[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 592
113
Emlékszik valaki, hogy a lengyel ügyészség sajtótájékoztatót akart tartani a szmolenszki tragédiával kapcsolatban, hogy mire jutottak és aki tartotta volna az kiment a mögötte lévő ajtón, majd egy két másodperc múlva lövés dördült, futkosás, majd kijelentették az újságíróknak, hogy főbe lőtte magát. Ezt a videót kerestem a neten, de nem találom.
Csodálnám, ha meg lenne. A végén, vagy későbbi időpontban megtartották egyáltalán a sajtótájékoztatót? Az illető biztosan olyat is mondott volna, ami nem igazán a "megfelelő" narratívát erősítette volna.
 
K

kamm

Guest
A bizonyíték hiányzik, mint a Iraki vegyifegyverek esetében.
Ja, tudjuk, Katynban is a nemetek vegeztek ki tarkolovessel 20-25 ezer lengyel ertelmisegit meg tisztet, ahogyan 50 evig tanitottak a komcsi oroszok...
Amennyiben egy amerikai bődületes nagy fa.zságot büfög bele a mikrofonba, elvárjátok hogy el is higgyük.
Szánalmas vagy mint az az ország ahol élsz.
Ahhoz kepest, hogy egy ertelmeset nem sikerult kommentelned, most is csak szemelyeskedesre futotta... :)
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Ja, tudjuk, Katynban is a nemetek vegeztek ki tarkolovessel 20-25 ezer lengyel ertelmisegit meg tisztet, ahogyan 50 evig tanitottak a komcsi oroszok...

Ez hogy jön ide?
Ahhoz kepest, hogy egy ertelmeset nem sikerult kommentelned, most is csak szemelyeskedesre futotta... :)
Még mindig hiányolom a bizonyítékot, ugyan úgy mint az Iraki vegyifegyverek esetén.
Fura hogy felvetésekre sohasem válaszolsz, vagy ha mégis akkor elintézed annyival, hogy személyeskedsz.
Mint a fenti kommentekből látszik semmit nem tudsz erről az országról, de véleményed az van, hogyan kellene gondolkodnunk.
Még egyszer szánalmas vagy.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 592
113
Hatperszekerem, ma mar annyira "nem-szemellenzosok", hogy teljesen megvakultak, elfelejtettek mindent es mar egyenesen kedvelik az emberek az oroszokat, 40 ev mocsok kommunizmus utan. Hat hooogyne. :D Esetleg a fiatalsag, ha a sok Hirado meg videki Lolo-lap kepes valamit elerni a sok agymosassal (erosen ketlem, ti. nekem hardcore fideszes ismeroseim nyeritve idezik a hirados okorsegeket, kuldik a linket stb.)
Úgy veszem észre, hogy Te egy álomvilágban élsz, csak sajnálni tudlak. Tudod, nagyon sok embernek (nem párt és egyébb vezetőknek, politikusoknak) nem volt az olyan "40 év mocsok kommunizmus (különben milyen kommunizmusról beszélsz, amikor még szocializmus sem volt)", mint Neked, meg az ismerőseidnek. Aki tisztességesen élt, nem hőbörgött, azt nagyon is békén hagyták! Nem adósították el az embereket, akinek nem a pénz volt az "Isten", az szépen haladt is. Messze nem volt ideális, tökéletes rendszer, sőt, ... tele hibával, kevés pénzzel, emberi gyarlóságokkal, de élhető volt. Hagyták élni a kis embert, aki nem politizált, mert nem kellett neki. A foci, sport, csajok/srácok, szex (férfi/nő), zene, koncertek (normális zenével) alkoholizálós (nem a kábitószer, buzi) bulik, a haveri öszzejövetelek voltak a fő témák, nem a politika, meg az, hogy a pártok éppen hogyan ütik egymást a saját boldogulásukra gondolva. Nem ömlött a sok butyuta reklám a fejünkre 15 percenként. A filmekben normális színészek, szinésznők voltak, nem celebek. Fiatalon nekem sem tetszett sok minden (most sem), lehetett volna másképpen csinálni, még a katonai főiskolán is pofázhattunk a magunk módján.
Milyen agymosásról hadoválsz? Éppen, hogy a "fejlett nyugati, nagyon demokratikus, kolbászból van a kerítés" reklám dömping (gyógyszer, autó, bank, cukor mentes baromságok, államilag szponzorált hülyeségek stb.) megy a TV-ben, már aki nézi, mert nagyon sok ismerősömnek TV-e sincs, mert már megunta azt a sok mocskot, reklámot, a kapitalista eszményeket (csak a pénz számít, annyit érsz, amennyi pénzed, vagyonod van, hiteled legyen jó sok) dicsőítő f&szságok. Az emberek csak nyugodtan élni szeretnének, kiszámítható jövőt, stabil egzisztenciát teremtve. Senki sem akarja vissza a múltat, csak ami jó volt belőle, de azt is elvették az emberektől. Lassan sokan hánynak már a sokadik bőrt lehúzott amerikai látvány filmektől, az "USA majd megmenti a világot az utolsó másodpercekben" katasztrófa filmektől, a nulla értékű celebekkel teli műsoroktól. Az értékes emberi tevékenységek, hobby-k, kapcsolatok helyett a felszínes, csak a szex-re épülő kapcsolatok, "telefon buzik", hülye és-, vagy hátsó érdekeket kiszolgáló, irányított politikusok idejét éljük.
Hát ez nekem nagyon nem tetszik. Azt oroszt meg nem kell szeretni, de gyűlölni sem, együtt kell vele élni, még, ha Ti, (USA) le akarjátok igázni, hogy nektek meg legyen a világ feletti uralmatok. Na ez nem tetszik nagyon sok embernek, még, ha ignoráljátok is. Arrogánsan, felsőbbrendűen kezeltek szinte mindenkit.
 
