[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 406
113
az ukr

Az ukránok azon a jogon védik saját hazájukat mint annak idején Szlovákia v Románia mikor magyar bakák állomásoztak a visszacsatolt területeken. A helyiek pedig sztem azt kb annyira is igényelték. A párhuzam itt véget is ér is,mert sajnos a mi visszacsatolt területeinket már megtartani nem tudtuk.
Magyarként ezert nem értem sok itteni fórumtárs hozzáállását az ukrán -orosz háboruhoz. Ha valakinek,akkor nekunk vannak keseru tapasztalataink. Bele kellene tudnunk érezni magunkat a szakadárok helyzetébe,mert a helyzetuk szinte azonos az akkori elcsatolt magyarokéval.

Nincs közünk az orosz kisebbséghez (sem), mert Oroszország nem támogat minket a nemzeti érdekeink érvényesítésében, a nemzetpolitikai céljaink elérésében.
Sőt, érdekei ellentétesek velünk, ő inkább Szerbia, Szlovákia oldalára állna egy Kárpát medencei konfliktusban.
Ezért az az érdekünk, hogy ne tudja szpmszedainkat támogatni, kijátszani ellenünk.
Ez a háború eredményezheti ezt.
Azt követően az ukrán állam ellenében kell az ottani magyarság érdekeit képviselnünk.
Az orosz gyengülésével az USA számára is kisebb lesz a KKE térség súlya, így növekszik mozgásterük, önállóságuk az elszakított területeken élő magyarok védelme során. :)

Az első videón mit beszélnek vajon az emberkék,Ők voltak akik megnyomták a detonátort?A teherautó robbant fel lehet műtrágyát szállított,és az ukrán terroristák gondoskodtak róla,hogy felrobbanjon.Ez színtiszta terrorizmus.

Nekem az a furcsa, hogy egy vezérlő terem több képernyőjén látható képről készült telefonos felvétel az egyik. Lehet visszajátszás volt, amit így rögzítettek, de egy pendrive az eredeti képet adta volna.
Arra célzok, hogy olyan, mintha élőben néztek volna, és tudták melyik képernyőről kell a felvétel...
;)


Bundeswehr felvarró:

Egyéb nézegetnivaló (döglött és élő külföldi zsoldosok gyűjtőhelye)

Miért írod azt, hogy "döglött"?
És ha Wagneresek?
;)
Azok is "döglenek "?
Az ilyen stílus téged minősít.

Tényleg annyira demagóg és párbeszédre alkalmatlan vagy, hogy az egyetlen helyes viszonyulás irányodba az az ignorálás. Azért emlékezz majd erre az évekig tartó multiple accountos trollkodásra, amikor a való életben úgy érzed, hogy meg sem hallgatnak, nemhogy megértenének. A többiektől elnézést kérek, hogy hozzájárultam a topic teleszemeteléséhez a provokációidra való válaszokkal. Tényleg igaza van a ruszkiknak, van akivel semmi értelme tárgyalni.

Nem tudod elfogadni más véleményét? Van ilyen.
De a minősítgetés méltatlan. Rád nézve is.

Nem tudom mikor fog leesni az Oo. -t vezető bohóckompánia számára, hogy atom nélkül itt nem fognak tudni nyerni. Ha akarnak egyáltalán, már abban sem vagyok biztos...

Csak az a baj, hogy már így is 7 hónapos fáziskésésben vannak. Pedig már az elején lehetett tudni, hogy a nyugat folyamatosan eszkalálni fogja a helyzetet, ha Putyin nem teszi meg.

És a legszomorúbb, hogy a narratívának is ártanak, mert élet-halál harcról volt szó, de a segglyukukon kívül mást még nem mutattak az ukránok felé.

