[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
A szovjet hadsereg a maga módján azért tényleg félelmetes gépezet volt, ez a mostani orosz inkább a cári időkre hajaz. Rossz (megőrült) cár rossz időket hozott ismét, bár sokáig kompetensnek tűnt. Ő lehet az is, csak hát ha alatta mindenki idióta, akkor sokat ér vele, ő sem érthet mindenhez, pl. a hadvezetéshez biztos nem.



A németnek is vannak olyan tájszólásai, amiből pl. egy magyarországi némettanár sem értene egy kukkot sem (persze ezek kezdenek kihalni hála a tömegmédiának és az oktatásnak, ahol bizony a "birodalmi nyelvet" nyomják, és a tájszólásokat beszélők is mind beszélik ezért a "Hochdeutsch"-t). Akkor önálló nyelv a svájci német vagy a Plattdeutsch? Vagy a bajor? "A bajor nemzet márpedig sosem volt német, támogassuk a hős bajorok szabadságharcát a német birodalmi elnyomás (pl. Hitler, aki izé... hát csak bajor na jó osztrák! de akkor is ő német elnyomó berlinita!) ellen!" - ez is lehetne a jelszó egy alternatív történelmi idővonalon...
Számunkra minden szláv nyelv "egyforma", míg a cseh és a szlovák külön nemzetnek és nyelvnek tartja magát, bár a csehek is viccelnek azzal, hogy a szlovák olyan cseh, aki tud magyarul. Délszláv fronton hasonlóan a horvát nyelv az gyakorlatilag szerb, a "montenegrin" vagy minek kellene nevezni szintén, a macedón meg bolgár. Mégis külön népnek tartják magukat (bár a jugó időkben a testvériség látszólag nagy volt, macedón-bolgár vonalon meg volt korábban egyesülési törekvés is, csak a történelem másként alakult.
Mivel mi távol állunk az összes környező néptől nyelvileg, számunkra ez furcsa. Nyugaton meg azt mondják, a nemzet nem más, mint egy tájszólás saját hadsereggel és hadiflottával...

Nem vagyok nyelvész. Nekem ha nem érti, nem tud rá pár hét alatt átállni akkor az más nyelv. Némethez visszakanyarodva hol lenne különböző nyelv a bajor? Bayernivel én! gond nélkül elkommunikálók. Az első pár hétbe visszakérdezek, aztán a fura szavakra, kifekezésekre is átáll az ember. Mint magyarnak a szögedi. Na bumm.
Ahol gondjaim vannak az pl Voralberg.
Azért itt elsőr keresztbe áll az ember szeme.
és akkor vannak a Switzer deutsch mutációs "hegyi nyelvek". Na azok biztosan nem németek hanem valami más. Mint az Ukrán a tanár/tolmácsnak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 386
113
Nem kellene korán a medve bőrére inni... :)
Ukrajna akár az egész nyugat indirekt támogatásával sem tudja az oroszokat Ukrajnából kiszoritani. Csodafegyver meg pár falu ide-oda. Ahhoz a nyugat direkt támogatása lenne szükséges, ami meg nem lesz. Csak idő kérdése, amig végleg elfogy az ukrán emberanyag de más erőforrás is. Igen, az orosz eredetileg nem igy képzelte el ezt a bulit, de alkalmazkodik és el fogja céljait érni.Még atom nélkül is. Közben lehet nevetni, de meglátjuk, ki nevet a végén és az nem az európaiak meg az ukránok lesznek, az teljesen biztos már most. Szóval addig nevessetek és élvezzétek a győzelmi mámort, mert számunkra igen keserű vége lesz ennek a történetnek.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113

Repültek a fejek: egyenként távolítják el a katonai komisszárokat (+ FOTÓ)​


Az Oroszországban megkezdett részleges mozgósítás feltárta társadalmunk rendszerszintű problémáit, az elérhető internet és közösségi hálózatok pedig nyilvánosságra hozták azokat.

Így a Harabovsk Területen Jurij Laiko regionális katonai biztost eltávolították posztjáról - mondta a régió vezetője, Mihail Degtyarev.

Degtyarev szerint a döntés ma megszületett, a mozgósítási tevékenység menetét ez semmilyen módon nem befolyásolja.