K

kamm

Guest
Úgy veszem észre, hogy Te egy álomvilágban élsz, csak sajnálni tudlak. Tudod, nagyon sok embernek (nem párt és egyébb vezetőknek, politikusoknak) nem volt az olyan "40 év mocsok kommunizmus (különben milyen kommunizmusról beszélsz, amikor még szocializmus sem volt)", mint Neked, meg az ismerőseidnek. Aki tisztességesen élt, nem hőbörgött, azt nagyon is békén hagyták!
Hat hooogyne, nem hoborgott", mekkora ez mar. :D
Nem tudom, lehet, te valami nyugodt kis farvizeken nottel fel, de ez a "nem hoborgott" ez nemcsak a legnagyobb hazugsaga volt a rendszernek, de a leggatlastalanabb is, gyakorlatilag nyiltan probalta legalaizalni a diktaturat vele.

Errol tanuskodik amugy a szazezrevel megfigyelt, lehallgatott, korrumpalt stb szolo, szep lassan vegre elokerulo adatok - sajnos, a nagyjat sietosen elegettek a mocskos, alja BMes szolgalatok, lasd Dunagate, amikor Vegvari nem birja elnezni es bevitte a szinten kiabrandult ujsagirot (Lovas az eletveszelyes csernobili amatorizmus es az azt koveto hazudozas utan adta vissza a parttagsagijat.)

Nem adósították el az embereket, akinek nem a pénz volt az "Isten", az szépen haladt is.
ja teeenyleg... ja varjal, nagyon nem igy volt. Egy fel elet volt kifizetni a 20 ev varakozas utan kiutalt masfel szobasat. :)

Annyban igazad van, hogyha lof@szhoz nem ertettel, lusta is voltal, akkor valoban a legjobb kis rezsim volt neked - siman lehetett Trabantod, netan akar Zsigad is, fahazad valamelyik tonal, ha jol fekudtel a vallalati parttitkarnal, akkor akar a Balatonnal is talan. MIndezt mindenfele ertelmes teljesitmeny nelkul is. (Mondjuk a Balcsin mar epitesi engedely nelkul, mert azt csak parevente hetekre nyitottak meg, a felso elvtarsak kerelmeit elfogadni - a szokasos pitianer primitiv csalasaik, annyira szanalmas volt az egesz rendszer a sok suta-buta 'vonalas' komcsi bunkoval mindenhol.)

Ha viszont piackepes tudassal rendelkeztel, netan nyelvet beszeltel, akarmi, akkor vagy bealltal az impexes mafiaba (alulra, mert a tetejere csak a hithu, lemocskosabb komcsi csaladok mehettek, lasd Apro Piroska es hasonlo voros-szazmilliardosokat), avagy kimeletlenul eltapostak, osztalyellenseg voltal, nem kaptal allast stb.

Maganceg?
Ugyan mar. Papiron letezett, igaz, hol volt, hol eppen nem, de azt max a maszek cipesz meg bolgarkertesz szintjeig kepzelte el a partelit.
Megprobalhattad, csinalhattad komolyan is, de amint kicsit nagyobbra nottel, azonnal legazolt valamelyik primitiv suksukolo kommunista senkihazi (errol konkret peldaim vannak a tagabb csaladbol.) Nem veletlen, hogy szinte az osszes 'sikeres' komcsik alatt kitort "vallalkozo" meg "feltalalo" mogott visszanezve mindig ott talalod a partelit valamelyik elelmesebb tagjat, az impexes mafiat stb.

Messze nem volt ideális, tökéletes rendszer, sőt, ... tele hibával, kevés pénzzel, emberi gyarlóságokkal, de élhető volt.

Semmi elheto nem volt benne. Az egvilagon semmi. Akinek ez elheto volt, az nem bizott magaban, nem volt kepes vagy nem akart tanulni, dolgozni. Aki akart, azt meg kihasznalta es egy sokkal alacsonyabb eletszinvonalon tartottaaz a parazita rendszer, hogy kozben a suksokolo, gatlastalan partelit meg ugy eljen, mint a kiskiralyok, hogy kozben az impexes mafia $300B korul lopott ki az orszagbol 1970-1990 kozott stb.
Szetvertek csaknem mindent, ami az orszagban 1000 ev alatt kialakult, es egy nyomoronc, degeneralt, teljesen eletidegen, primitiv azsiai szar rendszert probaltak belenk verni ezek a gernictelen, orszagot kiarusito arulo aljaformak.

Hagyták élni a kis embert, aki nem politizált, mert nem kellett neki. A foci, sport, csajok/srácok, szex (férfi/nő), zene, koncertek (normális zenével) alkoholizálós (nem a kábitószer, buzi) bulik, a haveri öszzejövetelek voltak a fő témák, nem a politika, meg az, hogy a pártok éppen hogyan ütik egymást a saját boldogulásukra gondolva.

Pontosan - mertel volna csak akar kenyeseket kerdezni, nemhogy onalloan politizalni, baszki! Kergetttek volna teged is a primitiv, nyolc altalanosos rendorok mar 16-17 evesen, mint minket anno Budan (plane beduhodtek, ha kiderult, hogy melyik gimibe jarunk, az kulon szalka volt az alkimo gombszemukben.)
Kuss volt a neve mindenkinek avagy irany a KISZ (illetve ha igazan komcsi csalad voltatok, akkor az Ifju Garda es hasonlok.)
Egy igazi szar, parazita elnyomo rendszer volt.
Praktikusan minimum 50-60 evvel vetette vissza az orszag fejlodeset, de a fejekben meg 100 evvel, erre pelda ez a kommented is, ahol eszre sem veszed, de halasan elteted azt a reezsimet, ahol "nem hoborogtel" es "elni hagytak" - hajmereszto, hogy ide jutott az orszag, olyan sokaig, hogy termeszette valt sokaknal ez a meghuzodas.

Nem lesz kis munka kiirtani ezt a kommunista metelyt. Az oroszoknal agymosott komcsik mar 100+ eve elkezdtek brutalis eroszakkal terjeszteni Magyarorszagon, foleg a sok kivetelezett helyzetu, a szuleik maskeppen agymoso (ortodox) vallasabol kiabrandult inbred zsidogyerek, akikbol mind vereskezu meszaros lett a Tanacskoztarsasag alatt, az egesz TK veres diktaturajat es uralmat ilyenek alkottak (=megfejtes a 20-30-as evek antiszemitizmusara, csak ugye ezt lehetetlen volt meg 15-20 eve is kimondani.) A bukas utan Komnintern meg CCCP, aki tulelte a sztalini nepirtast, azok jottek vissza 20-25 evvel kesobb; akkor mar gatlastalanul leigaztak az egesz orszagot a szovjet szuronyokkal elottuk.

Ahogy szokas mondani, nekunk sajnos meg kommunistabol is a legalja jutott, a hazaarulo, gerinctelen internacionalista tipus. (Szemben mondjuk a kornyezokkel, ahol legalabb nacionalista komcsik voltak.) Sebaj, innen lesz szep nyerni. :D
En sok mindenben fintorgok Orbanektol is, foleg a NER proli kleptokraciajatol, de legalabb helyre akarjak allitani az onbecsulest, meg allitolag nemzeti tokes reteget akarnak. Ez a ketto valoszinuleg a leggyorsabb recept az azsiai orosz rombolas ill. trauma eltuntetesere.

Nem ömlött a sok butyuta reklám a fejünkre 15 percenként. A filmekben normális színészek, szinésznők voltak, nem celebek. Fiatalon nekem sem tetszett sok minden (most sem), lehetett volna másképpen csinálni, még a katonai főiskolán is pofázhattunk a magunk módján.
Nem hat. Nem volt mit es minek reklamozni. :D

Milyen agymosásról hadoválsz? Éppen, hogy a "fejlett nyugati, nagyon demokratikus, kolbászból van a kerítés" reklám dömping (gyógyszer, autó, bank, cukor mentes baromságok, államilag szponzorált hülyeségek stb.) megy a TV-ben, már aki nézi, mert nagyon sok ismerősömnek TV-e sincs, mert már megunta azt a sok mocskot, reklámot, a kapitalista eszményeket (csak a pénz számít, annyit érsz, amennyi pénzed, vagyonod van, hiteled legyen jó sok) dicsőítő f&szságok.

A kulonbseg csak az, hogy ezt most nem muszaj kovetned, erted.
Qrva nagy kulonbseg egy allamparti diktaturahoz kepest,
hogy ma, ha akarod, kikapcsolod a Fonit elteto hiradot avagy a Fletot valamelyik nimandjat beszelteto ATVt, netan a prolishowt a TV2-n meg az RTLen. Sot, kimeheszt az utcara, azt kiabalsz amit akarsz (nemi keretek kozott maradva), senki nem fog lecsukni, nem visznek el, az allam nem nyul utanad stb.
Ha ugyes vagy es okos, akkor meggazdagodhatsz, nem fogjak elvenni (jo, ezt mondjuk nem tudom konkretan igy kijelenteni, nincs aktiv cegem otthon, az ismerosoktol hallottam nehany hajmereszto peldat NERes nagyragadozokra), de semmikeppen sem az egesz rendszer alapja, mint a kommunistaknal volt.
:cool:
 
K

kamm

Guest
Az emberek csak nyugodtan élni szeretnének, kiszámítható jövőt, stabil egzisztenciát teremtve.

Ebben egyetertunk.
Ennek viszont egyik zaloga a fent vazolt politikai-tarsadalmi kozeg, ami szoges ellentete a kadari diktaturanak.

Senki sem akarja vissza a múltat, csak ami jó volt belőle, de azt is elvették az emberektől. Lassan sokan hánynak már a sokadik bőrt lehúzott amerikai látvány filmektől, az "USA majd megmenti a világot az utolsó másodpercekben" katasztrófa filmektől, a nulla értékű celebekkel teli műsoroktól.
Meg1x: senki nem erolteti, hogy nezd meg.
Van 100+ teveado, nem ketto, mint regen - sot, hetfon is van adas mar regen. :p

Az értékes emberi tevékenységek, hobby-k, kapcsolatok helyett a felszínes, csak a szex-re épülő kapcsolatok, "telefon buzik", hülye és-, vagy hátsó érdekeket kiszolgáló, irányított politikusok idejét éljük.
Ez szimplan nem igaz.
En is latok ilyet, de nem a kozelemben - vigyazok ra, hogy az ilyen emberekkel ne keruljek tul kozeli kapcsolatba, ennyi. Ezt javaslom neked is. Senki nem erolteti rad, hogy telefonbuzi legyel meg szexappokat toltogess le.
Az meg, hogy mas mit csinal, addig nem zavarhat, amig nem eroltetik rad - ami pont a komcsikra volt jellemzo, ahol kenytelen voltal felvenni a tobbsegi velemenyt, szokasokat stb, nehogy kilogj es magadra iranyitsd a figyelmet, majd a szolgalatokat.

még, ha Ti, (USA) le akarjátok igázni, hogy nektek meg legyen a világ feletti uralmatok.
En ugyan semmi ilyesmit nem akarok, de jo hogy mondtad: ez az exkomcsi "ok vs mi" peldaul tipikusan a kommunista agymosas eredmenye, eszre sem veszed, de dol beloled az elozo 50 ev traumaja.
Azert, mert hozzad csak nagyon-nagon erosen megszurt informaciok jutnak el, attol meg idekint boven van az oroszoknak is szoszoloja, az amerikai jobboldalon es baloldalon egyarant, rendszeresen csataznak egymassal a sajtoban is.

Na ez nem tetszik nagyon sok embernek, még, ha ignoráljátok is. Arrogánsan, felsőbbrendűen kezeltek szinte mindenkit.
Ugyan mar. :)
Megint ez a remesen egyszeru kelet-europai parttitkaros altalanositgatas; raadasul kapasbol osszekevered a nepet egy politikai elittel.
En sosem mondom, hogy Magyarorszag ill a nep volt kommunista, hanem mindig is a parazita, visszataszito komcsi elitet es az ot kiszolgalo (tradicionalisan) szolgalelku csinovnyik-reteget ostorozom, raadasul mindig megjegyzem, hogy a primitiv orosz szuronyok hegye mogul kemenykedett a sok gnom torpe komcsi.
 
K

kamm

Guest
Ez hogy jön ide?

Még mindig hiányolom a bizonyítékot, ugyan úgy mint az Iraki vegyifegyverek esetén.
Fura hogy felvetésekre sohasem válaszolsz, vagy ha mégis akkor elintézed annyival, hogy személyeskedsz.
Mint a fenti kommentekből látszik semmit nem tudsz erről az országról, de véleményed az van, hogyan kellene gondolkodnunk.
Még egyszer szánalmas vagy.
Te mindig bebizonyitod, hogy ignoralni kell teged. A l;egbenabb, iskolasabb tematerelesekkel erolkoodsz, igazi szanalmasan buta stilus. Nem meglepo, hogy csak a mocsarba irogatsz, mashol labdaba sem rugnal...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
@kamm Olyan mennyiségű gyűlölet van benned, mint egy hazai kisnyugdíjasban. Le szoktad vezetni?
Az oroszokat, mint orosz állampolgárokat utálod ennyire, vagy valami genetikai hátterű ez a megvetés?
Ez az "ázsiai" jelző, ez pontosan mit takar? Mindenkit utálsz, aki ázsiai? Vagy csak az OF ázsiai népeit utálod? Vagy az oroszok úgy általában ázsiaiak? Azt is utálod, aki ázsiai felmenőkkel bír?
Megannyi kínzó kérdés!
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Úgy veszem észre, hogy Te egy álomvilágban élsz, csak sajnálni tudlak. Tudod, nagyon sok embernek (nem párt és egyébb vezetőknek, politikusoknak) nem volt az olyan "40 év mocsok kommunizmus (különben milyen kommunizmusról beszélsz, amikor még szocializmus sem volt)", mint Neked, meg az ismerőseidnek. Aki tisztességesen élt, nem hőbörgött, azt nagyon is békén hagyták! Nem adósították el az embereket, akinek nem a pénz volt az "Isten", az szépen haladt is. Messze nem volt ideális, tökéletes rendszer, sőt, ... tele hibával, kevés pénzzel, emberi gyarlóságokkal, de élhető volt. Hagyták élni a kis embert, aki nem politizált, mert nem kellett neki. A foci, sport, csajok/srácok, szex (férfi/nő), zene, koncertek (normális zenével) alkoholizálós (nem a kábitószer, buzi) bulik, a haveri öszzejövetelek voltak a fő témák, nem a politika, meg az, hogy a pártok éppen hogyan ütik egymást a saját boldogulásukra gondolva. Nem ömlött a sok butyuta reklám a fejünkre 15 percenként. A filmekben normális színészek, szinésznők voltak, nem celebek. Fiatalon nekem sem tetszett sok minden (most sem), lehetett volna másképpen csinálni, még a katonai főiskolán is pofázhattunk a magunk módján.
Milyen agymosásról hadoválsz? Éppen, hogy a "fejlett nyugati, nagyon demokratikus, kolbászból van a kerítés" reklám dömping (gyógyszer, autó, bank, cukor mentes baromságok, államilag szponzorált hülyeségek stb.) megy a TV-ben, már aki nézi, mert nagyon sok ismerősömnek TV-e sincs, mert már megunta azt a sok mocskot, reklámot, a kapitalista eszményeket (csak a pénz számít, annyit érsz, amennyi pénzed, vagyonod van, hiteled legyen jó sok) dicsőítő f&szságok. Az emberek csak nyugodtan élni szeretnének, kiszámítható jövőt, stabil egzisztenciát teremtve. Senki sem akarja vissza a múltat, csak ami jó volt belőle, de azt is elvették az emberektől. Lassan sokan hánynak már a sokadik bőrt lehúzott amerikai látvány filmektől, az "USA majd megmenti a világot az utolsó másodpercekben" katasztrófa filmektől, a nulla értékű celebekkel teli műsoroktól. Az értékes emberi tevékenységek, hobby-k, kapcsolatok helyett a felszínes, csak a szex-re épülő kapcsolatok, "telefon buzik", hülye és-, vagy hátsó érdekeket kiszolgáló, irányított politikusok idejét éljük.
Hát ez nekem nagyon nem tetszik. Azt oroszt meg nem kell szeretni, de gyűlölni sem, együtt kell vele élni, még, ha Ti, (USA) le akarjátok igázni, hogy nektek meg legyen a világ feletti uralmatok. Na ez nem tetszik nagyon sok embernek, még, ha ignoráljátok is. Arrogánsan, felsőbbrendűen kezeltek szinte mindenkit.
Köszönöm, én is pontosan így gondolom. Aki beszél idősebbekkel, meg is erősítik ezt minden hibája ellenére.

Kamm, más topikban is ugyanez a vita megy le. Ott élsz, elfogult vagy, pedig hiányos tudásom ellenére is úgy gondolom, odaát ugyanannyi probléma van, mint itt, pedig ott nyomtatják a pénzt.
 
K

kamm

Guest
@kamm Olyan mennyiségű gyűlölet van benned, mint egy hazai kisnyugdíjasban. Le szoktad vezetni?
Az oroszokat, mint orosz állampolgárokat utálod ennyire, vagy valami genetikai hátterű ez a megvetés?
Ez az "ázsiai" jelző, ez pontosan mit takar? Mindenkit utálsz, aki ázsiai? Vagy csak az OF ázsiai népeit utálod? Vagy az oroszok úgy általában ázsiaiak? Azt is utálod, aki ázsiai felmenőkkel bír?
Megannyi kínzó kérdés!
Mar sokszor leirtam. Az elmaradt orosz, kozepkori, vegtelenul cinikus, manipulativ-repressziv gondolkodasmodot-vilagnezetet, amit a teljesen korrupt politikai elitjuk kovet. (Szemelyesen van orosz baratom is ketto, nagy vonalakban megertenek, az egyikuk meg egyet is ert a legtobb dologban velem.)
 
K

kamm

Guest
Köszönöm, én is pontosan így gondolom. Aki beszél idősebbekkel, meg is erősítik ezt minden hibája ellenére.

Kamm, más topikban is ugyanez a vita megy le. Ott élsz, elfogult vagy, pedig hiányos tudásom ellenére is úgy gondolom, odaát ugyanannyi probléma van, mint itt, pedig ott nyomtatják a pénzt.
Ennek semmi koze nem volt ehhez. Olvasd el a valaszom eloszor.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Mar sokszor leirtam. Az elmaradt orosz, kozepkori, vegtelenul cinikus, manipulativ-repressziv gondolkodasmodot-vilagnezetet, amit a teljesen korrupt politikai elitjuk kovet. (Szemelyesen van orosz baratom is ketto, nagy vonalakban megertenek, az egyikuk meg egyet is ert a legtobb dologban velem.)
Akkor miért használod azt a szót erre, hogy “ázsiai”? Meglehetősen alulreprezentált az orosz etnikum Ázsiában… és amúgy sem gondolom, hogy a fenti leírás őket jellemezné kizárólag, azt hiszem Ázsián kívül is van bőven “vegtelenul cinikus, manipulativ-repressziv gondolkodasmod”.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
K

kamm

Guest
Akkor miért használod azt a szót erre, hogy “ázsiai”? Meglehetősen alulreprezentált az orosz etnikum Ázsiában… és amúgy sem gondolom, hogy a fenti leírás őket jellemezné kizárólag, azt hiszem Ázsián kívül is van bőven “vegtelenul cinikus, manipulativ-repressziv gondolkodasmod”.
Mert van egy nagyon komoly kulonbseg az europai es az azsiai mentalitas kozott, es az oroszok teljesen vilagosan oda tartoznak (mondjuk az ukranok is, feheroroszok is.) Kivancsi vagyok, rajossz-e, mi az...?
 
Status
Not open for further replies.