WarDonbass
Работает реактивная артиллерия 40 обр мп Западнее Угледара в районе Пречистовки уничтожен склад боеприпасов

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
a terkepek alapjan ez mar inkabb 2800km2.127.000km2 elfoglalt terület, Zselé mai bejelentése alapján 700km2 visszafoglaltak. Ha Zselé mondta jobb ha elhiszed hogy még 350km2 sincs. Tudod Ukrán prop osztva 2-vel.
igen, az atlanti ocean teljesen nyitott, oroszorszag szinte be van zarva.Nyitva és hűvös szellőn kívül más ott nem jön.
melyik orszagra gondolsz ?Erre vonatkozó adataidat megosztanád velünk? Valahogy azt látom, egyre több Eu ország kormánya lengeti a fehér zászlót.
hat ez az elhibazott politika eredmenye amibol most ebred fel nemetorszag eleg lassan es keseruen.Nyugaton, a magyarról nem is beszéltem. A német csődeljárások rekordon vannak, több tízezer kisüzem zár be, valamint a nagyok csődvédelembe mennek. Van még kérdés?
Az ukranok mindenkinek bebizonyitottak hogy ok egy nemzet es kepesek es akarnak harcolni.Azok már nem élnek, már csak náci ideológián nevelt 55kg-os vasággyal "férfiak" akik pár horogkeresztes tetkóval érzik magukat keménylegénynek. Felejthető nemzet.
ez igaz, de az oroszok nagy reszere is ugyanez igaz. moskva petervar gazdag.Persze csak negyadannyian sincsenek, és a szaros gatyájukon kívül más nincs.
Kijevet bevenni az orosozk altalanos mozgositas nelkul nem tudjak.Csak majd máshogy hívják.
ha barmikor lesz tuzszunet barmilyen hatarokkal - a maradek ukrajna nato lesz.Bármi megtörténhet, akár az is, hogy az orosz feladja. Lehet ezzel nem éri el a kezdeti céljait, de 50 évig csak egy romhalmazzal lesz határos, amit a nyugat próbál majd felépíteni. Akkor majd visszamegy és ismét szétdönti a gyerekek homokvárát.
Ott van még a nyugati fegyverek hatékonysága is.
Nem én raktam be azokat a visszavonulós videókat, hanem Ti. Videók a visszavonulásról. Megszervezett, rendezett visszavonulás az orosz részéről.
Milyen bátorságról beszélsz. Pár ezer orosz katonának, 35.000 ellen kellett volna védekeznie? A visszavonulás teljesen rendben van.
A hoholok kaptak lehetőséget, falunevekkel fotózkodni, műszakilag roncs páncélosokat hadizsákmánynak feltüntetni, és üres lőszerdobozokat fényképezgetni. Olcsón adták az oroszok a fényképeket alig pár ezer ukrán katona életébe került...
Minden ami elindult és mozdítható (hadianyag) volt szépen sorba rendezve távozik a területről. Ismétlem, nem én pakolgatom be ezeket a videókat.
Szerintem a narratívodat gondol át még egyszer, saját csapdába esel állandóan.
Hol tartunk, van már annyi hátrahagyott Orosz technika ami nem fér el egy tenis,pályán?
Vagy annyi Orosz fogoly,halott, hogy nem férnek fel 1 csuklós buszra?
Ja,hogy nincs?
Akkor Putyin biztos bukni fog,fellázad a hadsereg,összeomlik a gazdaság,az ipar,a társadalom,és szétdarabolják Oroszországot, még lehet mi is kapunk belőle pár olajmezőt 56-ért....
Eszem,fszom megáll b+ mi megy itt.
Nem lennék az ukránok helyében az "elfoglalt" területeken a következő napokban.
Csak,hogy tiszta legyen,akkor lesz mozgósítás ha azt a politika elrendeli,amíg 70-80%-os Putyin és kormányának támogatása addig ne pörögjünk már baromságokon.
A katona azt teszi amit parancsolnak neki,ha az a parancs,hogy vonuljon ki akkor kivonul.
Akkor, és ott támadnak,ahol azt parancsolják nekik,a vezérkarból,ahol az alsóbb,magasabb egységek parancsnokaitól kapott helyzetjelentések,műholdképek,földi,légi felderítés,hírszerzési adatok alapján jónak látják.
Nem bloggers,fórumozók, futónolondok,nehézgépkezelők,egyéb harcászathoz fogalmatlan hülyék pillanatnyi elmezavarai alapján.
Kb az infók 2%-ának vagyunk a birtokában,akár napos késéssel,ehhez képest kommentel itt mindenki mint kotrós a nyitva felejtett üzamanyag raktár belselyéből...
Kéretik nem etetni a trollokat,és önmérsékletet tanúsítani a baromság cunami közepén.
