[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 559
47 560
113

Súlyos csaták zajlanak Harkiv régióban: Balakleya a miénk, Volokhov Yar elveszett (MAP)​


A tekintélyes Veteran's Notes Telegram csatorna szerzői értékelik a harkovi front helyzetét.

„Kharkov front. Józan értékelés.

Az első harcnap láza alábbhagyott, köztes eredményt húzhatunk. Az ukronáziak három irányban támadtak. Ennek eredményeként csak egy taktikai siker figyelhető meg - Volokhov Yar elvesztése és előretörés Sevcsenkovo irányába. Más irányokban heves harcok alakultak ki, amelyek eredményeként az ukrán fegyveres erők leálltak és megrekedtek.

A súlyos veszteségeket bizonyítja, hogy tegnap délutánra az ellenség megkezdte a tartalékok harcba bocsátását, bár még egy nap sem telt el.
A csatába többnyire a NATO-szabványok szerint kiképzett személyi egységeket vetették be. Elég hozzáértően jártak el, de rendkívül koordinálatlanul.

Az ellenség egyik motorizált gyalogos szakasza Verbovkán az akciók összehangolásának hiánya miatt baráti tűz alá került és gyakorlatilag teljesen megsemmisült, katonáink előtt történt minden. Általában semmi meglepő, még mindig ugyanazok a problémáik vannak, mint nekünk. Tüzérségünk, mint általában, tegnap lőtt.

Minden, ami működni tudott, az előrenyomuláson működött, szerepet játszott, az ellenség éppen menet közben sok veszteséget szenvedett el.
A tüzérségi tűzzáporon áttörő alegységek beszálltak a csatába, az őket követők pedig megálltak. A repülés elkezdett aktívan dolgozni rajtuk. Ennek köszönhetően korlátozott ellenséges erők léptek be a Balakleya melletti csatába, ami viszont egy viszonylag kis helyőrséggel segített megfékezni az ellenséget.


A kezdeményezést több zászlóaljparancsnok is tanúsította, akik több harckocsi formájában erősítést küldtek a városba, amelyek az ellenséges tűz alatt (a Balakleya felé vezető út az ellenséges tűz irányítása alatt áll) behatoltak a városba és támogatták a védőket. . Ezenkívül a BC-t szállító KamAZ teherautók két elkeseredett sofőrjének sikerült beesnie a városba.

Estére a tartalékaink megérkeztek Balakleyába. Súlyos kombinált fegyveres csata kezdődött, melyben egységeink állóképességet tanúsítottak, aminek eredményeként Balakleya továbbra is a miénk.

Volokhov Yar-on a nácik egy kicsit sikeresebbek voltak, valószínűleg ott a parancsnok egy kicsit okosabb. Az ukrán fegyveres erők nem rohamozták meg a várost, hanem elkezdték megkerülni és továbbmenni Sevcsenkove felé. Ennek eredményeként a mi kis helyőrségünket bekerítették.

Szemjonovka után azonban az ellenség tüzérséget és repülőgépet kapott, és szintén megállt. Volokhov Yarból a csoport feloszlott, egy része Kunyába ment, hogy átvágja a szállító artériát. Tüzérségi és repülőtűz is fogadta őket, és meg is álltak.

Eredmény. Egyelőre nem lehet beszélni a nácik sikeréről a hersoni fronton.
Volohov Yar elvesztése kivételével az ukrán fegyveres erők nem értek el komoly sikereket. Az offenzíva tempója már az első napon elveszett.

Ha parancsnokságunk továbbra is hozzáértően manőverez és pontos csapásokat ad az előrenyomuló ellenséges erők második lépcsője ellen, akkor holnap végére az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadásának teljes leállításáról lehet beszélni.

Most heves harcok folynak a harkovi fronton. Az nyer, akinek erősebbek az idegei és fejlettebb a működési gondolkodása. Sok sikert kívánok minden parancsnokunknak és harcosunknak.”


Источник: https://rusvesna.su/news/1662629219
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Biden jóváhagyott egy új, 675 millió dolláros katonai segélycsomagot Ukrajnának – mi van benne

Biden jóváhagyott egy új, 675 millió dolláros katonai segélycsomagot Ukrajnának – mi van benne​

2022. 09. 08. 12:12
Az Egyesült Államok 675 millió dollár értékben további katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Ezt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter jelentette ki, megnyitva az Ukrajna Támogatásával Foglalkozó Kapcsolattartó Csoport ülését a németországi Ramstein légitámaszponton – írja az Ukrinform tudósítója.

