[HUN] Vadászgépek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 862
2 490
113
A személyeskedéseket mindíg is gyülöltem ; főleg ha alaptalan!A franciák és a svédek is a 2040-es évek közepéig terveznek a Rafale-al és a Gripen "E"- vel!Az F-35 prostituált drága , a Gripen "E" is!Lehet rajta rúgózni de tetszik nem tetszik így van.Mivel 95 % biztos hogy rep.vonal=SAAB így marad a Gripen. Mondjuk úgy 90% biztos hogy nem "E"!A pénzügyi határok nagyban befolyásolják a lehetőségeinket!A hogyan továbbról remélem hogy ősszel tájékoztatást kapunk.Nem vok biztos benne hogy más számunkra realitás-e

nonames67

Active Member
2022. április 12.
100
191
43
Megint csak egy hülye kérdés egy teljesen hozzá nem értőtől, tőlem. Biztosan jobb gép az F35, de.. Egyrészt mikor jönne meg? Milyen politikai alkukkal? Miben kellene nyalnunk a seggét a nagy usának? Meg mikor is? 2026-ban? Most biztosan forrnak a megrendelések náluk. S ha addig lenne bármi konfliktus, megfenyegetnénk az ellent, hogy ne szívózz már, pár év múlva nálunk ilyen gépek lesznek.. Ez egy hatásos érv lenne? Ennyi.

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 862
2 490
113
Megint csak egy hülye kérdés egy teljesen hozzá nem értőtől, tőlem. Biztosan jobb gép az F35, de.. Egyrészt mikor jönne meg? Milyen politikai alkukkal? Miben kellene nyalnunk a seggét a nagy usának? Meg mikor is? 2026-ban? Most biztosan forrnak a megrendelések náluk. S ha addig lenne bármi konfliktus, megfenyegetnénk az ellent, hogy ne szívózz már, pár év múlva nálunk ilyen gépek lesznek.. Ez egy hatásos érv lenne? Ennyi.
A csehek jelenleg az utolsó megrendelôk és ők is hosszabbítanak még 2 évet!2029 után csak!!!

• Tetszik
Reactions: SilvioD

nonames67

Active Member
2022. április 12.
100
191
43
Valaki írta, jobb lenne egy század régebbi gép, az árkülönbségből adódóan rendesen felszerelve, mint egy bitang, üresen . Igaza is van. Ha nekem csak egy gépre lenne pénzem, az 50 milliárdost választanám rakétákkal, mint a 100 milliárdost üresen. Ami nem vilàgít a radaron ugye, de max múrepülést tudnék végrehajtani bukarest, kicsivel, felett.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

nonames67

Active Member
2022. április 12.
100
191
43
A csehek jelenleg az utolsó megrendelôk és ők is hosszabbítanak még 2 évet!2029 után csak!!!
Enny
Meg kellene venni azt a századnyi c-s gépet, megvan hozzá az üzemeltetési tapasztalat, de rendesen felpimpölve. A hozzàjuk vásárlóandó rakéták gondolom a már itt lévőkre is felfüggeszthetöek lehetnek. Ráadásul nincsenek nagy megrendelőik, îgy alkudni is lehetne. Gondolom az atlantista, talán érdek melllett is mozgó , anyagi, molnibalage lázad ez ellen, de molnibalage anyagi biztonsága nem nemzetvédelmi érdek. Szerintem.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 433
113
Enny

Meg kellene venni azt a századnyi c-s gépet, megvan hozzá az üzemeltetési tapasztalat, de rendesen felpimpölve. A hozzàjuk vásárlóandó rakéták gondolom a már itt lévőkre is felfüggeszthetöek lehetnek. Ráadásul nincsenek nagy megrendelőik, îgy alkudni is lehetne. Gondolom az atlantista, talán érdek melllett is mozgó , anyagi, molnibalage lázad ez ellen, de molnibalage anyagi biztonsága nem nemzetvédelmi érdek. Szerintem.
Pimpelt Gripen C a logikus,még az atlantista Molni is azt támogatja (ha már nem szeressük a személyeskedést).Bár annak se tudjuk az árát.....Mert az ár igencsak lényeges kérdés.
Gripen E gyakorlatilag egy új gép,amit úgy is kellene rendszerbe állitani,mint egy új gépet.
A csúnya usák meg akkor lehetetleniti el a Gripen működését,amikor akarja.A C-nek is vagy harmada,élén a hajtóművel, amerikai gyártmány....

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 862
2 490
113
Pimpelt Gripen C a logikus,még az atlantista Molni is azt támogatja (ha már nem szeressük a személyeskedést).Bár annak se tudjuk az árát.....Mert az ár igencsak lényeges kérdés.
Gripen E gyakorlatilag egy új gép,amit úgy is kellene rendszerbe állitani,mint egy új gépet.
A csúnya usák meg akkor lehetetleniti el a Gripen működését,amikor akarja.A C-nek is vagy harmada,élén a hajtóművel, amerikai gyártmány....
Abban amit írsz van egy kis konteó , nem is kicsi.Talán nem is alaptalanul.

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 862
2 490
113
Ha már személyeskedés , én nem tituálltalak idiótának , te viszont engem igen!Egyébként igen jobb ha elfogadod , ha akarják összeszedik a pénzt az "E"- re! Jösz egy bocsánatkérésel , mert vkivel esetleg egyetértek azért nem sértegetjük a másikat! Bakker!

• Tetszik
Reactions: Hummen23

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 433
113
Ha már személyeskedés , én nem tituálltalak idiótának , te viszont engem igen!Egyébként igen jobb ha elfogadod , ha akarják összeszedik a pénzt az "E"- re! Jösz egy bocsánatkérésel , mert vkivel esetleg egyetértek azért nem sértegetjük a másikat! Bakker!
Megkérdezhetem,hogy hol tituláltalak idiótának?Csak úgy a rend kedvéért.

K

kamm

Guest
Az a baj veled, hogy gátlástalanul nyomod a közismerten hamis allitasaidat. Nem csak azért, mert lovesed nincs semmirol, nem beszelsz egyetlen nyelvet sem, nem olvasol semmit (külön vicces a forditora valo utalgatasod, ket honapja még azt sem tudtad, milyen oldalak vannak), de még amit már százszor leirtunk és dokumentalva lett, azt is letagadod es inkább a hamis szovegeid ismetelgeted. Hogy miért, arról fogalmam sincs, de tulajdonképpen mindegy is.

Nem véletlenül nem is reagálunk rád komolyan, kb ahogyan a kicsit szelutott nagypapa teljesen gazos benyogeseire sem szokas az unnepi ebednel...

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 862
2 490
113
Az az írásod már nincsen fent 05.40-08.40. között íródott ma!Én erre reagáltam többek között a 09.45-ös írásomban.Le idiótáztál mert elfogadom hogy van olyan szitu amikor elő kell teremteni a pénzt hogy xy meglegyen.Konkrétan ha úgy gondolják elő lesz teremtve a pénz az "E"- re.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 433
113
Az az írásod már nincsen fent 05.40-08.40. között íródott ma!Én erre reagáltam többek között a 09.45-ös írásomban.Le idiótáztál mert elfogadom hogy van olyan szitu amikor elő kell teremteni a pénzt hogy xy meglegyen.Konkrétan ha úgy gondolják elő lesz teremtve a pénz az "E"- re.
Tudod mit,megismétlem,és fenntartom.
A-Aki nem veszi figyelembe egy ország teherbiró képességét a védelmi tervezésben,az egy full idióta.
B-Gripen E megvétele egy ugyanolyan full idióta cselekmény volna,mint anno a Gripen A megrendelése volt.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 338
4 900
113
Az E pontosan az az átmeneti típus, ami még az F-35-nel is egy generációval modernebb, biztosan rengeteget lesz még fejlesztve, és ha csúszik is a Tempest/FCAS/akármi, akkor is boven adekvát lenne két szazad belőle (a mostaniak addigra kifutnak.)
@kelepisti : Az alacsony érzékelhetőség - tetszik, nem tetszik a jelenlegi 5 és 6 gen-nek mondott repülőgépek esetében alapkövetelmény.

Lehet ezzel nem egyetérteni, de attól még igaz. Tudom, hogy sokak szerint gyorsan semmivé foszlik MAJD a stealth képesség adta előny a radartechnológia fénysebességű fejlődésével, de azt láthatja bárki, hogy aki mostanában fejleszt 5. generációsként eladni kívánt gépet, az legalább részleges stealth tulajdonságú repülőt fejleszt.

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 862
2 490
113
Tudod mit,megismétlem,és fenntartom.
A-Aki nem veszi figyelembe egy ország teherbiró képességét a védelmi tervezésben,az egy full idióta.
B-Gripen E megvétele egy ugyanolyan full idióta cselekmény volna,mint anno a Gripen A megrendelése volt.
Ha figyelmesen elolvastad volna a bejegyzéseimet akkor rájöhettél volna hogy a legköltsègkimélőbb megoldást javaslom , nyílván a ne vegyünk semmiten kivül.Kéthetente biztos , de havonta egyszer tutti biztos hogy végigmegy a topicon a Gripen vs. F-35 téma.Nagyon sok dolog szól az F-35 mellett , de és ebben igazad van ,az ország teljesítőképessége nem bírná el!Véleményem hogy ebben az esetben a Rubiconunkat nem szabad átlépni!

• Tetszik
Reactions: Catles and Negan