[BIZTPOL] Tajvan-Kína konfliktus (1949 - ...)

7ce.jpg

296162656_477723044187943_301983748695335589_n.jpg

Hehe, nem engedik lelépni Pelosit a szigetről??

Szerintem itt arról van szó hogy nem tudtak rendesen felkeszülni a támadásra a kínaiak és nem akarnak kapkodni. Reggel még szállították a harckocsikat. Gondolom egy ilyen hadművelet megtervezése nem 1-2 nap. De lehet más van mögötte

Azért ugye nem gondoljuk, hogy attól lesz nagyhatalom valamely ország, mert izomból lepuffant egy diplomáciai gépet?
..
Idő kérdése csak, hogy Tajvan mikor tér meg Kína kebelére...
Én ilyet nem is mondtam. De például most jelentettek be egy hadgyakorlatot a sziget körül, amivel könnyen létre tudnak hozni egy tengeri blokádot.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Szerintem az van mögötte, hogy jobban meg tudják alázni az USA-t, ha nem engedik Pelosit távozni a szigetről és ottragad, miközben lőnek

• Tetszik
Reactions: laci74
Szerintem itt arról van szó hogy nem tudtak rendesen felkeszülni a támadásra a kínaiak és nem akarnak kapkodni. Reggel még szállították a harckocsikat. Gondolom egy ilyen hadművelet megtervezése nem 1-2 nap. De lehet más van mögötte
Jól látod. A tervek készen lehetnek, a mozgósítás zajlik. Ennek ellenére ez hatalmas arcvesztés. Elég lett volna egyetlen ballisztikus rakétát kilőni a tajpeji reptérre és Pelosit nem engedi odamenni az amerikai légierő.

Kína nincs felkészülve. Gyengék és ezt most az egész világ látja.

Amúgy itt mindenki arra számít hogy majd Kína megpróbálja erővel megszállni a szigetet , de őszintén körbe is tudnák zárni ... 23 milliós sziget , nagyrészt hegység, ahol meg nem erdő meg hegy van ott pedig város ... mennyi ideig bírnának egy blokádot ? nagyon gyorsan éhezne nagyok sok ember :(
En is azt tennem mostantol, teljes blokad, se be se ki senki.
Viszont ezzel az a bibi hogy mostanra mindenki tudja a Xi nem lő.
Ezert kar volt ekkora felhajtast csinalni a parton.
De ha lett volna haboru, az akkor is csak egy ujabb proxi haboru az Usanak, ahogy Ukrajna is az.
Meresz lapokat huzkodnak, hetvegen Koszovo, most Tajvan.
Mi is sorra kerulunk valami formaban, bar szerintem minket gazdadagilag dontenek be. Tenyleg, kivancsi leszek a renbinbire holnap es a dollarra.

... A tervek készen lehetnek, a mozgósítás zajlik. Ennek ellenére ez hatalmas arcvesztés. Elég lett volna egyetlen ballisztikus rakétát kilőni a tajpeji reptérre és Pelosit nem engedi odamenni az amerikai légierő.

Kína nincs felkészülve. Gyengék és ezt most az egész világ látja.

És ha elmenni nem tud onnan? Az úgy még jobb, mintha lelőtték volna, amikor érkezik.

• Vicces
Reactions: zsolti