[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Portfolióból, bocsi ezt inkább kihagynám. Clickbait baloldali média, kismilliószor megcáfolva.


Látod, ez Veled a baj. Hiába próbálom statisztikákkal alátámasztani, hogy minden tájékoztatás amit Te igénybe veszel a narratívodban csak baloldali propaganda média, nem tanulsz belőle.

Szó szerint egy és ugyanazon médiából tolod, a hamis baloldali propagandát. (portfolio)
Légyszíves az alábbi grafikonon, mutasd meg a portfolio cikkeinek valóságtartalmát.
Egy időpontban sem szállított 2021-ben lényegesen kevesebbet az orosz. AZ NS1-hez a svájci órádat lehetet volna állítani. A tározók egy pillanatig sem voltak veszélyben. December 25-i állás szerint Európai tározók töltöttsége 54 %-os volt.

De most jön a poén, mindezt az orosz úgy tette 2021-ben, hogy reverse kivét volt az egész időszakban Ukrajna felé, később még (2022) Lengyelország felé is.

A mai percig töltik az ukránok tározóját.
European Union (EU) Stats.
Tetszik érteni?
https://www.statista.com/statistics/1331770/eu-gas-imports-from-russia-by-route/
https://agsi.gie.eu (Tekerd vissza dátumot 2021 decemberre 25-re.)

Ha szeretnél Velem vitatkozni, ám legyen, de kérlek minősített adatokkal dolgozz, és baloldali média szócsövét valótlanságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő cikkeket ne hozz ide.
Vannak hivatalos európai és nemzetközi adatbázisok amire fel lehet építeni egy észszerű ellenérvelést a részedről, de ez amit Te művelsz nevetséges. Önmagában ha adatokon vitatkozol, ne idézz pártközeli médiaforrásokat,
melyek többször kerültek cáfolásra. és köszönő viszonyba sem voltak az egyébként nyilvánosan elérhető adatokkal.


Azzal érvelsz, hogy ami neked nem tetszik, vagy nem a te hazugságaidat igazolja, az "baloldali"?
:D

Ennyi? Ez az érvelésed, hogy a KSH, az EUROSTAT adatok, baloldali statisztikai adatok?
:eek:
Égetheted itt magad, az igazság meg szembe jön, akkor meg megint kussolsz, vagy megint jön a másik nick. o_O
Álmodozz, hazudozz magadnak ahogy akarsz, a statisztika az tudomány. Tudod abban nincs bal vagy jobb oldali. Alapja a matematika. Pitagorászt tételét is értelmezheted ideológiai alapon, de felesleges. Akkor is felesleges a propagandát nyomnod, ha sokszor, sokáig hablatyolod a marhaságokat.

A tény, a tény. Putyin egy éve szándékosan tornássza fel a gáz árakat, szándékosan szeretné az európai tározók töltését akadályozni, azért, hogy a lakosságon keresztül, kellő pánik keltéssel, megpróbálja a politikai vezetőket a saját céljainak megfelelő döntésekre kényszeríteni.

Ezt leplezik le a statisztikai adatok, a gazdasági szakportálok, amik ezért "baloldali" médiává válnak számodra.
o_O

A valóság meg pofára ejt megint, aztán nem értitek, hogyhogy elmaradt a gázfegyver hatása, amikor meg volt ígérve, hogy működni fog, majd az padlóra küldi az európai országokat. Megfagy mindenki, le áll az egész gazdaság, beiednek a kormányok, ezért majd elállnak az orosz agresszió megfékezésétől, majd hagyják magukat zsarolni, meghunyászkodni. Hisz az orosz legyőzhetetlen. Ez utóbbit még nagyon sokszor el kell mondanotok, bár eddig csak Ti hiszitek el ezt is. Hisztek, mint a vallásos megszállottak, hazudtok a hitetekért, bármit, bárkinek. Csak sokat kell kepülni hozzá.
:)
Elnézést kérek a vallásos emberektől, nem akarom megbántani őket. Az ideológia megszállottakra gondolok.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 798
113
⚡️⚡️19FortyFive: Oroszország a NATO-t támadja az ukrajnai ATACMS-szállításra válaszul

Kijev már többször kérte a Nyugattól a nagy hatótávolságú fegyvereket, de a legutóbbi katonai segélycsomagban nem szerepeltek. Jack Buckby amerikai katonai elemző meg van győződve arról, hogy ha az USA nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat (ATACMS) ad át Ukrajnának, Moszkva nagyon keményen fog visszavágni.