Ugyanez a sors előestéjén Valerij Gritsay belgorodi régió katonai komisszárja is ért. Büntetőeljárás előtt állhat, és hosszú ideig is eltarthat, ha megerősítik az ellenséggel való kapcsolataira vonatkozó információkat. Gritsai ezredes sokáig Kijevben élt, édesanyja ma is ott él.

Andrej Gurulev, a Bajkál-túli Állami Duma képviselőjének előestéjén joggal töprengett azon, hogy hová tűnt a hadsereg raktáraiból származó 1,5 millió egyenruha: „Válaszokat kell kapnunk a kulcsfontosságú kérdésekre. Még mindig nem világos számomra, hogy hova tűnt az a másfél millió készlet, amelyet a személyzet fogadópontjain tároltak.

Hol vannak a problémák a formával, valami mással? Ezt senki nem fogja megmagyarázni!”


Источник: https://rusvesna.su/news/1664773395


Csatlakozom egyik előttem szólóhoz, nem a nyilvánosság előtt kellene a tisztogatásnak zajlania. ÉS megfontoltan, mert egy háborús helyzetben a folytonosságot is biztosítani kell. Én valamikori vezetőként saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy idő kell egy jó működés kibontakozásához. És most ebből van kevés vagy inkább semmi.

Nem tisztogatásnak kéne folynia. Az nem segít. A következő is el fogja lopni. Ez a rendszer veleje. Ezért kulcs a jogállam.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 490
18 026
113
Nem tisztogatásnak kéne folynia. Az nem segít. A következő is el fogja lopni. Ez a rendszer veleje. Ezért kulcs a jogállam.
Jogállamban is lopnak és van korrupció is. Szerintem teljesen más a probléma gyökere, de ez nem ennek a topiknak a témája. Hozzáteszem abban teljesen igazad van, hogy a következő is lopni fog.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 407
113
Úgy fikázzák itt páran most az orosz haderőt (megint), mintha elbukták volna a háborút.
Presztizsveszteség ez megint, kb semmi más. Későn mozgósított Putyin.
Ha nincs elég ember, hogyan tartsák vissza a nemtudom hányszoros hohol támadást?
Ahoz képest elég jól kitartottak Limannál, azzal nem dicsekednek itt a hoholpártiak, hogy amúgy ezek a naaagy sikerek mennyi erőforrás áldozattal járnak. Herszon ugyan ez.
Tipikus cirkuszi mutatvány, mindenkit csak a csili-vili része érdekel, a részletek ignorálva vannak.
Hajrá.

Hét hónap után az ukrán átverte a kezdeményezést, sőt megtartotta és szorítja ki az oroszt Ukrajnából.
Az ő vesztesége áldozat a hazája védelméért, a ruszki egy vesztésre álló rabló háború keretében vesztette el a szárazföldi ereje harmadát, negyedét.
Azt nem érted, hogy:
  • Az orosz katona Putyinért
  • Az ukrán a HAZÁJÁÉRT
kockáztatja az életet.
Ez magyarázza a morális különbséget, ami erősen látszik az eredményeken.

Egy nap alatt 10 harckocsi mínusz.

A mai szám: 1242 :)

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 436
7 121
113
Ukrajna akár az egész nyugat indirekt támogatásával sem tudja az oroszokat Ukrajnából kiszoritan
annak a támogatásnak nem is az a célja hogy kiszorítsák az oroszokat
annak a támogatásnak az a célja hogy a feszültség növelésével elvágják az európai gazdaságot az orosz erőforrásoktól
ez csak látszólag egy orosz-ukrán háború, igazából ezek az országok mind gazdaságilag mind politikailag mind katonailag (!) jelentéktelenek (az orosz atomerőt leszámítva), ami jelentős az európa politikai-gazdasági ereje, ami az európai unió létrejöttével a létrehozta a világ legnagyobb gazdasági tömbjét
erről a brexit aztán levágta nagybritanniát, most a maradék eu gazdasági potenciálja lesz zárójelbe téve az olcsó és biztonságos energiahordozóktól történő elvágással, láthatóan európa évtizedekig nem lesz világpolitikai tényező, mert elveszti nem csak jólétét hanem az azt eddig előteremtő gazdasági alapokat is
lassan rá lehet térni az usa-kína kétpólusú világrendre, és egy usa-kína versengésre a dominanciáért, amelyben oroszország a kínai másodhegedűs európa pedig egy usa harmadhegedűs státuszban fog résztvenni (az usa másodhegedűsok az aukus államok lesznek)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Felvételek a másik oldalról külföldi zsoldosoktól.