Elmondása szerint az új ukrajnai segélycsomagról szóló döntést Joe Biden amerikai elnök egy nappal korábban, szeptember 7-én hagyta jóvá.

Austin megjegyezte, hogy más partnerek is segítséget nyújtanak Ukrajnának, és köszönetet mondott Nagy-Britanniának, amelynek támogatása eléri a 2,3 milliárd fontot, valamint Németországnak és Dániának, amely további nagy segélycsomagokat ígért; Lengyelország, amely 3 zászlóalj tarackokat adott át, Észak-Macedónia, Szlovákia és más országok.

„Azt adjuk, amire Ukrajnának a legnagyobb szüksége van. És felgyorsítjuk az ilyen fegyverek gyártását” – hangsúlyozta Austin.
Olvassa el még: Az Egyesült Államok jóváhagyta a sebesült ukrán katonák kezelését németországi kórházában - CNN
Az amerikai miniszter szerint az ukrajnai orosz háború jellege megváltozott, a partnerek az ukrán fegyveres erők hosszú távú támogatására készülnek, így a feladat a nyugati védelmi ipart úgy megszervezni, hogy az előállítsa a fegyverek, amelyekre Ukrajnának szüksége van.

„Az ukrán fegyveres erők példát mutatnak a világnak azzal az eltökéltségükkel, hogy megvédik magukat... Hosszú távon szeretnénk megerősíteni Ukrajna támogatását. Arról van szó, hogy felállítjuk a teljes hadiipari komplexumunkat, hogy biztosítsuk Ukrajnának a szükséges eszközöket ezen a nehéz úton. Szeretnénk növelni a kapacitást és az innovációt” – hangsúlyozta Austin.

Emlékeztetett arra, hogy az első találkozóra 4 hónapja került sor Ramsteinben, a háború fordulópontján: Oroszország ekkor elvesztette a Kijevért vívott csatát, nem tudta elfoglalni békés szomszédját és lerombolni demokratikusan megválasztott vezetését. De Oroszország fokozta rakétatámadásait Ukrajna békés települései ellen. A kapcsolattartó csoport az új helyzet fényében felülvizsgálta segítségét, és segítséget ígért.

Austin szerint az Egyesült Államok fegyverek egész sorát biztosította, beleértve a légvédelmi felszerelést, a tüzérséget, a helikoptereket és a kézi lőfegyverek millióit. Áprilisban tehát átadták az első M777 tarackokat, ma pedig már 126 ilyen egység van. Azóta a Ramstein résztvevői több mint 18-szorosára növelték az Ukrajnába szállított tarackok számát, 26 röplabda tűzrendszert szállítottak át – mondta.

"Jelenleg a háború új fordulópontba lépett... az ukrán fegyveres erők ellentámadásokat indítottak délen, és szeretnénk segíteni nekik a területük visszavágásában" - jelentette ki a katonai parancsnok.

A Pentagon vezetője arról tájékoztatott, hogy Ukrajna már 6,1 milliárd dollárnyi segélyt kapott az Egyesült Államoktól .
Olvassa el még: A fegyveres erők vezérkara a háborús győzelem kulcstényezőjét nevezte meg
Austin emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi, augusztusi katonai segélycsomag 105 mm-es tarackokat, tüzérségi lőszert, páncélozott Humvee-t és egyebeket tartalmazott.

Biztosította Ukrajna partnereinek eltökéltségét és egységét.

Az amerikai miniszter köszönetet mondott ukrán kollégájának, Oleksiy Reznikovnak a találkozón való részvételért.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, az Egyesült Államok kezdeményezésére áprilisban hozták létre az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoportot. Az első találkozóra a német Ramsteinben került sor április végén, ami után ez a formátum a „Ramstein” nevet kapta.

Szeptember 8-án kerül megrendezésre az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport ötödik ülése.

