[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
@boki -tól kérdezném és akik járatosak az orosz oldalakon, médiában:

Mik a visszhangok Oroszországban? Hivatalos felső kommunikáció nincs, csak annyi, hogy tervezett visszavonulást hajtottak végre, de abban szó sem volt Harkov térségének a feladásáról...

Milyen orosz katonai mozgások láthatóak, erősítés szintjén, a sokat emlegetett 3.Hadtest? Keleti csapatok?

Úgy tesznek, mintha nem is létezne az ukri offenzíva...

Putyin nagy stratéga, sokszor voltak merész és váratlan húzásai, pl Szíriai beavatkozás, de itt most azt látni, elmentek mellette a történések és ezt már nem lehet valami fondorlatos orosz csellel, szándékossággal magyarázni, ha nem villantanak a ruszkik valamit és nem verik szét az ukri támadókat záros időn belül az Putyin hatalmának megingásához is vezethet, az ukránok most vérszemet kaptak az tuti...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Nekem erről az egész helyzetről Ronald Reagan és a meghirdetett usa csillagháborús programja jut az eszembe. Ott a Szovjetúniót hajszolták bele egy fegyverkezési versenybe. Itt viszont most a nyugat vette fel a szopóálarcot. Folyamatos pénzügyi és katonai segélyek öntése egy feneketlen kútba. Nem véletlenül nincs általános mozgósítás Oroszországban. Az a haderő ami Ukrajnában van patika mérlegen lett kiszámolva. Pont arra elég, hogy lassan őrölje fel a kaprokat és közben gazdaságilag gyengítse a nyugatot. Ezért nem háború ez, hanem különleges hadművelet. Ezért nem lövik szarrá az ukrán infrastruktúrát. Fent kell tartani a látszatot, hogy Ukrajnának van esélye az ellenállásra. Gondolhatja bárki, hogy az orosz ne tudna komolyan háborúzni ha akarna? Szerintem ne tudjuk meg, hogy a szomszédunkba milyen egy valódi háború. Hál'Isten a szankciós politika is "remekül" működik. Az eu nem lábon, hanem fejbe lötte magát. Az oroszok bevétele az energia hordozókból rekordokat döntenek. Putyin vígan tudja finanszírozni az ukrajnai hadműveleteket. Még csak fél év telt el és nyugateurópában az infláció és a recesszió miatt kezdenek a polgárok elégedetlenkedni és elindultak a tüntetések. Mi lesz télen ha az elkényelmesedett nyugati polgár kénytelen lesz mélyen a komfortzónája alatt élni? Nincsenek hozzá szokva a nélkülözéshez ezért sok millió dühös ember fog utcára vonulni. Destabilizálodni fog a helyzet és a regnáló kormányok vagy lemondanak, vagy felvállalják a konfrontációt. Utóbbi esetben a helyzet tovább eszkalálódik aminek beláthatatlan következményei lesznek. Úgy vélem az ukrajnai konfliktus csak egy eszköz és a valódi cél a nyugat egységének a megtörése gazdaságilag és pénzügyileg. Ne felejtsük el hogy a világ országainak 2/3 részénak már elege van a nyugati (angolszász) hegemóniából és nem hajlandó ezen doktrinákhoz igazodni.
Őrült szövegnek tűnik, de van benne logika.

Az utóbbi hetekben felerősödtek a "befektetők" szkeptikus hangjai, hogy kár pénzt dobálni a feneketlen kútba.

Sokan írták, sokszor, hogy nem tudni mi zajlik valójában. Az emberek nagy többsége csak a médiában tálalt nagyközönségnek szánt publikus hurrá vagy pesszimista tartalmat láthatja, olvashatja.
Az idő eldönti, hogy mivé fajul ez az egész. Egy biztos, hogy mi kis emberek szenvedünk érte mindegyik oldalon.

Viszont mi van, akkor, ha az oroszok egy érdekes lépéssel döntésre viszik a dolgot. Ott is szerintem tele a hócipőjük ezzel az időhúzással. És azért az oroszoknál is, mint az amerikaiaknál hatalmas csapat gyárt forgatókönyveket. Sokat, jót, rosszat. Ki tudja melyik elképesztő verziót veszik elő?