Kihagyhatatlan azoknak, akik még mindig kételkednek abban, hogy az egész egyesült Nyugat ellenünk harcol.
Ha ezt tudja az orosz vezetés, vagyis hogy az egész nyugattal állnak szembe, akkor mi a búbánatos szomorú lófa@ért nem háborúznak?
Miért játsszák még mindig ezt a szánalmas különleges műveletesdit?
Arra várnak, hogy szép lassan ledarálja őket a nyugat?

Egyszerűbb lenne háborút hirdetni Ukrajna ellen, aztán - amolyan usákosan, demokratikusan, nem kímélve semmit:rolleyes: - nekik menni vagy 1 millió katonával, Kijev és a nyugati határvonal irányon előre (utóbbival elvágva a nyugati utánpótlást).
A keleti frontra csak annyi erőt irányítanék, ami stabilizálja a frontot.
Kíváncsi lennék, mire menne az ukrán és nato vezetés ekkora erővel szemben:eek:.
Egyébként, Putyin múlt heti beszéde után, van egy gyanúm, hogy ez fog következni:(.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 916
113
Kemények ezek a majmok:
“megsemmisítenék az orosz csapatokat és felszereléseiket, valamint a fekete-tengeri flottájukat is elsüllyesztenék, amennyiben Vlagyimir Putyin elnök atomfegyverhez nyúlna”

Milyen atomfegyver? taktikai stratégiai

Fekete tengeri flottával ijesztgetnek.
Hát annak már harcértéke sincs. :D
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
annak a támogatásnak nem is az a célja hogy kiszorítsák az oroszokat
annak a támogatásnak az a célja hogy a feszültség növelésével elvágják az európai gazdaságot az orosz erőforrásoktól
ez csak látszólag egy orosz-ukrán háború, igazából ezek az országok mind gazdaságilag mind politikailag mind katonailag (!) jelentéktelenek (az orosz atomerőt leszámítva), ami jelentős az európa politikai-gazdasági ereje, ami az európai unió létrejöttével a létrehozta a világ legnagyobb gazdasági tömbjét
erről a brexit aztán levágta nagybritanniát, most a maradék eu gazdasági potenciálja lesz zárójelbe téve az olcsó és biztonságos energiahordozóktól történő elvágással, láthatóan európa évtizedekig nem lesz világpolitikai tényező, mert elveszti nem csak jólétét hanem az azt eddig előteremtő gazdasági alapokat is
lassan rá lehet térni az usa-kína kétpólusú világrendre, és egy usa-kína versengésre a dominanciáért, amelyben oroszország a kínai másodhegedűs európa pedig egy usa harmadhegedűs státuszban fog résztvenni (az usa másodhegedűsok az aukus államok lesznek)
Jó meglátás.
Csak nehogy elfeledjük, hogy az EU és elődje, az teljes egészében egy CIA program részeként jött létre és épült fel, elsősorban a németek féken tartására. Konkrétan a megtermelt hatalmas német erőforrásokat kívánták szétteríteni a csóró tagok között, fejlesztés címén, hogy azt a német véletlenül se tudja magára költeni. De aztán úgy alakult, hogy a németnek ennek ellenére annyi erőforrása keletkezett, hogy még így is a világgazdaság egyik legerősebb állama lett. Sőt az EU is lassan neki kezdett dolgozni. Na ennek, vagyis a német fellendülés és európai dominancia megszüntetéséről szól ez az ukri proxi háború.
Hogy szegény francúzok és taliánok (meg a többi nyugat európai államok is) szopnak mellékágon, hát az az angolszászokat, mint jó szövetségeseket, egy cseppet sem érdekli. Járulékos veszteségként vannak elkönyvelve. És egyébként is. Legalább ők sem fognak konkurenciát jelenteni az USA gazdaságának.