"Biden abszolút vonakodása az ilyen rakéták biztosításától azt az aggodalmát tükrözi, hogy Oroszország a nagy hatótávolságú fegyverek bármilyen szállítását maximális eszkalációnak tekinti. Feltételezem, hogy az Egyesült Államokat Oroszország zárt kommunikációs csatornákon keresztül figyelmeztette, hogy az ATACMS szállítása a NATO infrastruktúrája elleni csapásokhoz vezet, mivel ezek a rakéták veszélyt jelentenek az orosz nemzetbiztonságra" - mondta a szakértő a 19FortyFive-nak.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 816
20 989
113
Mi mennyi Humvee-t kaptunk az usa-tól? 30 db-ot azt hiszem... dühítő számok.

Amúgy amikor itt mennek az orosz veszteség kalkulátorok... akkor itt vannak ezek a számok, ami egy puskalövés nélkül veszett el.... ezek is mega durva adatok...
Csak 2000 Humwee es egyéb pancelozott jarmu maradt, 40 legijarmu amik kozott volt jo par UH60, Scan Eagle dronok tucatjaval… az afganoknak atadott 600ezer gyalogsagi fegyvert meg cirka 160ezer kommunikacios eszkozt ne is emlitsuk, mert azokat csak ugy atadtak. Az elobbieket meg otthagytak… Parades.
 
S

Szilvatövis

Guest
Miért az aktív állományban lévő ütegeket viszik a frontra? Állítólag a sok éves helytelen raktározás bizonytalanná tette a működésük. Ezek a rakéták föld-föld üzemben legfeljebb nagy kiterjedésű civil célpontok ellen hatásosak. Elég kétségbeesett lépésnek tűnik ez a fajta "hulladékgazdálkodás".
Anti-aircraft missiles are not intended primarily for the destruction of ground targets, though they can be used for this purpose. They have relatively small warheads, because only a small amount of explosives is needed to down an aircraft, drone or missile.
However, Russia has resorted to using anti-aircraft missiles against ground targets as it begins to run out of conventional ballistic missiles.
The Ukrainian Ministry of Defence estimates(siirryt toiseen palveluun) that Russia has less than 200 Iskander ballistic missiles left.

Anti-aircraft missiles frequently kill civilians​

Russia has repeatedly hit civilian targets with anti-aircraft missiles. For example, on 29 August, Russia struck the city of Mykolaiv in southern Ukraine with 16 anti-aircraft missiles(siirryt toiseen palveluun). The attacks killed two people and wounded 24.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Azzal érvelsz, hogy ami neked nem tetszik, vagy nem a te hazugságaidat igazolja, az "baloldali"?
:D

Ennyi? Ez az érvelésed, hogy a KSH, az EUROSTAT adatok, baloldali statisztikai adatok?
:eek:
Égetheted itt magad, az igazság meg szembe jön, akkor meg megint kussolsz, vagy megint jön a másik nick. o_O
Álmodozz, hazudozz magadnak ahogy akarsz, a statisztika az tudomány. Tudod abban nincs bal vagy jobb oldali. Alapja a matematika. Pitagorászt tételét is értelmezheted ideológiai alapon, de felesleges. Akkor is felesleges a propagandát nyomnod, ha sokszor, sokáig hablatyolod a marhaságokat.

A tény, a tény. Putyin egy éve szándékosan tornássza fel a gáz árakat, szándékosan szeretné az európai tározók töltését akadályozni, azért, hogy a lakosságon keresztül, kellő pánik keltéssel, megpróbálja a politikai vezetőket a saját céljainak megfelelő döntésekre kényszeríteni.