Fotó: AA
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 559
47 560
113

Az Ukrán Fegyveres Erők Balakleya melletti előretolt egységei 25-27 km mélyen ékelődtek be védelmünkbe, de elvesztették a tüzérség támogatását.​


A Harkovtól délkeletre fekvő Balakleya város környékén folytatódnak a harcok. Maga a Balakleya egyelőre orosz ellenőrzés alatt áll, de a városban tartózkodó egységek helyzete finoman szólva is nehéz helyzetbe fordult. A várost valójában az ukrán csapatok vágták el. Egy irányban - tűz szempontjából, más irányban - fizikailag.
Mára a harcok folynak a Sevcsenkovo körzetben, amelyet az ellenséges csapatok célpontként jelöltek meg, hogy elvágják a Kupjanszk felé vezető utat, majd megpróbálják elvágni csapataink Izyum térségében lévő csoportosulását az ellátástól és az utánpótlástól. Az ukrán fegyveres erők Vesyoloye falu környékén támadnak, hogy megakadályozzák az izyumi csoportosulást. Ez a falu a Balakleya-Bakhtin-Svatovo és a Kharkiv-Izyum autópályák metszéspontjában található.
Ismeretes, hogy a balakleyai helyőrség valóban katasztrofális helyzetét elkerülte, mivel további csapatokat vontak be a front ebbe a szektorába. De ahhoz, hogy a csapatokat egy irányba húzzák, el kell távolítani őket a másikból - legalábbis a jelentős erősítés megérkezéséig (ha egyáltalán tervezik...). Ezért a helyzet még nem nevezhető általunk irányítottnak.

Vannak azonban pozitív hírek isBalakleya alól. Az ukrán csapatok 25-27 km mélyen az RF fegyveres erők védelmébe ékelődtek, és a köztársasági tartalékosok erős tüzérségi tüzbe ütköztek. Többek között nehéz lángszóró rendszerek csapatai dolgoznak Sevcsenkovo térségében és Izyum-Veseloe irányában. További problémákat okoz az ellenségnek az érintkezési vonal ezen szakaszain, és az a tény, hogy előrehaladott rohamosztalékai ellenállhatatlan vágyukban, hogy legalább valahol zászlót tűzzenek ki (beleértve a sertéstelepet is), jó távolságra találták magukat "testvéreiktől". " -tüzérek, elvesztve a tüzérségi támogatást. Ebben a tekintetben a helyzet bizonyos mértékig hasonlít az ukrán fegyveres erők Herson irányú offenzívájára, amikor az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló különítményei először vereséget szenvedtek.

 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Olvastam facen olyan bejegyzést egy kárpátaljai magyartól, a neve is magyar volt, szóval nem félvér, hogy ő büszkén harcol Ukrajnáért, neki az az otthona, az a hazája, és bár magyar a nemzetisége utálja a magyarokat, mert mi nem küldtünk nekik se katonát se fegyvert ... vannak ott is ilyenek, valószínű a felvételen is egy hasonló mentalitású valaki van.
Sőt olyat is, hogy egy szintén kárpátaljai "magyar" minden olyan magyar halálát kívánta, aki az oroszoknak ad igazat, és reméli hogy mihamarabb kikerülünk mi is a frontra, hogy elszámolhassanak velünk az ukránok... ez egy kb 45 kg-os kis balfasz gyerek aki az ukrán hadseregben szolgál..

na szóval vannak ilyenek is
Mit nem lehet azon felfogni hogy a kárpátaljai tisztességes magyar nemzetiségűek hűségesek a hazájukhoz Ukrajnához.
Áruló van ott is.
Pénz van erre magyarba.
Kb. az a szitu mintha sopron, kőszeg, szombathely, győr településeken a bőséges osztrák juttatásokért osztrák állampolgárságért cserébe emberek tolnák a osztrák propagandát hogy ott minden jó legalábbis jobb mint magyarba hogy nagyobb a életszínvonal magasabbak a nyugdíjak a fizetések nagyobb a közbiztonság stb. tehát jobb oda tartozni.
Maga minek nevezné a ilyet magyarba magyarként?
hmm?
Elhamarkodott válasz előtt vegye figyelembe hogy kb. 15 éve volt egy riport talán a tv2 ön sváby műsorában hogy buszokkal viszik át a magyar gyerekeket a magyar szülők ausztriába óvodába iskolába...
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 722
28 337
113
Na hosszabb kotlást követően megszületett a következő nyugger nagyelemzés, avagy a herszoni ellentámadás mostanra mindenképp kifogyott a szuflából, így Zelenszkijék Harkovnál próbálkoznak. Cél ismét nem a területszerzés hanem valami eredmény felmutatása a mai ramsteini találkozóra, hogy miért adjon a Nyugat még több fegyvert. (Btw a jövő júliusi pesti Rammstein koncentre már lehet jegyeket venni). Balaklejában a Roszgvargyija tartja magát, akárcsak Sevcsenkovoban, Herszonhoz hasonlóan 2 nap után kezd kifogyni itt is a lendület, de még nem szabad orosz részen hátradőlni. Van még benne szó a felvonult erőkről, veszteségekről meg egy kis kötelező kör a végére Energodar kapcsán.