Ha emlékeztek korábban Hóbagoly szokta mondani, hogy az USA igazából Németország ellen készül, és a sok fegyvert amit keletre szállít, azt No. ellen kívánja felhasználni lengyel és egyéb (oroszt is írt, de én ezt kétlem, mert Oo. inkább állna a német mellé, mint ellene) segítséggel.
Sokan kinevették ezen elmélete miatt. Aztán majd a végén csodálkoznak, hogy jé Bagolynak lett igaza.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
kifejthetnéd b

Kifejthetnéd bővebben, hogy mi is szerinted a wilsoni szint...
Egy elég hosszú kifejtést igényelne Woodrow Wilson szintjét teljességében magyarázni, szerintem @SenkiFia itt Wilson elnök 1919. október 2, az agyvérzése utáni szintjére célzott.
Én legalábbis erre célzok, amikor ezután wilsoni szintre hivatkozok, ezt a moderátorok figyelmébe ajánlom.


 
W

Wilson

Guest
“megsemmisítenék az orosz csapatokat és felszereléseiket, valamint a fekete-tengeri flottájukat is elsüllyesztenék, amennyiben Vlagyimir Putyin elnök atomfegyverhez nyúlna”

Milyen atomfegyver? taktikai stratégiai

Fekete tengeri flottával ijesztgetnek.
Hát annak már harcértéke sincs. :D
Van azért annak harcértéke, pl ha csak azt a pár orosz tengót nézem is amelyek képesek Kalibr cirkálórakéták indítására is...
Egy elég hosszú kifejtést igényelne Woodrow Wilson szintjét teljességében magyarázni, szerintem @SenkiFia itt Wilson elnök 1919. október 2, az agyvérzése utáni szintjére célzott.

Ha @senki fia erre gondolt akkor arra őszintén (még) jobban kíváncsi lennék, természetesen nem ebben hanem a megfelelő topikban...
 
  • Vicces
Reactions: dragonman

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 063
113
Ezekbol a besorozottakbol szakkepzett harckocsizo valik 2 het-3 honap alatt?

Na ne.
Azok kaptak döntően behívót akik az elmúlt pár évben szereltek le (vagy olyan szakterületen dolgoznak ami jelenleg "hiányszakma" a hadetőben, ezek az emberek értelemszerűen nem a frontra kerülnek), tehát nem kell őket kikepezni, csak felfrissíteni amit már tudnak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 386
113
annak a támogatásnak nem is az a célja hogy kiszorítsák az oroszokat
annak a támogatásnak az a célja hogy a feszültség növelésével elvágják az európai gazdaságot az orosz erőforrásoktól
ez csak látszólag egy orosz-ukrán háború, igazából ezek az országok mind gazdaságilag mind politikailag mind katonailag (!) jelentéktelenek (az orosz atomerőt leszámítva), ami jelentős az európa politikai-gazdasági ereje, ami az európai unió létrejöttével a létrehozta a világ legnagyobb gazdasági tömbjét
erről a brexit aztán levágta nagybritanniát, most a maradék eu gazdasági potenciálja lesz zárójelbe téve az olcsó és biztonságos energiahordozóktól történő elvágással, láthatóan európa évtizedekig nem lesz világpolitikai tényező, mert elveszti nem csak jólétét hanem az azt eddig előteremtő gazdasági alapokat is
lassan rá lehet térni az usa-kína kétpólusú világrendre, és egy usa-kína versengésre a dominanciáért, amelyben oroszország a kínai másodhegedűs európa pedig egy usa harmadhegedűs státuszban fog résztvenni (az usa másodhegedűsok az aukus államok lesznek)
Igazad van. Csak itt páran győzelmi mámorban úsznak, mert Kiev elfoglalt egy szénakazalt.:)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 097
32 660
113
Ha emlékeztek korábban Hóbagoly szokta mondani, hogy az USA igazából Németország ellen készül, és a sok fegyvert amit keletre szállít, azt No. ellen kívánja felhasználni lengyel és egyéb (oroszt is írt, de én ezt kétlem, mert Oo. inkább állna a német mellé, mint ellene) segítséggel.
Sokan kinevették ezen elmélete miatt. Aztán majd a végén csodálkoznak, hogy jé Bagolynak lett igaza.