Ezt leplezik le a statisztikai adatok, a gazdasági szakportálok, amik ezért "baloldali" médiává válnak számodra.
o_O

A valóság meg pofára ejt megint, aztán nem értitek, hogyhogy elmaradt a gázfegyver hatása, amikor meg volt ígérve, hogy működni fog, majd az padlóra küldi az európai országokat. Megfagy mindenki, le áll az egész gazdaság, beiednek a kormányok, ezért majd elállnak az orosz agresszió megfékezésétől, majd hagyják magukat zsarolni, meghunyászkodni. Hisz az orosz legyőzhetetlen. Ez utóbbit még nagyon sokszor el kell mondanotok, bár eddig csak Ti hiszitek el ezt is. Hisztek, mint a vallásos megszállottak, hazudtok a hitetekért, bármit, bárkinek. Csak sokat kell kepülni hozzá.
:)
Elnézést kérek a vallásos emberektől, nem akarom megbántani őket. Az ideológia megszállottakra gondolok.
Egy atomhatalmat nem tudsz legyőzni..... mit gondolsz mi lesz?? Oroszország visszaadja a Krimet, és fizet 1000md USDt kárpótlásul meg Moszkva lesz Ukrajna fővárosa?? Ez lesz szerinted?? Vagy mit hiszel győzhetsz ellenük ha jól szétszivatod őket?? Akkor majd bűnbánatot tanúsitva térdenallva könyörögnek majd a békéért?? Vagy addig szorítják a sarokba őket ameddig mind meghalunk itt Európában?? Szerinted mi lesz okoska... olyan okosakat tudsz mondani erre azért válaszolhatsz...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Egy atomhatalmat nem tudsz legyőzni..... mit gondolsz mi lesz?? Oroszország visszaadja a Krimet, és fizet 1000md USDt kárpótlásul meg Moszkva lesz Ukrajna fővárosa?? Ez lesz szerinted?? Vagy mit hiszel győzhetsz ellenük ha jól szétszivatod őket?? Akkor majd bűnbánatot tanúsitva térdenallva könyörögnek majd a békéért?? Vagy addig szorítják a sarokba őket ameddig mind meghalunk itt Európában?? Szerinted mi lesz okoska... olyan okosakat tudsz mondani erre azért válaszolhatsz...
Amikor legutóbb buktak be, akkor sem vitték az emberiséget. Ez most is valószínűtlen.
Szánalmas ez az érvelés...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
"az orosz gazdaság várhatóan 11,2%-kal esik vissza idén, és két éven belül nem is várható kilábalás (a Bizottság ábrája nem tartalmazza, de a legoptimistább becslések is nagyon mély, 5% körüli GDP-visszaesést prognosztizálnak),
az import 35, az export 31%-kal zuhanhat idén,
a jegybanki tartalékok 50%-a elérhetetlen, az orosz pénzügyi szektor 75%-át megbénították a szankciók,
az országból a GDP 40%-át megtermelő vállalatok kivonultak,
a fogyasztás 8,5%-kal eshet idén."




Egy atomhatalmat nem tudsz legyőzni..... mit gondolsz mi lesz?? Oroszország visszaadja a Krimet, és fizet 1000md USDt kárpótlásul meg Moszkva lesz Ukrajna fővárosa?? Ez lesz szerinted?? Vagy mit hiszel győzhetsz ellenük ha jól szétszivatod őket?? Akkor majd bűnbánatot tanúsitva térdenallva könyörögnek majd a békéért?? Vagy addig szorítják a sarokba őket ameddig mind meghalunk itt Európában?? Szerinted mi lesz okoska... olyan okosakat tudsz mondani erre azért válaszolhatsz...

Ne légy ostoba.
o_O
Úgy fog veszíteni, ahogy Afganisztánban vesztett. Ahogy az USA Vietnámban, Afganisztánban.

Feladja. :eek:

