[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Az oroszok kb 50 év óta megbizhatóan szàllitottàk a gàzt, olajat, minden ideológiai korlátozàs nélkûl. Földrajzi és technikai okokból az oroszoktól való vásárlás teljesen racionális. Egeszen 2022 februàr 24-ig ezzel szinte senkinek nem volt gondja.
Továbbra is szállitanának, ha az un. nyugat nem reagàlt volna erkölcsi mámorában teljesen túltoltgazdasági szankciókkal az ukrajnai eseményekre. Ezért állunk itt, ahol vagyunk, nem az oroszok megbizhatatlansàga miatt.
Ennek a vélt morális felsőbbrendűségnek ( itt a jók, ott a rosszak, mintha a latorállam Ukrajna a jókhoz tartozna) isszuk most teljesen feleslegesen, ônszàntunkból a levét, térdebelöve magunkat, örömünket lelve az önsanyargatásban.
Ezek a tények. Erre gondoljon mindenki, ha megkapja a gáz és villanyszámláját, vagy megy tankolni, bevásárolni. Minden màs csak ideológiai köret, amivel ugyebár nem lehet fűteni, amit nem lehet enni.

Ezt mondja Putyin.
De ez hazugság.
A ruszki előre tervezetten alakította ki a térségben a függőséget, akadályozta az alternatív infrastruktúra kiépítését, más források elérését.
Pénzzel, manipulációval. Ez érthető, mindenki tudta.
Most az elbaltázott háború idején megpróbálja használni.

Azt felejti el, hogy minket nem lehet zsarolnii, megfélemlíteni.
Minden európai, mi Magyarok is vállaljuk az áldozatot a függetlenségünk megőrzése, nemzeti érdekeink érvényesítése érdekében.

Hogy értsed, nem hagyjuk, hogy a szomszédunkat megerőszakolják. A ruszki azt szeretné, hogy mindenki kussoljon, miközben ő erőszakoskodik Kelet Európában.
Nem hagyjuk!
Nem hagyja Európa!
Nem hagyja a világ!

Ha hagynánk, az Putyint hasonló rabló háborúkra bátorítaná.
Nem tehetjük, bármennyire is ellenségünk Ukrajna is.
A ruszki mindenféleképpen veszít. Csak a mértek lehet kérdéses. Ha Európa hagyná magát, akkor a háborúk évtizede jönne Európába, ezzel érné el Putyin a célját, a szegénységbe, pusztulásba rántva minket, hogy Oroszország szintjére süllyedjünk. Morálban, életszínvonalban.

Ezért támogatja mindenki Ukrajnát.
Az összes többi hazudozás, ruszki propaganda az egység megbontására.
;)
Nem fog menni.
Neked sem.
:)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 421
6 972
113
(az ár tőzsdei rögzítés lét Brüsszel irta elő, faszgyerekek voltak)
az európai tőzsei áraknak az a sajátos tulajdonsága, hogy a fogyasztói oldal (európa) egyoldalúan befolyásolni tudta
egyszerűen csak elég gázt kellett rendelni az oroszoktól hosszú távú szerződések keretében, azok mindig pontosan leszállították, a tőzsdén nem volt kielégítetlen kereslet, az árak lenn maradtak, a leszállított gázt pedig ezen a mérsékelt áron számlázták az oroszok
és ez így tök jó volt európának és láthatóan az oroszoknak is hiszen felépítették a ns1-et majd belevágtak a ns2-be is
és akkor valamelyik brüsszeli kretén kitalálta hogy ne az oroszoktól vásároljunk hanem a piacról
mintha azon lett volna bárki más a korábban megszokott árszínvonal nagyságrendjében az eladói oldalon pótlólagos kapacitásokkal
és abban a pillanatban amint az oroszok rájöttek hogy ha csak egy picit is kevesebbet szállítanak a spot piacra, a kielégítetlen kereslet felrobbantja az árakat, ők meg a fix szerződéseikkel és a spot szállításaikkal is rommá kereshetik magukat, éltek a lehetőséggel, előkészítendő az ukrán projektet is, hátha a brüsszeli kretének érzékelik hogy abban az ukrán-orosz csörtében európának mik is az érdekei
de nem érzékelik azóta se...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Pontosan, nem az Orosz függéssel volt,van gond,hanem az angolszász szarkavarással,az usa függést kellene megszüntetni,mind katonai,mind politikai, mind gazdasági, no,meg ideológiai szinten,akkor nyugtunk lenne.

