopata nyugati véglények ellen.

Van, hogy a sz@r felkerül a stelázsipolcra, mert a nagymama véletlenül a lekvárt vitte vissza az orvoshoz. De előbb-utóbb napvilágra kerül a tévedés, és minden a helyére kerül.


Mi a gond? Az a baj, hogy nem énekeltetik a himnuszokat?
Nem vagytok egy kicsit kétszínűek, amikor morális problémákat kerestek?
;)


A "cargo terminal"-ban miért horgonyoz egy L451 Malin?
Gondolom az ukrik benézték a dokkot igaz?
Az oroszok meg precízen kivették a tilosban parkolót. Ennyi.

Ott horgonyoz, ahol akar. Ukrán kikötő. Ha a gabona szállító infrastruktúrában keletkezik kár, akkor a ruszki megszegi a megállapodást. Ezt nyilván végig gondolta, aki kiadta a parancsot, felmérte a kockázatokat.
Akkor gondold tovább, miért támadtak....
Na vajon mi a f@szt akartak?....
:D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
"Caesar ante SA. P. R."

"Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök szerint az ukrán hatóságok eladtak az oroszoknak két, Franciaország által szállított Caesar önjáró tarackot."

 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Aha, aha. Biztos ezért örömködnek a tweet alatt a hívek.
Az előbb még a nyugati sajtóról volt szó, most meg hirtelen hívekről? Mondom, hogy gyengusz lesz így ez a színlelt felháborodás. főleg magadfajtától.
Ha valaki illetlenül nyilatkozik meg halottakról, azt idézni bunkóság. Aki idézi, az is hibás. Olvasd el Sophokles Antigone című drámáját, ma is érvényes az üzenete: A halottakról nem ítélkezhet élő ember. Aki rasszistának nevezi őket, az megsérti ezt az erkölcsi törvényt. És mi az, hogy tőletek. Én soha nem írtam le ilyet. Nem kellene hibásan általánosítani.
Nem bunkóság, idézet és tájékoztatás. Abba lehetne már hagyni ezt a kislányos picsogást, mikor valaki csúnyát mond a kedvenc kis ruszkijaitokra. Veritek a nyálatokat, mikor valamilyen jelzővel illetik őket, bezzeg itt percenként nyomják a süket dumát egyesek a már megint 999 megsemmisített zsidónackófasisztaglobhogyíkember nacionalista banderista akármikről.

És nem rasszista, hanem rasista. Orosz és fasiszta kombinációja volt a jelző amit használtak.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Német agyhalott:

Hol húzzák meg az oroszok a határt Ukrajnában? A győzelem kinyilvánításához a legtöbb orosz szakértő és hazafi egyetért abban, hogy Moszkvának át kell vennie az irányítást a sárga szakasz egésze vagy nagyobb része felett. Oroszország jelenleg narancssárga és piros színben tünteti fel a területeket, és ha a hadművelet ott véget érne, azt sokan vereségnek/kudarcnak minősítenék.

Kamu biolabor agitprop, ahogy a zombik mondják:

Megkezdődött a harc Bahmutovszkojeért Harcok folynak Soledar külvárosában Bahmutszkoje faluért, amely délkeletről szomszédos a várossal. Ezenkívül az orosz légierő intenzíven működik itt.

Kadirov:

Odessza Kalbirálás, Zaharova:

‼️Orosz MSTA-S SAU ágyúk vadásznak az ukrán tüzérségre A Grigorovka, Verhnekamenskoje és Szeverszk közelében lévő Grad MLRS-ek három szakaszát, az Msta-S SAU két tüzérségi szakaszát, az Msta-B ágyúk 8 tüzérségi szakaszát, a D-20-as haubikák 18 tüzérségi szakaszát és a Gvozdika önjáró tüzérségi egységek 9 tüzérségi szakaszát az ütegek elleni harc részeként elfojtották.

Gradozgatás:

@Avtomat
Vegyél már vissza magadból egy kicsit. Hova vagy ennyire nagyokos?
Menj ki a hoholjaidhoz zsoldosnak, aztán meglátod mi megy arrafelé. Utána lehet pofázni, meg megmondani a tutit.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 363
77 048
113
Elösször is feltételesen fogalmaznak ezzel kapcsolatban az idézetben, de ha végig gondolod sokkal több érv van amellett, hogy az amerikaiak közvetelenül ellenőrzik az ukránokat a Himarsok bevetésével kapcsolatban mint ellene.
Ezt erősíti, hogy eddig a Pentagon minden olyan kérdésre, amely az Ukránoknak átadott amerikai fegyverrendszerek bevetésével sorsával az oroszok által történő feltételezett megsemmisítésével foglalkozott a Pentagon mindig azt válaszolta, hogy erről nincsenek első kézből származó adataik ez az Ukránok "asztala", de most láss csodát amikor az Oroszok azt mondják, hogy megsemmisítettek négy Ukrán Himars indítót a Pentagon egyből megcáfolja a négy Ukrán Himars indító oroszok általi megsemmisítését.
Nem szól mellette semmi.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 332
113
ISW: Az ukrán fegyveres erők már ellentámadásba lendülhetnek a Herszon régióban....

2022. JÚLIUS 24., VASÁRNAP, 02:50

7ecd474-gettyimages-1233770189.png

FOTÓ: GETTY

Az ukrán erők valószínűleg ellentámadás megindítására készülnek, vagy már el is indították Herszon térségében.

Forrás : az American Institute for the Study of War ( ISW ) elemzői

Részletek : A nyílt forrásokból származó információk az ellentámadás előrehaladásáról és üteméről valószínűleg korlátozottak és késleltetve maradnak el a tényleges események mögött.

