[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 777
113
Zaharova: az USA könyörög a külföldi diplomatáknak, hogy ne fotózkodjanak Lavrovval

Az amerikai diplomaták arra kérik külföldi kollégáikat, hogy ne fényképezkedjenek Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel – írta Maria Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a Telegramon.

EKÖZBEN AZ AMERIKAI DIPLOMATÁK HÁZRÓL HÁZRA ROHANGÁLNAK A KÜLÖNBÖZŐ ORSZÁGOKBAN, ÉS KÖNYÖRÖGNEK (MOST NE NEVESSÜNK HANGOSAN), HOGY NE FOTÓZKODJANAK LAVROVVAL, NEHOGY EZEKET A KÉPEKET OROSZORSZÁG AZ OROSZ ELSZIGETELTSÉG HIÁNYÁNAK BIZONYÍTÉKAKÉNT HASZNÁLJA FEL” – ÍRJA ZAHAROVA.

A diplomata megjegyezte, hogy Moszkva erre a célra nem képeket használ, hanem az Egyesült Államok magas rangú képviselőinek “ostobaságát, az önbizalom és a realitásérzékének teljes hiányát”.

Lavrov július 24-én tárgyalásokat folytat az egyiptomi vezetéssel. Afrikai körútja keretében Etiópiába, Ugandába és a Kongói Köztársaságba is ellátogat.




Na, akkor külügyminiszterünk rossz fát tett a tűzre!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Tényleg nem kommunikálnak soha olyat az amcsik amit nem lehet megcáfolni?

Tömegpusztító fegyverek Irakban, Líbiában, Szíriában?

Hagyjuk már ezt a felesleges Amerikai fasszopkodást :D. Viccnek is gyenge :D.

Az egy akkora kamu volt, amire egy háborút építettek.
Behazudták. Kiderült az igazság a háború után. Megérte a kockázat? A hitelesség elvesztése?
Szaddam rezsimjét megdöntötték.
A napi kommunikációs harcban kis dolog ez a HIMARS, de nem hinném, hogy hasonló lenne a tét, mint Szaddam.

Érted a különbséget?
Azt nem mondom, hogy Putyin bukásának elősegítése érdekében nem hazudnának. De ez a HIMARS nem az.
;)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113

Alakul ez. A Szeverodonyeck és Liszicsanszk eleste után várt nagy ukrán összeomlás is elmaradt, helyette gyakorlatilag teljesen beállít a front. Azaz az látszik hogy még egy ekkora méretű offenzívát se tud már hosszan fenntartani az orosz megszálló sereg.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Elkezdhetnék keresni Neked a Föld bármely pontjáról olyan képeket, ahol katonai/parti őrség/ határ őrség stbstb
hajók vannak kikötve 'civil' kikötőben. Hamar tele lenne vele itt jópár oldal.
Nincs ebben semmi rendkívüli.
Persze, mint cél teljesen legit, de rögtön a megállapodás után ilyet csinálni...
Attól, hogy valamit meg lehet tenni, még nem kötelező is.
Hát mint az általad bemutatottak szerint is ez fokozottan nem helyes parkolási mód háborús övezetben !
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek
W

Wilson

Guest
Birom, hogy mar elore elmagyarazzak, miert nem talalsz rola semmi hirt rajtuk kivul :D Raadasul azt meg az ukranok sem tudjak, hogy mar elinditottak-e vagy meg csak most fogjak inditani az ellentamadast, es ha elinditottak, akkor elertek-e valami eredmenyt :D Atyaeg! Tiszta Benny Hill show...
Lehet így is nézni, de már jó pár hónappal ezelőtt közölte az Ukrán hadvezetés , hogy bármilyen Ukrán hadműveletet, hadmozdulatot ehhez kapcsolódó eseményt csak akkor tár a nyilvánosság elé, miután annak nyilvánosságra kerülése nem veszélyezteti az ukrán haderő hadműveleteinek sikerességét és nem veszélyezteti a katonáinak biztonságát, az pedig egyértelmű, hogy az orosz haderő sem fog élő adásban
real time módban beszámolni bármely sikeres katonai akcióról.
 
  • Tetszik
Reactions: SenkiFia

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113

Alakul ez. A Szeverodonyeck és Liszicsanszk eleste után várt nagy ukrán összeomlás is elmaradt, helyette gyakorlatilag teljesen beállít a front. Azaz az látszik hogy még egy ekkora méretű offenzívát se tud már hosszan fenntartani az orosz megszálló sereg.
Legalább győznek végre az ukránok! És vége lesz az egésznek! Az orosz 4 gen gépek meg úgy is impotensek + csapásmérő drónók sincsenek míg nyugaton de már a torokoknel is és Iránnál ez két fegyvernem dominál.Addig az oroszoknal megorokolt gradok.
 
