[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Nem igazán látom, hogy ez miért lenne ciki.
Legalább kiáll az őt megválasztók elé és informálja őket.
Mindeközben Mo-n...
Most hiába Mo-zol megint.. itt is hazudnak, ott is hazudnak.
Az a ciki, hogy Putyinra fognak mindent a nyugati agyoniskolázott, fejlett barmok. Azaz, nem vállalnak semmilyen felelősséget, csak bűnbakot keresnek. Fejlettek.

Ez lenne a korrekt informálás, és nem az, hogy Putyin mindenért a felelős:
"Bocs, be akartuk dönteni az orosz gazdaságot, ezért kivetettünk egy raklap szankciót. A terv nem jött össze, a szankciók visszaütöttek, és jelenleg nekünk jobban fájnak, mint az oroszoknak. Öltözzetek fel!"
 
K

Kopi2000

Guest
Már az iszlámistákat is túlszárnyalják.... Ukrajna az állami terrorizmus fellegvára. Duginát is ugyanazzal módszerrel ölték meg, amit Kelet-Ukrajnában alkalmaznak évek óta az oroszbarát vezetők ellen.
Larszik a forumon, hogy melyik a legkemenyebb oroszbarat mag. Akik az elozo kommentedet lajkoljak, biztosan azok.... Na, az ilyen hozzaszolasaidra irtam korabban, hogy tultolod az oroszbarat biciklit es hergeled a nyugat, valamint az ukranok ellen itt a jonepet. Nevetseges meg a feltetelezese is annak, hogy az ukranok rosszabbak lennenek az ISIS-nel. Bar egy dologban biztos jelentosen tulszarnyaltak a fejlevagosokat, a harckeptelenne tett orosz katonak szamaban....
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 680
34 585
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 680
34 585
113
Lengyel zsoldosok ellentámadást hajtottak végre Krasny Liman környékén
"A támadás éjszaka történt. A fegyveresek egy csoportja, akik közül a közelharc során a lehallgatások és kiabálások alapján többnyire lengyelek voltak, megpróbálták elfoglalni az orosz hadsereg erődítményét Krasny Liman közelében. A neonácik azonban nem voltak ilyen szerencsések. A posztot a BARS "Kuban" kozák leválasztása védte. Az ellenséget, miután veszteségeket szenvedett, visszaszorították az erdőbe és visszavonultak. Az összecsapás eredményeként a kuban harcosok trófeákat zsákmányoltak, köztük külföldi gyártású gránátvetőket.
 
K

Kopi2000

Guest
Hullapornóval fáradj légyszíves a megfeleő trash oldalakra. Itt legfeljebb te izgulsz az ilyesmire.
Bocsi, de nem kell megnezned. Masreszt meg nem hullaporno, hanem ez a haboru igazi arca. Nem statisztikak, elfoglalt telepulesek, szines terkepek, nem is nagypolitikai, birodalmi celok, diktatorok vagyai, hanem hus-ver fiatalemberek vegso puszrulasanak a szinterei. Akik nek az elebol meg a fele sem adatott meg, mint amit en mar leeltem, akik legalabb annyira szerethetoek voltak mibt te vagy en. Ki tudja, ki fogja siratni Oket, a szulok, baratno, feleseg vagy eppeb a kicsi gyerekek. Ha nem vetettek szamot ezzela haboruknak az alulnezeti tortenettevel, akkor csak a dicsoseges hadmuveletek steril kepet latjatok es nem azt a szenvedest, amit ez a haboru mindket felnek okoz, Putyin baromsagai es vilaghatalmi torekvesei miatt...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 867
113
Varsó azt tervezi, hogy átadja Kijevnek az összes szovjet fegyvert, amely Lengyelország szolgálatában áll - több mint 500 harckocsit
Lengyelország azt fontolgatja, hogy 500 harckocsit és mintegy 1000 BMP-1-est küld Ukrajnába.
az addig rendben van hogy ezek is totál lefegyverzik magukat .. de nem lenne egyszerűbb ezt nem bejelenteni és csak leszállítani ?
"are you polish " ? ( bohóc emoji )
 
W

Wilson

Guest
az addig rendben van hogy ezek is totál lefegyverzik magukat .. de nem lenne egyszerűbb ezt nem bejelenteni és csak leszállítani ?
"are you polish " ? ( bohóc emoji )
Sokszor bebizonyosodott már, hogy amikor egy ilyen hír megjelent a hírben szereplô haditechnika már az ukriknál volt.
Az meg hogy nyilvánosságra hoznak egy ilyen tervezetet azt bizonyítja, hogy a Lengyelek biztonságban érzik magukat...

