[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszéde után egy nappal, július 24-én Mark Feigin, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója, politikai hírmagyarázó azt állította: Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek megígérte, hogy Ukrajna katonai meghódítása után Kárpátalját átengedi Magyarországnak. Az ukrán 24-es csatornának nyilatkozó, s magyar kormányfő beszédét kommentáló Mark Feigin „emberjogi aktivista” korábban az orosz Állami Duma alelnöke volt. Feigin ominózus állítását a newsreadonline.com hírportál is közölte.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/246649/

Hogy fél ettől a választott nép világa. :D

Hát mondjuk ebben kár reménykedni, mert ennek csak akkor van realitása, ha kilépünk a NATO-ból. Az oroszok nem fogják az ellenséges katonai tömb területét növelni szándékosan.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 433
55 350
113
Különben Castel idézte Sztálint:"A minőség akkor jó, ha sok van belőle." :)

És milyen igaza van ebben!
Izraelnek ezen a téren is bőven van tapasztalata. Nem véletlenül tart hadrendben több mint 1000 db modern harckocsit!

A fórumon sopánkodnak egyesek, hogy: "Jahj, ezek a lengyelek nem normálisak, több, mint 1000 db tankot akarnak venni"
Hát pont, hogy ők normálisak és mindenki más hülye! Minket is beleértve!
Egy 40 milliós szárazföldi hatalomnak ki kell tudnia állítani 1,000 db harckocsit.
A 10 milliós Magyarországnak is az volt a normális amikor 230 db T-72-esünk volt, 500+ db BMP-vel és kb. 120 db Gvozdgyikával.
Így néz ki egy normális hadsereg!
Mi meg jelenleg azon vergődünk, hogy hogyan csináljunk 20 db tankból 44 db-ot.... Közép Európa elrettentő hadereje :D :D :D
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 433
55 350
113
Amúgy a "honnan lehetne gyorsan szerezni harckocsikat" kérdéskörben egy kis adalék.
A lengyelek arról tárgyalnak, hogy 116 db M1A1 FEP harckocsit szereznek be használtan. Ezeket már 2023-ra szállítani tudják az USA-ból, mert ezek nemrég leállított harckocsik az USMC-ből.
Összesen 403 db ilyen tank van az USA-ban. Ez a készlet amiből válogatni lehet.

Itt zárójelben megjegyezném, hogy használt tankból van a piacon még 186 db Leclerc S2-es a franciáknál lekonzerválva.
Elérhető hozzájuk a XXI és az XLR fejlesztési csomag is.

Meg izraelben van 560 db letárolt Merkava III-as különböző BS/BZ/LIC verziókban amik eladásra (vevő híján leszrelésre) várnak.
Elérhető hozzájuk az "M" fejlesztési csopag is, Trophy APS-el.

Ha rászánnánk egy kis pénzt, akkor a Leopárdok árának töredékéért ezekből lehetne válogatni, rövid szállítási idővel.
Lőszerkészlet tekintetében kompatibilisek (NATO szabvány) a Leopárdokhoz beszerzett lőszerkészlettel.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 433
55 350
113
Utóiratként még annyit fűznék hozzá, hogy ahogyan én a francia és zsidó fegyver eladásokat ismerem, ezeket hitelbe is el lehetne hozni. Nem kellene egyben kifizetni a gépeket, 10 év alatt apránként is menne.
Szóval én egyelőre úgy látom, hogy nekünk ezt csak akarni kellene. Semmi egyéb.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Hatalomtechnika igényekből, ha már az Óóóbááán(!)nál ez mindig érv.

Ezt most nem értem.


Segítek benne neked.;)
10178083-763039790386820-745328096894810713-n_orig.jpg

Saját magadból csinálsz viccet. A kép alapján szerintem ki lehet találni, hol van a mágia ;)
Kicsit valahol azért még reménykedtem mostanáig, de ezek után már teljesen tiszta.
Szóval te azt állítod, hogy az IFF-egységben lehet? És ott mégis mit csinálna? És anélkül szerinted nem lehet a Stingert használni?

A manpad készletünk megsemmísítése szintén USA ukáz volt. Amit jó kis csicskaként végre is hajtottunk. Azt, hogy ehhez mit halucináltok, az meg a ti dolgotok.

Ismét csak, erre bármi bizonyíték, valami alátámasztás?