Mert:
  • Nem éri meg folytatni.
  • Mert nem bírja folytatni.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Egy atomhatalmat nem tudsz legyőzni..... mit gondolsz mi lesz?? Oroszország visszaadja a Krimet, és fizet 1000md USDt kárpótlásul meg Moszkva lesz Ukrajna fővárosa?? Ez lesz szerinted?? Vagy mit hiszel győzhetsz ellenük ha jól szétszivatod őket?? Akkor majd bűnbánatot tanúsitva térdenallva könyörögnek majd a békéért?? Vagy addig szorítják a sarokba őket ameddig mind meghalunk itt Európában?? Szerinted mi lesz okoska... olyan okosakat tudsz mondani erre azért válaszolhatsz...
Mi lenne? Egy ország megerősítésének legjobb módja, hogy győzd le, alázd meg, de ne pusztítsd el. Akkor biztos lehetsz benne, hogy 2 nemzedéken belül úgy odabasz, hogy attól koldulsz.
Csak míg az OMMet el lehetett pusztítani, az OFet nem.
És ha az OF népei bosszú miatt kezdenek el dolgozni, akkor az isten irgalmazzon nekünk.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
igen kiegyeztek, csak miután az elnök elmenekült (valahogy nem volt képes betartani a kialkudott egyezményt) a tálibok 3 héttel korábban lerohanták a településeket. Tény azonban, hogy emiatt az USA hihetetlen mértékű fegyvert hagyott hátra, és ellentétben a médiában közöltekkel, sajnos nem minden került "hatástalanításra". Eleve a tálibok meglepetésszerű, egyezményellenes bevonulásuk meghiúsította azt.
Nagyrészt nekik már "felesleges"régebbi fegyvereket hagytak az afgán kormány erőknek hátra.Ha nagyon akarták volna az USAF "szétcsaphatta"volna a tálibokkal együtt a hátra hagyott fegyvereket az azokat használatra átvevő tálibokkal együtt.De valami "rejtélyes"okból nem tették ezt meg.
 
K

Kopi2000

Guest
Nincsenek ukrán kozákok. A zaporozsjei szicset 1775-ben feloszlatták, állományából a dnyeszteri és kubáni kozákságot szervezték meg. Előbbieket a 19. század elején szintén a kubán vidékére költöztették. Az "ukránoknak" semmi köze a kozákokhoz, ez is csak egy szokásos ukrán hamisítás.
Szerintem, amit leírtál, az igazán egy elég sommás és ellenséges (nem fair) álláspont az ukránokkal szemben, mert nem járja az, hogy mi, egy szomszédos országból el akarjuk venni egy társadalomtól azt, hogy milyen hagyományokra hivatkozik, milyen hagyományokat tart ontosnak. Ez egy emlékezetpolitikai manőver. Teljesen mindegy, hogy kiket , hová költöztettek, ha a hagyomány fennmaradt. Pld. az orosz polgárháborúban (1917-22) is harcoltak ukrán kozákok a fehérek oldalán, csakúgy, mint a németek oldalán, kozák hadosztályként, a II. VH-ban...
A kozákoknak kb. ugyanaz lett a sorsa, mint nálunk a hajdúknak, a 17. sz. elején. Az életformájukra nem volt igény a cárok részéről, a 18. sz. végén és szét-, illetve letelepítették őket. De ez nem akadályozza meg a hagyomány fennmaradását és mobilizáló erejét. Mint most, az orosz háborújukban...

UI.: a magyar-hun rokonság hagyománya sokkal bizonytalanabb alapon áll.
 
  • Vicces
Reactions: boki and megazez

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 434
113
Miért az aktív állományban lévő ütegeket viszik a frontra? Állítólag a sok éves helytelen raktározás bizonytalanná tette a működésük. Ezek a rakéták föld-föld üzemben legfeljebb nagy kiterjedésű civil célpontok ellen hatásosak. Elég kétségbeesett lépésnek tűnik ez a fajta "hulladékgazdálkodás".

Ha a finnek írják, akkó’ biztos úgy van!
Szerintem osszad, lássák minél többen a ZIGAZSÁGOT!!!
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
By intelslava

It is reported that our troops have gone on the offensive in some sectors of the Kharkov direction.
Today, near the village of Veselaia Dolina, PMC Wagner liberated a strategically important facility - an electrical substation of the Donbasskaya 750 kV substation.
There are fights in Krasnogorovka!

Mikor még dübörgött az offenzíva voltak pletykák, hogy a front más szakaszairól kellett átdobni erősítéseket a harkovi "siker" kiaknázására, kezdi magát megbosszulni a dolog (utolsó 2 pont Donyecknél van)...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
Csak 2000 Humwee es egyéb pancelozott jarmu maradt, 40 legijarmu amik kozott volt jo par UH60, Scan Eagle dronok tucatjaval… az afganoknak atadott 600ezer gyalogsagi fegyvert meg cirka 160ezer kommunikacios eszkozt ne is emlitsuk, mert azokat csak ugy atadtak. Az elobbieket meg otthagytak… Parades.
Ezek nagyrészt használtak voltak.Helyettük meg "jó pénzért"kapot újakat az amerikai haderő!Fegyver lobbi meg jó pénzt keresett ezen.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Azzal érvelsz, hogy ami neked nem tetszik, vagy nem a te hazugságaidat igazolja, az "baloldali"?
:D

