[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Remek cikk arról, hogy diverz, toleráns és legfőképp LGBTQXYZ-pozitív hadsereg (mint a hohol) miért sokkal JOBB és ERŐSEBB, mint egy “esztelenül agresszív” haderő, mint pl az oroszoké vagy az amerikaiaké (!):

Egy idézet:
* As Ukraine has become more diverse and tolerant, its army has benefited. In contrast with Putin’s homophobic military, the Ukrainian armed forces include LGBTQ soldiers who have incorporated “unicorn” insignia into their uniforms. The valor of these soldiers, and the rallying of the Ukrainian people around a vision of a tolerant and diverse society, have led to an overall increase in Ukrainian support for gay rights—and it underscores the belief that everyone has a role to play in the country’s defense.*

Emésszétek!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
"Az Orosz Föderáció megszálló hadseregének parancsnoksága "vadászatot" hirdetett a HIMARS-ra. Az amerikai HIMARS-ok megsemmisítése érdekében Moszkva több mint 200 különleges katonát vezényel Ukrajnába."


A fenti idézetben leírtakkal van valami fejlemény? Volt már sikeres "vadászat" ?
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
555
2 009
93
28:00 "tudatos gedonícium" :D
Az a fura, hogy ezek után az ukránok még léteznek! Itt röpködnek a milliók ide-oda! Az ukránok akkor is szlávok, ha a varégok ( vikingek) Bagdadig eljutottak! Joszif Sztalin pedig grúz volt, nem orosz, akitől az oroszok is szenvedtek eleget! Az u.s.a. megtalálta, a tökéletes választást!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
774
7 064
93
Remek cikk arról, hogy diverz, toleráns és legfőképp LGBTQXYZ-pozitív hadsereg (mint a hohol) miért sokkal JOBB és ERŐSEBB, mint egy “esztelenül agresszív” haderő, mint pl az oroszoké vagy az amerikaiaké (!):

Egy idézet:
* As Ukraine has become more diverse and tolerant, its army has benefited. In contrast with Putin’s homophobic military, the Ukrainian armed forces include LGBTQ soldiers who have incorporated “unicorn” insignia into their uniforms. The valor of these soldiers, and the rallying of the Ukrainian people around a vision of a tolerant and diverse society, have led to an overall increase in Ukrainian support for gay rights—and it underscores the belief that everyone has a role to play in the country’s defense.*

Emésszétek!
Én támogatom! Több LMBTQ katonát a frontra (akár az összeset)! Ők is ugyan olyan jogokkal rendelkeznek mint mi! Ott legalább megmutathatják, hogy nem csak a prájdon tudnak vonaglani!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 845
14 675
113
Szerintem kizart, talan mi meg a torokok. De mar nem szamitanak a szabalyok es a torvenyek. Csak az a fontos az Usa mit akar. Mindenhol ott vannak a megvett embereik a vezeto poziciokban, sok nyugati orszagban barkire is szavazol ugyanazt kapod.
Nezd csak ezt a nyomorult Lejdent, ott tett tonkre az "hazajaban" mindent amit csak tudott. Usa tanacsadoi vannak evek ota, a pereputtya az Usaban el. Ez csak egy helytarto egy videki gyarmaton. Az a dolga hogy kiszipolyozza a gyarmatot es ugyeljen hogy ne legyen lazadas.
Kb a római birodalom óta ismerős a recept, amit ma is tolnak szinte változtatás nélkül
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 913
113
Megrendített a kifakadásod. A napok óta olvasott híradások számomra az eszkaláció egyre fokozódó üteméről tanúskodnak. Nem alszom jól, azon morfondírozok éjszaka, hogy nincs egyetlen épeszű politikus sem a páston, aki a karrierje helyett a világ sorsával törődne. Mi fontosabb annál, hogy az emberi élet és az emberiség fejlődése folytatódjon. Pont a legfejlettebb régiók pusztítják el önmagukat.
Már én is azon töprengek, hogy a sok hír közötti elveszés helyett a voltaire-i bölcsességet kellene inkánbb követni: Műveljük meg kertjeinket!" A demokrácia csapdájában vagyunk, az így-úgy megválasztott politikusok a fejünk felett megkísértik a Sorsot.

