[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Remélem az megvan neked, hogy az ukránoknak kb semmi köze a himarsokhoz.
Minden himarsot nato&usa iranyít. Remélem nem kell magyarázni, hogy miért.
lehet, hogy van egy ket embedded ugynok, de ha van is, azok perfektul tudnak ukranul, ukran szemelyazonossaguk van, soha nem fog kiderulni, hogy voltak-e ott amik, de tanacsadokent valoszinu vannak.

de tul sokan nem lehetnek mert annak hire menne, azert az oroszok is eleg jol be vannak epulve az ukranok koze.
ha csak egy amcsi katonat az oroszok fel tudnanak mutatni az a jelenlegi helyzetben eleg blamazs lenne.

viszont most mar supportot ugye lehet home officebol is tolni, a himars gepjarmuvet gondolom egy sima nehezteherrel el lehet vezetgetni oda nem kell cia kommandos.

a himarsokra vigyazank az ukranok.

de a jelentoseguket az is mutatja, hogy mennyi bejegyzes szuletett errol itt a forumon.

ha az oroszok egyet el is kapnak, akkor tele lesz a fotokkal az internet errol, de hat abbol tobb szaz van jelenleg az amiknal.
hogy a himarsok elfogyjanak, az olyan mint azt varni, hogy kifogynak az oroszok a loszerbol.
----

Racz Andras, mar nem NKE-s elemzo szerint ilyen intenzitassal egyik fel sem kepes sokaig harcolni.
Osz vegere azt gondolja hogy valamilyen ideiglenes megallapodasnak kell szuletnie, mert ezt egyik fel sem birja sokaig.
Az hogy haboru lesz, o par hettel a beavatkozas elott ki merte nyilvanosan jelenteni.
igaza lett most ki is rugtak.
----
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Interju ajanlom :

Deák András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa


par reszlet az interjubol - mivel neki a foglalkozasa egy reszben katonai egyetemen az, hogy a temaval foglalkozzon es szerintem jobban ert hozza mint itt mi mindannyian egyben (kivancsi vagyok van itt foallasu hirszerzo aki nezegeti ezt a forumot, soha nem tudjuk meg, de szerintem nincs, ha megis irhat privatban :) )

ajanlom hallgatasra az interjut, szemle :

- gaz ara tartosan draga marad egy evtizedig.

- oroszoknak is nagyon fognak fajni a szankciok, de hozza vannak szokva, de azert moszkvaban a meki sajtburgeren kivul peldaul nem lehetett intim betetet kapni hetekig. (ez azert rosszabb lehet mint az hbo go vagy netflix hianya, de mekkora nagyhatalom mar ami ezt nem kepes biztositani sajat megjegyzes.)

- iphonoket nem lehet frissiteni, windowsokhoz nem erkezik frissites - ransomware koraban azert ez kinos lehet.

- hozza vannak az oroszok szokva a szankciokhoz, de azert ez kozelebb lesz a 90-es evekhez szamukra.

- a gazukat nagy valoszinuseggel nem fogjak tudni kinek eladni, vagy ha igen uj vevo evtizedes projekt lesz. az olaj eladas menni fog tovabbra is.

- alakul egy energia nato, de mivel nemetorszagot kellene itt foleg tamogatni, a deli allamok ezt valoszinuleg meg fogjak furni, mert a nemeteket nem nagyon szeretik es a nemetek sajat magukat hoztak ilyen fuggo helyzetbe.

- a himarsokhoz egy 2.5 tonnas pod 5 masodperc alatt kiloheto. 12 daraboz, naponta egy lovethez az 30 tonna szukseglet. ennek a logisztikaja eleg nehez, mert vasuton kell megoldani.

- az oroszok peldaul gyogyszer import engedelyhez kotottek a gabona exportlehetoseget. a gyogyszerek egyebkent nem allnak szankcio alatt, de megoldhatatlan a gyogyszer import az egyeb szankciok hatasa miatt. (nagyhatalom, de nincs inzulinjuk, tudom majd a brics szallit.meg kina, meg a szankcios perzsia. )

- a legvedelmi rendeszerek exportjat minden erintett fel alairta, 3 hete ott van scholz asztalan, a nemet ipari lobbi miatt meg nem irta ala ezt a papirt.

- ha a nemetek be is hodolnak most putyinnak es elengedik ukrajnat, a zsarolasi potencial nem szunik meg.

