[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
A viszonteladast/ajandekozast a nemeteknek kell jovahagyniuk, azok egyenlore nem hajlandoak, pedig az ukrik kulon fel is szolitottak oket erre.
"Minden lehetőséget megvizsgálunk, de az már most kijelenthető, hogy a zaragozai Leopardok rettenetes állapotban vannak, ha átadnánk, akkor éppen azok életét veszélyeztetnénk, akiknek segíteni szeretnénk
– mondta a védelmi miniszter.
" - aug. 02.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
768
7 700
93
‼️Energoatom: A történelemben először kapcsolták le teljesen az áramhálózatról a zaporozsjei atomerőművet
Az szép lesz. A múltkor még azzal menőztek az ukránok, hogy adnak el külföldre villamosenergiát...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 425
46 222
113
.
.
Ursula, az, hogy a franciaknak voltak hatalmi kerdesei, meg hogy ök atomhatalomkent vezetö szerepet akartak maguknak, ne hasonlitsuk mar össze az olyan nyilt fegyveres forradalmakkal, mint a magyar 56 vagy a cseh 68. Ilyen komolytalan hulyeseggel meg viccböl se gyere mar.
Robert C Castelt nem ismerem, viszont a svedek között elve, veluk beszelgetve latom, az atlag sved utcaembere örul a NATO csatlakozasnak, es biztonsagi garanciat lat benne.
.
.
"Hogy ki hol él szívesebben, ez élethelyzetektől is függ. "
.
Az hogy neked barmilyen összefuggesben fel tud merulni, hogy az oroszokat tamogato Eszak Koreaban is elnel, hat ez meg, ne haragudj.... inkabb erre nem mondok semmit.
Az első állításra nem válaszoltál! Ez így nem ér!
Az összehasonlítás komoly dolog, ezt te sem teszed, csak bedobsz eseményeket. Ez nem intellektuális teljesítmény, csak "komolytalan hülyeség". Én egyébként ilyen stílusban nem szoktam neked válaszolni, ez sem intellektuális teljesítmény.
Én nem Észak-Koreát írtam (Így kell helyesen leírni!), hanem Kínát, és hoztam egy példát, hogy egyéni élethelyzettől is függ, ki hol él? Erre teljesen értelmetlen válasz, hogy részemről felmerül, hogy Észak-Koreában élnék. Egyébként tudod mit, egy atomháború esetén legnagyobb valószínűséggel Argentina és Új-Zéland élné túl. Naná, hogy élnék ott. És, ha ez Észak-Korea lenne, bizony élnék ott. Ha élet és halál között kell választani, nem igen finnyáskodnék. Szerintem, te sem.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
374
1 076
93
⚡A Harkivi területen, Csugujev városában (annak ideiglenes Kijev által ellenőrzött része) megsemmisült egy nagy lőszerraktár, amely az ukrán fegyveres erők teljes délkeleti, Harkiv irányában lévő csoportosulását látta el lövedékekkel.
Erről Denisz Kulaga, az Izvesztyija tudósítója számol be.

‼️Energoatom: A történelemben először kapcsolták le teljesen az áramhálózatról a zaporozsjei atomerőművet
Both operating reactor blocks at the #ZaporizhzhiaNPP have been disconnected from the power grid due to fire damage to power lines and an effort is underway to reconnect one of them to the grid, announces
@energoatom_ua
. https://facebook.com/energoatom.ua
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 425
46 222
113

Shoigu megbeszélést folytatott Franciaország védelmi miniszterével​


Augusztus 25-én Szergej Sojgu védelmi miniszter megbeszélést folytatott francia kollégájával, Sebastian Lecornuval, aki 2022 májusában a francia katonai osztályt vezette.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az első telefonbeszélgetésre a francia fél kezdeményezésére került sor.

A felek megvitatták a Zaporozsjei Atomerőmű körüli helyzetet .

Shoigu tájékoztatta francia kollégáját az ukrán fegyveres erők olyan lépéseiről, amelyek megzavarhatják az atomerőmű biztonságos működését.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy a NAÜ munkatársai ellátogattak a Zaporozsjei Atomerőműbe, és készek a szükséges segítséget megadni a szervezet ellenőreinek.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661419933
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Spanyolország légvédelmi rendszert, tüzérségi lőszert és 30ezer téli ruházatot küld Ukrajnába.
A légvédelmi rendszer valószínűleg a 25 km hatótávolságú ASPIDE-2000 rendszert jelenti.

A Spanyolok meg a téli ruha mi ? Vicceskedjünk ?