W

Wilson

Guest
Nem szól mellette semmi.
Csak gondolj abba bele, hogy mennyit lamentáltak azon az amcsik, hogy Himars indítókat adjanak az ukriknak, és Moszkva mekkora patáliát csapott miattuk.

Végül csak úgy kapták meg az ukrik a Himarsokat (GMLRS rakétákkal) , hogy minden létező dologra megesküdtek, hogy nem fognak velük az Orosz föderáció területére lövöldözni.

És ha megnézed az eddigi le szállított nyugati fegyver rendszerekkel kapcsolatban Moszkva csak a Himarsok esetében nyomta meg a "vészcsengőt",súlyos válasz csapásokat helyezve kilátásba a Himarsok Orosz területek elleni bevetése esetén.

Így aztán Amerikának szerintem nem elég az ukránok becsület szava ebben a dologban, És mivel a (Himars esetén) az Amerikaiaknak közvetlen lehetőségük van arra ,hogy ellenőrizni tudják a Himarsok ukránok általi bevetését, így számomra nem kérdés, hogy élnek ezzel a lehetőséggel és biztosra akarnak azzal kapcsolatban menni, hogy még véletlenül se lőjék az amcsik engedélye nélkül az ukrik a Himarsokkal, Orosz anyácska területét.
 
  • Tetszik
Reactions: Sniper and oliver88

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 759
113
Én azt értem, hogy a Donbaszban nagyon komoly ukrán erődítsék vannak/voltak, de 1940-ben a németek simán megkerultek a Maginot vonalat. Az oroszoknak is volt erre lehetőségük északról is és délről is, de ők inkább ezeket az erődítséket ostromoljak.
Nézz rá egy térképre.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Stugna-P haszontalan ...



Az oroszoknak mindenük elfogyott a brit tudósok szerint:


Izraeli városok utcáin elkezdték osztogatni az Izraelben élő ukrán nácik képeivel ellátott szórólapokat és plakátokat raknak ki.



A szankciók működnek:

Embargó? Európa tovább növelte az olajimportot Oroszországból

A kontinens olajfinomítói a múlt héten napi 1,84 millió hordó orosz nyersolajat vásároltak - jelentette a Bloomberg a tartályhajók nyomon követési adataira

Japán 26%-kal növelte az oroszországi LNG vásárlásait - jelentette a japán pénzügyminisztérium.

Éves alapon 26,4%-kal, 617 000 tonnára nőtt az oroszországi LNG-szállítás Japánba.

Ugyanakkor a japánok 2,2-szer többet fizettek az ellátásért – 55,3 milliárd jent (398,6 millió dollárt).



Mindenkinek kuss, különben lebukik az ukrán mainstream narratíva:

 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Az egy akkora kamu volt, amire egy háborút építettek.
Behazudták. Kiderült az igazság a háború után. Megérte a kockázat? A hitelesség elvesztése?
Szaddam rezsimjét megdöntötték.
A napi kommunikációs harcban kis dolog ez a HIMARS, de nem hinném, hogy hasonló lenne a tét, mint Szaddam.

Érted a különbséget?
Azt nem mondom, hogy Putyin bukásának elősegítése érdekében nem hazudnának. De ez a HIMARS nem az.
;)
Tisztában vagyok vele, hogy mind a két oldal hazudik. Hogy a Himars-okkal mi a helyzet, teljesen mindegy is. Felröppen egy hír, a média felkapja, az oroszok meg nem fognak tiltakozni, hogy neeeem neeeem. Úgy vannak vele, hogy ha terjed a hír, és az ukrán katonák egy tizede elhiszi, és kicsit meginog, már megérte. Pont leszarják mit gondol a hitelességről a nyugati média.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93

Alakul ez. A Szeverodonyeck és Liszicsanszk eleste után várt nagy ukrán összeomlás is elmaradt, helyette gyakorlatilag teljesen beállít a front. Azaz az látszik hogy még egy ekkora méretű offenzívát se tud már hosszan fenntartani az orosz megszálló sereg.
Az már igen komoly. Főleg ha megnézzük mostani 9 nek is mekkora hatása van. Az a 30 HIMARS komoly problémákat fok okozni az oroszoknak. Ha nem tudnak mit kezdeni ellenük.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A lengyel MMAs fiunak ez volg az utolsó meccse: