Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A valóság inkább az, hogy az asztalnál az USA az osztó, az EU 19-re lapot húz, Ukrajna már besokallt, Putyin pedig 20-at kézben tart.
Nem.Minap az jött velem szembe, hogy már nem állnak rendelkezésre azok az erőforrások, infrastruktúra, metodika,
ami anno a SU idején a mozgósítást támogatta volna. Ez valid info vajon?
Fixált vagy ezekre a "korszerű" harckocsikra (M1Ax?) meg F-16-okra.Nemr
Nemrég volt bejegyzésben hogy az amerikaiak nagyobb számban készülnek átadni korszerű harckocsikat.Egy ideje készülnek F16-osok átadására kérdés folyik-e már a személyzet kiképzése és mióta.És az ACATM-s rakétákat ha úgy értékelik a helyzetet átadhaják a Himars indítókhoz.Kérdes ez mire lehet elég.
Ezért fizetik őket, nagyon okos mind.A brit külügyminisztérium úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök legutóbbi részleges mozgósításra vonatkozó kijelentései az ukrajnai helyzet eszkalálódásához fognak vezetni
Intel Slava Z
The British Foreign Office believes that the latest statements by Russian President Vladimir Putin on partial mobilization will lead to an escalation of the situation in Ukrainet.me
Tyüha, mekkora megállapítás xD
Na, igen, ezt én sem értem. Most akkor azokat hívják be, akik szerződéses tartalékosok, vagy akik valamiféle szerződésesek voltak, vagy mi? Sorosokat, ha jól érten nem hívnak.Olyanokat is olvasni, hogy nem a soros, hanem volt, immár tartalékban lévő szerződéseseket (altisztekig 35-égiv, tiszteket 50-ig) akarnak visszaszivattyúzni a rendszerbe, illetve főleg azokat, akik az elmúlt pár hónapban otthagyták a cárevics buliját a szerződésüket széttépve, teljes joggal hivatkozva arra hogy "de nincs is háború".
Na most az kérdéses, hogy milyen csodát fog tenni a morállal az, hogy azokat rángatják vissza akik nem akartak ott lenni, ráadásul úgy, hogy ilyen cuki törvényeket is hoztak az elmúlt 1-2 napban, hogy ha az ellenségnek valaki megadja magát, az oo-ba visszatérés után 10 év gulág, ha technikát ad fel, az is 10 év gulág.
Putykó nagyon sztálinnak képzeli magát.
"én egyébként nem értem miért értékelitek túl az európai uniót ,mikor igazából egy senki .. "azért azzal tisztában vagy gondolom,hogy pont a "veszélyesebb" utat választotta,mivel itt az EU-ban senki nem merné "megpiszkálni" azt a gépet,talán az USA tehetné meg,szóval ennyit a befosásról ! (én egyébként nem értem miért értékelitek túl az európai uniót ,mikor igazából egy senki .. )
Moszkva, 2022. szeptember 21., szerda (MTI) Ukrajnai háború - Sojgu: Ukrajna vesztesége halottakban több mint tízszerese Oroszországénak Ukrajnának több mint 61 ezer, Oroszországnak kevesebb mint hatezer katonája esett el eddig az ukrajnai háborúban jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva. Sojgu szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. Az elesett orosz katonák számát 5937-ben adta meg. Sojgu közölte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt részleges mozgósítás 300 ezer embert érint, az ország mobilizációs tartaléka pedig 25 millió ember. |
Moszkva, 2022. szeptember 21., szerda (MTI)
Ukrajnai háború - Sojgu: Ukrajna vesztesége halottakban több mint tízszerese Oroszországénak
Ukrajnának több mint 61 ezer, Oroszországnak kevesebb mint hatezer katonája esett el eddig az ukrajnai háborúban jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.
Sojgu szerint a konfliktus kezdetén mintegy 201-202 ezer főt számláló ukrán fegyveres erők több mint 100 ezer embert, 61 207 halottat és 49 368 sebesültet vesztettek. Az elesett orosz katonák számát 5937-ben adta meg.
