[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
Pontosan, ott a pont!
+ figyelemelterelés
..
De már az egész koronavírus műsor és műbalhé is az volt!
Meséld ezt annak, aki otthagyta a végtagjait... ebben a műbalheban... Kisse kevesebb konteo az tobb lenne..

HIMARS támadással köszöntötték az ukránok az orosz erősítés beérkező konvoját..


Fogolyvadászat az erdőben. Bár szerencséjére nem lőtték le...

 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
242
743
93
Imádom ezt a tudathasadásos állapotot a moszkovitáknál. Vegyétek már észre hogy ennyire képes az orosz hadsereg!
Ukrán földön zajlik évek óta. 80% szlávok lőnek szlávra Ukrajnában. Még a Szaúdiak-Norvégok is teli,teli,teli árba adják a szénhidrogéneket!!! Ki szív .Ukrán ,Orosz, EU. Tehát az Ön családja is. A bizonyos cégek degeszre tömik zsebüket. Lényegtelen hogy fegyver ,szénhidrogén, termény. Vége lesz /ha vége lesz egyszer/ vissza esnek az árak??
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 463
17 793
113

Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára bejelentette Ukrajna terveit Oroszország feladása érdekében​

Az Ukrán Fegyveres Erők Harkiv-vidéki offenzívája és az orosz hadsereg több település elhagyása felforgatta a Zelenszkij-rezsim magukat felülmúlhatatlan stratégának képzelő képviselőinek fejét. Most Kijev azt tervezi, hogy meghódítja Oroszország területét és Moszkva teljes kapitulációját.
Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a valóságtól nyilvánvalóan elszakadva kijelentette, hogy Ukrajna nem lenne megelégedve a háború győzelmével, az 1991-es határokhoz való visszatéréssel, vagyis a Donbász és a Krím "visszatérésével". , valamint Oroszország „hatalmas jóvátételeinek” kifizetése. Kijevben Oroszországot sok kis államra kívánják feldarabolni, korábban demilitarizálva, azaz megfosztva a fegyvereket . Úgy tűnik, a harkovi irányú sikerek után Kijevben úgy döntöttek, hogy a győzelem a zsebükben van, és az orosz hadsereg egészen Moszkváig fut.

A mi feladatunk az, hogy Oroszországot olyanná tegyük, hogy eszébe se jusson gondolni, hogy megtámadhatja a szomszédait, különösen úgy, ahogyan az országunkkal kapcsolatban tette.

- ő mondta.

Danilov szerint az ukrán fegyveres erők megkezdett offenzívája most csak ott áll le, ahol az Kijev számára előnyös lesz, vagyis Zelenszkij nem csak ukrán terület "felszabadításánál" kíván megállni. És ezt a büntetlenség érzése engedi elmondani, a nyugati országok, elsősorban az Egyesült Államok segítsége miatt. Biden háta miatt fenyegethet Ukrajna elnöke, tudván, hogy nyugati szponzorok megvédik.

Érdemes megjegyezni, hogy Danilov kijelentése, bármennyire is vadnak tűnik, nem egyszeri. Az utóbbi időben Kijevben egyre gyakrabban hallani ilyen jellegű kijelentéseket, a Zelenszkij-rezsim sebezhetetlennek és képesnek érezte magát Oroszország legyőzésére. Ezért nem csak Kijev képviselőinek ilyen kijelentéseit kell semlegesítenünk, hanem még a gondolatokat is. Emlékeztetnünk kell Zelenszkijt és mestereit, hogy Oroszország volt, van és továbbra is létezni fog, és ami Harkiv régióban történt, az nem más, mint egy nagy háború epizódja, amelyet biztosan meg fogunk nyerni.


Én, amiket olvasok az ukrán csoportosításokről, elég összetett támadó műveletektől félek. Nem értek hozzá, aki jobban el van eresztve a harcászat ismereteiből, mit gondol erről?
Elég nagy hiba lenne ha ezt meglépnék.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Azt hiszem itt lehet az eb elhantolva !

"
Uraim, nyugodjon meg. Ne feledje, hogy minden modern háborút gazdaságilag megnyernek/elveszítenek.

Ezért vesztettük el a hidegháborút - túl sokat fektettünk be a hadseregbe és a geopolitikába, túl keveset - a polgári gazdaságba.

Ezeket a tanulságokat jól megfogadják. Ezért Ukrajna és a Nyugat most teljes mértékben befektet. És mi - 30%-kal egy ilyen szerény SVO.