- a szankciokkal nem biztos, hogy hosszu tavon lehet eredmenyt elerni. az oroszok az erobol ertenek, ha ukrajnaban az oroszokat arcvesztesre kenyszeritik, akkor azt az oroszok orosz nep is megerti, mert csak az erobol ertenek az oroszok. az amik ezt a vonalat fogjak vagy mar viszik is. (apropenzert messzirol nezhetik, ahogy fogynak az oroszok, tankok, repulok. ha az oryxnak a fele igaz, mar az is gaz. )

- A lenyeg : az USA latja el fegyverrel ukrajnat, es oroszorszag nemetorszagot bunteti emiatt. ertelmetlen igy ez a lanc.

- szijjarto / orban korabbi latogatasa eredmenytelen volt. csak igereteket kaptunk, semmi konkret gaz megallapodas nem tortent.
-----------------------------------

ami szamomra fura volt ebben az interjuban, hogy nagyon nem a kormany hivatalos allaspontjat magyarazzak ezek az NKE-s arcok,
a Racz Andrasnak valoszinu ezert is kellett mennie. nem mondtak ezek az arcok semmi durvat, csak a kulugyminiszterunk Lavrovval pacsizik, ezek az NKE-s arcok meg azt mondjak hogy oroszorszag hosszu tavon vesztesre all.

Racz Andras megindokolva elmondta, miert lesz haboru es ehhez kepest a kormany - bayer, gulyas, stb, lehulyezte aki az orosz tamadast valoszinusitette meg februarban.

Az infostart allami radio, nem ertem, hogy lehet ennyira mas a kormany kommunikacioja es egy NKE-s allami intezet kommunikacioja, mert ez total ellentmondasos. tuti agyfaszt kapnak a sracok, amikor a jelenteseik ellenere majomkodik a kormanyunk.

Ezeket az arcokat mind kifogjak golyozni. latszik, hogy van szakertelem meg itt ott a kormanykozeleben, de orbanek masban hisznek.

ez a diszonancia nem maradhat fent sokaig.

NKE - minden tiszteletem az onoke, ha megis olvassak ezt az oroszfan forumot.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
És a leálló iparból kirúgott munkások mivel fizetik majd ki a gázszámlát? Mert ezzel lehet átcsósznak ezen a télen, de jövő tél ilyen gázárakkal, +10-20% munkanélkülivel mégis hogy fog összejönni? Mert ok, hogy télen senkinek nem vághatják le a gázt, de tavasztól őszig az összesnek le fogják, akiknek a leálló ipar megszűntette a munkahelyét.
Meglátjuk mi lesz. A teljes elzárás az oroszoknak sem érdeke szerintem. Bár az oroszok már eddig is a hosszú távú érdekeikkel szemben cselekedtek. Az már eldőlt hogy Európa meg fogja szüntetni az orosz gázfüggőséget, csak ehhez még kell pár év. Ezután az oroszok ennyi gázt ilyen áron már senkinek se fognak tudni eladni. Nincs piac és infrastruktúra se hozzá.

A lakossági fogyasztás csökkentésével sokat lehet spórolni. Ennek kb annyi az ára hogy póló helyett pulcsiban kell otthon lenni, én eddig se szerettem ha rohadt meleg volt valahol. De ez a legrosszabb esetben lenne, azaz ha nem jönne orosz gáz. Valamennyi jönni fog szerintem és Európa minden egyéb forrásból tölti a tárolóit.

Azon se lepődnék meg ha az oroszok azzal zsarolnának, hogy nyissák meg az északi áramlat 2-t.

Én nem látom hogy ezzel a zsarolással az oroszok hogyan járhatnának jól. Legfeljebb azt tudják elérni hogy Európának is rossz legyen pár évig, de ebből nekik nem lesz hasznuk.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Állítólag. Ez szerintem mindent elmond a hír igazság tartalmáról.
Te látsz erős orosz tüzérségi aktivitást? Egyértelműen visszaesett, a mértékben lehet vitatkozni.. Sztem lőszerük van dögivel. Vagy átcsoportosítanak újra?? De minek?? Donyeck után erteném, de most....amikor lendületbe voltak??


Hosszabb lett az ukrán tüzérség lőtávja és ez bezavar minimum átmenetileg az oroszoknak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 942
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Ez szerintem CGI, nem valós felvétel.
Mibol gondolod? Attol meg hogy hulyen néz ki igaz is lehet. Tukrozodik motorhazteton, visszapillantotukron.
Ezek ott arrafele igy temetkeznek, lathattuk az evek alatt. Szerintem ez meg nem is nagy temető. Mariupolban ettol joval nagyobb keszult az elhalalozott ukran katonak szamara.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

A szövetséges hadsereg bevette Novoluganszkot és az egész Szvetlodar ívet​

2022.07.26. 23:06
Erős szerkezet
Az egyesült felszabadító erők kiütötték a nacionalistákat Novoluganszkoje településről, és átvették az irányítást a teljes szvetlodari ív felett.

