[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 854
14 814
113
azért azzal tisztában vagy gondolom,hogy pont a "veszélyesebb" utat választotta,mivel itt az EU-ban senki nem merné "megpiszkálni" azt a gépet,talán az USA tehetné meg,szóval ennyit a befosásról ! (én egyébként nem értem miért értékelitek túl az európai uniót ,mikor igazából egy senki .. )
"én egyébként nem értem miért értékelitek túl az európai uniót ,mikor igazából egy senki .. "

Ez egyértelmű az EU F.O.S médiasátor felállításával 1945 után, fokozatosan feltöltve, "válogatott" kottaolvasó szereplőkkel.

A sátor alatt azért az elmúlt években egyre több furcsább mutatványt láthatunk, például olyan öntökön lövő , harakiri szankciós rendeleteket, amivel a gazdasági csőd felé kezdünk menetelni.
Ez úgy történik, hogy közben a tengeren túlon ilyen szankciókat saját maguk elleni negatív gazdasági hatással meg nem rendelnek el, vagy "egyéb utakon" de ugyanúgy folyik az üzletelés..

USA szinten marad vagy erősödik mig Európa erősen lefelé vette az irányt..


"EU-ban senki nem merné "megpiszkálni" azt a gépet,talán az USA tehetné meg,szóval ennyit a befosásról !"

Ha ennyi sok furcsaságok látunk az EU-ban, abba belefér egy "nagyon véletlen" repülő baleset is EU légtérben, a tergeren túlon pedig feltehetik nyugodtan a kezüket h "kérem, nekem nincs közöm hozzá"
A "véletlen" repülőgép balesetre épp Ukrajnában láthattunk példát a közelmúltban..
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 099
93
Moszkva, 2022. szeptember 21., szerda (MTI)
Ukrajnai háború - Sojgu: Ukrajna vesztesége halottakban több mint tízszerese Oroszországénak

Ukrajnának több mint 61 ezer, Oroszországnak kevesebb mint hatezer katonája esett el eddig az ukrajnai háborúban jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.
Sojgu szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. Az elesett orosz katonák számát 5937-ben adta meg.
Sojgu közölte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt részleges mozgósítás 300 ezer embert érint, az ország mobilizációs tartaléka pedig 25 millió ember.



 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 530
8 922
113
Moszkva, 2022. szeptember 21., szerda (MTI)
Ukrajnai háború - Sojgu: Ukrajna vesztesége halottakban több mint tízszerese Oroszországénak

Ukrajnának több mint 61 ezer, Oroszországnak kevesebb mint hatezer katonája esett el eddig az ukrajnai háborúban jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.
Sojgu szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. Az elesett orosz katonák számát 5937-ben adta meg.
Sojgu közölte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt részleges mozgósítás 300 ezer embert érint, az ország mobilizációs tartaléka pedig 25 millió ember.



Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 279
84 335
113
Belorussziának több a tartalékosa mint a ruszkinak? Ez elég fura. Akkor ha ezzel számolunk az azt jelenti, hogy az eddigi kb 280 ezer emberhez jön még 250, igaz? Ez mondjuk még mindig nem több mint ami az ukránoknál van. Persze ha ezen erők egy jelentősebb részét a front egy pontján vetik be az hozhat eredményeket.
Ne felejtsd el, hogy kb. 5 hete felszámolták a lerakatokat Grúziától Kurszkig!!!

Amire én tippelek - és vsz- ha a vezetésük továbbra is minimálisra akarja az orosz katonai áldozatok számát ez igaz is -, hogy a most bekerülők váltják az eddig harcokban nem részt vevő, máshol felállított alakulatokat, vagyis NEM VETIK BE őket egyelőre, az eddig máshol felállítottak pedig - vsz ezek közül 300k már az ukrán határnál! - pedig mennek a frontra hivatalosan is. Eddig is rotálták őket, tehát van harctéri tapasztalatuk, így nem novemberben!, mint egyesek írják, hanem - látva milyen és mennyi haditechnika van a fronton!!!!!!!!!, rakat videó van felszerelésről amint vagy vonaton, vagy országúton már Ukrajnában jár!!! - szerintem pár napon belül már aktívan részt fog venni a harcokban. Az arány pedig az ukrán fölényből pillanatokon belül olyan orosz fölénybe fog átmenni, méghozzá úgy, hogy az ukránokat még a NATO felszerelés és kiképzés se fogja megmenteni, még akkor se, ha havi 5k NATO kiképzett ukránt dobnak át a frontra. Támadást Ukrajna részéről felejtsük el a háború végéig, hacsak nem mészárlást akarnak. És a veszteségeket pedig ugyanúgy fogják rotálni, ahogy eddig is tették, de már a mostani tartalékosokkal, legyenek bárhol is Oroszország szerte.

Szóval, figyeljétek meg, hogy ezek a "régi-új" alakulatok héten belül áttörést fognak elérni kb. mindenhol. Ha a szemben álló feleket nézzük, az orosz rendőrség alakulatai fogják a felszabadított területeket védeni és a rendet fenntartani azokon, mindenki más: csecsenek, tatárok, burjátok, Wagner, zsoldosok, internacionalista ki tudja kik, DLNR ÉS!!! az orosz reguláris hadsereg olyan fölényben lesz a széttagolt, meggyengített ukrán védelemmel szemben mind ember, mind haditechnika kapcsán, hogy a 3:1 a minimum lesz egy-egy támadás során orosz részről, ha nem több. Méghozzá MINDEN!!!! frontszakaszon.

Tehát, az Ukrajnába öntött pénz és fegyver TOTÁL felesleges volt. Cserébe 15 milla menekült minimum van, plusz az apró aki 2014 óta a ruszkikhoz ment, mellé haditechnika az új NATO kivételével kukázva, az infrastruktúra több helyen kukázva, Keleten kb. már most minden ipar, bánya, stb. kilőve vagy orosz kézen, energia, áram kilőve vagy orosz kézen, vasút akadozik, kilőve vagy orosz kézen. Cserébe gazdasági, megélhetési és energia válság nyugaton és Európa kb. minden részén. Mellé lakossági elégedetlenkedés kb. mindenhol Európában. Mellé minden jelenlegi politikus aki szankciópárti volt megítélése a nulla közelében, már most bukottak, még ha akár 3 évig hatalomban is vannak!, és mellé az ukrán férfilakosság kukázva vagy harci traumának kitéve hónapokon át, normális ember elvétve lesz belőlük. Aztán aki maradt, az vagy náci vagy náciközeli, vagy ágyútöltelék a jövőben is.

A fegyvereket szerintem nem fogják megkapni, mert úgyis orosz kézbe kerül, Ukrajna léte is pillanatokon belül megkérdőjeleződik. Szóval, innen indulunk most, és az orosz előrenyomulástóél fog függni, hogy túlélős telünk lesz, vagy aljas ukrán módon még jobban szopni fogunk.

Az biztos, hogy jövő február 24-én, ha még létezik, a korábbi Ukrajna már nem lesz az, ami egy éve volt.