Ezzel szemben: A megbízható szállító zárta el a gázcsapokat.
:D

Ennyire megbízható!
;)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 891
5 178
113
Dícséretes Wilson kolléga éleslátása az ukrán helyzet értékelése kapcsán. Valóban fent kell tartani a látszatot, hogy Ukrajnának vannak esélyei.

CUI PRODEST? KINEK AZ ÉRDEKE?

Rövid távon a nyugati, USA fegyverlobbinak.
Hosszabb távon a nyugati, de inkább USA energia szektornak.
Paradox módon pedig Oroszországnak, látva a szankciók bumeráng hatását.

Viszont annak a félmillàrd embernek aki az eu tagországaiban él nem hogy érdeke, de kifejezetten érdekellentéte ukrajna katonai és pénzügyi támogatása. A háború árát sajnos ezek a polgárok fogják megfizetni, beleértve az itt fórumozó tagokat Wilson kollégával egyetemben!
:oops: :)
Rövid távon nem gyengült az Orosz gazdaság energiahordozókból most az árak miatt van extra bevétel.Fizetési többlethez hozzá járul hogy az import bezuhant és vannak olyan termékek stb amik hosszú távon hiányozni fognak az orosz gazdaságon.EU rövid távon veszít kérdés mennyi idő alatt stabilizálódik.Oroszok ami biztos pár éven belül bukni fogjá
Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Ned Price úr a twitteren:
- "Elítéljük Oroszország légicsapásait Ukrajna kritikus infrastruktúrája ellen, amelyek miatt civilek ezrei maradtak áram és tiszta víz nélkül.
Mi #StandWithUkraine vagyunk Oroszország agressziójával szemben".
--
Nabammeg elítélik a jenkik.
És már meg is van az "indok"hogy esetleg komolyabb légvédelmi eszközökkel lássak el az Ukránokat.Nem lenne meglepő ha a már korábban "emlegetett"patriot rendszerek is megjelenének az Ukrán légvédelemben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 350
45 492
113
Kiemeltem a hozzászólásodban, amire reagálni szeretnék.
...bár most épp úgy tűnik, hogy (átmenetileg?) nem is aktuális, ahogy az ukrán elektromos hálózatnak nekimentek.

Szóval azt akartam kérdezni, hogy mit gondolsz záros határidőnek?
Mert nyilván minden embernek, közösségeinek más a tűrőképessége, ingerküszöbe, ami után/hatására reagál.
De honnan tudjuk, hogy ez mennyi a Kremlben?
Mi van akkor, ha ők évszakokban, években, netán évtizedben gondolkodnak céljaik elérése érdekében?
Gyanítom, hogy nem az Instagram sztori funkciója, ami 24 óráig elérhető, s azalatt lehet reagálni, illetve ennyi után a felrakó részéről felmérni, hogy népszerű e?

Jól is néznénk ki, ha a világ nukleáris urai Instagramoznának. Holnapután már a delfinek mítingelhetnének, mint megmaradt értelmes élet...




Szerintem ez elsődlegesen már egy gazdasági stratégiai háború, amelynek az időtávja, kifutása eleve sokkal hosszabb, mint egy fél-, egyéves fegyverekkel dűlőre vivendő háborúnak.
Gyakorlatilag az Ukrajna területén folyó harcok másodlagos, mellékhadszíntérré váltak.