Tudja valaki, hogy mi fog történni, ha az ukránok győzelemittasan átlépik az orosz határt? Ugyebár vannak videók, hogy a támadó csapatban angolul beszélő személyek is vannak. Ha ezek Nato fegyverekkel átlépik az orosz határt vajon mi lesz az oroszok válaszlépése?

Mindenesetre én kitettem a sugárzásmérőt a szabadba. Jelen pillanatban a hivatalos honlapon kitett értéket mutatja.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 870
113
Ukrán csipogás:
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
azt a részt nem értem hol van a maradék orosz sereg
az, hogy limitálják a különleges műveletet 150-200e főre, azt értem, van máshol is tennivaló, nagy az ország, sehol nem maradhat őrizetlenül, meg tartalékok is kellenek
de ahogy kivonultak kijevből, ugyanazok az ott már leharcolt arcok bukkantak fel izyumnál
és jövő héten ugyanazok a kijevnél már leharcolt kharkovból most kivontak fognak felbukkanni vuhledarnál vagy khersonban
miért nincs rotáció? létezik az hogy nincs kire rotálni a kivontakat?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 807
113
Lehetetlen, hogy ez ne csapda legyen, vagy valami mögöttes paktum. Ezt szerintem mind két oldal látja. Szerintem sem olyan az orosz haderő, mint egy éve a híre volt, sok gyengeségük kiderült, szar a felszerelés nagyrésze. A katonai vezetés döntő része posztkomcsi vén alkoholisták gyülekezete. De ami most történik, azt ez sem magyarázza.
Nincs semmilyen csapda. Az oroszok, pontosabban az orosz hadvezetés nem működött megfelelően, nem hitték el, hogy az Ukránok képesek komoly offenzívára, a frontvonalat áttörték onnantól meg jött a fejetlenség. Ezt a kört az ukránok nyerték. Majd elválik, hogy képesek lesznek a frontvonal stabilizálására, bár szerintem ahhoz nagyobb mennyiségű élő erő kellene, mert az ami most van édeskevés nemhogy a győzelemhez, hanem a frontvonal megtartásához is.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 049
10 891
113
És ha ez az egész tervezett dolgod lenne, túl egyszerű az egész . Nekem gyanús. Túl egyértelmű. Nektek nem, itt bűzlik az egész.
Van egy sanda gyanúm,hogy a topik kétharmada csúnyán beszaladt a faszerdőbe... Silviotól kezdve a Hóbagolyon át az ukránseggnyaló csipetcsapatig.

Meglátjuk mithoz a jövő hét.:cool:
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Rybar - gugli fordtó:
"Az RF fegyveres erői gyakorlatilag kivonták a csapatokat Harkiv régió területéről, beleértve a régió északi részét is. Megerősítették az ukrán fegyveres erők ellenőrzését Volchanszk, Velikij Burluk és Lipcsi felett, de más településeken nincsenek orosz egységek. Önkéntesek segítik a menekülteket a Belgorod régió határ menti területein.

A 60. OMSB "Veteránok" alosztályai a végsőkig tartották a folyosót és a különálló pozíciókat Izyumban, hogy biztosítsák a lakosok evakuálását az RF fegyveres erők által ellenőrzött területekre.

Az új arcvonal az Oszkol folyó mentén halad, melynek bal partján az orosz fegyveres erők egységei ásnak be. Az Ukrán Fegyveres Erők LPR irányába történő további előretöréséről tegnap aktívan terjesztett információkat az ukrán információs hadviselés tömte ki.
"
11-09-ENG-UPD.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113
Az semmi, amit láttál. A többszáz ezer ukrán kiveréséhez egy háromszor akkorar MOTIVÁLT, HARCKÉPES erő kellene.
Az meg pont NINCS, és nem is lesz. Ez az oka a szégyenteljes menekülésnek. A ruszki vezetés inkább kivonja a motiválatlan erőket, nehogy megadják magukat az ukránnak!.
:)
Ezért vesztettétek el ezt a háborút.
Februárban.
:D



Egyél bundáskenyeret...
Támogasd a fórumot.



Játszottál a Titanic zenekarában?
Ezt elbukták a gazdáid...
:D




Téged?
:D




"Majd ha,..., Majd akkor....
Majd bosszút állunk...."