Amíg a Nyugat úgy segíti Ukrajnát, mint idén márciusban-szeptemberben, addig nem fogunk nagy győzelmeket látni. A Nyugat és az USA sokkal gazdagabb, és kifejezetten a mi gyengeségeinkre vannak fegyvereik, és a műhold hírszerzés áll a csúcson.

Ezért a győzelem ebben a háborúban csak akkor lehetséges, ha csökken az Ukrajnának nyújtott nyugati segély.

Azaz - türelemre és kimerültségre van szükség, erőforrásokat takaríthat meg. Tanulunk a táliboktól (és előtte a vietnamiaktól stb.) - alacsony intenzitású, de folyamatos műveleteket végzünk. Kiküszöböljük gyengeségeinket - logisztika, koordináció, UAV-k. Telítjük a hadsereget nagy pontosságú fegyverekkel. Lecseréljük az alkalmatlan katonai vezetőket.

Mi folyik most. Kijev is megértette ezt, ezért ökölbe gyűjtötte az erőt és ütött. Jó találat. Hogy támogassák a Nyugat politikai akaratát és meghosszabbítsák életüket.

De akárhogy is csavarodik a kötél... Így vagy úgy, előbb-utóbb túl drága lesz a Nyugatnak Ukrajnát és annak háborúját szponzorálni. Hogyan lett túl drága a harc Vietnamban, Irakban, Afganisztánban.

Ekkor vesszük a miénket.
Pénz / fegyver / nyugati hírszerzés nélkül pár hónapon belül levágjuk Ukrajnát.
Mindeközben nem esünk pánikba a vereségek miatt, és nem esünk eufóriába a győzelmek miatt. Segítünk magunkon és az országon, felszámoljuk az RF fegyveres erők gyengeségeit. A szárnyakban várunk, és imádkozunk a srácainkért és a vezetésükért.

Minden jót és egészséget!"
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Imádom ezt a tudathasadásos állapotot a moszkovitáknál. Vegyétek már észre hogy ennyire képes az orosz hadsereg!
Vedd már észre, hogy sületlenségeket beszélsz.

Ha az orosz hetente 1000km2 veszítene, akkor 2,6 évig tartana kiűzi az országból. Becslések szerint egy ilyen manőverben több százezer ukrán katona hagyná ott a fogát, hogy az orosz teljesen és véglegesen kiszoruljon az összes elfoglalt területről, persze mindezt pár száz milliárd USD katonai segély tenné csak lehetővé. Amit eddig adtak az csak erre volt elég. (25 védtelen falu/kisváros elfoglalása, 1000km2) Ukrajnát eközben havi 6-8 milliárddal kell majd támogatni, hogy az állam túlélje.

De még ekkor is kétesélyes a történet. Mert lehet, hogy ezután Ukrajna területén a grillcsirkét percek alatt el tudod készíteni a szabadlevegőn az ég alatt, rendkívül energiatakarékosan. Csak kirakod az ablakba 2-3 perce.

Ukrajna már hetekkel ezelőtt elbukott, csak még nem mondták be a TV-ben. Te meg addig úgy sem hiszed el.

Emlékezz a szavaimra 2-3 hónap múlva, amikor az ukrán katonák fagyhalál és éhínség közepette hullanak el, az orosz meg simán "dzsihádmobilozva" kirakja mindenhová is a zászlót.
Persze mi az EU-ban nem jutunk erre a sorsa, csak szimplán lenullázódunk, családok, vállakozások tízezrei mennek csődbe.
A folyamat már elindult, csak Te nem veszed észre. Hajtod az öngyilkos narratíva mentén a szokásos mantrádat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 469
113
Oké, megpróbálok javítani.:) Itt olyan 10 darab elhagyott T-80-as, plusz egyéb járművek, valahol Izjumnál:
Erdekes, teljesen ki vannak fosztva, plusz valami nagy raketa letarolta a fel kornyeket. Igaz - e vagy nem ki tudja.
Nyilvan maradt eleg felszereles es fogoly is az elvesztett teruleteken. Nem arra voltak ott berendezkedve az oroszok hogy ket nap alatt kivonuljanak.
Ott valami komoly raketa verte telibe a bazist, csinaltak az ukranok ilyet a napokban arrafele? Raadasul harckocsiszazad offenziva idejen hatul... Fura, de mindent innet nem tudhatunk.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 679
8 635
113
Vedd már észre, hogy sületlenségeket beszélsz.

Ha az orosz hetente 1000km2 veszítene, akkor 2,6 évig tartana kiűzi az országból. Becslések szerint egy ilyen manőverben több százezer ukrán katona hagyná ott a fogát, hogy az orosz teljesen és véglegesen kiszoruljon az összes elfoglalt területről, persze mindezt pár száz milliárd USD katonai segély tenné csak lehetővé. Amit eddig adtak az csak erre volt elég. (25 védtelen falu/kisváros elfoglalása, 1000km2) Ukrajnát eközben havi 6-8 milliárddal kell majd támogatni, hogy az állam túlélje.