Hosszú lesz még ez. Nagyon hosszú
:(


Más.
Nem értek hozzá, de javasolnék egy olyan topikot, legyen a címe mondjuk Ukrán helyzet: Jóslatok, ahol kizárólag a fórumozók az eseményekre, azokkal kapcsolatos eseményekre, hatásokra, az események alakulására, jövőre vonatkozó tippjei, jóslatai, próféciáik, meglátásaik jelennének meg, akár másolva is az itteni topikból. Mert vannak olyanok, igen minőségiek, figyelemre méltóak, tanulságosak is!
Ez alkalmas lenne későbbiekben tanulságos emlékeztetőnek - mindannyiunk számára.
Próbáltam visszakeresni roppant magabiztos kijelentéseket Szíriáról, amik segítenék az önkritikus fóruméletet is...de nagyon macerás, mondhatni esélytelen az akkori kommenttengerben megtalálni.

Persze szigorú szabályokkal kéne üzemeltetni, úgy hirtelen pl. tilos eltérni a topik témájától, tilos topikot rombolni.
Egy nap (hét) egy fórumozótól egy hozzászólás, előzetes moderáció után kerül napvilágra (tehát nincs gyűlölködés, személyeskedés, provokáció), de ami átmegy a szűrőn (a moderátorok felé nincs elvárt időtáv), az ott is marad az idők végezetéig, vagy az EMP bevetése előtti pillanatig.

Nincs olyan, hogy utólag letagadom a hüjeségeimet (sic!)!
:hadonaszos:


Mit szóltok hozzá?
Szerintem a napi egy hozzászólás a topic értékén sokat rontana. Van, aki hoz híreket egyik oldalról, a másik fórumozó egy másik oldalról, és így mindig friss képünk van az aktuális helyzetrők. Viszont a többi javalattal egyetértek:
1) Tilos eltérni a topik témájától, (néha én is megteszem-önkritika).
2) Bosszantó, hogy egy-egy hír, képanyag többször bekerül. Mielőtt betesz valaki hírt, képet, olvassa el visszafelé, vagy pörgesse át a topic 3-4 oldalát. Olvassulk is egymást!
3) Nincs gyűlölködés, személyeskedés, provokáció!
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
111
840
93

Eddig nem erről volt szó.​

"Ukrajna kész több áramot exportálni Európába"​

"Ukrajnát fokozatosan az európai energiabiztonságot garantáló tényezők egyikévé lehet tenni Zelenszkij szerint."

Most majd az áramot is az EU-nak kell adni nekik?
Adni ?
Valószínüleg ha kimaradás tartós lesz, akkor Zele már nem csak fegyvert es pénzt fog kovetleni az EU-tól, hanem asztalt pufolve áramot is. Ha így alakulna akkor kíváncsi vagyok hogy erre a EU mennyire lenne készséges, mivel hogy egyes helyeken a lakosság már most is számlakt éget el es tüntet mert nem tugya őket kifizetni.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Az oroszok kb 50 év óta megbizhatóan szàllitottàk a gàzt, olajat, minden ideológiai korlátozàs nélkûl. Földrajzi és technikai okokból az oroszoktól való vásárlás teljesen racionális. Egeszen 2022 februàr 24-ig ezzel szinte senkinek nem volt gondja.
Továbbra is szállitanának, ha az un. nyugat nem reagàlt volna erkölcsi mámorában teljesen túltoltgazdasági szankciókkal az ukrajnai eseményekre. Ezért állunk itt, ahol vagyunk, nem az oroszok megbizhatatlansàga miatt.
Ennek a vélt morális felsőbbrendűségnek ( itt a jók, ott a rosszak, mintha a latorállam Ukrajna a jókhoz tartozna) isszuk most teljesen feleslegesen, ônszàntunkból a levét, térdebelöve magunkat, örömünket lelve az önsanyargatásban.
Ezek a tények. Erre gondoljon mindenki, ha megkapja a gáz és villanyszámláját, vagy megy tankolni, bevásárolni. Minden màs csak ideológiai köret, amivel ugyebár nem lehet fűteni, amit nem lehet enni.
Egyet értek...