Cinizmus, az.
Hát, a tweet valódi:

Nem tűnik úgy, mintha törölné ez a nyomorék, de ha mégis, íme egy screenshot, alatta meg valami homályos fejtegetés, miszerint 1. "van még elég kapacitás az orosz gázt Európába hozni" és 2. "az oroszok műve":
25FaDsSL_o.jpg


Ijesztő, mekkora egy seggfej ez a sikorski.
Kedves Ursula!
Tegnap pont úgy alakult, hogy a topik végigböngészése helyett a távol levő szeretteimmel foglalkoztam; ezért nem válaszoltam neked sem.

...ahogy korosodok és érnek a különböző behatások (ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy az embert a környezete koptatja rosszabra), nem meglepő módon módosul az értékelésem a világ különböző dolgairól.
Így módosul a véleményem a demokráciának nevezett társadalmi berendezkedésről is.
A demokrácia az én meglátásom szerint finoman szólva is kezd diszfunkcióssá válni. Ennek persze több okát is vélem látni.
Fontossági sorrend nélkül úgy hirtelen kiragadva a sokból:
- Az információdömpinggel és módjával devalválódik az addigi közösségek, hírek, infók értéke. Mi több, nincs is idő/energia a kapott impulzusok magunkban érlelésére.
A nyugodjon, pár elemit végzett nagymamám élethez, a kisebb- nagyobb közösségekhez viszonyulása, bölcsessége - figyelem; nem a tudását vagy az okosságát írtam, nem összekeverni! - egyszerűen fehér hollóvá vált a mai társadalomban. S erről a társadalom egyéne nem is feltétlenül tehet. Ezért is nem szoktam szidni a pl. mai fiatalokat, hiszen ők is csak a mondhatni készen kapott környezetükre rezonálnak - ahogy azt minden korábbi kor embere is tette...
Szóval a demokrácia - hirdetett - értékeinek ápolására, megbecsülésre egyszerűen már nem maradt figyelem.
A virtuális világ szabadságának, szabadosságának bősége annak is illúzióját kelti - még ha csak a nyugati/orosz/kínai verziójához is fér az adott j(l)úzer - hogy, szabad, lehetőségeiben korlátlan világban él, mi több ebben ki is élheti magát.
(Mér'; te misinator mit csinálsz? Itt lógsz a HTKA-n több órában, miközben gyerekkorodban, amikor még olvasni sem tudtál, csak pár perc jutott neked -a téged már akkor is érdeklő - külpolitikából a tévéhíradóban, s az kielégítő és feldolgozható volt. Ma meg azt hiszed, hogy megfelelően képes lehetsz szelektálni az információáradásban...)

Tehát csökken az odafigyelés, az igényesség, a kontrollálási igény, az elszámoltatás következetessége.
Különben hogy maradhatnának, mi több; szavazódhatnának meg újra minden botrányuk ellenére olyan - az emberiség szégyenei - alakok, akiket ma látunk politikai/hatalmi/gazdasági szerepkörökben. Szándékosan nem írok neveket (dehogynem; most tettem be az egyiket idézetben...), mindenkinek megvan erre a prekoncepciója...
...ez viszont azzal is jár, hogy a maffiaszerű kiválasztódás nem törik meg, sőt egyre durvább, aljasabb alakok kerülnek, maradnak, sőt; sütkéreznek a reflektorfényben. S pusztítanak mindent, amit a humánum elért nagy nehezen: hitelességet, tiszteletet, megbecsülést, empátiát. Úgy hirtelen.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az echte autokráciák jobbak lennének (nincs minimális társadalmi kontroll sem), de ehhez te teljesen felzárkózott mára a demokrácia is...

...amikor a jövő történelemkönyveiben az elmúlt évtizedről meg a következő nem tudni mennyi évről fognak írni
(persze ha lesznek még:
  • könyvek
  • el nem égetett könyvek
  • s lesz még történelem...)
, akkor a mai korszakot az Árulók, a Kretének (Seggfejek) és az Aljasok korának fogják hívni.

