Repültek a fejek: egyenként távolítják el a katonai komisszárokat (+ FOTÓ)
Az Oroszországban megkezdett részleges mozgósítás feltárta társadalmunk rendszerszintű problémáit, az elérhető internet és közösségi hálózatok pedig nyilvánosságra hozták azokat.
Így a Harabovsk Területen Jurij Laiko regionális katonai biztost eltávolították posztjáról - mondta a régió vezetője, Mihail Degtyarev.
Degtyarev szerint a döntés ma megszületett, a mozgósítási tevékenység menetét ez semmilyen módon nem befolyásolja.
Ugyanez a sors előestéjén Valerij Gritsay belgorodi régió katonai komisszárja is ért. Büntetőeljárás előtt állhat, és hosszú ideig is eltarthat, ha megerősítik az ellenséggel való kapcsolataira vonatkozó információkat. Gritsai ezredes sokáig Kijevben élt, édesanyja ma is ott él.
Andrej Gurulev, a Bajkál-túli Állami Duma képviselőjének előestéjén joggal töprengett azon, hogy hová tűnt a hadsereg raktáraiból származó 1,5 millió egyenruha: „Válaszokat kell kapnunk a kulcsfontosságú kérdésekre. Még mindig nem világos számomra, hogy hova tűnt az a másfél millió készlet, amelyet a személyzet fogadópontjain tároltak.
Hol vannak a problémák a formával, valami mással? Ezt senki nem fogja megmagyarázni!”
Источник:
https://rusvesna.su/news/1664773395
Csatlakozom egyik előttem szólóhoz, nem a nyilvánosság előtt kellene a tisztogatásnak zajlania. ÉS megfontoltan, mert egy háborús helyzetben a folytonosságot is biztosítani kell. Én valamikori vezetőként saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy idő kell egy jó működés kibontakozásához. És most ebből van kevés vagy inkább semmi.