Ennyi? Ez az érvelésed, hogy a KSH, az EUROSTAT adatok, baloldali statisztikai adatok?
:eek:
Égetheted itt magad, az igazság meg szembe jön, akkor meg megint kussolsz, vagy megint jön a másik nick. o_O
Álmodozz, hazudozz magadnak ahogy akarsz, a statisztika az tudomány. Tudod abban nincs bal vagy jobb oldali. Alapja a matematika. Pitagorászt tételét is értelmezheted ideológiai alapon, de felesleges. Akkor is felesleges a propagandát nyomnod, ha sokszor, sokáig hablatyolod a marhaságokat.

A tény, a tény. Putyin egy éve szándékosan tornássza fel a gáz árakat, szándékosan szeretné az európai tározók töltését akadályozni, azért, hogy a lakosságon keresztül, kellő pánik keltéssel, megpróbálja a politikai vezetőket a saját céljainak megfelelő döntésekre kényszeríteni.

Ezt leplezik le a statisztikai adatok, a gazdasági szakportálok, amik ezért "baloldali" médiává válnak számodra.
o_O

A valóság meg pofára ejt megint, aztán nem értitek, hogyhogy elmaradt a gázfegyver hatása, amikor meg volt ígérve, hogy működni fog, majd az padlóra küldi az európai országokat. Megfagy mindenki, le áll az egész gazdaság, beiednek a kormányok, ezért majd elállnak az orosz agresszió megfékezésétől, majd hagyják magukat zsarolni, meghunyászkodni. Hisz az orosz legyőzhetetlen. Ez utóbbit még nagyon sokszor el kell mondanotok, bár eddig csak Ti hiszitek el ezt is. Hisztek, mint a vallásos megszállottak, hazudtok a hitetekért, bármit, bárkinek. Csak sokat kell kepülni hozzá.
:)
Elnézést kérek a vallásos emberektől, nem akarom megbántani őket. Az ideológia megszállottakra gondolok.
Ponthogy arra kért téged, hogy statisztikai adatokat használj az érvelésedhez, ne baloldali sajtótermékek narratíváját böfögd vissza.

Te meg szándékosan félreértelmezed amit mond, úgy állítva be, mintha a statisztikai adatokat tartaná megbízhatatlan baloldali infonak.

Te vagy nagyon aljas vagy, vagy nem tudsz szöveget értelmezni, vagy szándékosan provokálsz és rombolod a beszélgetést. Logikailag nincs egyéb opció.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 000
13 307
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 980
113
Vazz... amit kiont folyik vissza, hosszabito 220-al mellette a latyakban, jó! :D
Biztos jol alszanak a posvanyban.
És jon a hideg, ejjelente mar nem jo kint lenni...

Na akkor?


Ez valami ukran toborzofilm vagy a marvell univerzum helyi kiadasa?

Majdnem...

Ha jol szamoltak neki akkor jovore az EU elindul a harmadik vilagba...
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
"az orosz gazdaság várhatóan 11,2%-kal esik vissza idén, és két éven belül nem is várható kilábalás (a Bizottság ábrája nem tartalmazza, de a legoptimistább becslések is nagyon mély, 5% körüli GDP-visszaesést prognosztizálnak),
az import 35, az export 31%-kal zuhanhat idén,
a jegybanki tartalékok 50%-a elérhetetlen, az orosz pénzügyi szektor 75%-át megbénították a szankciók,
az országból a GDP 40%-át megtermelő vállalatok kivonultak,
a fogyasztás 8,5%-kal eshet idén."






Ne légy ostoba.
o_O
Úgy fog veszíteni, ahogy Afganisztánban vesztett. Ahogy az USA Vietnámban, Afganisztánban.

Feladja. :eek:

Mert:
  • Nem éri meg folytatni.
  • Mert nem bírja folytatni.
Aha igazad van feladták mindketten! ...de voltak amerikaiak és orosz nemzetiségűek két magyarországnyi trilliárd dollár értékű területen Afganisztánban mint most oroszok kelet-ukrajnában????....ööö.... nem!?! Csak homok meg kecskeba...