[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 214
4 426
113
Ezzel a kis matekkal az a probléma, hogy a napi 200 katonát akkor mondta Zelenszkij, amikor még a Halálcsillagot is bevetette Putyin a donbaszi fronton azóta lényegesen csillapodtak a harcok intenzitásai a frontokon...
Amint kimasznak a loveszarokból nyílt terepen halomra lesznek lőve.... akkor volt 200 fős veszteség amikor védelembe voltak, szerinted mi lesz ha támadnak?? Szerinted ennek van tényleg esszerű értelme?? Komolyan gondolod hogy ezzel segítik az ukrán nép érdekeit?? Komolyan érdekel hogy ennek szerinted mi értelme van??
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 349
113

“Mély bizalmatlanság” van Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormánya között – állította hétfőn megjelent cikkében a New York Times egyik kolumnistája.

Az Egyesült Államok eddig a legerősebb támogatója volt Ukrajnának az Oroszországgal fennálló konfliktusában, a hírszerzés mellett több milliárd dolláros katonai segélyt is nyújtott, de a lap külpolitikai rovatvezetője, Thomas L. Friedman szerint Washington és Kijev viszonya nem olyan, mint aminek látszik.
“Négyszemközt az amerikai tisztviselők sokkal jobban aggódnak Ukrajna vezetése miatt, mint ahogy azt elárulják” – írta a háromszoros Pulitzer-díjas Friedman.

“A FEHÉR HÁZ ÉS VOLODIMIR ZELENSZKIJ UKRÁN ELNÖK KÖZÖTT MÉLY BIZALMATLANSÁG VAN – LÉNYEGESEN NAGYOBB, MINT AMENNYIRŐL EDDIG BESZÁMOLTAK”.
A NYT írója úgy jellemezte Zelenszkij július közepén hozott döntését Irina Venediktova főügyész és Ivan Bakanov, az Állambiztonsági Szolgálat (SzBU) vezetőjének kirúgásáról, mint “Kijevben zajló furcsa ügyeket”.

Friedman megjegyezte, hogy az amerikai médiában még nem látott olyan tudósítást, amely “meggyőzően magyarázza” a kijevi kormányban az orosz katonai művelet február 24-i megindítása óta történt legnagyobb átszervezés okait.

“MINTHA NEM AKARNÁNK TÚLSÁGOSAN KÖZELRŐL A KIJEVI MOTORHÁZTETŐ ALÁ NÉZNI, MERT FÉLÜNK ATTÓL, HOGY MILYEN KORRUPCIÓT VAGY BOHÓCKODÁST LÁTHATUNK, HOLOTT OLYAN SOKAT FEKTETTÜNK BE ODA” – ÍRTA.
OH
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 214
4 426
113
Mondjuk az is érdekel hogy Z mennyi jutalékot kaphatott a 3 gigamega agrarcegnek eladott potom 17millió hektár termőföld után.... legyen 1 dollár/ ha és már amerikai van... de nyilván nem annyi volt.... most minden ukrán vére árán meg kell védenie a gazdik befektetését, mert az egy oroszbarat kormány visszakerulese után úgyis visszaszáll, és bukó pár 10 Md dollarocska.... és nem számít hány 100.000 fiatal ukrán hal meg erte.... ezt mikor fogják ott is látni???
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
te tényleg arra a számokra alapozol, amiket a zselé mond? lol
Az oroszok is ferdítenek, de nemár.. egy az egybe benyeled, amit mond a hősöd?
Meg ugye nem azt akarod mondani, hogy a donbasznál Putyinék bevetettek mindent is?

Amint kimasznak a loveszarokból nyílt terepen halomra lesznek lőve.... akkor volt 200 fős veszteség amikor védelembe voltak, szerinted mi lesz ha támadnak?? Szerinted ennek van tényleg esszerű értelme?? Komolyan gondolod hogy ezzel segítik az ukrán nép érdekeit?? Komolyan érdekel hogy ennek szerinted mi értelme van??

Állítólag hétfő óta kilenc falut szereztek vissza.
Nem mondom, hogy igaz. De.
Biztos, hogy csak ruszki hírekből jó tájékozódni?

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Azt hol írták, hogy az a céljuk?
;)
Viszont a lőszer probléma egy újabb bizonyítéka annak, hogy Putyin évek óta készült a háborúra. A korábbi lőszer raktár robbantások, nem csak Ukrajnában, mind az orosz titkosszolgálatok "előkészítő munkájának" eredménye volt. Csehországban ki is utasították e miatt ruszki ügynököket, mert közük volt egy lőszer raktár felrobbantása hoz. Mostanában Bulgáriában történt hasonló eset.

Látszik mennyire vagy tisztában a dolgokkal, az egész posztszovjet térségben robbannak fel lőszerraktárak a Szovjetunió felbomlása óta, általában akkor amikor már tarthatatlanná válik a fekete piacon értékesített cuccok eltitkolása.
Vagy ezek meg ukrán kommandósok voltak akik 8 éve készültek a háborúra?