Szóval, ahogy Putler is mondta, rövidre zárják, végre, és nagyon helyesen. ÉSSS! ha ez a teljes pályás letámadás a légierő, a kínai, iráni és egyéb haditechnika valamint a ruszki haditechnika mellett mégse lenne elég, csak mert, akkor még 1,7 milla embert be tudnak hívni bármikor! Ezzel előremennek, hogy az örmény-azeri se legyen hosszútávú téma, le is fog csendesülni, figyeljétek meg, szerintem vasárnapig, és a többi okos tagköztársaság felhergeltjei pedig mennek a lecsóba, ott is le fog csengeni a történet. Mellé ne felejtsük el, hogy ott a belarusz hadsereg!, nekik is van tartalékos állományuk, tehát, már nem egy "Putyint le fogja győzni a NATO" c. nyugati agitpropba fogják esetlegesen bedobni, hanem egy "az oroszok teljes pályás letámadásban" fejezetbe, úgyhogy aki esetlegesen belarusz puccsot és zavargásokat vizionált pár napja nyugaton, szépen feladja, mert esélytelen lesz a történet. Figyeljétek meg, hogy a baltiak is bekussolnak, a finn és svéd NATO tagságról is nagy csend lesz, főleg, hogy a baltiak és a finnek IS orosz energiával telelnek ..., szóval, ha Putyin jól sáfárkodik azzal, amije van, akkor ez az ukrán kitartás és kvótanős balf.szkodás hamarosan befejeződik. Eddig volt esély, hátha hülyék az oroszok, de most, hogy a maci mozgósított, kb. zéró lett, sőt, el lehet kezdeni félni, hogy vajon a ruszki mit húz be? Az bizti, hogy Ukrajnát felosztják, ki lesz elégítve mindenki, és lefegyverzik. Onnantól pedig lesz egy kb. 600 ezres orosz haderő ami a NATO határainál fog állomásozni. Innentől pedig nagy konfrontáció már nem lesz.

Egy dolog bekavarhat még ..., reméljük nem fog!

Arra gondolok ugyanis, hogy a Biden kormányzat nem engedi el az ukránokat, és legalább novemberig, míg szarrá verik őket a repik az időközin, mindent meg fog tenni, hogy fegyverezze az ukránt, és szopassa az oroszt és az EU gazdaságot.

Általában eddig mindig voltak olyan arcok a háttérben az USAban, akik belátták, hogy ez vagy az így tovább nem mehet, mert különben mindenki még az USA is megszopja. Ha nem Biden és bandája lenne, tele ukrajnai biznisszel, biolaborokkal, földeinstanddal, ipari részesedéssel, lítium konccal, stb., akkor vsz ezek az arcok alapból belátnák, hogy oké, vesztettünk, ezt persze nem mondjuk ki, lesz kompromisszum a macival, és leállunk. De ezek mögött a jelenlegi csaló, tolvaj és aljas demokraták mögött vsz ugyanolyan gátlástalan arcok állnak mindenféle pártból és lobbyból, akik sajnos ugyanazok, amely csoportok és körülmények miatt mára se Líbia, se Irak, se Afganisztán, sem pedig Szíria nem annyira élhető, mint volt.

Szóval, innen indulunk most. Csak reménykedni tudok abban, hogy Ukrajna kitakarodik Kárpátaljáról, ami vagy legyen határos Oroszországgal, vagy legyen orosz, vagy olyan autonóm valami, amelyhez Ukrajnának semmi köze nem lesz, mert különben megszopjuk az ukrán nácik miatt amint vége ennek a szarnak. Ha nem lesz ukrán terület, és mellette Oroszország lesz, akkor vsz erre fog jönni az olaj és gáz vezeték is, amivel mi, a németek és kb. Európa azon része, akinek betett ez a háború ismét talpra fog állni. Már aki akar. Aki nem, majd dühöng tovább az orosz gáz és olaj miatt és szépen csődbe megy, vagy versenyképtelenné válik a gazdasága.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Belorussziának több a tartalékosa mint a ruszkinak? Ez elég fura. Akkor ha ezzel számolunk az azt jelenti, hogy az eddigi kb 280 ezer emberhez jön még 250, igaz? Ez mondjuk még mindig nem több mint ami az ukránoknál van. Persze ha ezen erők egy jelentősebb részét a front egy pontján vetik be az hozhat eredményeket.

1, Igen, a Föderáció nem valami izmos tartalékos létszámban. Amin régebben én is meglepődtem.
2, Ezeket nem hiszem, hogy be tudnák vetni egy helyen. Ezek nem a kihegyezett kemény egységek, hanem akik már évek óta nem fogtak fegyvert és most vissza lettek rántva, kapnak egy frissítő, összekovácsoló rövidebb időt; de sokkal inkább szárnyak lefogására, rések kitöltésére valók, mint támadó hadműveletekre.
3, Nem hiszem, hogy az egészet át tudnák vezérelni Határvidékre. Ezeket is rotálni kell, szóval szerintem 85-100ezer erősítés fog érkezni a frontra és nem több. Viszont az eddigiekhez képest még ez is óriási könnyítés.