A hideg fogalma relatív + 20°C A görögök felveszik a pulóverüket (ha megtalálják azt) + 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik). + 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől. Az oroszok a kiskertekben uborkát ültetnek. + 5°C Leheletünk már látszik. Az olasz autók felmondják a szolgálatot. 0°C Amerikában megfagy a víz. Oroszországban a víz sűrűbb lesz. - 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot. - 15°C A macska ragaszkodik hozzá, hogy veled aludjon az ágyban. A norvégok előveszik a pulóverüket. - 18°C Oslóban bekapcsolják a fűtést. Az oroszok a szezon végén utoljára utaznak a dácsára. - 20°C Az amerikai autók nem indulnak el. - 25°C A német autókat nem lehet indítani. A jamaicaiak kihaltak. - 30°C A hatóságok napirendre tűzik a hontalanok kérdését. A macska a pizsamádban alszik. - 35°C Túl hideg van ahhoz, hogy gondolkozz. A japán autókat nem lehet elindítani. - 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot. - 42°C Európában már nem működik a közlekedés. Az oroszok az utcán fagylaltoznak. - 45°C Vannak még görögök? - 50°C A szempillák megfagynak két pillantás között. Alaszkában a fürdőszobák kis ablakát fürdéskor bezárják. - 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak. - 70°C A pokol is befagyott. - 73°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről. Az oroszok felveszik a füles sapkájukat. - 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka pohárba öntésekor sem. - 114°C Az alkohol megfagy. Az oroszok irtó dühösek.

Még több vicc: http://viccfaktor.hu/viccek/22771-a-hideg-fogalma-relativ
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 721
28 268
113
Milyen meglepetéssel? Nehogy azt mond, hogy most már te is ki adsz minden évben egy naptárat.....:)
Elkészült az alagút, így megindulhat az invázió Magyarország ellen. Jelige: az oroszok már a pincében vannak.
Majdnem talált, de egyik sem :D Csak annyit mondok előre, hogy tetszeni fog a fórumnak kontent :oops:

Na de közben nagy nehezen lóhalálában megszültem a következő helyzetjelentést. Fókuszban Nyikolajev és am block a déli front kérdése (nem várható egyelőre átfogó orosz offenzíva, az ukránt meg hagyjuk), Donbassz most esemény hiányában csak röviden. Extrában meg a hordozható, illetve egyéb kisebb EW rendszerek hiánya orosz oldalról, avagy hiába van, ha a VM baszik megrendelni. Plusz még a végére a PFM-1/Sz aknák kérdése
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
547
4 983
93
Nem tudom ez mennyire igaz. Mai dátummal van. De, pár héttel ezelőtt mindenki azzal jött, hogy az országok túlnyomó része elítéli Oroszországot.

"A határozattal egyetértő államok elítélték az orosz hadműveletet, és annak azonnali leállítását követelték.
Igen ám, de a 193 tagállamból csak 54 szavazata erősítette meg a határozatot, ami azt mutatja, hogy egyáltalán nem bővült (sőt!) azon országok köre, amely elítélően nyilatkozik Oroszországról a háború tekintetében."

Mindenesetre impresszumja van, tehát lehet hivatkozni rá.


Én próbáltam rákeresni, de nem találtam ilyen hírt.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Putyin rendeletet írt alá a katonák számának növeléséről
Oroszországban a katonai személyzet száma közel 140 ezer fővel nőtt

Mivel az eddigi 1,9 milliós haderő nem volt teljesen feltöltve, csak 900 ezer főig,
ezért a 2 millióra emelés nem inkább 1 milliós növekedésnek számít?
Mert gondolom, úgy van értelme, ha nem csak a keret-létszámot növelik, hanem ha fel is töltik az állományt.
Ja, de mondjuk ténylegesen "csak" 1 013 628 katona van, és azt emelik 1 150 628 főre.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Mivel az eddigi 1,9 milliós haderő nem volt teljesen feltöltve, csak 900 ezer főig,
ezért a 2 millióra emelés nem inkább 1 milliós növekedésnek számít?
Mert gondolom, úgy van értelme, ha nem csak a keret-létszámot növelik, hanem ha fel is töltik az állományt.
Ja, de mondjuk ténylegesen "csak" 1 013 628 katona van, és azt emelik 1 150 628 főre.
Igazad van, de a rendelet konkrétan említi is a 137 000 fős állománynövelést. Ez pont annyi ami ahhoz kell, hogy az Ukránoknak kicsengessenek. No nem egész Ukrajna megszállásához, hanem ahhoz, hogy a Dnyesztermellékig tartson Oroszország, reméljük minél hamarabb. Részemről ez jelentené a művelet sikeres befejezését, ami után Ukrajna eldöntheti, hogy választ egy józan vezetőt, és együttműködik Oroszországgal, sőt még csatlakozhat is az EUhoz (spec nekünk jó lenne Kárpátalja helyzetének normalizálása, és némi plusz munkaerő és a vezetékek biztonsága miatt), vagy marad nyugati lélegeztetőn, lemegy koszovó szintjére, és akkor majd könyöröghet, hogy Oroszország Anyácska visszafogadja.
A kétmillióra feltöltésre reméljük nem kerül sor...
Apropó Kolomojszkij helyében nem vennék tartós tejet már.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
A Szövetséges Hadsereg Ugledar irányban dolgozik


Antonovsky híd augusztus 23-án , javítás után. Hidat eltalálni 1 000 000 USD értékű rakétával, hogy néhány nap alatt megjavítsák, sokkal kisebb összegért...
De az USA hadiipari komplexuma ezt szereti...


FbAhMJtWIAExfWD