Amúgy érdekes, hogy helyszíni infók szerint az ukránok Herszonban és Balaklejánál is a DNR egységek által biztosított frontszakaszoknál törtek át, vélhetően előre kiszemelve azt a bizonyos szektort. Gondolom ehhez a szakik alacsonyabb felszereltsége is hozzájárult, hogy ott látják az ukránok az áttörési lehetőséget.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 057
93

Az Ukrán Fegyveres Erők Balakleya melletti előretolt egységei 25-27 km mélyen ékelődtek be védelmünkbe, de elvesztették a tüzérség támogatását.​


A Harkovtól délkeletre fekvő Balakleya város környékén folytatódnak a harcok. Maga a Balakleya egyelőre orosz ellenőrzés alatt áll, de a városban tartózkodó egységek helyzete finoman szólva is nehéz helyzetbe fordult. A várost valójában az ukrán csapatok vágták el. Egy irányban - tűz szempontjából, más irányban - fizikailag.
Mára a harcok folynak a Sevcsenkovo körzetben, amelyet az ellenséges csapatok célpontként jelöltek meg, hogy elvágják a Kupjanszk felé vezető utat, majd megpróbálják elvágni csapataink Izyum térségében lévő csoportosulását az ellátástól és az utánpótlástól. Az ukrán fegyveres erők Vesyoloye falu környékén támadnak, hogy megakadályozzák az izyumi csoportosulást. Ez a falu a Balakleya-Bakhtin-Svatovo és a Kharkiv-Izyum autópályák metszéspontjában található.
Ismeretes, hogy a balakleyai helyőrség valóban katasztrofális helyzetét elkerülte, mivel további csapatokat vontak be a front ebbe a szektorába. De ahhoz, hogy a csapatokat egy irányba húzzák, el kell távolítani őket a másikból - legalábbis a jelentős erősítés megérkezéséig (ha egyáltalán tervezik...). Ezért a helyzet még nem nevezhető általunk irányítottnak.

Vannak azonban pozitív hírek isBalakleya alól. Az ukrán csapatok 25-27 km mélyen az RF fegyveres erők védelmébe ékelődtek, és a köztársasági tartalékosok erős tüzérségi tüzbe ütköztek. Többek között nehéz lángszóró rendszerek csapatai dolgoznak Sevcsenkovo térségében és Izyum-Veseloe irányában. További problémákat okoz az ellenségnek az érintkezési vonal ezen szakaszain, és az a tény, hogy előrehaladott rohamosztalékai ellenállhatatlan vágyukban, hogy legalább valahol zászlót tűzzenek ki (beleértve a sertéstelepet is), jó távolságra találták magukat "testvéreiktől". " -tüzérek, elvesztve a tüzérségi támogatást. Ebben a tekintetben a helyzet bizonyos mértékig hasonlít az ukrán fegyveres erők Herson irányú offenzívájára, amikor az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló különítményei először vereséget szenvedtek.

Hm, ez már a sokadik olyan hír ahol éppen az oroszok az orosz csapatok nehéz helyzetéről, az ukránok előrenyomulásáról számolnak be.
Összevetve ezt a nyugati és főleg az ukrán hírekkel, ahol csak győzelmekről számolnak be ha volt ha nincs... Ahol tilos bármit is mondani ha nem volt még központi közlemény... Úgy látszik a véleménynyilvánítás szabadsága keletre utazott.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 063
24 189
113
Mit nem lehet azon felfogni hogy a kárpátaljai tisztességes magyar nemzetiségűek hűségesek a hazájukhoz Ukrajnához.
Áruló van ott is.
Pénz van erre magyarba.
Kb. az a szitu mintha sopron, kőszeg, szombathely, győr településeken a bőséges osztrák juttatásokért osztrák állampolgárságért cserébe emberek tolnák a osztrák propagandát hogy ott minden jó legalábbis jobb mint magyarba hogy nagyobb a életszínvonal magasabbak a nyugdíjak a fizetések nagyobb a közbiztonság stb. tehát jobb oda tartozni.
Maga minek nevezné a ilyet magyarba magyarként?
hmm?
Elhamarkodott válasz előtt vegye figyelembe hogy kb. 15 éve volt egy riport talán a tv2 ön sváby műsorában hogy buszokkal viszik át a magyar gyerekeket a magyar szülők ausztriába óvodába iskolába...
retardált vagy ??

mit nem lehet azon felfogni,hogy a Donbasszban túlnyomórészt orosz nemzetiségűek laknak ? (még a neten fellelhető etnikai térképek szerint is)
tehát ez olyan amit írsz mintha egy echte székely kardoskodna az ő románsága és a román állam nagyszerűsége mellett ..