Különben is vasárnap van,menjetek vízközelbe,lazuljatok,eddig is szépen fogytak az ukránok, ezután is fogyni fognak.
Na,elkészült a bundáskenyér,léptem.
Vedd már észre, hogy sületlenségeket beszélsz.
Ha az orosz hetente 1000km2 veszítene, akkor 2,6 évig tartana kiűzi az országból. Becslések szerint egy ilyen manőverben több százezer ukrán katona hagyná ott a fogát, hogy az orosz teljesen és véglegesen kiszoruljon az összes elfoglalt területről, persze mindezt pár száz milliárd USD katonai segély tenné csak lehetővé. Amit eddig adtak az csak erre volt elég. (25 védtelen falu/kisváros elfoglalása, 1000km2) Ukrajnát eközben havi 6-8 milliárddal kell majd támogatni, hogy az állam túlélje.
De még ekkor is kétesélyes a történet. Mert lehet, hogy ezután Ukrajna területén a grillcsirkét percek alatt el tudod készíteni a szabadlevegőn az ég alatt, rendkívül energiatakarékosan. Csak kirakod az ablakba 2-3 perce.
Ukrajna már hetekkel ezelőtt elbukott, csak még nem mondták be a TV-ben. Te meg addig úgy sem hiszed el.
Emlékezz a szavaimra 2-3 hónap múlva, amikor az ukrán katonák fagyhalál és éhínség közepette hullanak el, az orosz meg simán "dzsihádmobilozva" kirakja mindenhová is a zászlót.
Persze mi az EU-ban nem jutunk erre a sorsa, csak szimplán lenullázódunk, családok, vállakozások tízezrei mennek csődbe.
A folyamat már elindult, csak Te nem veszed észre. Hajtod az öngyilkos narratíva mentén a szokásos mantrádat.
Egyetértek,de ne etessétek a románokat.
Majd télen kiderül mennyire éri meg és mennyire tanulékonyak hidegben a nyugati polgárok.
Ha az orosz nem törli el az ukrán náci soviniszta vezetést,akkor a barbár ukrán horda Magyarország ellen fog fordulni.Magyarországnak már meg kellene kezdeni a keleti hátrvonalon egy komoly védmű kiépítését amíg nem késő.
Wilson, én egy olyan ember vagyok aki hajlandó elismerni, ha Te tévedszTe már áprilisban is azt jövendölted,hogy mindjárt széthullik az ukrán hadsereg és az ukrán állam
Igen, ismét ukrán határcölöp vándorlásokat láthattunk, és vidám/bidám fényképeket. Twitter hadsereg az egész. Amikor kapnak valami nagyobb szállítmányt, látványos demó megy, mikor elfogy sírnak és hátrálnak, és mindenért is Orbán lesz a hibás. Ellentétben az oroszokkal, ők teli nyugati lőszerládákat hátrahagyva szoktak menekülni.ahhoz képest éppen most koppantottak egy nagyot az oroszok orrára Harkovban, az ukrik meg nem fognak megfagyni télen felesleges erre számítani,
ami pedig az ukrán állampénzügyi támogatását illeti azt az USA és a nyugati nagyhatalmak biztosítják,lehet szembe kellene nézned a valósággal...
Őrült szövegnek tűnik, de van benne logika.Nekem erről az egész helyzetről Ronald Reagan és a meghirdetett usa csillagháborús programja jut az eszembe. Ott a Szovjetúniót hajszolták bele egy fegyverkezési versenybe. Itt viszont most a nyugat vette fel a szopóálarcot. Folyamatos pénzügyi és katonai segélyek öntése egy feneketlen kútba. Nem véletlenül nincs általános mozgósítás Oroszországban. Az a haderő ami Ukrajnában van patika mérlegen lett kiszámolva. Pont arra elég, hogy lassan őrölje fel a kaprokat és közben gazdaságilag gyengítse a nyugatot. Ezért nem háború ez, hanem különleges hadművelet. Ezért nem lövik szarrá az ukrán infrastruktúrát. Fent kell tartani a látszatot, hogy Ukrajnának van esélye az ellenállásra. Gondolhatja bárki, hogy az orosz ne tudna komolyan háborúzni ha akarna? Szerintem ne tudjuk meg, hogy a szomszédunkba milyen egy valódi háború. Hál'Isten a szankciós politika is "remekül" működik. Az eu nem lábon, hanem fejbe lötte magát. Az oroszok bevétele az energia hordozókból rekordokat döntenek. Putyin vígan tudja finanszírozni az ukrajnai hadműveleteket. Még csak fél év telt el és nyugateurópában az infláció és a recesszió miatt kezdenek a polgárok elégedetlenkedni és elindultak a tüntetések. Mi lesz télen ha az elkényelmesedett nyugati polgár kénytelen lesz mélyen a komfortzónája alatt élni? Nincsenek hozzá szokva a nélkülözéshez ezért sok millió dühös ember fog utcára vonulni. Destabilizálodni fog a helyzet és a regnáló kormányok vagy lemondanak, vagy felvállalják a konfrontációt. Utóbbi esetben a helyzet tovább eszkalálódik aminek beláthatatlan következményei lesznek. Úgy vélem az ukrajnai konfliktus csak egy eszköz és a valódi cél a nyugat egységének a megtörése gazdaságilag és pénzügyileg. Ne felejtsük el hogy a világ országainak 2/3 részénak már elege van a nyugati (angolszász) hegemóniából és nem hajlandó ezen doktrinákhoz igazodni.