Más


Sztrelkov Igor Ivanovics
augusztus 29., 10:00

A hersoni fronton az ellenség egyik napról a másikra ismét Himars rakétákat lőtt a Novokahoskaya vízerőmű gátjára és a hersoni objektumokra.
Megfigyelték az ilyen rakéták „csomagjainak” ismétlődő támadásait előretolt vonali egységeink ellen. Ahogy a tudósítók megjegyzik, "úgy látszik, sok a rakéta – nem spórolnak, hanem már a gyalogságot is eltalálják".
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 754
113
Egyértelműen Constanta, Usa tengerészeti bázis, állítólag romania területén.
Még romániai területen...
Varsó azt tervezi, hogy átadja Kijevnek az összes szovjet fegyvert, amely Lengyelország szolgálatában áll - több mint 500 harckocsit
Lengyelország azt fontolgatja, hogy 500 harckocsit és mintegy 1000 BMP-1-est küld Ukrajnába.
Csak nehogy személyzetet is adjanak hozzá... akkor elindulna a szarvihar.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 788
40 099
113

Az FSB bejelentette, hogy Daria Dugina meggyilkolásának egy másik résztvevője van​

Szergej Storozsev ma 09:49-kor


Az ukrán szabotázscsoport másik tagja Moszkvában működött
Az orosz FSZB újabb résztvevőt jelentett be Darja Dugina meggyilkolásának , aki az ukrán szabotázs- és terroristacsoport tagja – írja a TASS a különleges szolgálatok DSP-ére hivatkozva. A letelepedett állampolgár együtt dolgozott Natalia Vovkkal az elkövetett bűncselekményen.

„Megállapítást nyert, hogy Dugina és Vovk meggyilkolását Moszkvában az ukrán szabotázs- és terroristacsoport egy másik tagja – az 1978-as születésű Ciganenko Bogdan Petrovics ukrán állampolgár – készítette elő Moszkvában , aki Észtországon keresztül tranzitban érkezett Oroszországba. július 30-án, és egy nappal a Duginát aláásó bizottság előtt hagyta el Oroszország területét ”- jegyezte meg az FSZB (idézet a TASS-tól).
Azt is megjegyezték, hogy a bűntárs hamis autószámokat és dokumentumokat adott át Vovknak , amelyek között szerepelt egy kazah állampolgár, Julia Zaiko is . Az FSZB hozzátette, hogy Ciganenko segített az újságíró gyilkosának egy felrobbantott robbanószerkezet összeszerelésében.
Emlékezzünk vissza, hogy augusztus 20-án, amikor Daria Dugina, Alekszandr Dugin orosz közéleti személyiség lánya visszatért a Hagyomány fesztiválról az apja tulajdonában lévő Land Cruiser Prado-n, az autó felrobbant . A tragédia a Mozajszkoje autópálya környékén történt, a lány a helyszínen életét vesztette. Amint arról korábban beszámoltunk az Egyesült Királyságban, a bűncselekmény előre meg volt tervezve és el van rendelve.
A nyomozók szerint egy rögtönzött robbanószerkezetet helyeztek el Daria Dugina autójának alja alá, a vezető oldalán. A büntetőügyet a Nyomozó Bizottság központi apparátusa kezeli. A vizsgálat lezárult gyilkosság - egy ukrán nőt, Natalia Vovkot gyanúsítanak vele, aki az Azov-ezredben szolgál (az Orosz Föderációban betiltották).
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Nem igazán látom, hogy ez miért lenne ciki.
Legalább kiáll az őt megválasztók elé és informálja őket.
Mindeközben Mo-n...
Mert hülyeséget beszél. Az EU és a kazalfej magukat szopatták be. Kezdve a gáztőzsdével, aztán az NS2 és most a szankciók.
Mindezt úgy hogy semmi értelme. BoJo épp az egyik főkolompos…
Hogy a fegyverszállításokról ne is beszéljünk. Megsúgom, hogy az egész balhé árát mi fizetjük majd. Az extra felszerelést is amit a ruszkiknak a nyugati támogatás miatt kell betolniuk. És meg fogják tenni amit akarnak, nem fognak leállni. Mi meg kifizetjük.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 734
13 659
113
Egy magyarországi példa a kívülről vezérelt, F.O.S médiás "hírferdítésre":
A 444! alázza a saját kormányát,, hogy tolnák az ukrán villamosenergiát (valakik) de a magyar kormány nem kér belőle..


