Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy értettem, hogy állítólag románia területe Constanta, hogy az usa tengerészeti bázis gyakorlatilag us fennhatóság.... románnak ott nem sok köze van "romániában"Még romániai területen...
Csak nehogy személyzetet is adjanak hozzá... akkor elindulna a szarvihar.
Telebeszélsz?Szolgálati közlemény:
Negyed hattól figyeljétek az Ultrahang YT csatornáját![]()
![]()
Őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondoljak erről az anyagról... Természetesen lehet valós is, de ebben a hazugságok háborújában már mindent is el tudok képzelni. Sérülten, sarokba szorítva biztos nem videóüzenetet küldözgetnék, max a családomat hívnám. Az ukránoknak annyi jó megrendezett videója van már, hogy ezen sem csodálkoznék, ha a sorozathoz tartozna.
Költői túlzás. Az hogy egy volt FSzB-s áruló elpatkol külföldön, nyilván nem véletlen, de azért érezzük hogy ettől még nyugodtan putyinozhatsz, semmi bajod nem lesz. Litvinyenko leszámolás volt, mégha tragikusan szarul is sikerült. Ezt - helyesen - nem támogatta a nyugat, hónapokig volt hangos a média tőle. Bizod volt más is, nem kétlem.Talan a putyini Oroszorszag nem oleti meg az ellenfeleit? Meg kulfoldon is... Belfoldon, Oroszorszagban meg hullanak az emberek, szamolatlanul az allami terrorizmus miatt, mint a legyek. Ha tajekozott vagy, hallottal mar ezekrol....
Lehet benne vmennyi dezinfó is, de a jelekből úgy néz ki, hogy történik is valami érdekes arra.Őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondoljak erről az anyagról... Természetesen lehet valós is, de ebben a hazugságok háborújában már mindent is el tudok képzelni. Sérülten, sarokba szorítva biztos nem videóüzenetet küldözgetnék, max a családomat hívnám. Az ukránoknak annyi jó megrendezett videója van már, hogy ezen sem csodálkoznék, ha a sorozathoz tartozna.
1. Az energiaárak emelkedése a háború előtt kezdődött, de a háború felgyorsította ezt a folyamatot. Az eu energia importőr, s importőrként az oroszok jelentős szereplők voltak. A szén teljes betiltásra került, ami már érvényben van (pl.: a lengyel szükségletek 40%-át fedezte); a kőolaj embargó 90%-a betiltás alá került + a kőolajszármazékok is betiltásra kerültek (teljes szükséglet 15%-át fedezte a gázolaj+egyéb import). Egyébként a gázolaj ára Mo.-n új csúcson jár, de vélhetően lesz még rosszabb is.Azt tudod, hogy minden allitasod hamis. Legfeljebb akkor van igazad, ha tenykent kezeled az M1 allitasait.
1. Az energiaarak nem a haboru miatt szalltak csak el, hanem korabban is jelentosen emelkedtek...
2. Orban atyad szerint, Putyin apad neked otodaron adja a gazt, hosszutavu szerzodes alapjan. Ez nagyobb kamu volt, mint az oszodi beszed, de ez nalad rendben van.
3. Az emberek nagyobb resze fogja a jo magasan megallapitott uj hatosagi aram es gazarat fizetni. Legalabb annyival tobbet, amivel kompenzalhato a korlatozott, retsicsokkentett ar...
Se fehér szalag, se Z betű, sem ukrán zászló, semmi nem látszik a katonából, még az arca sem.Őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondoljak erről az anyagról... Természetesen lehet valós is, de ebben a hazugságok háborújában már mindent is el tudok képzelni. Sérülten, sarokba szorítva biztos nem videóüzenetet küldözgetnék, max a családomat hívnám. Az ukránoknak annyi jó megrendezett videója van már, hogy ezen sem csodálkoznék, ha a sorozathoz tartozna.