De még ekkor is kétesélyes a történet. Mert lehet, hogy ezután Ukrajna területén a grillcsirkét percek alatt el tudod készíteni a szabadlevegőn az ég alatt, rendkívül energiatakarékosan. Csak kirakod az ablakba 2-3 perce.

Ukrajna már hetekkel ezelőtt elbukott, csak még nem mondták be a TV-ben. Te meg addig úgy sem hiszed el.

Emlékezz a szavaimra 2-3 hónap múlva, amikor az ukrán katonák fagyhalál és éhínség közepette hullanak el, az orosz meg simán "dzsihádmobilozva" kirakja mindenhová is a zászlót.
Persze mi az EU-ban nem jutunk erre a sorsa, csak szimplán lenullázódunk, családok, vállakozások tízezrei mennek csődbe.
A folyamat már elindult, csak Te nem veszed észre. Hajtod az öngyilkos narratíva mentén a szokásos mantrádat.
Kurva régóta az ukrán összeomlást várjátok, ezzel szemben az USA évekre tervez az ukránok támogatásával. Egyszer meg fogja unni ezt az orosz nép és putyinnak abba kell majd hagyni.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 845
4 835
113
A mozgósítás több hónap. Felszerelés, eszközök javítása, anyagi készletek megalakítása, civil járművek behívása, alakulatok felállítása nagyon sok idő.

Az atom nagyon kockázatos, ugyanakkor SEMMI garancia nincs arra, hogy az ukránok megadnák magukat!
Miért tennék? Még elszántabban küzdenének, még több támogatással, esetleg piszkos bombával, esetleg nem csak Ukrajnában.
Ezzel atomháború közelébe, egyszersmind Oroszország vesztébe sodorná Putyin a világot.
A SEMMIÉRT!
Önmagába az atommal nem nyerhetne. Ahhoz olyan erős hadsereg kellene, mely képes, AKAR és tud SZENNYEZETT környezetben harcolni!
Van, lesz neki ilyen? Persze, hogy nem! Akkor nem nyerhet. Ezt tudja ő is, a tabornokai is.
Ez az opció nem játszik. Az ukrán győzelem nem fenyegeti Oroszország létét.
Okos emberek írták azt a doktrinát. :)
"Mozgósítás több hónap." Ezt gondolták anno a németek is az I. vh kitörésekor, hogy az oroszoknak több hónap kell a mozgósításhoz addig végeznek a nyugati fronton, aztán majdnem Berlinig nyomultak előre az oroszok. Mai eszközökkel a mozgósítás rövid időn belül végrehajtható: valószínű, hogy nem is levelet hanem SMS-t kap a tartalékos, hogy 24 órán belül vonuljon be.

"Ahhoz olyan erős hadsereg kellene, mely képes, AKAR és tud SZENNYEZETT környezetben harcolni!" Na ez pontosan az orosz hadsereg. A személyi állomány állapota, elégedettsége kicsit sem érdekli a hadvezetést. Ezt pontosan mutatja, hogy milyen nulla harctéri egészségügyi ellátást vagy milyen kaját kapnak az orosz katonák. Ha bevetnek atomfegyvert, akkor előtte sok szempontot fognak mérlegelni, de ezek között nem lesz ott a saját alakulatok veszélyeztetése. Nem kell messzire menni: február-március hónapban másfél hónapig voltak a csernobili sugárfertőzött erdőben az oroszok. Minden további nélkül a sugárfertőzött területre vezényelték őket.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
53 997
113
Vedd már észre, hogy sületlenségeket beszélsz.

Ha az orosz hetente 1000km2 veszítene, akkor 2,6 évig tartana kiűzi az országból. Becslések szerint egy ilyen manőverben több százezer ukrán katona hagyná ott a fogát, hogy az orosz teljesen és véglegesen kiszoruljon az összes elfoglalt területről, persze mindezt pár száz milliárd USD katonai segély tenné csak lehetővé. Amit eddig adtak az csak erre volt elég. (25 védtelen falu/kisváros elfoglalása, 1000km2) Ukrajnát eközben havi 6-8 milliárddal kell majd támogatni, hogy az állam túlélje.

De még ekkor is kétesélyes a történet. Mert lehet, hogy ezután Ukrajna területén a grillcsirkét percek alatt el tudod készíteni a szabadlevegőn az ég alatt, rendkívül energiatakarékosan. Csak kirakod az ablakba 2-3 perce.