Annyit tennék hozzá, hogy:
"ha az un. nyugat nem reagàlt volna erkölcsi mámorában teljesen túltoltgazdasági szankciókkal "

Természetesen itt semmilyen morális, erkölcsi és egyéb érzelmi döntés nincs, ez a színfal a lakosság többségének, hogy ahogy írtad jók és rosszak szintjére butítsák a konfliktust, mert azt tudja kezelni a többség.. persze 100%-os média túlsúllyal és nulla érdemi vitával. Itthon is sok téma van amiben így megy.... Február 24 előtt kit érdekeltek az ukránok? Micsoda időzített hiperérdeklődés ez a semmiből?

Itt egy amerikai presszió van, és az eu "vezetői" a világhatalmi és természetesen anyagi célú követeléseiket teljesítik szolgai módon... persze nem ingyen pl. Zelé kb. 1 mrd $ vagyonát sem a szél fújta össze....

Ugye az megvan, hogy "német" külügyminiszter meg bemondja, hogy őt nem a németek érdekei foglalkoztatják, hanem ukrajna.. ennyit a erkölcsökről..
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 874
40 737
113
Összefoglaló 09.11.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe szeptember 11-én este​

Szergej Storozsev ma 01:17-kor


Naprakész információk
Ma, szeptember 11-én két hírtéma vette át a napirendet: az orosz csapatok drámai kivonása Harkiv régió területéről, valamint az esti, nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott masszív csapás, válaszul a ZNPP ágyúzására, az energetikára. Ukrajna infrastruktúrája. Ez Ukrajna több régiójában hálózati kimaradásokhoz és hatalmas áramszünetekhez vezetett.
Kijevi források szerint ekkorra már számos területen kiküszöbölték a problémákat, ennek mértékét nem tudni. A harkovi CHP-5 jelenleg lángokban áll.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
Harkov irányába. Az RF fegyveres erők átcsoportosítása során a frontvonal fokozatosan mozog , Az orosz csapatok elhagyják a határ menti falvakat, és az Oskol folyó bal partján helyezkednek el. Kupjanszk továbbra is két részre oszlik: az ukrán fegyveres erők a nyugati oldalon, a szövetséges csoportok a keleti oldalon.
A fegyveresek továbbra is elfoglalják az üres falvakat a régió északi részén, és videókat tesznek közzé a határ menti falvakból. Eközben folytatódik az elhagyott települések lakosainak Oroszországba való evakuálása.
szláv irány. Az ukrán fegyveres erők folytatják Krasznij Lyman megtámadására tett kísérleteiket. A fegyveresek harckocsiktól és tüzérségtől lövik a várost. Az orosz hadsereg harmadik napja magabiztosan tartja a védelmet.
Soledar irányban
az LPR NM az Akhmat egység közreműködésével több, a KNAUF üzemmel szomszédos toronyház felett is átvette az irányítást.
Artemovszkij (Bakhmut) irányában az RF fegyveres erői támadásba lendültek. Az orosz hadsereg megrohamozza II. Nikolaevka, Kleshchevka és Zaicevo.
Donyeck irányában a nemrég felszabadult Peski felé próbálkozott páncélozott járművekkel áttörni az Ukrán Fegyveres Erők egy századát, de az NM DPR 11. ezredének szomáliai zászlóaljának és tüzérségének erőfeszítéseinek köszönhetően a fegyveresek veszteséggel vonultak vissza , égő felszerelést hagyva hátra.
Ugledar irányban az ukrán fegyveres erők tartalékokat csoportosítanak át és eltávolítanak aknakorlátok. Egy vonat 150 egység katonai felszereléssel érkezett a pokrovszkij állomásra. Mindez arra utal, hogy az ukrán fegyveres erők Ugledar irányába, érdekkörükben a Volnovakha és a Donyeck és Mariupol közötti út támadási tervére irányulnak. Ezenkívül az orosz légvédelem lelőtt egy ukrán Mi-8-ast Ugledar közelében.