/ezt majd add elő pl Székelyföldön egy kocsmában,csak vigyél tálad a beleidnek !! /
attól függetlenül,hogy létezik pár olyan faszfej "magyar" mint akiről írtam, akihez hasonlókat a másik oldalon simán kivégeznek az ukrán haverjaid mert kollaboránsnak vannak bélyegezve .. (ha nem megy a kollaboráns szó értelmezése keresd ki a google-ban mit jelent) szóval ettől a pár buzeránstól függetlenül a többség úgy utálja az ukránokat mint a szart ..

ezt meg nem egy koszos belpesti kocsmából kellene megszakérteni,hanem rendszeresen kijárni Ukrajnába azaz Kárpátaljára és beszélgetni a helyiekkel .. mivel régebben írtam,hogy van pár üzleti érdekeltségem kifelé,hidd el tudom miről beszélek,és nagy összegben mernék rá fogadni hogy több kárpátaljai magyart vagy ukránt ismerek mint itt a fórumozók zöme !
azt meg csak csendesen jelezném,hogy ha lenne rá mód és lehetőség az ott élő ruszinok és ukránok java része is inkább ide tartozna mint oda !!
(vegyél be 3 Xanaxot és dolgozd fel,mert ezek meg a tények!!)

szóval inkább mondanának Good bye Fuckraine-t mint Slava Ukrainet !
(természetesen a hazai viszonyokra ez éppúgy igaz a jobb élet reményében innen is menne mindenki aki tehetné .. csak az etnikai arány nem mindegy Ausztria felé,mert magyarok lakta területről beszélünk .. nem osztrákok lakta területről !)

tehát idehoztál egy totál szar példát egy totál felesleges kommenttel .. lehet értelmezni kellene a leírt sorokat mielőtt bármit írsz rá "elhamarkodottan"
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 550
24 625
113
Itt van a kutya elásva!
Becsalogatni a legjobb egységeket mélységbe, majd körbezárni, lenullázni.
Ezzel az ukrán ütőképes erőket kimeríteni, a maradékot pedig demoralizálni.
Ezt követően pedig megindítani az ellentámadást, ami remélhetőleg pontot tesz a nagy nyugati kaland végére.
+ valahogy el kellene húzni jövő márciusig a harcokat orosz részről... hogy a nyugati kalandorok érezzék a hideget.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 057
93
Mit nem lehet azon felfogni hogy a kárpátaljai tisztességes magyar nemzetiségűek hűségesek a hazájukhoz Ukrajnához.
Áruló van ott is.
Pénz van erre magyarba.
Kb. az a szitu mintha sopron, kőszeg, szombathely, győr településeken a bőséges osztrák juttatásokért osztrák állampolgárságért cserébe emberek tolnák a osztrák propagandát hogy ott minden jó legalábbis jobb mint magyarba hogy nagyobb a életszínvonal magasabbak a nyugdíjak a fizetések nagyobb a közbiztonság stb. tehát jobb oda tartozni.
Maga minek nevezné a ilyet magyarba magyarként?
hmm?
Elhamarkodott válasz előtt vegye figyelembe hogy kb. 15 éve volt egy riport talán a tv2 ön sváby műsorában hogy buszokkal viszik át a magyar gyerekeket a magyar szülők ausztriába óvodába iskolába...
Ezt ugyanúgy nem vagy képes felfogni, mint a múltkorit. Ti. hogy a Krím lakossága orosz. Akkor egy kicsit elbújtál, de ennél hosszabb a kollektív memória :)
Áruló az a magyar aki nem a magyarellenes ukránokat támogatja? Segítek: nem. Az árulót onnan ismered fel hogy pont olyan mint te.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Mit nem lehet azon felfogni hogy a kárpátaljai tisztességes magyar nemzetiségűek hűségesek a hazájukhoz Ukrajnához.
Áruló van ott is.
Pénz van erre magyarba.
Kb. az a szitu mintha sopron, kőszeg, szombathely, győr településeken a bőséges osztrák juttatásokért osztrák állampolgárságért cserébe emberek tolnák a osztrák propagandát hogy ott minden jó legalábbis jobb mint magyarba hogy nagyobb a életszínvonal magasabbak a nyugdíjak a fizetések nagyobb a közbiztonság stb. tehát jobb oda tartozni.
Maga minek nevezné a ilyet magyarba magyarként?
hmm?
Elhamarkodott válasz előtt vegye figyelembe hogy kb. 15 éve volt egy riport talán a tv2 ön sváby műsorában hogy buszokkal viszik át a magyar gyerekeket a magyar szülők ausztriába óvodába iskolába...
Ezt most itt megintcsak be kellene fejeznie Uram! Kikérem magamnak, hogy folyvást az ukrinform, ukrán pravda, és egyéb ukrán rezsim propagandát szállítja ide. Most leárulózott több tízezernyi magyart. Ukrajnát következetesen nagybetűvel, magyar városokat kisbetűvel írja. Erőlteti ezt a nyelvidegen "magyarba' szóhasználatot, amit időnként külhoniak törnek így, de a maga részéről egyértelmű, hogy pejoratív szándéka van vele. Ön hová valósi? Mi a szándéka ezzel a felforgató provokációval, mert konszenzuálisnak, békére törekvőnek, párbeszédre alkalmasnak jóindulattal sem lehet nevezni. Emelett kognitív disszanancia, zavaros mondatszerkeszés, árulja már el, hogy mi a célja az ide írogatással? Jobb lesz ettől a világ, vagy csak egy felforgató provokátornak tetszik lenni ugye?
 
