[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Kíváncsi vagyok Putyin életben lesz-e még Karácsonykor.

Jelenleg az ukik Liman-nál kerítik be őket.

Ennyit ér Putyin elnöki teljesítménye.15 éve tudják mi az angolszász terv, 8 éve ezt beindították, ennek ellenére sem tudtak felkészülni ellene, ráadásul belevágtak ebbe a hadjáratba, ahol fl éve folyamatosan balf*kodnak, óriásikárokat okoztak saját maguknak is, és még a föderációfennmaradását sem lehet biztosra venni.

Az is egyértelmű, hogy a hadsereg mellett a gazdaságot sem igazán tudták modernizálni, viszont szétloptak több száz milliárd dollárt.

I. Ferdinándot anno félreállították, mert nem jól kezelte a magyar helyzetet, nem tudom Putyinnál mikor fő le a kávé.
A tegnapi nagy ünnepség Putyin egyik túlélési kísérlete volt, hogy népszerűsítse magát. Nem a nép előtt kell, ez a népre appellálás volt, hogy "látjátok, hogy népszerű vagyok, kit raknátok helyettem".

• Tetszik
Reactions: ladagrant
Nem tudom mióta jársz ide, de én 14 óta követem a történetet, emiatt regeltem végül, és azóta ha annyi sorsfordító, Putyin meg fog bukni szituáció után mindig kaptam volna 100 dollárt, már dollár milliomos lennék, mert annyi fostalicska település után kiabáltak hoholék győzelmet 8 év alatt, hogy már mindegyiken csak röhögök.

Eddig én sem vettem ezeket komolyan, de ez most más szitu.

A tegnapi nagy ünnepség Putyin egyik túlélési kísérlete volt, hogy népszerűsítse magát. Nem a nép előtt kell, ez a népre appellálás volt, hogy "látjátok, hogy népszerű vagyok, kit raknátok helyettem".
Ami feltűnt nekem, hogy míg a felszabadított rajonok vezetői jogosan örömködtek, addíg Putyin még egy erőltetett mosolyt sem tudott kipréselni magából.

Nem tudom, hogy volt-e már.
V.V. Putin tegnapi beszéde angol felirattal:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kadirov szerint az orosz haderőt vezető főparancsnok alkalmatlansága miatt kellett feladni Liman városát. A Nyugati Katonai Körzet élére szeptemberben kinevezett Alekszandr Lapin több hibát is elkövetett, ami összességében a stratégiailag fontos város elvesztéséhez vezetett:

nem a legerősebb csapatokat szervezte Limanba,
a város védőinek pedig nem biztosította az utánpótlást.

Miután erről az ott harcoló nagybátyjától tudomást szerzett, Kadirov beszámolt erről az orosz haderő első emberének. De Geraszimov tábornok nem vette komolyan kritikákat. Az ezt követő héten Lapin áthelyeztette parancsnokságát 150 kilométerre a védendő várostól.

Lapin középszerű. És őt védik a vezérkarban. Ha én vagyok a parancsnoka, lefokoztatom, elveszem a kitüntetéseit, kezébe pedig gépkarabélyt adnék, hogy menjen harcolni a frontra,

• Tetszik
Reactions: cirqle and blogen

Örményország elkezdte a CSTO-t a valós értékén kezelni:
Ultimátumában az szerepel ha senki nem jön tőlük segíteni a jelenlegi konfliktusban akkor kilép a fenébe.

Putin szerint senki nem kérdezte meg az embereket a SU felbomlásakor, hogy hol akarnak élni.
Ukrajna 1991. December, függetlenségi népszavazás
Fd8AWNKXEA0vpkJ

Nem tudom, hogy volt-e már.
V.V. Putin tegnapi beszéde angol felirattal:

Én ezt a zanzásított átiratot olvastam. Kicsit lehidaltam. Putyin tényleg a globalizáció ellen küzd fegyverrel? Tényleg elmerokkant lenne, ha nem mondana ellen önmagának egyből a beszédében

We have a different vision. They have abandoned religion and embraced Satanism - direct quote.
Itt már a röhögéssel nem tudtam mit kezdjek... és a SZU az mi a rekettye volt he? A SZU is a gonosz nyugati sátánista métely volt? Igen tudom lezárt marhavagonokban nyugatról jött az import(nyugati szemmel export) kommunizmus... de valamiért az a métely a talajtalan nyugaton nem szökkent maradandóan szárba...
A Nyugat kifejleszte a korporativizmust, amivel leváltotta a háborúkat. Már nem fegyverrel terjeszkednek, hanem gazdasági terjeszkedés van, nem döntenek háborúval romokba országokat ez lett helyette, a civilizáció egy magasabb foka, kevesebb szenvedés. Ha a saját gazdasága gyenge és nem tudja felvenni a ritmust, és bizony állami hatékonyságú irányítással nemigen fognak felzárkózni, bizony tűnhet gyarmatosításnak. Nálunk ez az egész lejátszódott a rendszerváltáskor mivel az erőltetett nehézipar és kohászatnak nem volt meg semmi háttere, energia és nyersanyag, összeomlott a korábbi KGST munkamegosztás, összeomlott a gazdaság. Ezek a dinoszauruszok oroszországban konzerválódtak, mert verseny nélkül nem kellett semmit fejleszteni, energia van dögivel meg nyersanyag is, minek hatékonyabban csinálni, a gonosz versenytársakat meg mára meg már puskatussal zavarnák el... gratulálok, tényleg... most akkor el akarja törölni a világot vagy egy nagyobb, gazdagabb verziójú bezárkózott Észak-Koreát akar csinálni?
Vagy egész Európát "fel akarja szabadítani"?