Atommal sem mennek semmire. Az ukrán nem fog elmenekülni hazájából. Az ott élő orosz ajkúak miatt sem jó ötlet. Katonai célpontok ellen különösen nem hatékony, mert az ukrán csapatok hatalmas területen vannak szétbontakozva, sok ABV eszközzel.
Nem véletlenül nem használta senki 45 óta, inkább vesztett az USA Vietnámban ,vagy a szovjetek Afganisztánban.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 051
92 107
113
Pont azt akartam írni, hogy az ukránoknak sikerült az Iszlám Állam szintjére lesüllyedve egy Dzsihád Ali stílusú támadást összehozniuk, ami már az állami terrorizmus szintjét súrolja. És egyre jobban tepernek azért, hogy valami szerelmes csomagot szórjon rájuk Grísa. Egyrészt ezt nem hagyhatják az oroszok válasz nélkül, másrészt remélem ez már elég motiváció lesz a Dnyeper-átkelők szétlövéséhez
Sztem ez egy nagyon sikeres, szimbolikus ukrán akció volt. Mi lesz az oroszok válasza? Mi volt eddig?? Semmi. 70 évesen nem országot, hanem unokát kell vezetni.....Ez a nagy tanulság.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 013
113
Sztem ez egy nagyon sikeres, szimbolikus ukrán akció volt. Mi lesz az oroszok válasza? Mi volt eddig?? Semmi. 70 évesen nem országo, hanem unokát kell vezetni.....Ez a nagy tanulság.
Azt meglátjuk még, mennyire volt “ukrán”.
Vagy ha tényleg hiszel ebben, válaszold már meg ezt a kérdést: miért vártak a hoholok eddig? Miért nem ezzel kezdték?

Az ugyanis jól látszik, hogy az ukrán vezetés nem fogta vissza magát eddig, lőttek/robbantottak ők mindent, amit értek. Ha lett volna érkezésük (önerőből), ezt már rég meglépték volna.
 

Kadirov

Active Member
2022. február 25.
24
123
28
Hol a vörös vonal?????
hát ezaz.
Már rég szarrá kellett volna rakétázni bombázni az összes kritikus infrastruktúrát egész ukrajnába
az összes elektromos elosztót, vasúti csomópontokat, kommunikációs csatornákat, kormányzati szerveket,stb

nem tudom mit csinálnak az oroszok de ez így teljesen komolytalan és impotens az egész.
Oda kell nekik baszni keményen mindennel ami van mert napról napra elhiszik hogy megnyerhetik és ha így haladunk akkor meg is fogják. Akik ott vannak civilek azok meg megérdemlik a sorsukat ez az Ő döntésük volt Ukrajnával mehetnek a levesbe.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 233
1 453
113
Felrobbantják a hidat. És? Putyin válat von. Kit érdekel.
Nincs vörös vonal és nem is lesz.
Keddre vártuk a nagy megtorlást. Azóta lóf.sz se történt. A tönkrevert, naponta százasával meghaló ukránok tartják magukat és meglepetéseket okoznak. Az oroszok, mint a németek a II.vh-ban csak magyarázkodnak. De az "elméleti" fölényük birtokában ez szégyen. Mintha én megvernék egy 10 danos karatemestert. Az meg menetenként magyarázza, majd a következőben jobb lesz. És a végén ő kap KO-t.

Eddig az ukránok okoztak meglepetést! Lehet szépíteni Nato, zsoldosok. És??? Nem tudták az oroszok mibe álltak bele? Kinek a hibája? Mindenki úgy és azzal harcol ahogy tud.

Az oroszokkal szimpatizáltam, de ez egyre nagyobb csalódás... Mire várnak? Ha megroppan a védelmük, akár a saját határukig is visszavonulhatnak. Még mindig nincs megfelelő utánpótlás. A világ 2. hadseregének. Ez mi??? Nincs itt tartalékolás, semmi. Otthon vonatozgatnak. Abban jók az már biztos.

Tudták, hogy a híd célpont. Ki védi? Miért nincs áteresztő pont mondjuk? Amatőr hibák.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
hát ezaz.
Már rég szarrá kellett volna rakétázni bombázni az összes kritikus infrastruktúrát egész ukrajnába
az összes elektromos elosztót, vasúti csomópontokat, kommunikációs csatornákat, kormányzati szerveket,stb

nem tudom mit csinálnak az oroszok de ez így teljesen komolytalan és impotens az egész.
Oda kell nekik baszni keményen mindennel ami van mert napról napra elhiszik hogy megnyerhetik és ha így haladunk akkor meg is fogják. Akik ott vannak civilek azok meg megérdemlik a sorsukat ez az Ő döntésük volt Ukrajnával mehetnek a levesbe.
Nem tudják megtenni. Az orosz légierő IS inkompetens.