A szövetséges hadsereg bevette Novoluganszkot és az egész Szvetlodar ívet


Erről az "Orosz tavasz" című kiadvány számol be.

"Elköltöztünk Novoluganszkoje faluból. Nem tudom pontosan megmondani, hová mentünk. Tudom, hogy a csapatok kivonása nagy nyomás alatt állt" - idézi a portál Szvetlodarszk Gauleiter helyettesét.
A megszállási adminisztráció egyik tisztviselője a Vilny Rádiónak adott interjújában azt is elmondta, hogy a harcok ebben az irányban folytatódnak.

"Állandó ágyúzás a Semigorye, Kodema közelében, az egész oldal erős tüzérségi lövedékek alatt áll, és légicsapásokat is hajtanak végre" - hangsúlyozta a nacionalista.
Novoluganskoye falu az Uglegorsk hőerőmű közelében található , amelyet a szövetséges hadsereg július 26-án délután bevett. Most az Orosz Föderáció fegyveres erői és az LDNR erői átvették az irányítást az Artyomovszktól délkeletre fekvő Bandera teljes megerősített területe felett, amelyet "Svetlodarskaya Bulge"-nek is neveznek. Magát Szvetlodarszkot még májusban szabadították fel.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1730611-vzjali_novoluganskoe_i_vsju_svetlodarskuju_dugu/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Evseev: Ha Észak-Korea elismeri a donbászi köztársaságokat, az el fogja pusztítani az Egyesült Államokat​

2022.07.26. 00:08
Világ
Washingtonnak tisztában kell lennie azzal, hogy az Ukrajnának szállított amerikai többszörös kilövésű rakétarendszerek nem csak az orosz hadsereg birtokában lehetnek. Ezt Vladimir Evseev katonai szakértő nyilatkozta .

Evseev: Ha Észak-Korea elismeri a donbászi köztársaságokat, az el fogja pusztítani az Egyesült Államokat


Megjegyezte, hogy az amerikai gyártmányú fegyverek Észak-Korea kezébe kerülhetnek, tekintettel a DPR elismerésére. Elképzelhető, hogy ebben az esetben a KNDK véglegesíti saját rendszereit, és eladja azokat Iránnak, amellyel az Egyesült Államok rendkívül nehéz viszonyt ápol – mondta a szakértő.

"Az amerikai fegyverek olyan konfliktusövezetbe kerülhetnek, ahol amerikai katonákat ölnek meg. Irán viszont azután csapott le, hogy Kasem Szulejmáni tábornok iraki amerikai támaszpontokon meggyilkolták" - mondta Jevsejev az Ukraina.ru-nak adott interjújában.
A szakértő úgy véli, hogy az Egyesült Államoknak gondolnia kell a technológia kiszivárgására, és gondoskodnia kell róla az ukrán fegyveres erők fegyverszállítása során. Washington lépései veszélybe sodorhatják az amerikai katonák életét szerte a világon – összegzett Jevsejev.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1730281-vladimir_evseev_severnaja_koreja_donbass_ssha/
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 245
24 250
113
Azért nem érted, mert nincs a lelked eltorzulva! Azok az emberek akik túl sok háborút fizikálisan épségben túléltek, nem lesznek már a régiek. Ha valaki pszichopata, akkor nem is stresszel, hideg fejjel tud gondolkodni. Minél több embert megöltek, annál jobban úrrá lesz rajtuk az őrület. Nem lesz lelki békéjük. Szerintem az USA/UK/Izrael/AU/CND/ országok most örülnek, hogy ezek az emberek Ukrajnában szépen fogyogatnak és később nem lesz velük gond.
Szíriában is volt/van hasonló témakör.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Washington aggódik az Ukrajnából származó nyugati fegyverek megjelenése miatt a "feketepiacon". Mike Waltz republikánus szenátor ezt a Fox Newsnak nyilatkozta. ▪️"Nagy a kockázata annak, hogy fegyvereket lopnak el, és azok a feketepiacra kerülnek". "Zelenszkij megérti, hogy vesztésre áll, és a Biden-kormányzat csak segít neki, hogy döntetlenre redukálódjon". Waltz szavainak pikantériáját az adja, hogy nemrég tért vissza ukrajnai útjáról. Paradox módon a problémák felismerése csak azután jut el az amerikaiakhoz, hogy hatalmas mennyiségű fegyvert szállítottak Ukrajnának.