Persze ha annó Stingert vettünk volna, akkor a ruszki cuccok megsemmisülnek, a stingereinket meg a mi pénzünkön vigyázták volna az USA katonák némi USA állami támogatással. Csak, hogy érezzük a célzást. :cool:

Ezt az "mi pénzünkön vigyázták volna az USA katonák" agymenést megint miből szülted meg? A horvátoknál, meg a szlovéneknél is az USA katonái vigyáznak a Stingereikre szerinted?

És arra sem válaszoltál, hogy milyen hozzáférést nem kaptunk volna a Stingerhez, amit a Mistralhoz igen és hogy ezt honnan lehet tudni...

Szóval ki is csinál viccet magából a mindenféle tényt-bizonyítékot nélkülöző, erősen ruszki agitprop áthallásos állításaival?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszéde után egy nappal, július 24-én Mark Feigin, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója, politikai hírmagyarázó azt állította: Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek megígérte, hogy Ukrajna katonai meghódítása után Kárpátalját átengedi Magyarországnak. Az ukrán 24-es csatornának nyilatkozó, s magyar kormányfő beszédét kommentáló Mark Feigin „emberjogi aktivista” korábban az orosz Állami Duma alelnöke volt. Feigin ominózus állítását a newsreadonline.com hírportál is közölte.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/246649/

Hogy fél ettől a választott nép világa. :D
kárpátalja ukrajna egyik legjelentéktelenebb része, ott nincs semmi értékes csak legfeljebb nekünk. Ergo ez csak egy retorikai támadás ellenünk a ami gazdi parancsára. Egyértelműen szítják itt kelet közép európában a feszkót (mondjuk ebben az orosz is érdekelt!)
Érdekes lesz a következő pár év, ezért írtam korábban hogy csak ésszel lehet csinálni a reviziót és ukrajna megszünése után ami nemsokára bekövetkezik. Számunkra egy kárpátaljai köztársaság létrejötte lenne ideális egy rövid ideig!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
Szóval te azt állítod, hogy az IFF-egységben lehet? És ott mégis mit csinálna? És anélkül szerinted nem lehet a Stingert használni?
Ha nincs IFF, akkor ott a rizikó, hogy baráti gépet lősz le vele. Talán van az a helyzet, amelyben ilyenkor inkább nem használnák a Stingert - Mondjuk ha a szembenálló felek tökugyanolyan repülőeszközöket használnak.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
És így van, Putyin német-orosz együttműködést szeretne, és egy Lisszabontól-Vlagyivosztokig uniót.
Ez az unió nem lehetséges, ha katonai erővel Szovjetuniót hoznak létre, mert az elidegeníti tőlük Nyugat-Európát.
Lehetett volna így, de ez már 2014 óta nem lehetséges, mert azóta Oroszország katonai úton kezdte el intézni a külpolitikát. Amíg Putyin ül a székben és a Krím az Orosz föderáció tésze. Egyes nyugati körök semmi akadályát nem látták annak, hogy Oroszország és Ukrajna együtt az EU tagja legyen, és akkor ez az egész határtologatósdi, katona és civil életek tömkelegét tönkretevő baromkodásra nem lett volna szükség. Már ha Putyin tényleg azt akarta volna amit te mondasz. De nyilvánvalóan ő nem tagja, hanem vezetője szeretne lenni az új Uniónak, ami nem realisztikus. Ezért most egy kisebb pecsenyét sütöget, Ukrajnában.
Ha valaki más a te általad felvázolt elképzelésekkel leváltja őt, akkor jön a harmadik nagy világégés, most már összehasonlíthatatlanul durvább fegyverekkel, mint az előző. Ezt mindenki tudja. Ezért nincs és nem is lesz ilyen, csak egy afféle Korea jellegű kiterjesztett proxyháború. Mert ha lenne akkor a poszt apokaliptikus fantasy írók fantáziája szegényes lenne ahhoz, ami jönne... nem, nem lesz SZU 2.0. Inkább elpusztítják a fél világot.
Ha álmodsz, akkor realisztikusabb egy rémálom.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Buktuk a térség elrettentő hadereje címet... :p
Ezt a kinyilatkozást senki nem vehette komolyan. Ez is egy olyan politikusi "nagyot mondok".
Az már egy másik biztpol, hogy a politikusi baromságokat beszélekbe olyan dolgok is beleférnek Tusványoson amivel tele vannak az újságok. Ezekkel egyetlen barátot sem szerez az ország, de bárki tapsol hozzá, aki örül annak ha az ország diplomáciailag elszigetelődik... még jobban...
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 508
5 073
113