Bár a legutolsó bulgár tényleg lehetett titkosszolgálat műve.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 680
12 485
113
Állítólag hétfő óta kilenc falut szereztek vissza.
Nem mondom, hogy igaz. De.
Biztos, hogy csak ruszki hírekből jó tájékozódni?

Igazad van, ezentúl csak a hoholvision-t fogjuk nézni a Kapor1-en és a Kapor2-n.
A valóság helyett is. :p
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Kamu. Semmi köze nem ledz az ukránoknak a fűtés leállításához, sem az áraméhoz. Annál inkább a ruszkiknak. Ha az oroszok akarják és épségben van a város, lesz fűtés és áram is, ellenben azt az ukrik nem tudom hogyan fogják megmagyarázni, hogy Kijevben nincs fűtés és áram ..., max a ruszkikra kenik, ami igaz is lesz, de hogy ez mit fog jelenteni a vezetésnek? Sok jót nem. Ukrajna, mint állam megszűnik létezni.
Most azonnal nem fontos a fűtési szezon.(ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy "Zelenszkijék" szerint az egész Keleti térség, beleértve Harkovot is, max 2 hónap múlva úgyis az oroszoké lesz)
Ugyanakkor önmagában az áramellátás leállítása (a gázellátás leállításával párhuzamosan pláne) már most pokollá teheti az életüket. De attól még megvárhatnák az oroszokat.
DE HA Elzárják az vizet, az embereknek max napjaink vannak elhagyni a térséget, vagy tömegesen meghalnak.
Most képzeld el, mi fog történni Harkovval...

Ez egy kíméletlen, borzalmas, kegyetlen tervezés.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 504
77 301
113
Ez a közmű elzárósdi azzal a ténnyel, hogy a lakosság negyede elhagyta Ukrajnát (+ a megszállt területek lakossága is "elveszett" az ukrán állam szempontjából), szerintem azt jelenti, hogy lassan az ukránok nem csak a katonából, hanem úgy általában az emberből is kezdenek kifogyni és ezt úgy próbálják kompenzálni, hogy megpróbálják csökkenteni a majdani megszállt területen maradó lakosság számát.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 938
48 710
113
A szakik eltanulták a pontos célzás művészetét a csecsenektől:

Jut eszembe, mostanában alig látok Ahmat Silát, nyaralni mentek volna?
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and Totya

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A Hurka turbinát néz:


Schoderer 1:

Schoderer 2:

‼️⚔️ Csata Szoledarért A szövetséges erők előrenyomulnak a város délkeleti részén. A KNAUF építőanyaggyárért folytatott harcról számoltak be.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Csoro kezelo ugy elfutott meg a bakancsa se tudott lepest tartani vele.


Ott a turbina!


Pedig hogy szidtak annak idejen mikor hivatalban volt! Kohlhoz kepest gyenge volt, de jobb mint Merkel, most meg mar a Mutti is vissza van sirva.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 349
113
Az Artemovszk(Bahmut) elleni hajnali rakétatámadás eredménye :
A hírek szerint ott volt az Aidar zászlóalj bázisa.

1mN-tLuUmSo.jpg

vh1obore274.jpg

VvrKiizBFgY.jpg

AcDurHbnNEM.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Mit a Kremlre? Hát már Petropavlovszk Kamcsatszkijnál járnak,csak még senki nem tud róla :D
Pedig azt irjak a rajongók hogy mar hetfohoz kepest 9 telepulest felszabaditottak delen!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ezzel a kis matekkal az a probléma, hogy a napi 200 katonát akkor mondta Zelenszkij, amikor még a Halálcsillagot is bevetette Putyin a donbaszi fronton azóta lényegesen csillapodtak a harcok intenzitásai a frontokon...
Jaj Wilson ne viccelj már. Egy bohócnak hiszel? Lassan ladgrant szintjére süllyedsz... Csak a légi- és harcászati rakétatámadások révén elérik az ukrán veszteségek a 200 halottat naponta. És hol van még az orosz tüzérség és a gyalogsági harcok miatt elszenvedett veszteség. Marhára alábecsülöd az ukrán veszteségeket
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Jaj Wilson ne viccelj már. Egy bohócnak hiszel? Lassan ladgrant szintjére süllyedsz... Csak a légi- és harcászati rakétatámadások révén elérik az ukrán veszteségek a 200 halottat naponta. És hol van még az orosz tüzérség és a gyalogsági harcok miatt elszenvedett veszteség. Marhára alábecsülöd az ukrán veszteségeket
A május vége-júni eleji 150-200 napi veszteség alapból a "bohóctól" (vagyis az ukr vezérkartól, hisz az ő számait ismételte zelenszkij) származik, szóval nem tudom mire vered magad.