Nem olvasol újságot?
"Ha megdöglött a lovad, szállj le róla.."
;)




A ruszkináci gyűlöl minket, ezért lázítani próbálja az ukránt ellenünk. Ezt sem felejtjük el.
Az egyik náci most öli a másik nácit. Nekünk egy gyenge győztes az érdekünk, az az ukrán lehet.
Attól vissza lehet venni Kárpátalját
A ruszkitól soha.
Ezt érted?
;)
Akkor is így van.
Abba kellene hagyni egymás csépelését, a személyeskedést Ez nagyon buta viselkedés. Mi mindannyian magyarok vagyunk, akár az ukránoknak, akár az oroszoknak drukkolunk. Volt egy sikertelen orosz védekezés, mi egyelőre csak szemlélői vagyunk ennek. Az ő dolguk megoldani. Nekünk meg nem kell egymásnak esnünk. Nem itt kell kiélned a z indulataidat, frusztrációidat. Inkább az eszedet próbáld használni. A bundáskenyér egyébként finom, én jó étvágyat kívánok mindenkinek aki ezt fogyasztja. Neked is.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 049
10 891
113
Eddig azt gondoltam rólad, hogy egy fantáziadús, kissé csapongó gondolkodású álmodozó vagy. Ne akard elhitetni velem, hogy tévedtem és egy gerinctelen szarházi vagy.
Ő egy kicsinyes ember.
Neki az számít,hogy itt mindenki előtt kijelenthesse:"én megmondtam".


Igen...tudom,kurva szánalmas,de vannak ilyen pitiáner emberek,akiknek ez ennyire számít.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 432
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 432
113
azt a részt nem értem hol van a maradék orosz sereg
az, hogy limitálják a különleges műveletet 150-200e főre, azt értem, van máshol is tennivaló, nagy az ország, sehol nem maradhat őrizetlenül, meg tartalékok is kellenek
de ahogy kivonultak kijevből, ugyanazok az ott már leharcolt arcok bukkantak fel izyumnál
és jövő héten ugyanazok a kijevnél már leharcolt kharkovból most kivontak fognak felbukkanni vuhledarnál vagy khersonban
miért nincs rotáció? létezik az hogy nincs kire rotálni a kivontakat?
Mi okozhatta a kivonulást??

1. Kevesen voltak.

2. A parancsnokok Moszkvaban, helyi szinten, vagy maguk a katonák nem akarták felvenni a harcot, az erősítés érkezéséig. Ez mégis milyen morál?? Vagy semmi erősítése nem volt esély?

3. Nem volt mivel harcolni. Xar logisztika, kevés lőszer, xar állapotú harcra alkalmatlqn haditechnika.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113

Az ellenség totális háborút üzent Oroszországnak: népünknek sürgősen mozgósítania kell​


Az ellenség totális háborút üzent Oroszországnak: népünknek sürgősen mozgósítania kell.

3 pimasz és őszinte ellenségnyilatkozat ma.

Az amerikai hadsereg volt európai parancsnoka, Ben Hodges: Oroszország „deimperializálására” van szükség

„…az Egyesült Államok katonai céljai között ebben a konfliktusban Oroszország „deimperializációja” is szerepelnie kell. ... Oroszország végének kezdetét látjuk jelenlegi formájában. Erre fel kell készülni…”

Danilov NSDC titkár:

„Ukrajna többé nem lesz elégedett azzal, hogy Oroszország „feladja” a Krím-félszigetet és Donbászt, sem az „invázióért” járó jóvátételt. Kijev nyugati szövetségeseivel együtt „az Orosz Föderáció teljes megadására és demilitarizálására” fog törekedni.

A. Reznikov ukrán védelmi miniszter:

Ukrajna csak az 1991-es határokhoz való hozzáféréssel rendelkező területeinek teljes megszállása után lesz kész az Oroszországgal folytatott tárgyalásokra. A Zelenszkij-rezsimnek már nem felel meg az a lehetőség, hogy február 24-én kivonják az orosz hadsereget az állásokba. Ezt Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter jelentette ki.

EZ NEM VICC: VAGY MI VAGY ŐK.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662909441

Most mi kezdődik: eszkaláció. Na, az kell nekünk itt Európában.