Különben ez a topik már rég rendeződhetett volna a diplomácia asztalánál (ami lehet nem lenne tisztességesebb, de vértelenebb bizonyosan)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 420
46 181
113

Kissinger: ésszerűtlenek az Egyesült Államok kísérletei Ukrajnának a NATO-ba való felvételére​


„Szerintem nem bölcs amerikai politika Ukrajnát a NATO-ba bevonni” – mondta a volt amerikai külügyminiszter a Külkapcsolatok Tanácsának virtuális rendezvényén.

 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113
Szerintem Kína vagy más országok nem támogatják Putyint. Ők a nevető harmadikok, akik féláron vett olajjal, nyersanyaggal jól lehúzzák a bajban lévő ruszkit.
Ha támogatnak nem diszkont áron vennék a cuccait.
Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ha most féláron adott olaj is legalább 50% drágább mint tavaly?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113

Szépen alakulnak a dolgok. :)

Százezren tüntettek Franciaországban az energiaválság miatt és Macron ellen.​


2022. SZEPTEMBER 30. - 21:56

Mintegy százezren demonstráltak csütörtökön az energiaválság miatt Franciaországban.

A fővárosban negyvenezren gyűltek össze, de Lyonban, Lille-ben és Bordeaux-ban is sokan tüntettek. Többek között az infláció, a megélhetési válság és az Oroszországgal szemben kivetett európai szankciók ellen emelték fel hangjukat. A megmozduláshoz számos szakszervezet is csatlakozott, és országos sztrájkot hirdettek. A vasúti közlekedést és az energiaszektort is munkabeszüntetés sújtotta: tegnap csaknem 10 százalékkal csökkent a vízerőművek és az atomreaktorok termelése – számolt be róla az M1 Híradó.

A francia kormány nem zárta ki, hogy idén energiaellátási nehézségekkel kell számolni az országban a télen. Már nyár óta próbálják felkészíteni a lakosságot arra, hogy takarékoskodni kell – mondta Venczel Katalin, a közmédia párizsi tudósítója.

Franciaországban egy újfajta tarifát vezettek be, mely szerint aki vállalja, hogy kevesebb elektromos áramot használ a télen csúcsidőszakban, kevesebb áramszámlát fizet a többi időszakban, és ezzel gyakorlatilag 30 százalékkal csökkentheti a rezsiszámláját – ismertette a tudósító az intézkedést.

Majd hozzátette: a vállalatokat takarékossági program kidolgozására kérte a kormány, és ezt jövő héten hirdeti meg.

Mindenkitől elsősorban azt kérik, hogy önkéntes alapon vállalja, hogy csökkenti az energiafelhasználását.
A díszkivilágításokat a városokban már lekapcsolják este 10 órakor, ez olyan jelképes intézkedés például, amely arra szolgál, hogy megpróbálják elfogadtatni az emberekkel, hogy télen kevesebb energia lesz.

(Hirado.hu)
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
695
1 728
93

„Csőgörényt – ipari vonatkozásban – általában a gáz-, illetve az olajvezetékek felülvizsgálatára használnak, s egy elmélet szerint az orosz fél egy ilyen eszköz segítségével juttatott robbanószert az Északi Áramlat vezetékébe” – mondta Pletser Tamás a Kibeszélőben. Szerinte akár hetekkel, hónapokkal korábban is elhelyezhették a robbanószerkezetet, vélhetően távirányítású robbantás történt.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 712
55 642
113

„Csőgörényt – ipari vonatkozásban – általában a gáz-, illetve az olajvezetékek felülvizsgálatára használnak, s egy elmélet szerint az orosz fél egy ilyen eszköz segítségével juttatott robbanószert az Északi Áramlat vezetékébe” – mondta Pletser Tamás a Kibeszélőben. Szerinte akár hetekkel, hónapokkal korábban is elhelyezhették a robbanószerkezetet, vélhetően távirányítású robbantás történt.
Szigorú logikát követő nyilatkozat :)
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113

Szépen alakulnak a dolgok. :)

Százezren tüntettek Franciaországban az energiaválság miatt és Macron ellen.​


2022. SZEPTEMBER 30. - 21:56

Mintegy százezren demonstráltak csütörtökön az energiaválság miatt Franciaországban.

