[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 918
113
Részvétel a volt Ukrajna 4 régiójának Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló népszavazáson az első napon:

DPR - 23,64%
LPR - 21,97%
Zaporozhye régió - 20,52%
Herszon régió - 15,31%

Még 4 nap van hátra a szavazásból.
Egyértelmű, hogy a részvétel elegendő lesz.

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 908
113

Zelenszkij azt mondta, "sokkos állapotban van": Izrael semmilyen segítséget nem nyújtott Ukrajnának az Oroszországgal vívott háborúhoz (FOTÓ)​


Zelenszkijt „megdöbbentette”, hogy Izrael az Oroszországgal szembeni ellenségeskedés kezdete óta nem nyújtott segítséget Ukrajnának, és fegyvereket exportált más országokba.

"Meg vagyok döbbenve. Nem ertem. Izrael nem adott nekünk semmit, semmit, nullát... Megértem, hogy meg kell védeniük a földjüket, de olyan információt kaptam, hogy Izrael más országokba exportálja fegyvereit. Miért nem ad nekünk légvédelmet?” – kérdezte Zelenszkij.


Azt is elmondta, hogy határozott fellépést szeretne Németországtól, Törökországtól és az Egyesült Államoktól, mivel kevés a légvédelmi fegyvergyártó.


Источник: https://rusvesna.su/news/1663942535

Ezt nem értem. Úgy emlékszem, hogy Izrael humanitárius segítséget nyújtott, tábori kórház, orvosok, eszközök. Ez is segítség. Tény, hogy légvédelmi rendszert nem adott.
Ez a Zelenszkij nem tud megköszönni semmit, és értékelni a segítséget.
Fúúú, nem tudom, lehet, h az északi mitológia iránt rajongó különítmény miatt?
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Azt nem érti a beste , hogy lehet 50 db a kapacitás de csak 1 csarnoknak és békeidőben , 1 műszakban ! 25 csarnoknak , 3 műszakban uszkve 3750 db !
És vajon ez a 25 csarnok pöccre készen, bezsírozva várja az indulást felszerszámozva, szakikkal-gépsorokkal feltöltve 30 év üresjárat után?

Aligha.

Nagyon minimum 2-3 év ekkora gyártókapacitás felállítása. Még akkor is, ha a szovjet időkből ittmaradt 25 csarnok, gondolom azóta széthordták a felét a vasazók, a szovjet szakik meg azóta már nyugdíjba mentek vagy már meg is haltak. Álomvilágban éltek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Volt más opciója?
Ha igen, akkor részletezd.
Eleve nem lett volna szabad engedni a majdani puccsot. Ehhez persze nem egy Janukovics fèle pofátatlanul tolvaj oligarchát kellett volna támogatni.

Még így is, 50-50% körül volt megosztott politikailag Ukrajna. Semmi esély nem volt a mai szituacióra, ahol 1 szűk kisebbség maradt oroszpárti.

De ha már a Majdannál elment a hajó.14- ben bemutattak 1 mintamegszállást a Krímben, ami után leálltak. Donyeck-Luhanszk már akkor is fèlszívvel, nyögvenyelősen ment egy végtelenül lezüllött ukrán hadsereg ellen.

Utána folytatódott az ukrán politikai züllès, bár úgy tűnik az amcsik a hadsereget rendesen gatyába rázták.Az idő az oroszoknak dolgozott. Ma már hihetetlennek tűnik, de Zelenszkijt, az oroszokkal való kiegyezès remènyèben szavazták meg az ukránok. Lehet hazugság volt az egész kampánya, de Putyin meg sem próbálta a politikai nyitást.

Aztán jött a most februári csőd. Egy felkèszületlen, létszámában kevés, korszerűtlen fegyverekkel felszerelt, rossz taktikával Ukrajnaba küldött hadsereg bevetèse. Ahogy haderő vezetése, úgy az orosz titkosszolgálat is leszerepelt. Rosszul mérte fel az ukrán helyzetet. Sem Kijevben, sem a Harkovi körzetben nem biztosítottak olyan helyi puccsot, ami Melitopol és Herszon esetében segítette a gyors megszállást.

Mennyire más lenne a helyzet, ha Harkovban orosz csapatok lennènek, Kijevben lefejeztèk volna az ukrán vezetèst.

Későn, de korrigáltak Átcsoportosítottak, szűkítettekk a fronton, bedarálták az ukránokat Luhanszkban.De lógva hagyták az ukrán utánpótlást.Bambán nèztek, ahogy ömlik be Ukrajnába a fegyver.Következmenyek nélkül hagyták a Keleti -Europai fegyverszállításokat. Tömik olajjal, gázzal, atomerőmű üzemeanyaggal Szlovakiat, amíg Herszonnál szlovák T-72-vel, Zuzannával stb ölik az orosz katonákat. Olyan érthetetlen dolgok ezek, amire nincs logikus magyarázat.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
ezek ifv-k nem mbtk
khmm...
200666_6_trinixy_ru.jpg


200666_7_trinixy_ru.jpg

Azért mintha akadna ott pár harckocsi is...
 