Ez nettó ferdítés, mert Magyarország ma reggel 8 órakor is megkapta a leszerződött mintegy 500 MW-os teljesítményt Ukrajnából. Nyilvánvaló hogy majdnem EU-s piaci, többszörös áron meg nem akarunk pluszban vásárolni ukránból.. Ez meg Zselenszkijének nem tetszik..
Lassan nem is lesz mit exportálniuk..
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 734
13 659
113
A zaporozsjei atomerőműben az APU majdnem kétszer olyan gyakran kezdett tüzelni.

A lövések intenzitása az elmúlt héten 70%-kal nőtt - mondta a Rogovi terület felszabadított részének CAA tagja.
NAÜ-t is lőni fogják amikor odaérnek? :)
Még mielőtt odaérnek, előtte kell szétlőni a gazdaságilag csak veszteséges, de kib@szottul életveszélses sugárzóanyag hulladéktárolót, kiégett fűtőrudak pihentetőjét, hogy az atomerőművet még kilométerekre se lehessen megközelítenie épeszű embernek. Gondolja az emberbarát ukrán vezetés...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
AZ UKRÁN KATONAI FOGLYOK SZERINT AZ OROSZ REPÜLÉS A LEGHATÉKONYABB
TÉNYEZŐ AZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK BEFOLYÁSOLÁSÁBAN.
Ez egy egyedülálló felvétel. A legfrissebb és a légi tüzér és a személyzet dialógusai a művelet során.
A Donyeck melletti légi közlekedés keményen és pontosan dolgozik.
Ez már egy jól működő futószalag.

Újzélandi kiiktatva

Amerikai jesus kiiktatva
Fogynak a norman-osok.

A "Brahmos" orosz-indiai vállalat kész szuperszonikus rakétákat szállítani az orosz hadseregnek, ezek "nagyon hasznosak lennének" - mondta a gyártó cég társigazgatója.

ZNPP-re küldött, elfogott kakikaze drón
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Totya

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Az orosz GDP még a saját bevallásuk szerint is súlyosan beszakadt, ráadásul amúgy is a magyar átlag életszínvonal alatt vergődtek. Van egy csokor régész ismerősöm, elég sokat járnak kapirgálni Oroszországba, hát...elképesztően szomorúan néz ki az ország nagy része a beszámolóik szerint.

És ezzel párhuzamosan nekem is sok nyugati ismerősöm van, helyiek plusz kint élő barátok, családtagok. Kérdeztem tőlük, hogy tényleg az van amit a magyar állami média ont magából, hogy lassan el kell döntenetek ott nyugaton, hogy esztek vagy fűtőtök? Azt válaszoltak, hogy el nem tudják képzelni, hogy ezt a marhaságot honnan szedték. A kaja ugyanannyiba kerül mint itthon, de ott a minimálbér 3000-4000 forint óránként.

A méregdrága Sziget fesztivál megint tele volt külföldiekkel, megkérdezte egy látogatótól az egyik riporter, hogy drágálják e az egészet (5000 forint egy girosz tál, 4000 forint egy vodka szóda), azt mondták ez átlagos, korrekt ár. A magyarok meg kapkodták a levegőt...

Inkább kérdezik tőlem, tőlünk magyaroktól azt, hogy "mi lesz veletek" ha az EU-s segélyeket végül nem kapjátok meg? Mert akkor jön az 500-600 eurós forint és a teljes collapse.
Akkor vámot vetünk ki a MAN teherautókra.