Plusz a fiu, aki kitalálta, hogy most akkor Khersont visszaveszik, már le is törölte magát:Őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondoljak erről az anyagról... Természetesen lehet valós is, de ebben a hazugságok háborújában már mindent is el tudok képzelni. Sérülten, sarokba szorítva biztos nem videóüzenetet küldözgetnék, max a családomat hívnám. Az ukránoknak annyi jó megrendezett videója van már, hogy ezen sem csodálkoznék, ha a sorozathoz tartozna.
Emlékezzünk vissza, hogy az ukrán terroristák nem hagyják abba az atomerőmű ágyúzását. Tegnap szörnyű csapást mértek Energodar lakónegyedeire.Jevgenyij Balickij, a zaporozsjei régió államigazgatási szervének vezetője viszont azt mondta, a régió nem vár nagy eredményeket ettől a látogatástól, és hozzátette, hogy a NAÜ-misszió nem értesített az atomerőmű megérkezéséről.
Igazandibol nem hallottam, de az lehet, az en hibam, hogy Putyin tevedett. Arra emlekszem ezzel kapcsolatosan, hogy a nemzeti, jobboldali sajtoban nagyot ment a hir, hog, otodaron kapjuk az oroszoktol a gazt. Ezt nyilvan akkor sem hittem, amikor hallottam, de egy fasza OV az isteb jellegu hir terjesztes3hez jo volt. A kerdes csak az, ha nem vokt igaz a hir, miert terjesztettek?1. Az energiaárak emelkedése a háború előtt kezdődött, de a háború felgyorsította ezt a folyamatot. Az eu energia importőr, s importőrként az oroszok jelentős szereplők voltak. A szén teljes betiltásra került, ami már érvényben van (pl.: a lengyel szükségletek 40%-át fedezte); a kőolaj embargó 90%-a betiltás alá került + a kőolajszármazékok is betiltásra kerültek (teljes szükséglet 15%-át fedezte a gázolaj+egyéb import). Egyébként a gázolaj ára Mo.-n új csúcson jár, de vélhetően lesz még rosszabb is.
2. Putyin mondta azt Vektor moszkvai látogatásakor, hogy ötöd áron kapjuk a gázt (a hosszútávú megállapodásban foglalt mennyiségre vonatkozóan, ami 4,5 milliárd köbméter). Akkor a gáz ára 1000$/1000köbméter volt (most ~3500$/1000köbméter), ami így 200 dollár/1000 köbmétert jelentene. Másnap a Kreml helyreigazítást tett közzé, hogy Putyin össszekeverte Magyarországot Belorusszal, ezt utána pl. az RT is átvette. Megjegyzés: Minden egyes független-objektív "kiszámolta" már többször is, hogy mi vesszük a legdrágábban az orosz gázt. Csak két példa 1. és 2. Persze ezen cikkek is csak közvetett adatokra alapozzák megállapításaikat, mivel a szerződés tartalma nem ismert.
3. Az emelt árakkal nem kompenzálható a rezsicsökkentés valódi ára, ez a költségvetésnek akár több ezer milliárdjába is kerülhet. És felesleges olyan dumával jönni, hogy az átlagember többet fog fizetni, mint mondjuk a németek. A kedvenc példám az elmúlt időszakből mzp-től ered, aki azt mondta, hogy az emberek többet fognak fizetni a gázért, mint Berlinben, mert ott csak 550, míg nálunk 144 köbméterig 102 forint, afelett 747 forint (az utóbbi sem piaci ár). Amellett, hogy a fogyasztás megtakarítást át lehet vinni egyik hónapról a másikra. De, ha én a 144 köbméter 3x-osát fogyasztom el az adott hónapban (432 köbméter) és nem hoztam semmit korábbról, még akkor is kevesebbet fizetek, mintha ezt Berlinben tenném, mert azaz egyharmad rész, ami régi áron van az ennyivel lehúzza a végösszeget. Szintén tény, hogy nem tudjuk mennyi lesz télen a gáz ára Berlinben, ahogy azt se tudjuk, hogy mennyi lesz a gáz ára nálunk, mert valamikor októberben felülvizsgálják majd. A tél még mindig messze van.
Csak a tények kedvéért, de én sem voltam teljeskörű.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..