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
543
4 937
93
Ezúton is hadd gratuláljak minden olyan ország politikai vezetésének, amelyik 50 vagy afeletti százalékban kiszolgáltatottá tette hazáját egyetlen beszállítónak egy stratégiai nyersanyag tekintetében. Az tulajdonképpen már csak részletkérdés, hogy ez a beszállító épp Oroszország, én az USA-tól vagy Norvégiától sem szeretnék 80-100%-ban függeni.
"Ezúton is hadd gratuláljak minden olyan ország politikai vezetésének, amelyik 50 vagy afeletti százalékban kiszolgáltatottá tette hazáját egyetlen beszállítónak"

Nagyon szépen hangzó mondat, de a valóságban ilyet csak egy beszipuzott belvárosi bölcsész tud mondani.

Hiába akarok én Hortobágy közepéről vasércet bányászni, ha ott nincs. Kénytelen vagyok olyan helyről vásárolni, ahol van. Igaz, akkor már nem én bányászom, hanem csak vásárolom.

Ha vásárolom. akkor onnan veszem, ahol 1 Forintért adják és nem onnan, ahol 100 Forintért. No, meg picit a távolság is közrejátszik, mert a szállítási költségek is emelik az árat. Az oroszok hajlandók voltak folyamatosan és pontosan szállítani. Vajon ki kezdett el kekeckedni, szankcionálgatni? Az oroszok vagy az júnió?

No, most ha én folyamatosan köpködöm a beszállítómat, az előbb-utóbb megunja és keres magának más vevőt. Pechemre keresett kurens áruról van szó, könnyen talál magának más vevőt.

Kapiso?
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 379
10 058
113
Amúgy a "honnan lehetne gyorsan szerezni harckocsikat" kérdéskörben egy kis adalék.
A lengyelek arról tárgyalnak, hogy 116 db M1A1 FEP harckocsit szereznek be használtan. Ezeket már 2023-ra szállítani tudják az USA-ból, mert ezek nemrég leállított harckocsik az USMC-ből.
Összesen 403 db ilyen tank van az USA-ban. Ez a készlet amiből válogatni lehet.

Itt zárójelben megjegyezném, hogy használt tankból van a piacon még 186 db Leclerc S2-es a franciáknál lekonzerválva.
Elérhető hozzájuk a XXI és az XLR fejlesztési csomag is.

Meg izraelben van 560 db letárolt Merkava III-as különböző BS/BZ/LIC verziókban amik eladásra (vevő híján leszrelésre) várnak.
Elérhető hozzájuk az "M" fejlesztési csopag is, Trophy APS-el.

Ha rászánnánk egy kis pénzt, akkor a Leopárdok árának töredékéért ezekből lehetne válogatni, rövid szállítási idővel.
Lőszerkészlet tekintetében kompatibilisek (NATO szabvány) a Leopárdokhoz beszerzett lőszerkészlettel.
Ez így jól hangzik, de amíg nincs meg a rendszer többi eleme ami nem konvencionális konfliktusban (a sajátos helyzetünkben ez inkább várható, mint tankcsaták Miskolcnál) is releváns pl. Gripen/H-145M A-G fegyverzet, légvédelem, személyi felszerelés, drónok stb., addig egy nagy hk. erő egy drága és jelentős létszámigényű, de kevésbé hatékony, sőt sérülékeny elem lenne.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 224
67 140
113
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedd reggel a Karmelita kolostorban megalakult a Védelmi Tanács - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
d_mti20220726002.jpg

A kormányfő mellett balról Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Pintér Sándor belügyminiszter (b2), jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Forrás: https://kuruc.info/r/2/246656/
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 979
14 062
113

Ügyes politikai, kommunikációs és PR lépés!
Tartalommal nem sikerül megtölteni 10+ éve!!! ...itt lenne az ideje!

.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 032
32 469
113
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedd reggel a Karmelita kolostorban megalakult a Védelmi Tanács - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
d_mti20220726002.jpg

A kormányfő mellett balról Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Pintér Sándor belügyminiszter (b2), jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Forrás: https://kuruc.info/r/2/246656/

Ki a nemzetbiztonsági főtanácsadó?