K

Kopi2000

Guest
Hm, ez már a sokadik olyan hír ahol éppen az oroszok az orosz csapatok nehéz helyzetéről, az ukránok előrenyomulásáról számolnak be.
Összevetve ezt a nyugati és főleg az ukrán hírekkel, ahol csak győzelmekről számolnak be ha volt ha nincs... Ahol tilos bármit is mondani ha nem volt még központi közlemény... Úgy látszik a véleménynyilvánítás szabadsága keletre utazott.
Rohadt nagyot tevedsz. Azt kivanom neked, hogy keleten nyilvanitsal velemenyt es kapjad meg erte azt, ami ott ezert jar.... De, figyelembe veve a hozzaszolasodat, ugye latod, hogy nem kivanok neked rosszat???
 
W

Wilson

Guest
Fasza a hohol agitprop, jók a cuccok, csak kevés van belőlük. Ekkora frontra napi szinten kellene vagy 10000 db 15 centis malacot és kb 2-3 naponta 1000 Excaliburt rálocsolni, annak eredménye is lenne.
1000 db Excalibur 2-3 naponta? Szerintem azt még az USA is megérezné ha pl négy hétig 2-3 naponta el akarna lövöldözni 1000 db Excaliburt ....:). Amúgy ezt szerintem úgy kell nézni, hogy míg az orosz elemzések szerint a most zajló ukrán-orosz háborúban egy ukrán önjáró löveg megsemmisítéséhez hagyományos (nem irányított lövedék) tüzérség alkalmazása esetén átlagosan 800 lövedék kellett egy Excalibur ideális esetben ezt egyetlen lövéssel megoldja, természetesen ez ugyanúgy igaz az orosz irányított lövedékekre is, így pl a Krasznopolra is.
 
W

Wilson

Guest
Hm, ez már a sokadik olyan hír ahol éppen az oroszok az orosz csapatok nehéz helyzetéről, az ukránok előrenyomulásáról számolnak be.
Összevetve ezt a nyugati és főleg az ukrán hírekkel, ahol csak győzelmekről számolnak be ha volt ha nincs... Ahol tilos bármit is mondani ha nem volt még központi közlemény... Úgy látszik a véleménynyilvánítás szabadsága keletre utazott.
Ez szerintem nem igaz, csak el kell olvasni a Washington Post cikkét pl a most zajló hersoni ukrán támadás során megsérült ukrán katonák beszámolóiról.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Tegnapi nap pro-orosz összefoglalója:
Tegnapi nap pro-ukrán összefoglalója (térképek + rövid megjegyzések):

Az én meglátásom az, hogy mindenképpen ügyesen csinálták azt az ukránok, hogy a herszoni "nyugvópont"(?) után a front teljesen másik végén kezdtek ellentámadásba (aminek a lehetséges helyéről már többen is írtunk itt, akár hetekkel ezelőtt pl. @cirqle fórumtárs).
Ami még elhalasztódott a szavazáson túl, az szvsz, az orosz támadás, amit vélhetően az újonnan létrehozott 3. hadtesttől/hadseregtől láthattunk volna.