Szerintem ez csak egy döntés, ami az elmúlt időkben a többihez képest jelentősebb. (Például a korábban elrendelt aktív állomány növelése, bővítése. Vagy a Wagner duzzasztása, amit nem tudjuk, mennyire lehet végsőkig feszíteni bűnözőkből.) De egyértelmű jelzés mindenkinek, hogy akár még ezen felül is hajlandóak lesznek később is erősítést küldeni, vagyis ne reménykedjen Ukrajna, hogy az orosz katonák szép csendben elfogynak.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 498
19 708
113
Az ok, hogy ruha, kézifegyver stb van elég az oroszoknak, de ha már most is régi harcjárműveket használnak, akkor nem lesznek rendes eszközök a behívottaknak, nem?
Egyrészt a régi harcjárművek használata nem azért történik, mert ne lenne új, egyszerűen "oroszos" a gondolkodásuk: ha a régivel is meg tudank oldani egyes feladatokat, akkor nem pazarolják az újabakat (persze az újakból azért véges a lehetőség), Porscheval nem mennek szántani... Másrészt a tartalékok azért elég bőségesek, néháy hadseregre/hadtestre való még biztosan van.
Ami a sorozási erőforrásokat illeti: náluk sorkatonaság van, a laktanyák/kiképzőbázisok/alapfelszerelés rendelkezésre állnak. Csak a parancsnoki létszámot kell elkülöníteni és feltölteni az adott egységet. A technika meg a lezsírozott tartalékból megy. Itt inkább a jelenlegi tapasztalatokból fakadó plusz kiképzés lesz időigényesebb, a most behívott állományt már nem kell alapvető fegyverkezelési ismeretekre oktatni...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 279
84 335
113
Egyrészt a régi harcjárművek használata nem azért történik, mert ne lenne új, egyszerűen "oroszos" a gondolkodásuk: ha a régivel is meg tudank oldani egyes feladatokat, akkor nem pazarolják az újabakat (persze az újakból azért véges a lehetőség), Porscheval nem mennek szántani... Másrészt a tartalékok azért elég bőségesek, néháy hadseregre/hadtestre való még biztosan van.
Ami a sorozási erőforrásokat illeti: náluk sorkatonaság van, a laktanyák/kiképzőbázisok/alapfelszerelés rendelkezésre állnak. Csak a parancsnoki létszámot kell elkülöníteni és feltölteni az adott egységet. A technika meg a lezsírozott tartalékból megy. Itt inkább a jelenlegi tapasztalatokból fakadó plusz kiképzés lesz időigényesebb, a most behívott állományt már nem kell alapvető fegyverkezelési ismeretekre oktatni...
Volt egy Castel beszélgetés. Ott mesélt a ruszki tüzérségről, hogy miért a régi szar lett elővéve és mennyivel is olcsóbb ez, mint egy légi hadviselés.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Na, igen, ezt én sem értem. Most akkor azokat hívják be, akik szerződéses tartalékosok, vagy akik valamiféle szerződésesek voltak, vagy mi? Sorosokat, ha jól érten nem hívnak.
"Hiányszakmák" képviselőit akarják levadászni szerintem elsősorban. Gondolom a wagner (most már inkáb Dirlewanger, lol) által húsdarálóba küldött köztörvényesek között nem nagyon találni híradós tiszteket, lokátorosokat, műszerészeket, stb...
 
W

Wilson

Guest
Na, igen, ezt én sem értem. Most akkor azokat hívják be, akik szerződéses tartalékosok, vagy akik valamiféle szerződésesek voltak, vagy mi? Sorosokat, ha jól érten nem hívnak.