A fővárosban negyvenezren gyűltek össze, de Lyonban, Lille-ben és Bordeaux-ban is sokan tüntettek. Többek között az infláció, a megélhetési válság és az Oroszországgal szemben kivetett európai szankciók ellen emelték fel hangjukat. A megmozduláshoz számos szakszervezet is csatlakozott, és országos sztrájkot hirdettek. A vasúti közlekedést és az energiaszektort is munkabeszüntetés sújtotta: tegnap csaknem 10 százalékkal csökkent a vízerőművek és az atomreaktorok termelése – számolt be róla az M1 Híradó.

A francia kormány nem zárta ki, hogy idén energiaellátási nehézségekkel kell számolni az országban a télen. Már nyár óta próbálják felkészíteni a lakosságot arra, hogy takarékoskodni kell – mondta Venczel Katalin, a közmédia párizsi tudósítója.

Franciaországban egy újfajta tarifát vezettek be, mely szerint aki vállalja, hogy kevesebb elektromos áramot használ a télen csúcsidőszakban, kevesebb áramszámlát fizet a többi időszakban, és ezzel gyakorlatilag 30 százalékkal csökkentheti a rezsiszámláját – ismertette a tudósító az intézkedést.

Majd hozzátette: a vállalatokat takarékossági program kidolgozására kérte a kormány, és ezt jövő héten hirdeti meg.

Mindenkitől elsősorban azt kérik, hogy önkéntes alapon vállalja, hogy csökkenti az energiafelhasználását.
A díszkivilágításokat a városokban már lekapcsolják este 10 órakor, ez olyan jelképes intézkedés például, amely arra szolgál, hogy megpróbálják elfogadtatni az emberekkel, hogy télen kevesebb energia lesz.

(Hirado.hu)
Hmm... Hmmmm....

Gyanús, hogy a tüntetések mögött az USA és a CIA áll, hasonlóan, mint a Majdan téri tüntetéseknél Kievben.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 693
113

Szépen alakulnak a dolgok. :)

Százezren tüntettek Franciaországban az energiaválság miatt és Macron ellen.​


2022. SZEPTEMBER 30. - 21:56

Mintegy százezren demonstráltak csütörtökön az energiaválság miatt Franciaországban.

A fővárosban negyvenezren gyűltek össze, de Lyonban, Lille-ben és Bordeaux-ban is sokan tüntettek. Többek között az infláció, a megélhetési válság és az Oroszországgal szemben kivetett európai szankciók ellen emelték fel hangjukat. A megmozduláshoz számos szakszervezet is csatlakozott, és országos sztrájkot hirdettek. A vasúti közlekedést és az energiaszektort is munkabeszüntetés sújtotta: tegnap csaknem 10 százalékkal csökkent a vízerőművek és az atomreaktorok termelése – számolt be róla az M1 Híradó.

A francia kormány nem zárta ki, hogy idén energiaellátási nehézségekkel kell számolni az országban a télen. Már nyár óta próbálják felkészíteni a lakosságot arra, hogy takarékoskodni kell – mondta Venczel Katalin, a közmédia párizsi tudósítója.

Franciaországban egy újfajta tarifát vezettek be, mely szerint aki vállalja, hogy kevesebb elektromos áramot használ a télen csúcsidőszakban, kevesebb áramszámlát fizet a többi időszakban, és ezzel gyakorlatilag 30 százalékkal csökkentheti a rezsiszámláját – ismertette a tudósító az intézkedést.

Majd hozzátette: a vállalatokat takarékossági program kidolgozására kérte a kormány, és ezt jövő héten hirdeti meg.

Mindenkitől elsősorban azt kérik, hogy önkéntes alapon vállalja, hogy csökkenti az energiafelhasználását.
A díszkivilágításokat a városokban már lekapcsolják este 10 órakor, ez olyan jelképes intézkedés például, amely arra szolgál, hogy megpróbálják elfogadtatni az emberekkel, hogy télen kevesebb energia lesz.

(Hirado.hu)
Az a vicces az egészben, hogy maga Franciaország nem igazán függ az orosz gáztól, elvileg (ha a reaktorok működnek) önellátò elektromosságból is, mégis jönnek a szankciók, az árak meg kilõttek a csillagos égbe. Ki kellene lépni a közös európai energia tõzsdéről ahogy a Portugálok és a Spanyolok tették, hagyni az okos Németeket öngyilkosságba fordulni. Nem tudom hova megy ez a rengeteg lóvé amit ezzel lehúznak az adófizetőkről.
A Franciák nagy része , most hogy minden ennyire megdrágult, egyre inkább leszarja az Ukrán háborút, Putyint sem tartják a megtestesült gonosznak mégha nem is értenek egyet a háborúval, Van der Leyent legszívesebben elküldenék az anyjába, az USA , az Unió és maga a NATO felé is egyre többen bizalmatlanok.
 