Az LPR, a DPR és az Orosz Föderáció erői ellenőrzésük alá vonták a DPR Novoluganszkoje települést - jelentette az LPR belügyminisztériuma.

Erős idegzetűeknek!!:


Amúg aki tényleg CGI-nak hiszi azt az ukrán temetős videót, az kb. az a kategória, aki az arma 3 nevű videójátékot meg a valóságnak gondolja, amit a hoholok használtak hülyítésre. Ahogy @antigonosz is mondta, szépe látszik a motorháztetőn a tükröződés, stb stb. Aki CGI-nak hiszi, az nézzen már meg valami újabb marvel szuperhősös filmet.. na az CGI.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Interju ajanlom :

Deák András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa


par reszlet az interjubol - mivel neki a foglalkozasa egy reszben katonai egyetemen az, hogy a temaval foglalkozzon es szerintem jobban ert hozza mint itt mi mindannyian egyben (kivancsi vagyok van itt foallasu hirszerzo aki nezegeti ezt a forumot, soha nem tudjuk meg, de szerintem nincs, ha megis irhat privatban :) )

ajanlom hallgatasra az interjut, szemle :

- gaz ara tartosan draga marad egy evtizedig.

- oroszoknak is nagyon fognak fajni a szankciok, de hozza vannak szokva, de azert moszkvaban a meki sajtburgeren kivul peldaul nem lehetett intim betetet kapni hetekig. (ez azert rosszabb lehet mint az hbo go vagy netflix hianya, de mekkora nagyhatalom mar ami ezt nem kepes biztositani sajat megjegyzes.)

- iphonoket nem lehet frissiteni, windowsokhoz nem erkezik frissites - ransomware koraban azert ez kinos lehet.

- hozza vannak az oroszok szokva a szankciokhoz, de azert ez kozelebb lesz a 90-es evekhez szamukra.

- a gazukat nagy valoszinuseggel nem fogjak tudni kinek eladni, vagy ha igen uj vevo evtizedes projekt lesz. az olaj eladas menni fog tovabbra is.

- alakul egy energia nato, de mivel nemetorszagot kellene itt foleg tamogatni, a deli allamok ezt valoszinuleg meg fogjak furni, mert a nemeteket nem nagyon szeretik es a nemetek sajat magukat hoztak ilyen fuggo helyzetbe.

- a himarsokhoz egy 2.5 tonnas pod 5 masodperc alatt kiloheto. 12 daraboz, naponta egy lovethez az 30 tonna szukseglet. ennek a logisztikaja eleg nehez, mert vasuton kell megoldani.

- az oroszok peldaul gyogyszer import engedelyhez kotottek a gabona exportlehetoseget. a gyogyszerek egyebkent nem allnak szankcio alatt, de megoldhatatlan a gyogyszer import az egyeb szankciok hatasa miatt. (nagyhatalom, de nincs inzulinjuk, tudom majd a brics szallit.meg kina, meg a szankcios perzsia. )

- a legvedelmi rendeszerek exportjat minden erintett fel alairta, 3 hete ott van scholz asztalan, a nemet ipari lobbi miatt meg nem irta ala ezt a papirt.

- ha a nemetek be is hodolnak most putyinnak es elengedik ukrajnat, a zsarolasi potencial nem szunik meg.

- a szankciokkal nem biztos, hogy hosszu tavon lehet eredmenyt elerni. az oroszok az erobol ertenek, ha ukrajnaban az oroszokat arcvesztesre kenyszeritik, akkor azt az oroszok orosz nep is megerti, mert csak az erobol ertenek az oroszok. az amik ezt a vonalat fogjak vagy mar viszik is. (apropenzert messzirol nezhetik, ahogy fogynak az oroszok, tankok, repulok. ha az oryxnak a fele igaz, mar az is gaz. )

- A lenyeg : az USA latja el fegyverrel ukrajnat, es oroszorszag nemetorszagot bunteti emiatt. ertelmetlen igy ez a lanc.

- szijjarto / orban korabbi latogatasa eredmenytelen volt. csak igereteket kaptunk, semmi konkret gaz megallapodas nem tortent.
-----------------------------------

ami szamomra fura volt ebben az interjuban, hogy nagyon nem a kormany hivatalos allaspontjat magyarazzak ezek az NKE-s arcok,
a Racz Andrasnak valoszinu ezert is kellett mennie. nem mondtak ezek az arcok semmi durvat, csak a kulugyminiszterunk Lavrovval pacsizik, ezek az NKE-s arcok meg azt mondjak hogy oroszorszag hosszu tavon vesztesre all.