Én ezt a zanzásított átiratot olvastam. Kicsit lehidaltam. Putyin tényleg a globalizáció ellen küzd fegyverrel? Tényleg elmerokkant lenne, ha nem mondana ellen önmagának egyből a beszédében

Itt már a röhögéssel nem tudtam mit kezdjek... és a SZU az mi a rekettye volt he? A SZU is a gonosz nyugati sátánista métely volt? Igen tudom lezárt marhavagonokban nyugatról jött az import(nyugati szemmel export) kommunizmus... de valamiért az a métely a talajtalan nyugaton nem szökkent maradandóan szárba...
A Nyugat kifejleszte a korporativizmust, amivel leváltotta a háborúkat. Már nem fegyverrel terjeszkednek, hanem gazdasági terjeszkedés van, nem döntenek háborúval romokba országokat ez lett helyette, a civilizáció egy magasabb foka, kevesebb szenvedés. Ha a saját gazdasága gyenge és nem tudja felvenni a ritmust, és bizony állami hatékonyságú irányítással nemigen fognak felzárkózni, bizony tűnhet gyarmatosításnak. Nálunk ez az egész lejátszódott a rendszerváltáskor mivel az erőltetett nehézipar és kohászatnak nem volt meg semmi háttere, energia és nyersanyag, összeomlott a korábbi KGST munkamegosztás, összeomlott a gazdaság. Ezek a dinoszauruszok oroszországban konzerválódtak, mert verseny nélkül nem kellett semmit fejleszteni, energia van dögivel meg nyersanyag is, minek hatékonyabban csinálni, a gonosz versenytársakat meg mára meg már puskatussal zavarnák el... gratulálok, tényleg... most akkor el akarja törölni a világot vagy egy nagyobb, gazdagabb verziójú bezárkózott Észak-Koreát akar csinálni?
Vagy egész Európát "fel akarja szabadítani"?

Mivel a globalizáció ellene küzd fegyverrel,mit kellene csinálnia?
Megvárni amíg demokratikusan,a képébe tolják a tomahawkokat, 3 percre Moszkvától,én már a román,meg a lengyel csatlakozáskor megszórtam volna az érintetteket pár ezer tocskával,finom jelzésként.;)
Ezt benézték ,ahogy a majdant is,ezért most sokkal több katona fog meghalni,esetleg több milliárd emberrel együtt.
De ilyen a korporációs szabad világ.

Most szépen keresd ki mire szavaztak akkor Kárpátalján és mi valósult meg belőle.
Én maximálisan a kárpátaljaiakkal vagyok, de azt sajnos látni kell, hogy egy 40 milliós országban nem 150 ezer ember (0.4%) akarata fog érvényesülni. Ahogy Magyarországon se a fél százaléknyi Párbeszéd szavazó dönti el, hogy merre menjünk elôre (és nem hátra).

A 150 ezer nekünk már valami, de az ukránoknak még csak kerekítési hiba se. Sajnos.
Még magának az 1.2 milliós Zakarpatija oblaszt-nak is csak 12%-át teszük ki mi magyarok, 80%-a meg ukrán. Amíg ez így lesz, addig teljesen demokratikusan mindig 4/5-el le leszünk szavazva. Azé a világ, aki teleszüli…

Élőben a Kremlből, ünnepélyes ceremónia a 4 megye OF-hoz valócsatlakozásáról

A ceremoniamban minden megaloman narcisztikus diktator jo, bar nem az O fiai vereznek a fronton. Eddig az ukranok nagyobb utemben vettek vissza azokat a teruleteket, amiket a ruszkik elvettek toluk. Tudom, erre az a putyini valasz hogy az egesz NATO ellen hadakoznak, ugyhogy meg jol is allnak.... Aztan , ha meg rosszabb lesz eggy kicsit a helyzet, az aktualis magyarazat az lesz (kibovitve az ellensegkepet), hogy mar az egesz vilag bantja az oroszt. Ha, mindezek utan meg romlana a helyzet, amire minden esely megvan, a tarcsis sereg moralis alkapotara gondolva, akkor a mi kis Centqurink meg a Marslakok is be fognak lepni a haboruba a ruszkik ellen..... Legalabbis Putyin semmirekello, hazug ervei szerint...

• Tetszik
Reactions: Roni and Bleroka