Az ISW azt írja, hogy a frontvonal és Herson közötti terület vidéki, és főleg kis településekből áll, amelyek kevésbé valószínű, hogy csapatmozgásokról és harcokról számolnak be, ami lehetővé teszi a terület ellenőrzésének megváltoztatását a területen anélkül, hogy bizonyítékok jelennének meg a jelentésekben. nyílt források. Az orosz hatóságokat sem ösztönzik arra, hogy bejelentsék az Ukrán fegyveres erők győzelmeit.

Az intézet közzétette a hadműveletek térképeit:

47770d3-draftukrainecotjuly23-2022.jpg


83b17c1-kherson-mykolaiv-battle-map-draft-july-23-2022.jpg

bd3c720-donetsk-battle-map-draft-july-23-2022-1.jpg

e865326-kharkiv-battle-map-draft-july-23-2022-1.jpg


Birom, hogy mar elore elmagyarazzak, miert nem talalsz rola semmi hirt rajtuk kivul :D Raadasul azt meg az ukranok sem tudjak, hogy mar elinditottak-e vagy meg csak most fogjak inditani az ellentamadast, es ha elinditottak, akkor elertek-e valami eredmenyt :D Atyaeg! Tiszta Benny Hill show...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Német agyhalott:

Hol húzzák meg az oroszok a határt Ukrajnában? A győzelem kinyilvánításához a legtöbb orosz szakértő és hazafi egyetért abban, hogy Moszkvának át kell vennie az irányítást a sárga szakasz egésze vagy nagyobb része felett. Oroszország jelenleg narancssárga és piros színben tünteti fel a területeket, és ha a hadművelet ott véget érne, azt sokan vereségnek/kudarcnak minősítenék.

Kamu biolabor agitprop, ahogy a zombik mondják:

Megkezdődött a harc Bahmutovszkojeért Harcok folynak Soledar külvárosában Bahmutszkoje faluért, amely délkeletről szomszédos a várossal. Ezenkívül az orosz légierő intenzíven működik itt.

Kadirov:

Odessza Kalbirálás, Zaharova:

‼️Orosz MSTA-S SAU ágyúk vadásznak az ukrán tüzérségre A Grigorovka, Verhnekamenskoje és Szeverszk közelében lévő Grad MLRS-ek három szakaszát, az Msta-S SAU két tüzérségi szakaszát, az Msta-B ágyúk 8 tüzérségi szakaszát, a D-20-as haubikák 18 tüzérségi szakaszát és a Gvozdika önjáró tüzérségi egységek 9 tüzérségi szakaszát az ütegek elleni harc részeként elfojtották.

Gradozgatás:

@Avtomat
Vegyél már vissza magadból egy kicsit. Hova vagy ennyire nagyokos?
Menj ki a hoholjaidhoz zsoldosnak, aztán meglátod mi megy arrafelé. Utána lehet pofázni, meg megmondani a tutit.

Te hova vagy ennyire nagyokos?
Menjél ki az orkokhoz, aztán megtudod, mi az igazság.
:D

És majd az usa megerősíti, hogy ja, kilőtteo x darabot, igaz?
Egyébként volt már videó kilőtt -állítólag- himarsról, de hiába keresném vissza, te nem hinnéd el amúgy sem. Mert nem hozta le a pravda.ua

Az USA nem égeti be magát, mint a ruszki szokta.
Csak olyat kommunikál, amivel nem lehet hitelteleniteni.
Akkor, mondja, hogy nincs ki lőve, ha tudja, mert ellenkező esetben teszik fel a képet, videót a kilőtt eszközről.
:)
Pici gondolkodás?..., ha már ennyire szeretsz minősígetni másokat....
Jobban járnánk.....
:D
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Azz ukrán 10. hegyi rohambrigád fegyvereseinek megsemmisitése. A dandár 108. és 109. zászlóalja 70 százalékos veszteséget szenvedett

A Luganszki Népi Milícia 6. kozák ezrede egy T-64BV harckocsit zsákmányolt Szoledarnál
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Az előbb még a nyugati sajtóról volt szó, most meg hirtelen hívekről? Mondom, hogy gyengusz lesz így ez a színlelt felháborodás. főleg magadfajtától.

Nem bunkóság, idézet és tájékoztatás. Abba lehetne már hagyni ezt a kislányos picsogást, mikor valaki csúnyát mond a kedvenc kis ruszkijaitokra. Veritek a nyálatokat, mikor valamilyen jelzővel illetik őket, bezzeg itt percenként nyomják a süket dumát egyesek a már megint 999 megsemmisített zsidónackófasisztaglobhogyíkember nacionalista banderista akármikről.

És nem rasszista, hanem rasista. Orosz és fasiszta kombinációja volt a jelző amit használtak.
Idegesítő ez a színvonaltalan írogatás. Mi az, hogy "magadfajta"? Mi az, hogy picsogás? Mi az, hogy "veritek a nyálatokat"? Ez annyira unintelligens! Tanult szakmád, hivatásod mi neked?
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Te hova vagy ennyire nagyokos?
Menjél ki az orkokhoz, aztán megtudod, mi az igazság.
:D



Az USA nem égeti be magát, mint a ruszki szokta.
Csak olyat kommunikál, amivel nem lehet hitelteleniteni.
Akkor, mondja, hogy nincs ki lőve, ha tudja, mert ellenkező esetben teszik fel a képet, videót a kilőtt eszközről.
:)
Pici gondolkodás?..., ha már ennyire szeretsz minősígetni másokat....
Jobban járnánk.....
:D
Tényleg nem kommunikálnak soha olyat az amcsik amit nem lehet megcáfolni?

Tömegpusztító fegyverek Irakban, Líbiában, Szíriában?

Hagyjuk már ezt a felesleges Amerikai fasszopkodást :D. Viccnek is gyenge :D.