W

Wilson

Guest
Nem, nem piaci áron kaptuk és most sem azon kapjuk hanem valamivel alatta. Mégis mit gondolsz miért vesz az átlagfogyasztó egész Európában a nálunk a legalacsonyabb áron gázt és üzemanyagot? Mégis honnan lenne annyi pénzünk? Nyilvánvaló, hogy hosszú távon megoldható az energiapótlás, de mindenkinek jobb lett volna fokozatosan, így most csak nindenféle oligarchák meg részvényesek járnak jól, te meg fizetes nekik és még tapsolsz is hozzá. Az európai iparra meg nagy ívben teszek, engem a magyar ipar érdekel és az is csak az átlagemberek miatt.
Ezt a kihívás elé állítja szöveget meg az európai parlamentben lehet vartyogni, de a való világban legfeljebb egy csicskalángos jár érte.

Nem kell 17 fokban ülni senkinek, és milyen érdekes hogy éppen véletlenül a magyar tanulókat hoztad fel példának, ilyenkor hirtelen mi vagyunk a példa ugye?

18 fok és csak azokban az inézményekben, ahol csak 14 éven felüliek tanulnak. A szokásos ferdítés, hangulatkeltés, hazudozás...
Ki kell ,hogy ábrándítsalak a magyar kormány által oroszoktól (állítólag) kedvezményes áron vett gáz mennyiség csak a lakossági fogyasztásra elég, az ipar bizony világkereskedelmi áron kapta a gázt és bizony én az iparról beszéltem, most akkor ezt vagy nem vetted észre vagy direkt ferdítesz a hozzászólásommal kapcsolatban, szerintem az utóbbi állítás az igaz, ha már szóba hoztad a szokásos hülyeségeid ("A szokásos ferdítés, hangulatkeltés, hazudozás.").

Jaj de uncsi már :oops: komolytalan forrás ez is, mint a többi ukrán agitprop.

Hromadske was funded in 2013 by the Netherlands Embassy, the US Embassy and by George Soros' International Renaissance Foundation

Ennyi.
Ne zavarjon, hogy ma már itt linkelték, hogy ezt orosz haditudósítók is megerősítették,,,,,
Wilson,

nagyon jól nyomod ezt a politikus bla-blát. Úgy tudsz szép kerek mondatokat megfogalmazni, hogy az ember szája tátva marad. De b@zmeg ez volt a kérdés:"tényszerűen sorold fel, hogy honnan fogja európa beszerezni az elégséges mennyiségű gázt, olcsóbban".
És ahelyett hogy leírnád az egyszerű tényt: még senki nem tudja, hogy mi a f@sz lesz. Ilyen lufikat eregetsz: "az orosz földgáz pótlása hosszú távon minden további nélkül megoldható" és ilyen szépen zárod: "a jelenlegi helyzet komoly kihívás elé állítja az európai ipart".
Csak egy dolog hiányzik a "válaszodból". Vajon mi?
"B@zmeg" akkor itt a válasz ....

Te nem olvasol híreket mivel ott vannak bennük feketén-fehéren, hogyan fogják megoldani hosszú távon az orosz földgáz pótlását csak példaként néhány országot sorolok fel neked:Katar,USA, Azerbajdzsán,Algéria stb, a többit nagyon könnyen ki tudod guglizni szerintem ügyes vagy menni fog neked.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 971
66 148
113
Jut eszembe......

A csövekből kibugyborékoló nem kevés gázt ki fizeti ki???
Aki másnak kárt okoz, köteles megtéríteni!

:confused:
:(
Kinek a teruleten tortent a merenylet? Biztositas is tutira van ra.
Biztonsagi esetek nyilvan szerepelnek a szerzodesben. Persze ma mar semmit sem szamit a papir, meg a szó...
Max majd ojropa kifizeti ezt is ha a jenkik nem.