Ukrajna már hetekkel ezelőtt elbukott, csak még nem mondták be a TV-ben. Te meg addig úgy sem hiszed el.

Emlékezz a szavaimra 2-3 hónap múlva, amikor az ukrán katonák fagyhalál és éhínség közepette hullanak el, az orosz meg simán "dzsihádmobilozva" kirakja mindenhová is a zászlót.
Persze mi az EU-ban nem jutunk erre a sorsa, csak szimplán lenullázódunk, családok, vállakozások tízezrei mennek csődbe.
A folyamat már elindult, csak Te nem veszed észre. Hajtod az öngyilkos narratíva mentén a szokásos mantrádat.



Egyetértek,de ne etessétek a románokat.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Kurva régóta az ukrán összeomlást várjátok, ezzel szemben az USA évekre tervez az ukránok támogatásával. Egyszer meg fogja unni ezt az orosz nép és putyinnak abba kell majd hagyni.
Nem érted, nem várjuk. Ukrajna már összeomlott. Nem létezik mint működő állam. Lélegeztető gépen van hetek óta.
Áramellátás, gáz nem lesz, élelmiszerellátás össze fog omlani. A gazdaság romokban hever. Minden nyugati adományokból és támogatásokból van fenntartva. A nyugatnak ez szeptembertől 6-8 millárd USD havonta, vagy katasztrófa lesz Ukrajnában.
Kölcsönöket nem fizetik, gázért soha nem is fizettek, mindig más fizette ki helyettük. A jelenlegi tartozásaik 100 évre eladósították az országot. Békeidőben is csak Magyarország GDP-vel rendelkező 40 milliós monstrumról beszélünk.
Közel 70 nagyvárosban világszerte mennek a demonstrációk, hogy az orosz elleni szankciókat, és a Ukrajna katonai támogatásait fejezzék be.
Te nem látod mi történik.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 387
8 591
113
Nem érted, nem várjuk. Ukrajna már összeomlott. Nem létezik mint működő állam. Lélegeztető gépen van hetek óta.
Áramellátás, gáz nem lesz, élelmiszerellátás össze fog omlani. A gazdaság romokban hever. Minden nyugati adományokból és támogatásokból van fenntartva. A nyugatnak ez szeptembertől 6-8 millárd USD havonta, vagy katasztrófa lesz Ukrajnában.
Kölcsönöket nem fizetik, gázért soha nem is fizettek, mindig más fizette ki helyettük. A jelenlegi tartozásaik 100 évre eladósították az országot. Békeidőben is csak Magyarország GDP-vel rendelkező 40 milliós monstrumról beszélünk.
Közel 70 nagyvárosban világszerte mennek a demonstrációk, hogy az orosz elleni szankciókat, és a Ukrajna katonai támogatásait fejezzék be.
Te nem látod mi történik.

Havi 6-8 milliárdot a nyugatnak megér. Pláne hogy nem nagyon van választása. A tüntetések meg egyrészt nem annyira világszerte, másrészt a rezsi miatt aggódnak nem a támogatásokkal van bajuk és nem oroszbarátságból, harmadrészt sok szervező orosz vakond, negyedrészt ez egy tanulási folyamat és meg kell tanulni áldozatot hozni a társdalomnak az oroszoktól való függetlenség elérése érdekében.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 694
113
Egyre több híradás érkezik az ellenséges erők Uglegorsk irányú koncentrációjáról. (Nekem is jönnek, nem csak az internetről veszek).
Hazánkban - tudtommal (első kézből) - ezen a szakaszon nem sokban különbözik a kép attól, ami egy héttel ezelőtt a Balakleya régióban zajlott. Részleteket nem tudok mondani, kinek van szüksége rá - tájékoztattam.
Az ellenség szemszögéből az ilyen irányú csapás egészen logikus – egészen addig, amíg az RF fegyveres erők parancsnokságának nem sikerült kivonnia az ottani tartalékokat az elhagyott Harkov régióból. És kiváló kilátásokat ígér - áttöréssel az Azovi-tenger partjára és közvetlenül Volnovakhába és Mariupolba. Szerencsés esetben a front ugyanúgy összeomolhat, mint Izyum alatt.
És mellesleg a Zaporizhzhya Front más irányaiban - Pologi térségében - Gulyai-Pole csapásai egyáltalán nincsenek kizárva.

Az RF Volchanszk és Lopan kozák fegyveres erők elhagyásáról szóló, az interneten replikált információk rovására nincs információm.