Last edited by a moderator:

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Még 4 nap van hátra a szavazásból.
Egyértelmű, hogy a részvétel elegendő lesz.
Ó hát efelől senkinek nincsenek itt kétségei, még az ukránpártiaknak se.
Az tutifix, hogy elegendő lesz a részvétel és a "százalék" is meglesz. Elvégre túl komoly dolog ez ahhoz, hogy holmi szavazókra bízzák.
A pártközpont mindig tudja, mennyinek kell lennie az igeneknek és a nemeknek, hogy a szavazási bizottság is jóllakjon meg a Donbasz is megmaradjon.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
De nekünk sokkal olcsóbb a földgáz, mert hosszútávú szerződéseink vannak az oroszokkal.

Jahh... nem!

És a szerződések 75 évre titkosítva vannak.
A hosszú távú szerződés értelme a kiszámíthatóság. Mi mindig kapunk.Az ár nem fiksz, de nem is háborús helyzetre kötöttèk. Ezt ökörsèg számonkèrni. Egész Európa szív.2 előnyünk van. Az orosz olajat még a megugrott világpiaci árak mellett is 30 dollárral olcsóbban kapjuk.

A gáznal pedig a bár a brüsszeli előírások miatt a rottedami tőzsdei árhoz kötött a beszerzèsünk. 2 hónap késéssel érvényesítik az oroszok. Ez a spèt,a normál működésnèl nagy előny, ma kicsii, de azért mégis van némi előnye. Kalkulálhatóbb, kiszámíthatóbb és van némi jatektèr.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 468
113

Hungary explains ‘red line’ on Russia sanctions​


Jók a hozzászólások.
Itt a nagy demokráciában az rt le van tiltva a szent szólásszabadság miatt. Nehogy már az éretlen polgár több forrásból tájékozódjon és maga alkosson véleményt a történtekről. A nagy testvér jobban tudja, mit kell gondoljunk...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Itt a nagy demokráciában az rt le van tiltva a szent szólásszabadság miatt. Nehogy már az éretlen polgár több forrásból tájékozódjon és maga alkosson véleményt a történtekről. A nagy testvér jobban tudja, mit kell gondoljunk...
Én jobban aggódnék az orosz szólásszabadság miatt, ott csak az működhet amit a kreml enged.
Ez miért is egyértelmű?
Mert az oroszok rendezik.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 520
113
Eleve nem lett volna szabad engedni a majdani puccsot. Ehhez persze nem egy Janukovics fèle pofátatlanul tolvaj oligarchát kellett volna támogatni.

Még így is, 50-50% körül volt megosztott politikailag Ukrajna. Semmi esély nem volt a mai szituacióra, ahol 1 szűk kisebbség maradt oroszpárti.

De ha már a Majdannál elment a hajó.14- ben bemutattak 1 mintamegszállást a Krímben, ami után leálltak. Donyeck-Luhanszk már akkor is fèlszívvel, nyögvenyelősen ment egy végtelenül lezüllött ukrán hadsereg ellen.

Utána folytatódott az ukrán politikai züllès, bár úgy tűnik az amcsik a hadsereget rendesen gatyába rázták.Az idő az oroszoknak dolgozott. Ma már hihetetlennek tűnik, de Zelenszkijt, az oroszokkal való kiegyezès remènyèben szavazták meg az ukránok. Lehet hazugság volt az egész kampánya, de Putyin meg sem próbálta a politikai nyitást.

Aztán jött a most februári csőd. Egy felkèszületlen, létszámában kevés, korszerűtlen fegyverekkel felszerelt, rossz taktikával Ukrajnaba küldött hadsereg bevetèse. Ahogy haderő vezetése, úgy az orosz titkosszolgálat is leszerepelt. Rosszul mérte fel az ukrán helyzetet. Sem Kijevben, sem a Harkovi körzetben nem biztosítottak olyan helyi puccsot, ami Melitopol és Herszon esetében segítette a gyors megszállást.

Mennyire más lenne a helyzet, ha Harkovban orosz csapatok lennènek, Kijevben lefejeztèk volna az ukrán vezetèst.

Későn, de korrigáltak Átcsoportosítottak, szűkítettekk a fronton, bedarálták az ukránokat Luhanszkban.De lógva hagyták az ukrán utánpótlást.Bambán nèztek, ahogy ömlik be Ukrajnába a fegyver.Következmenyek nélkül hagyták a Keleti -Europai fegyverszállításokat. Tömik olajjal, gázzal, atomerőmű üzemeanyaggal Szlovakiat, amíg Herszonnál szlovák T-72-vel, Zuzannával stb ölik az orosz katonákat. Olyan érthetetlen dolgok ezek, amire nincs logikus magyarázat.



Színház az egész világ. ;)