A precíziós fegyvereket meg nem lőhetik el mert nem tudják pótolni.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 766
14 892
113

A mondás szeritn fejétől bűzlik a hal,
Pont azt akartam írni, hogy az ukránoknak sikerült az Iszlám Állam szintjére lesüllyedve egy Dzsihád Ali stílusú támadást összehozniuk, ami már az állami terrorizmus szintjét súrolja. És egyre jobban tepernek azért, hogy valami szerelmes csomagot szórjon rájuk Grísa. Egyrészt ezt nem hagyhatják az oroszok válasz nélkül, másrészt remélem ez már elég motiváció lesz a Dnyeper-átkelők szétlövéséhez

A híd katonai célpont volt.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

A különleges szolgálatok kiderítik, hogyan hajtott a felrobbant teherautó a krími hídra​

2022.10.08. 11:18
Erős szerkezet
Október 8-án, szombaton reggel felrobbant egy teherautó a Krím-félszigetet Oroszország szárazfölddel összekötő krími híd autós részén . Ez a vonat hét üzemanyagtartályának kigyulladásához vezetett, amely abban a pillanatban haladt át a hídon.

A különleges szolgálatok kiderítik, hogyan hajtott a felrobbant teherautó a krími hídra


Jelenleg az egyik fő kérdés, hogy egyáltalán hogyan került a hídra a robbanóanyaggal megrakott teherautó?

Amint azt bűnüldöző szervek forrásai az RT -nek kifejtették , a krími híd bejárata helyhez kötött ellenőrző rádiórendszerekkel van felszerelve. És minden - kivétel nélkül - jármű szükségszerűen áttetsző velük.

"Az ST-6035 komplexum olyan eszközökkel van felszerelve, amelyek akár 60 nappal a velük való utolsó érintkezés után is észlelik a kábítószereket, robbanóanyagokat és vegyi anyagokat. A komplexum képességei lehetővé teszik a fém sűrűségének, infravörös spektrumának és sok más paraméternek a megtekintését, " - mondta az RT forrása, megjegyezve, hogy "ezzel kapcsolatban kérdések merülnek fel a kamiont kihagyó ügyeleti műszakkal és a berendezések működésével kapcsolatban".

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1757291-na_krymskii_most/
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 901
13 755
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 901
13 755
113
Valaki árulja már el nekem, miért ne lehetne az utánpótlást mondjuk a Rostov-Mariupol-Melitopol-Herszon útvonalon szállítani? :confused:
Azé, mer Blogen kiscsákó megmondta. Punk tum! Meg hogy jobb lenne ha nem csak elhagynák a Krímet hanem beülnének Szevasztopolnál a tengerbe :D Amúgy 40 napra elég a kaja meg az üzemanyag a Krímen....akkor is ha nem visznek semmit.
Donyeckbe se mentek 8 évig a kamionok sosem nem. :D
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 082
10 268
113
Akik ott vannak civilek azok meg megérdemlik a sorsukat ez az Ő döntésük volt Ukrajnával mehetnek a levesbe.
Már hogy a rothadekok ukránnak és nem kanadaiak vagy orosznak születtek, ez volt az ő döntésük? Hát, ezt mondani baromság.
Viszont ha ezt teszi Oroszország az miben különbözik attól hogy az ukránok minden orosz területén robbantani kezdjenek?
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
629
2 650
93
Az azért elég nagy kulombség, ha az ukránok (geolokácó szerint) saját teritoriális vizeken robbantanak egy illegális építménynt, és amikor az oroszok a szomszédos ország teruletét bombázzák. :oops:
Milyen illegális építmény, miről beszélsz te? Azt hittem, ti meg az ukránok már nagyoneurópaiak vagytok, akik 2022-re eljutottak már odáig hogy építik, nem lerombolják a hidakat.