Szerintem tudja az ukri hadvezetés, hogy mit csinál ép most tettek közzé egy felhívást amiben arra kérték a médiát és az ukrán polgárokat, hogy ne terjesszenek kamu információkat a még csak részben ellenőrzött települések teljes elfoglalásáról illetve az olyan települések elfoglalásáról amelyeket jelenleg nem terveznek elfoglalni, biztos vagyok benne,hogy világos stratégia célok voltak meghatározva az ukránok harkovi ellentámadásának hadműveleti terveiben, és mint mondtam korábban párszor az USA realtime 0/24 felderítési adatainak köszönhetően az ukrán hadvezetés pontosan látja az előretörő ukrán haderőre leselkedő veszélyeket.Ha van eszük akkor azonnal neki fognak a frissen megszerzett területeken a stratégiai fontosságú és jól védhető pontok megerősítésének. Abszolút nem gondolom azt, hogy most aztán az ukrik felszabadítják Donbaszt , de azt igen, hogy Izyum elfoglalásával kevés az esély arra hogy az orosz haderő az ősszel elfoglalja Donbaszt.
Emellett még két nagyon fontos dologra hívom fel a figyelmet az ukrán haderő sikeres harkovi ellentámadása kapcsán amelyeknek még nagyobb jelentősége van mint a visszahódított területeknek.
1. Ez a siker nagyon jó hatással lesz mind a katonák mind az ukrán társadalom moráljára, mivel látják, hogy van értelme az áldozatoknak az ukrán haderő képes jelentős harctéri sikereket elérni az orosz haderővel szemben.
2. Ukrajna nyugati támogatói is látják,hogy érdemes dollár milliárdokat (pénz, fegyverzet) áldozni Ukrajna támogatására , mivel az ukránok képesek győzelmet aratni az orosz haderővel szemben és képesek a már elfoglalt területeiket visszahódítani.