Déli irányban
stabil a helyzet. Az ukrán fegyveres erők még nem minden területen tesznek aktív lépéseket.
A határon. A belgorodi régió tömegesen fogad be Harkov régióból az ukrán elnyomás elől menekülő menekülteket. Az ideiglenes elhelyezés és a humanitárius segélyek kiszállítása folyamatban van.
Emellett ma a belgorodi pályaudvar is meglátogatta , ahol ideiglenesen menekülteket szállásoltak el Andrey Turchak a belgorodi régió vezetőjével, Vjacseszlav Gladkovval együtt.
Érkezés.
Folytatódik a donyecki agglomeráció, valamint a Makeevka, Yasinovataya és Zaicevo rendszeres ágyúzása.
Kaliber. Az Orosz Légierő megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 36. tengerészgyalogos dandárjának ideiglenes bevetési pontját Nikolaev térségében. Több mint 100 katona, valamint 15 felszerelés pusztult el .
Iskander nagy pontosságú rakéták találták el az Ukrán Fegyveres Erők 28. motorizált gyalogos dandárját is a krasznoarmejszki vasútállomáson (DPR). Több mint 50 katonát és 7 katonai felszerelést semmisítettek meg az orosz légierő csapásai az Ukrán Fegyveres Erők 60. dandár egységei ellen a Herson régióban található Mirolubovka falu közelében .
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
És már meg is van az "indok"hogy esetleg komolyabb légvédelmi eszközökkel lássak el az Ukránokat.Nem lenne meglepő ha a már korábban "emlegetett"patriot rendszerek is megjelenének az Ukrán légvédelemben.
Az USA nem fog semmilyen high end rendszert adni a hoholoknak, mert kurvára rizikós, hogy így vagy úgy kimegy az országból, esetleg pont az oroszokhoz.
Illetve olyan mennyiségben kéne adományozni, hogy értelme is legyen (találati valószínűség és egyebek), hogy az nekik is megfeküdné a pocijukat.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 780
14 163
113
Az amcsik megkezdték volna a kitermelést de a Románok szokás szerint elkezdtek kavarni...
A románokról nehezen tudom elképzelni, hogy az erős kezü tengerentúli irányítójuk utasítását nem követnék. Lásd minden cirkusz nélkül befogadták az amerikai atom robbanófejeket, pedig tudják hogy ezzel rajta vannak az első orosz atomcsapás célkeresztjében.
Igy inkább elképzelem hogy a román kitermelt volna mert a lóvé neki is kell, viszont az amerikai érdek (nehogy már az EU innen jelentős mennyiségű gázhoz jusson) megakadályozta..
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 032
10 065
113
Oroszoknál úgy néz ki valaki értelmes kerülhetett döntési vagy tanácsadói pozícióba, mert elkezdték azt csinálni, amit az eleje óta kéne, amit én és mások is március óta kérünk számon az oroszokon: civil infrastruktúra lerombolása. Mondjuk az még aggasztó, hogy a részleges áram és vízhiányról interneten adnak hírt, tehát az még van sajnos.
Reggelre nem szabadna, hogy víz, villany és telekommunikáció legyen a nagyobb városokban. Tízmilliókat kell a humanitárius katasztrófa szélére lökni, hogy rákényszerítsék a saját vezetésüket a feltétel nélküli kapitulációra.

@aquarell : bagoly olyan, mint egy középkori alkímista, aki szentül hitte, hogy lehet aranyat csinálni ólomból. Mindenféle empirikus tapasztalat vagy tudományos eredmény nélkül jutottak erre a konklúzióra, és onnantól minden kutatás ennek alátámasztására irányult anélkül, hogy bármikor is megkérdőjeleződött volna az alaptézis igaz volta.
Hehe, mintha ez lenne a nyugati szankciók célja, de ők ezért rothadekok, az oroszok viszont a sokkal durvább civilek elleni támadástól végre jók lettek?
Logikus.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 780
14 163
113
Az USA nem fog semmilyen high end rendszert adni a hoholoknak, mert kurvára rizikós, hogy így vagy úgy kimegy az országból, esetleg pont az oroszokhoz.
Illetve olyan mennyiségben kéne adományozni, hogy értelme is legyen (találati valószínűség és egyebek), hogy az nekik is megfeküdné a pocijukat.
Igy van, nem fogja felborítani az ottani erőegyensúlyt, mert még évekig kell játszani a nagy fegyverteszteléses EU gazdaság bedöntő "Különleges Hadműveletet"
Ha akarta volna, már a háború első hónapjában megtehette volna
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: zeal and Negan