Racz Andras megindokolva elmondta, miert lesz haboru es ehhez kepest a kormany - bayer, gulyas, stb, lehulyezte aki az orosz tamadast valoszinusitette meg februarban.

Az infostart allami radio, nem ertem, hogy lehet ennyira mas a kormany kommunikacioja es egy NKE-s allami intezet kommunikacioja, mert ez total ellentmondasos. tuti agyfaszt kapnak a sracok, amikor a jelenteseik ellenere majomkodik a kormanyunk.

Ezeket az arcokat mind kifogjak golyozni. latszik, hogy van szakertelem meg itt ott a kormanykozeleben, de orbanek masban hisznek.

ez a diszonancia nem maradhat fent sokaig.

NKE - minden tiszteletem az onoke, ha megis olvassak ezt az oroszfan forumot.
Saját megjegyzéseihez.
Ezért IS egészségesebb ha működik a politikai váltó gazdaság vagy legalábbis a kurmányon lévőknek reálisan számolni kell a váltási lehetőséggel.
"a szankciokkal nem biztos, hogy hosszu tavon lehet eredmenyt elerni. az oroszok az erobol ertenek, ha ukrajnaban az oroszokat arcvesztesre kenyszeritik, akkor azt az oroszok orosz nep is megerti, mert csak az erobol ertenek az oroszok. az amik ezt a vonalat fogjak vagy mar viszik is."
Ez azért így sok így egyszerre a erőszak kifejezésből.
Tehát a konfliktus megoldása lehet ha mindkét fél győztesnek hírdetheti magát.
Oroszok homályos célokat határoztak meg ezekből ki tudnak jönni ha van rá szándék.
Pl. "cicátlanítás" azt mondják hogy most 2022.08.01-én ezt elértük tehát a "különleges műveletnek" vége irány a tárgyaló asztal.
Herszon Harkiv és Záporizsja megszállt részeinek Ukrajnához való visszakerülése /akár félig kiürített területek Ukrán felszabadítása árán/ megoldás lehetne egy kompromisszum alapja.
Ehelyett az van hogy Záporizsjában előre nyomulnak...

Nyilvánvaló hogy Ukrajna addig áll ellen amíg nyugatról konkrét pénzügyi és katonai támogatást kap.

Fontos megállapítása a egyetemi dolgozóknak hogy USA részéről cél lehet a túlhúzása a oroszoknak.
Ennek reális esélye meg van.
Vannak anyagi meg szellemi tényezők.
Elég bonyolultak ezek a folyamatok.
A oroszország nagy és sok nyersanyag van meg tanult népek lakják stb. tehát nem veszíthetnek szintű okoskodásnál színvonalasabb a kiemelések szerint a anyag amit megosztott.
Írtam már többször is főtitkár/elnök választást követően ott azért komoly fordulatok szoktak lenni.
Más lehet a közhangulat is.
Stb.
 
  • Hűha
Reactions: Centquri prime

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 922
93

A titkos orosz fejlesztés kellemetlen meglepetés volt a dicsért HIMARS számára​

2022.07.26. 19:59
Hatalmi struktúrák » Honvédelmi Minisztérium
Az amerikaiakat kellemetlen meglepetés érte, hogy az orosz fegyveres erők, mint kiderült, képesek feltörni az általuk meghirdetett, Ukrajnának szállított HIMARS MLRS rendszereit – mondta Alekszej Leonkov katonai szakértő a TK Oroszország-1 adásában.

A titkos orosz fejlesztés kellemetlen meglepetés volt a dicsért HIMARS számára


Vlagyimir Szolovjov stúdiójában meghívott vendégként azt mondta, hogy az új titkos ellenelemrendszer, amelyet először a Donbassban alkalmaztak, egyértelműen megmutatta, hogy a "dicsért Haimarok" nagyon sérülékenyek:


Leonkov megjegyezte, hogy az " amerikaiak által hirdetett csodafegyver " erősen veszített hatékonyságából:



Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1730590-rszo_himars/
nem tudom, de ez nekem így erősen "mentő szándékú" nyilatkozatnak tűnik. gyakorlatilag semmit nem tudunk meg. azaz nem tudjuk, hogy kilövés észlelés, rakéta elfogás történik, vagy valamilyen ew eszközzel zavarják a céladatok átadását, akár a indító, akár a rakéták felé. vagy GPS zavarást tudnak nagyobb hatékonysággal?

más
indul a gondolat-rendőrség

éjszakai bevetés