A Kreml rendeletet adott ki a részleges mozgósításról. Nem mondja ki, hogy csak a tartalékos katonák kötelesek sorkatonaságra.​

1. Részleges mozgósítás kihirdetése az Orosz Föderációban 2022. szeptember 21-től.

2. Az Orosz Föderáció állampolgárainak katonai szolgálatra való felhívásának végrehajtása a fegyveres erőknél történő mozgósítás céljából. Az Orosz Föderáció mozgósítással katonai szolgálatra behívott állampolgárai szerződés alapján a fegyveres erőknél szolgáló katonai státusszal rendelkeznek.

3. Annak megállapítása, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erőkhöz való mozgósítással katonai szolgálatra behívott állampolgárainak fizetése megfeleljen a fegyveres erőknél szerződés alapján szolgálatot teljesítő katonai személyzet fizetésének szintjének.

A rendelet felsorolja a katonai szolgálatból való elbocsátás okait is. Három van belőlük - életkor, egészségi állapot, bírósági szabadságvesztés.
A rendelet értelmében a hadkötelezettség alóli halasztást a katonai-ipari komplexum szervezeteinek alkalmazottai kapják.

300 000 tartalékost részben mozgósítanak – mondta Shoigu​

A mozgósítás az orosz mobilizációs forrás mintegy 1%-át érinti. Most kezdődik a tartalékosok toborzása. Ezek azok, akik: a) szolgáltak; b) katonai nyilvántartási szakterületük van; c) rendelkeznek harci tapasztalattal.

Szó sincs hallgatók mozgósításáról. A sorkatonák szintén nem tartoznak mozgósítás alá.

 
W

Wilson

Guest
Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.
Ez egyértelműen egy teljesen komolytalan adat....

Sojgu elmondta, hogy a háború kezdete óta 5937 orosz katona halt meg. Ez még nyílt adatok szerint is kevesebb, mint a veszteségbecslések.​

Ezt megelőzően Oroszország mindössze kétszer jelentette be hivatalosan az Ukrajnával vívott háború veszteségeit. Március 2-án az orosz védelmi minisztérium 498 halottat és 1597 sebesültet, március 25-én pedig 1351 halottat és 3825 sebesültet jelentett be.

A Mediazona és a BBC Russian Service nyílt adatok szerint számolja az elhunyt orosz katonák számát a regionális hatóságok és hivatalos intézmények jelentései alapján.

Által adatújságírók szeptember 16-án az orosz katonaság halottak száma legalább 6476 katona. Ugyanakkor az újságírók azt sugallják, hogy listájuk legalább 40-60%-kal kevesebb halottat tartalmazhat, mint amennyit Oroszországban ténylegesen eltemettek.

„Arról, hogy hány haláleset nem szerepelt a hivatalos jelentéseink között, képet adnak a temetőkből származó információk. Minden héten újabb bizonyítékokat fedezünk fel orosz katonai temetésekről Oroszország különböző helyein, amelyekről a helyi hatóságok nem számoltak be” – magyarázta a BBC orosz szolgálata.

Július végén William Burns, a CIA igazgatója azt mondta , hogy Oroszország veszteségei Ukrajnában elérhetik a 15 000 katona halálát és körülbelül 45 000 megsebesült. Ben Wallace brit védelmi miniszter április végén közölte , hogy 15 ezer orosz halt meg Ukrajnában. Az ukrán vezérkar adatai szerint szeptember 21-ig több mint 55 ezer orosz katona halt meg a háború kezdete óta .


 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
304
1 845
93
Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.

Szerintem meg egyszerűen beismerték végre, hogy ez így nem működik, ahogy eddig csinálták, és akár tetszik akár nem, kénytelenek a megfelelő mennyiségű embert hozzárendelni a feladathoz. Jó sokáig tartott...