Sojgu közölte, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt részleges mozgósítás 300 ezer embert érint, az ország mobilizációs tartaléka pedig 25 millió ember.
Ne felejtsd el, hogy kb. 5 hete felszámolták a lerakatokat Grúziától Kurszkig!!!Belorussziának több a tartalékosa mint a ruszkinak? Ez elég fura. Akkor ha ezzel számolunk az azt jelenti, hogy az eddigi kb 280 ezer emberhez jön még 250, igaz? Ez mondjuk még mindig nem több mint ami az ukránoknál van. Persze ha ezen erők egy jelentősebb részét a front egy pontján vetik be az hozhat eredményeket.
Belorussziának több a tartalékosa mint a ruszkinak? Ez elég fura. Akkor ha ezzel számolunk az azt jelenti, hogy az eddigi kb 280 ezer emberhez jön még 250, igaz? Ez mondjuk még mindig nem több mint ami az ukránoknál van. Persze ha ezen erők egy jelentősebb részét a front egy pontján vetik be az hozhat eredményeket.
Egyrészt a régi harcjárművek használata nem azért történik, mert ne lenne új, egyszerűen "oroszos" a gondolkodásuk: ha a régivel is meg tudank oldani egyes feladatokat, akkor nem pazarolják az újabakat (persze az újakból azért véges a lehetőség), Porscheval nem mennek szántani... Másrészt a tartalékok azért elég bőségesek, néháy hadseregre/hadtestre való még biztosan van.Az ok, hogy ruha, kézifegyver stb van elég az oroszoknak, de ha már most is régi harcjárműveket használnak, akkor nem lesznek rendes eszközök a behívottaknak, nem?
Volt egy Castel beszélgetés. Ott mesélt a ruszki tüzérségről, hogy miért a régi szar lett elővéve és mennyivel is olcsóbb ez, mint egy légi hadviselés.Egyrészt a régi harcjárművek használata nem azért történik, mert ne lenne új, egyszerűen "oroszos" a gondolkodásuk: ha a régivel is meg tudank oldani egyes feladatokat, akkor nem pazarolják az újabakat (persze az újakból azért véges a lehetőség), Porscheval nem mennek szántani... Másrészt a tartalékok azért elég bőségesek, néháy hadseregre/hadtestre való még biztosan van.
Ami a sorozási erőforrásokat illeti: náluk sorkatonaság van, a laktanyák/kiképzőbázisok/alapfelszerelés rendelkezésre állnak. Csak a parancsnoki létszámot kell elkülöníteni és feltölteni az adott egységet. A technika meg a lezsírozott tartalékból megy. Itt inkább a jelenlegi tapasztalatokból fakadó plusz kiképzés lesz időigényesebb, a most behívott állományt már nem kell alapvető fegyverkezelési ismeretekre oktatni...
"Hiányszakmák" képviselőit akarják levadászni szerintem elsősorban. Gondolom a wagner (most már inkáb Dirlewanger, lol) által húsdarálóba küldött köztörvényesek között nem nagyon találni híradós tiszteket, lokátorosokat, műszerészeket, stb...Na, igen, ezt én sem értem. Most akkor azokat hívják be, akik szerződéses tartalékosok, vagy akik valamiféle szerződésesek voltak, vagy mi? Sorosokat, ha jól érten nem hívnak.
Na, igen, ezt én sem értem. Most akkor azokat hívják be, akik szerződéses tartalékosok, vagy akik valamiféle szerződésesek voltak, vagy mi? Sorosokat, ha jól érten nem hívnak.
Ez egyértelműen egy teljesen komolytalan adat....Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.
Nem azert kell mozgositani, mert 6-8-10 vagy X esett el, hanem mert mar az ukranok a mar reg elkezdett mozgositasi hullamoknak koszonhetoen olyan mennyisegu embert tudnak a frontra kuldeni. Tok egyszeru, altalanos iskolas matematika.Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.
Ha csak 6ezer esett volna el, akkor nem kéne mozgósítani.