Többen kinevettetek, mikor azt a sejtésemet írtam le, hogy én egy összetettebb ukrán hadműveleteket vélek ezek mögött a mozgások mögött. Nyilván nem ők tervezték meg, ahogy az USA részéről ez el is hangzott. Annyiban jogos a kritika, hogy a beállítódásom inkább a veszélyekre, nehézségekre irányul. (Egyszer egy szociálpszichológiai tréning során a csoportvezető azt mondta, hogy én vagyok az egyik a kettő közül, aki minden rezdülést érzékel.) De, sajnos, 95%-ban eddigi életem során bejöttek ezek a megérzések.
Az ukránok nem állnak le, lélektanilag egy összezavart ellenséget könnyebb legyőzni, és ezek szerint van elég ember és technika, mert viszik bizonyos pontokra.
Nem értek a harcászathoz, csak próbálok logikusan következtetni. Hoztátok példának Afganisztánt, Vietnámot, Közel-Keletet, amely nem érte meg az USA-nak, ezért kivonult. De itt nagyhatalmi státusz forog kockán. Vietnám után, én úgy emlékszem hosszú ideig regenerálódott az USA is. Társadalmi válságból kellett kilábalnia, reszocializálni egy kiábrándult nemzedéket.
Nem igazán értem Harkiv területének kiürítését sem. Eddig is átlőttek az ukránok, ezután könnyebben teszik.
Van egy aranyszabály: Amelyik kutya ugat, az nem harap. Nem fenyegetőzni kell, hanem cselekedni. Ez a párkapcsolatokban is tökéletesen igaz.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Havi 6-8 milliárdot a nyugatnak megér. Pláne hogy nem nagyon van választása. A tüntetések meg egyrészt nem annyira világszerte, másrészt a rezsi miatt aggódnak nem a támogatásokkal van bajuk és nem oroszbarátságból, harmadrészt sok szervező orosz vakond, negyedrészt ez egy tanulási folyamat és meg kell tanulni áldozatot hozni a társdalomnak az oroszoktól való függetlenség elérése érdekében.
Majd télen kiderül mennyire éri meg és mennyire tanulékonyak hidegben a nyugati polgárok.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 679
8 635
113
Te vmi atv-s szakértő vagy?
Olyasmi
Nem érted, nem várjuk. Ukrajna már összeomlott. Nem létezik mint működő állam. Lélegeztető gépen van hetek óta.
Áramellátás, gáz nem lesz, élelmiszerellátás össze fog omlani. A gazdaság romokban hever. Minden nyugati adományokból és támogatásokból van fenntartva. A nyugatnak ez szeptembertől 6-8 millárd USD havonta, vagy katasztrófa lesz Ukrajnában.
Kölcsönöket nem fizetik, gázért soha nem is fizettek, mindig más fizette ki helyettük. A jelenlegi tartozásaik 100 évre eladósították az országot. Békeidőben is csak Magyarország GDP-vel rendelkező 40 milliós monstrumról beszélünk.
Közel 70 nagyvárosban világszerte mennek a demonstrációk, hogy az orosz elleni szankciókat, és a Ukrajna katonai támogatásait fejezzék be.
Te nem látod mi történik.
Ahhoz képest elég szép győzelmet arattak most.

Frissült a finn térkép: Az Oskil folyótól nyugatra úgy néz ki nem nagyon marad orosz ellenőrzésű terület.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 954
82 759
113
Imádom Tiktok tábornokot de ő nem hiszem , hogy jó stratéga lenne ! A mit miértet mag majd meglátjuk ! Tegnap leírtam ma is tartom , sokkal nagyobban megy itt a játék mint pár száz négyzetkilóméternyi terület ide vagy oda ! Most szerintem jól tette az Orosz , hogy nem állt bele egy komolyabb harcba a kaprokkal hagyni kell futni az elszabadult kutyát amíg magától meg nem fárad akkor sokkal könnyebb befogni ! Nagy futás , hosszú táv , hosszú ellátási vonalak , kiépítetlen védőállások , kifulladó lendület , tanácstalanság és persze egy jó nagy elbizakodottság "hogy ez milyen könnyen ment" ! Közben meg ott állnak kifulladva , kevés üzemanyaggal , kevés lőszerrel nehéz technika és tüzérség nélkül a pusztába akarom mondani sztyeppén mindezt egy jelentős technikai és élőerő veszteséggel megfejelve ! Kijöttek a jól megerősített állásokból ? Igen ! Könnyebben megsemmisíthetők ? Igen !

Szóval én óvatosabban kezelem ezt az "óriási győzelmet" , nyilván a napokban eldől ki látta jól ezt az elmúlt hetet !
Kadirov mérges, Strelkov meg nem? Érdekes ...