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 032
10 065
113
Fogadjuk el:
  • USA pénzügyi támogatás nélkül az ukrán államigazgatás 1 hónapon belül összeomlana
  • Nyugati tüzérség szállítása nélkül ez a kategória eltűnt volna az ukrán repertoárból
  • Nyugati felderítés nélkül sem ez, sem más siker nem lett volna soha, az ukránok teljesen vakok lennének

Igen, ezek nélkül az ukrán hadsereg és állam régen széthullott volna.
Még egy ilyen, erősen visszafogott orosz létszám mellett is.

A NATO nagyszámú emberanyagon kívül mindent ad. Nem az ukránok koppintottak az oroszok orrára! Hangzatosnak hangzatos.

Hogyan képzeled el azt hogy az ukránok nem fognak megfagyni télen? Ezen csak az orosz tudna segíteni.
Orosz támogatás nélkül rég bedőlt volna a két ukrajnai orosz baballamocska és nem lenne háború.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 301
113
Nem akarok hulyeseget mondani, de valahogy ugy remlik hogy a roman foldgazmezo a tenger alatt kb a romanok 10 eves gazfogyasztasahoz eleg. Kb akkora. Szoval onnet sokaig nem futunk. Na meg ugye viccnek is rossz hogy a romanoktol vesszuk a gazt penzert, es meg ők a szamunkra megbizhatok...
Hát talán megbízhatóbb mint orosz olajat venni Ukrajnán keresztül. EU - orosz politikai vita miatt egyelőre csak az orosz energia ellátás kérdéses. Mivel amcsi-osztrák konzorciumról vennénk nem hiszem, hogy a románok beleugarnak.

De nem is kell venni annyit, a lényeg a több forrásból, úgy kevésbé vagyunk zsarolhatóak. Illetve a román kormányban ott vannak az embereink, RMDSZ. Nem véletlen veszünk fekete tengeri kikötőt is. Pont abban a fekete tengeri megyében vannak RMDSz állami funkcionárusok, pedig magyatok nem is laknak....már pár román nacionalistá ak feltűnt, hogy egyengetjük a román állami szférán belül a magyar érdekeket.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Vogon

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Szerintem a napi egy hozzászólás a topic értékén sokat rontana. Van, aki hoz híreket egyik oldalról, a másik fórumozó egy másik oldalról, és így mindig friss képünk van az aktuális helyzetrők. Viszont a többi javalattal egyetértek:
1) Tilos eltérni a topik témájától, (néha én is megteszem-önkritika).
2) Bosszantó, hogy egy-egy hír, képanyag többször bekerül. Mielőtt betesz valaki hírt, képet, olvassa el visszafelé, vagy pörgesse át a topic 3-4 oldalát. Olvassulk is egymást!
3) Nincs gyűlölködés, személyeskedés, provokáció!
Főleg arra a 3-ik pontra kellene ráfeküdni az itteni tisztelt törzsközönségnek, és talán még valami értelmes párbeszéd is kialakulhatna itt, a kötekező aktuális agitprop felmondása, és az eltérő vélemények teljes ignorálása, és/vagy kigúnyolása helyett.
Talán a "provokáció" is megszűnne egyből.

Egyszer tényleg ki kellene próbálni...
Mondjuk ha a vitapartnerre, eltérő nézetűre ellenségként tekintesz, úgy nehéz...