Nincs semmilyen csapda. Az oroszok, pontosabban az orosz hadvezetés nem működött megfelelően, nem hitték el, hogy az Ukránok képesek komoly offenzívára, a frontvonalat áttörték onnantól meg jött a fejetlenség. Ezt a kört az ukránok nyerték. Majd elválik, hogy képesek lesznek a frontvonal stabilizálására, bár szerintem ahhoz nagyobb mennyiségű élő erő kellene, mert az ami most van édeskevés nemhogy a győzelemhez, hanem a frontvonal megtartásához is.Lehetetlen, hogy ez ne csapda legyen, vagy valami mögöttes paktum. Ezt szerintem mind két oldal látja. Szerintem sem olyan az orosz haderő, mint egy éve a híre volt, sok gyengeségük kiderült, szar a felszerelés nagyrésze. A katonai vezetés döntő része posztkomcsi vén alkoholisták gyülekezete. De ami most történik, azt ez sem magyarázza.
Van egy sanda gyanúm,hogy a topik kétharmada csúnyán beszaladt a faszerdőbe... Silviotól kezdve a Hóbagolyon át az ukránseggnyaló csipetcsapatig.És ha ez az egész tervezett dolgod lenne, túl egyszerű az egész . Nekem gyanús. Túl egyértelmű. Nektek nem, itt bűzlik az egész.
Abba kellene hagyni egymás csépelését, a személyeskedést Ez nagyon buta viselkedés. Mi mindannyian magyarok vagyunk, akár az ukránoknak, akár az oroszoknak drukkolunk. Volt egy sikertelen orosz védekezés, mi egyelőre csak szemlélői vagyunk ennek. Az ő dolguk megoldani. Nekünk meg nem kell egymásnak esnünk. Nem itt kell kiélned a z indulataidat, frusztrációidat. Inkább az eszedet próbáld használni. A bundáskenyér egyébként finom, én jó étvágyat kívánok mindenkinek aki ezt fogyasztja. Neked is.Az semmi, amit láttál. A többszáz ezer ukrán kiveréséhez egy háromszor akkorar MOTIVÁLT, HARCKÉPES erő kellene.
Az meg pont NINCS, és nem is lesz. Ez az oka a szégyenteljes menekülésnek. A ruszki vezetés inkább kivonja a motiválatlan erőket, nehogy megadják magukat az ukránnak!.
Ezért vesztettétek el ezt a háborút.
Februárban.
Egyél bundáskenyeret...
Támogasd a fórumot.
Játszottál a Titanic zenekarában?
Ezt elbukták a gazdáid...
Téged?
"Majd ha,..., Majd akkor....
Majd bosszút állunk...."
Nem olvasol újságot?
"Ha megdöglött a lovad, szállj le róla.."
A ruszkináci gyűlöl minket, ezért lázítani próbálja az ukránt ellenünk. Ezt sem felejtjük el.
Az egyik náci most öli a másik nácit. Nekünk egy gyenge győztes az érdekünk, az az ukrán lehet.
Attól vissza lehet venni Kárpátalját
A ruszkitól soha.
Ezt érted?
Akkor is így van.
Ő egy kicsinyes ember.Eddig azt gondoltam rólad, hogy egy fantáziadús, kissé csapongó gondolkodású álmodozó vagy. Ne akard elhitetni velem, hogy tévedtem és egy gerinctelen szarházi vagy.
Ezeket hagyjuk annyira komolytalan. 12.000 ukrán elvérzett, de mégis az oroszok pucolnak......Az ukrán fegyveres erők négy napig tartó hivatalos veszteségei több mint 12 ezer embert tettek ki
Abbul 4 ezer meghótt.
És ki pusztul hamarabb aki fut vagy aki elvérzik ?Ezeket hagyjuk annyira komolytalan. 12.000 ukrán elvérzett, de mégis az oroszok pucolnak......
Az avia egy megbízhatatlan kattintásvadász orosz oldal. Innenvalók a kilőtt bradley-k meg leo2a8(!)-ak is... Talán azok voltak a "csúcspillanatai".Ezeket hagyjuk annyira komolytalan. 12.000 ukrán elvérzett, de mégis az oroszok pucolnak......
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..