Az elmélete azon része valószínűleg hülyeség volt, hogy SZU 2.0-t akarnak, amit mindig emlegetett.
De egyébként igen, New Europe, vagy Intermarium, csak lengyel dominancia nem lehet, mert a lengyelek sem megbízhatók. Ha csak nem Applebaumnak hívják a feleségüket.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
kifejthetnéd b

Kifejthetnéd bővebben, hogy mi is szerinted a wilsoni szint...
Pl az, amikor fikáztátok az oroszokat csernobilnál, hogy annyira hülyßk, hogy nem tudják, hogy sugárzik.
Meg még van vagy 1000 ilyen eset az emúlt sok-sok hónapban.
Tudom-tudom, nem te mobdtad, idézzem be, stb stb lesz a válasz.
Na mind1, igazából lényegtelen.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 029
23 583
113
Tudtommal nem a kegyelmes Miniszterelnökasszony fenyeget taktikai atomfegyver bevetésével :p
az a baj,hogy amikor a pudingfejű angolokról van szó "véletlenül" mindig szelektív a memóriád .. semmi probléma vagyunk itt páran és segítünk ezen,most pl majd én ;)

tudom,tudom az Independent is Putyin szócsöve

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/liz-truss-nuclear-button-ready-b2151614.html

a mirror is egy orosz propaganda oldal :

https://www.mirror.co.uk/news/politics/emotionless-liz-truss-says-would-27816744

A huffingtonpostot a KGB üzemelteti ezért vetemednek ordas hazugságokra :

https://www.huffingtonpost.co.uk/en...y-leadership-race_uk_6305d5e4e4b00c150d662c87
szóval ha valami elhangzott a nő szájából,ne tegyél már úgy mint ha meg sem történt volna .. ( most majd jön a kifogás hogy óó hát akkor még nem volt miniszterelnök,csak jelölt .. ugyan már .. ) ,ja és direkt angol oldalakat citáltam be ide .. nem ilyen mondvacsinált fakenews hiradót.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Az ő vesztesége áldozat a hazája védelméért, a ruszki egy vesztésre álló rabló háború keretében vesztette el a szárazföldi ereje harmadát, negyedét.
Azt nem érted, hogy:
  • Az orosz katona Putyinért
  • Az ukrán a HAZÁJÁÉRT
kockáztatja az életet.
Ez magyarázza a morális különbséget, ami erősen látszik az eredményeken.
Látszik hogy abszolút wilsoni szinten vagy a helyzettel kapcsolatban, nem lehet ám így általánosítani a frontkatonák motivációját. Mindkét oldalon sokan harcolnak a hazájukért, és, hogy Zselé vagy Putyin a nagyobb bűnös, azt majd a történelem eldönti. Nyilván Zselé kevésbé mérte fel, mire is használja fel Kolomojszkij és a nemzetközi military industrial complex ÉS maga Putyin is, ezért némileg kisebb a morális felelőssége szegény komédiásnak, Putyin felelőssége ezzel szemben kőkeményen fennáll, hogy ne hiába haljanak meg az orosz katonák a fronton (mint ahogyan sajnos hiába halnak meg az ukránok idegen földön, orosz területen avval etetve, hogy honvédő háborút vívnak).
Jelenleg biztos fogodzót a helyi lakosok támogatása jelzi, amit az oroszok teljes körűen élveznek a harcok színterein. Más lenne a helyzet, ha Zsitomir alatt harcolnának az ukránok, azt könnyebb lenne honvédelemnek cimkézni.

Morális különbség így kollektíve ha van egyáltalán, az inkább az oroszok javára van, ennek az az oka, hogy az ő soraikban kevesebb szélsőséges, köztörvényes illetve soviniszta, neonáci harcol.

Hét hónap után az ukrán átverte a kezdeményezést, sőt megtartotta és szorítja ki az oroszt Ukrajnából.
Azt hogy verte át?
Szorítsa is ki, nagyon helyes, de a 4 orosz megye területéről viszont neki kell kiszorulnia. Ezután lesz egy lehetőség a békére, ha az ukrán nép dönhet, akkor lesz is. Ha a fegyveripari báb junta dönt, akkor nyilván megy tovább a háború, és akkor még oda lesz Odessa és a tengeri kijárat is, mielőtt orosz bábkormány veszi át a zimbabwe szintjére züllesztett Ukrajna irányítását.


Egy nap alatt 10 harckocsi mínusz.

A mai szám: 1242 :)
Ha @senki fia erre gondolt akkor arra őszintén (még) jobban kíváncsi lennék, természetesen nem ebben hanem a megfelelő topikban..
Nem kell ezt túlpörögni, lásd a fenti válaszaimat neked, Wilson elnök agyvérzése utáni zöldség szerű mentális állapotról van szó, ezt szoktuk "wilsoni" jelzővel illetni. Segítek kicsit, nem @senki fia, hanem @SenkiFia a tag akivel beszélgettél.