Arra tippelnék, hogy ez csak az első hullám, lesz még több is. Az amit itt sokan gondolnak, hogy majd jól megverve szépen hazamennek és bocsánatot kérnek, azért finoman szólva nem reális. Afganisztánból, Vietnámból haza lehetett menni, itt ez nem opció, kicsit nagyobbak a tétek. Ezt érdemes lenne észben tartani.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 854
14 814
113
Itt az ideje, Uraim tegyék meg tétjeiket, holnapig van idejük gondolkodni, melyik előre elkészített beszédemet kívánják hallani..
Ügyes, nagyon ügyes...
Úgy látszik az éjjeli forró drót égetések hatására a "lájtos" verziót közölték a világgal, valamilyen megegyezés született.

Eredményeképp csak kissé fog nagyobb nyomás helyezkedni az ukrán frontra, és az ukrán "terület" szerző előretöréseket tudják az oroszok jobban "kezelni".
No nem hiába a segélyezést, fegyver tesztelést, a világ gazdasági átalakítását folytatni kell 2 3 évig..
Tartani kell a lelket az ukránokban, a befektetőkben stb..
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 113
42 234
113
Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
Részleges mozgósítás, ami most ismert:

▪️Csak a tartalékban lévők és főleg a viszonylag nemrégiben katonai szolgálatot teljesítők tartoznak besorozás alá;
▪️Az egységekhez küldés előtt mozgósítottak további katonai kiképzésen vesznek részt;
▪️A mobilizációs tevékenységek ma kezdődnek;
▪️A katonai állomány jelenlegi szerződéseit a részleges mozgósítás végéig meghosszabbították;
▪️A hadkötelesek nem vesznek részt az ellenségeskedésben;
Az egyetemistákat sem hívják
▪️Összesen 300 ezer tartalékost hívnak be 25 millió hadköteles közül;
▪️Nem hívják el azokat, akik a törvény szerint korlátozottan alkalmasak a szolgálatra;
▪️A mozgósított állampolgárok szerződéses katonák lesznek, minden szociális garanciával.
▪️A kormány a lehető leghamarabb meghatározza a mentességre jogosult állampolgárok kategóriáit.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 705
28 173
113
Hajnal 6kor végeztem az újraírt elemzésemmel, de úgy tűnik nem lőttem mellé a mozgósítás kapcsán. Mert így a plusz 300 ezerrel lesz magyjából egy 500-550 ezres haderő Ukrajnában, ami már képes eredményesebben harcolni. Persze vszeg pár két még minimum lesz, mire ezek az erők megérkeznek a frontra, de akkor is már ez eredmény. A többi részében az orosz btk módosításain plusz a népszavazásokon, azok jelentőségén és vélhető hatásukon nyammogtam
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 406
113
Moszkva, 2022. szeptember 21., szerda (MTI)
Ukrajnai háború - Sojgu: Ukrajna vesztesége halottakban több mint tízszerese Oroszországénak

Ukrajnának több mint 61 ezer, Oroszországnak kevesebb mint hatezer katonája esett el eddig az ukrajnai háborúban jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.
Sojgu szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. Az elesett orosz katonák számát 5937-ben adta meg.
Sojgu közölte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt részleges mozgósítás 300 ezer embert érint, az ország mobilizációs tartaléka pedig 25 millió ember.




5900 ember elvesztése miatt kell 300 000 fő pótlásnak???

Nem lehet, hogy valaki hazudik?
Vagy valami nagyon el lett kúrva a tervezésnél?
Vagy mindkettő?

:)

Az öreg alkec építési vállalkozó nem változik.
Jól hazudik.

De miért nem nyilatkozók az öreg nikotinos Lavor?
Annak legalább több esze van.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 013
113
5900 ember elvesztése miatt kell 300 000 fő pótlásnak???

Nem lehet, hogy valaki hazudik?
Vagy valami nagyon el lett kúrva a tervezésnél?
Vagy mindkettő?

:)

Az öreg alkec építési vállalkozó nem változik.
Jól hazudik.

De miért nem nyilatkozók az öreg nikotinos Lavor?
Annak legalább több esze van.
Esetleg mert nem pótlásnak szánják.